evanescence24 luuuuuuuudzie. 15.11.10, 16:35 zamiast się cieszyć, że inni doceniają fajną muzykę, to Wy robicie problemy. najfajniej by było, gdybyście mogły słuchać danych piosenek jako jedyne na świecie, prawda? byłybyście wtedy takie tró oryginalne. muzyka powinna łączyć, nie dzielić, szczególnie reggae, więc nie wyzywajcie się nawzajem. poza tym, omajgad, Wy nigdy nie miałyście fazy na nikogo? bo ja doskonale pamiętam moją zajawkę na np. Green Day. i nie zachowywałam się wtedy zbyt mądrze c; Odpowiedz Link Zgłoś
cesautres bez przesady 15.11.10, 16:38 czyli teraz każdy kto zwrócił uwagę na tą muzyke po występie kamila jest pokemonem ? zresztą on sam powiedział , że ma nadzieje , że zainteresuje kogoś reggae . mnie nie przekonał ,nie lubie takiej muzyki ale widać że większość tak , a to że niektórzy polubili to dopiero teraz to robi z nich od razu pokemonów ? Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 mhm 15.11.10, 16:41 zgadzam się z tobą . nie mam pojęcia co to za głupia moda jest teraz . najpierw rock ,teraz reggae ,ale i tak prawdziwy fan danej muzyki nim pozostanie a pokemony nie . Odpowiedz Link Zgłoś
kate__ Że co? 15.11.10, 16:45 A czy reggae jest tylko dla nie-pokemonów zarezerwowane? Każdy ma prawo słuchac to czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
bellzia Re: mhm 15.11.10, 16:50 Nie słucham reggae i raczej słuchać nie będę, ale tak, podobało się mi jak śpiewał Kamil... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwunia1996 Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 16:42 masz racje mi bardzo podoba się Kamil oni myślą ze posuchaja reggae tydzień i koniec reggae to nie subkultura nie religia ale ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
luuluu Tutaj !. Ważne . Do autorki / do wszystkich. 15.11.10, 16:43 Hej. Otóż trochę się z Tobą zgadzam , trochę nie. Słuchaj , jeżeli ktoś napisze komentarz w stylu : Kamil jesteś boski ;***!! - nie oznacza to jeszcze , że dana osoba jest pokemonem. Jeżeli napisze : boshhh Camil!<3 jesteŚŚ cÓdnyYy! . ` <3333 x***** . ! - to nadal nie możesz stwierdzić , czy dana osoba jest pokemonem bo jej nie znasz !!! Nie oceniaj po 1 komentarzu .! Może sobie pisać jak chce .! A co do fali dzieci rocka - zgadzam się w 50 %. Bo rzeczywiście ostatnio rock stał się modny i w ogóle. I sporo ludzi , których znam zaczeło słuchać go ostatnio dla szpanu. Nie wiem jak z resztą ludzkości. Ale rzeczywiście , na prawdę sporo moich znajomych słuchało go ostatnio i uważało się za lepszych , a tych którzy lubią piosenki np. dajmy na to Miley Cyrus - rockmeni na pokaz wyśmiewali fanów typu Miley !!! Nie chodzi mi o tych słiitaśnych SeleNeK co biegają i udają , że są Alex Russo albo Hannah Montana i się zachowują jak one i są mega przy tym sztuczne .! I teraz większość tych znajomych , co ostatnio słuchali rocka dla pokazówy , teraz już go nie słucha. Już nie słysze : Słyszałaś tą nową piosenke acdc?! : ja na to : eee nie. i słysze : jezuuu , to czego ty słuchasz?! : ja : Lubię Katy Perry. i słyszę : co? boże , to nie jest muzyka , więc nara . -.- A wracając do reegae. / dobrze napisałam ? sorry , ale nie wiem . chyba reggae, nie? Noo to wracając do tego gatunku muzyki . To jest jak z rockiem . Niekoniecznie tą muzyką na pokaz fascynują się pokemony .! To nie tylko pokemony słuchały rocka dla pokazu , a teraz reegae. Tylko normalni ludzie , którzy są według mnie żałośni - no bo jak słuchają czegoś na pokaz , bo jest modne , no to są żałośni . Ale co z ludźmi , którzy dopiero teraz odkryli w sobie to , że lubią reggae na serio ? Np. jak zobaczyli tego Kamila Bednarka w Mam Talent! . I zobaczyli jego występ , usłyszeli prawdziwe , cudowne reggae , pomyśleli : ,,To moja muzyka ! " - co z tymi ludźmi? Nie pomyślałaś , że niektórzy , nawet POKEMONY mogli sobie pomyśleć : Ale to jest rzeczywiście piękne... ! " Napisałaś : Faza na reggae myślę, że się zaczęła. boję się co będzie dalej, bez kitu. - Co dokładnie miałaś na myśli ?. No bo , sorry , ale nie rozumiem tego zdania. Faza na reggae? Pokemony opanują reggae? No co ty .! Przecież mówie : nie tylko pokemony zaczęły się interesować reggae .! A co do tych , którzy rzeczywiście są słiiitaśnymi poQeMoNiQ@mi . < 3 i zaczeli słuchać reggae dla popisu , dla szpanu , bo ,,modne" - to racja , oni mogą opanować ten gatunek. Chociaż ja tam myślę , że przesadzasz. Albo w późniejszym wątku napisałaś : tak tak. nie miałam na myśli, ze kazda osoba która słucha reggae to pokemon. tylko te słit faneczki które słuchają reggae np od 2 tygodni i myślą, że są super ;/ tak. trzeba takie osoby tępić. ;/ - to twoje słowa. Słit faneczki , które słuchają reggae np. od 2 tygodni? A przepraszam bardzo , czy nie mogę zacząć słuchać reggae właśnie teraz? Nie mogę? Bo uznasz mnie za pokemona , który słucha tego dla szpanu? Nie oceniaj tak pochopnie .! Mój przykład : Zawsze nienawidziłam hip hopu/rapu i tym podobnych. Po prostu nie i koniec. Jak usłyszałam Eminema albo Lil Wayne albo ,,Opposite of Adults" - Chiddy Bang'a - to po prostu zaczęłam uwielbiać rap/hip hop - różnie , bo jeszcze polubiłam innych wykonawców rapu/hip hopu albo tym podobnych. I dosłownie w jeden dzień pokochałam rap/hip hop .! Uznasz mnie , jak napisałaś o tych słiiit faneczkach , za osobę , która słucha tego dla szpanu ?. A może ktoś usłyszał w radiu reggae , zobaczył ten występ Kamila Bednarka w Mam Talent! i nagle zrozumiał , że ta muzyka jest jednak świetna i mu się spodobało reggae? Więc nie wszyscy , jak to źle ujęłaś , słuchają w pewnym momencie danego gatunku dla szpanu. Są takie osoby , wiem o tym , ale nie wszyscy są tacy. Pozdro .! Odpowiedz Link Zgłoś
tigress A co ci to przeszkadza? 15.11.10, 16:56 Co w tym złego, że jak to nazwałaś "pokemony" będą słuchać reggae? Zabronisz im? Weź nie rób z siebie nie wiadomo kogo, bo nie jesteś lepsza od innych, tylko dlatego, że wcześniej zaczęłaś słuchać tego reggae. Ja słucham rocka i grunge, czy to znaczy, że jestem pokemonem? Wiesz... Pomyśl czasem chwilę zanim dodasz jakiś post -.- Odpowiedz Link Zgłoś
nemiilovejb Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 16:51 dirty napisał(a): > cześć kochane.. > > ostatnio boję się o muzykę. > byłam świadkiem jak dzień po dniu słit pokemony opanowały rocka. lofciały metal > licę, nirvanę, ac/dc tylko dlatego, że w telewizji o danym zespole zrobiło się > głośniej a jak przyszło co do czego to uwielbienie znikło. > po występie Kamila Bednarka<nic do niego nie mam, wręcz przeciwnie> nas > tąpiły komentarze od pokemonów typu 'Kamil jesteś booski, ta muzyka jest ćóódow > na. koocham cie' > Faza na reggae myślę, że się zaczęła. boję się co będzie dalej, bez kitu. > a wy co sądzicie ? Hmmm zgadzam się z Tobą... choć sama przekonałam się do tego typu muzyki dopiero po wystepie Kamila, to sądzę że teraz nastąpi fala uwielbienia dla reggae przez pokemoniaśtych fanów justina biebera xd haha Ale generalnie minie szybko ..tak mi się wydaje, Ja osobiście nie mogę przestać słuchać Mesajaha jest mistrzem po prostu . Jego muzyka do mnie przemawia . Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 ... 15.11.10, 17:05 taaak, zakażmy każdemu wszystkiego. bo nikt inny oprócz nas na to nie zasługuje. cho-re. jak chcą - niech poznają. każdy kiedyś tam był żółtodziobem. Odpowiedz Link Zgłoś
dirty ale ja nikomu nie zabraniam !! 15.11.10, 17:11 cieszę się, że fanów reggae jest więcej ALE reggae to nie tylko muzyka to jak już ktoś wcześniej napisał sposób życia, subkultura. ale nie mogę słuchać jak jakiś pokemonem pier.doli że kocha bednarka i od dzisiaj będzie rasta . no ludzie -,- fajnie, że społeczeństwo otwiera się na nowe gatunki ale niektórzy robią to dla lansu i oto w poście mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
taa.no Re: ale ja nikomu nie zabraniam !! 15.11.10, 23:18 dirty napisał(a): > cieszę się, że fanów reggae jest więcej ALE reggae to nie tylko muzyka to jak j > uż ktoś wcześniej napisał sposób życia, subkultura. ale nie mogę słuchać jak ja > kiś pokemonem pier.doli że kocha bednarka i od dzisiaj będzie rasta . no ludzie > -,- > fajnie, że społeczeństwo otwiera się na nowe gatunki ale niektórzy robią to dla > lansu i oto w poście mi chodziło. Jakbyśmy już miały się czepiać szczegółów to reggae jest tylko muzyką, subkultura to rasta, właściwie nie subkultura a religia, a ludzie wyznający ją to Rastafarianie. Mówię co wiem i nikomu nie ubliżam. Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Dzieci neo =,= 15.11.10, 17:23 oficjalnie uznaję, że pokemonem nie jestem, bo przyznam się szczerze, reggae w ogóle mi się nie podoba, a Kamil według mnie nic nie pokazał. Odpowiedz Link Zgłoś
mrahmrah_ Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 17:23 też o tym myślałam *.* nagle wszyscy polubili reggae bo 'boski' Kamil to zaśpiewał *.* oczywiście nie mam nic do kolesia bo mi też jak najbardziej podobał się jego występ.jednak pare miesięcy(?) temu zainteresowałam się tą muzyką więc.. *.* Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 ... 15.11.10, 17:27 Zgadzam się! Ci którzy do reggae byli uprzedzeni jakoś zmienili swoje zdanie po występie Kamila. Ja do reggae nic nie mam. Muzyka jak pop czy dance. Kilka piosenek lubię, ale nie aż tak by powiedzieć, że 'jestem mega fanką reggae'. W prawdzie występ Kamila był świetny, chłopak ma naprawdę głos, ale to nie powód by zmieniać swoje muzyczne zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula39 Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 17:35 mam nadzieję, że ten szał minie jak najszybciej. Najbardziej denerwuje mnie to, że jak jeszcze jakiś czas temu powiedziałam komuś, że słucham reggae, to najczęstszą odpowiedzią było: Jak możesz słuchać takiego szajsu?! A dzisiaj te same osoby się podniecają Kamilem Bednarkiem i stają się znawcami reggae. Nic mnie tak bardziej nie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 . 15.11.10, 17:44 Są dwie opcje. Albo , to jest jednorazowe i razem z Bednarkiem minie. Ale każdy z nas , kiedy znalazł muzykę, która mu sie podoba, którą teraz słucha,musial się z nią zapoznać. Kto wie, czy dla niektórych Kamil nie był inspiracją.Może to on zachęcił ich do reaage. Zawsze musi być jakiś początek. Ja osobiście zwolenniczką reaage nie jestem. Podobały mi się występy Bednarka, ale nie na tyle moco abym zaraz została fanką tego typu muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat lubisz reggae ? to coś ci powiem . 15.11.10, 17:41 prawdziwy fan, będzie nawet zadowolony z fazy na reggae . dzięki temu, więcej osób pozna ta muzykę. a Kamil Bednarek zapoczątkował w polskiej muzyce reggae coś niesamowitego . . . mam nadzieję, ze on wygra . a pokemony wyrażają w taki dziwny sposób swoje uwielbienie, ale przecież tak naprawde lubią coś / kochają tak samo, jak my. tylko, że oni nieumiejętnie to wyrażają . + jest jeszcze jeden plus słuchania reggae. dzięki temu stylu muzycznemu, polska muzyka odżywa . wyobraź sobie, czy jest , jak dużo i kto słucha muzyki klubowej po polsku ? a więc tolerancja na zawsze i na wiecznośc, choćby i dla pokemonków. c ; Odpowiedz Link Zgłoś
olciaa.x33 Kochałam reggae, zanim Polska znała Kamila. TU ! 15.11.10, 17:42 Kiedy obejrzałam odcinek Mam Talent z Kamilem, wiedziałam, że dzięki niemu polska muzyka reggae nie zginie. Przy takich ludziach jak on Transformer itp. muszą żałować, że nie pokazali prawdziwego talentu! Był we wnętrzu nie jednej nas, co nie laski ? ; 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
anotherstrange Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 17:42 No masakra. Ja słucham reggae od jakiś 3 lat.. a tu nagle cały świat zaczyna 'lofciać' reggae. Nawet nie wiem, co mam o tym myśleć, to mi się w głowie nie mieście. Dzieci nawet nie znają przekazu tej muzyki. Za niedługo zaczną jarać maryśkę, żeby pokazać jakie z nich rastafarianie -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 tu 15.11.10, 17:44 też się ot o boje.. muzyka jest dla mnie lekiem na całe zło i przyszły sobie nagle do show biznesu dzieciaczki typu Miley Cyrus.. która uważa że jest gwiazdą rocka..grrr albo Justin Bieber no sory niech weźmie to swoje discopolo i kopnie się w dupe.. Jeszcze martwią mnie ci chwilowi fani o których ty wspomniałaś .. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ skarby, 15.11.10, 17:50 jest coś jeszcze, co wyraźnie wam umknęło. gdybym miała wymienić, czego słuchają polskie nastolatki. trzy główne gatunki. rock/metal hip hop i uwaga - reggae. to jest tak duża i aktywna polska scena, że i bez bednarka dałaby radę, i daje radę. mnóstwo osób tego słucha i bez jego promocji tego gatunku. poza tym, dajcie spokój, jakie to zainteresowanie? nawet połowa z was zapewne nie wie, że on ma jakiś zespół. kolejny raz wydaje mi się, że rozdmuchujecie sprawę. brawa i gratulacje. słuchajcie sobie tego reggae od trzech, pięciu, dziesięciu lat, ale wiedzcie, że to wy nie rozumiecie kompletnie przesłania tej muzyki, jeśli dyskryminujecie tych, którzy dopiero w nią wsiąkają, czy wyrażają taką chęć - nawet jeżeli chwilowo pociągnął ich do tego kamil bednarek, dając dupy i sprzedając się w tvnie. pozderki. Odpowiedz Link Zgłoś
anotherstrange Re: skarby, 15.11.10, 17:56 Nie chodzi o to, że my ich dyskryminujemy.. tylko o sam fakt, że uważają się za wielkich fanów nie znając nawet Boba .. o to chodzi .. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka . 15.11.10, 18:49 Ja - na przykład - słuchałam Jamala, szczególnie ' Kiedyś będzie nas więcej ', która była muzyką reggae. Nie tylko Jamala. Spodobała mi sie muzyka reggae. Nie uważałam się za wielką fankę. Słuchałam tydziń, znudziła mi się. Nie słucham już reggae. Twoim zdaniem jestem pokemonem, bo znudziła mi się po tygodniu ta muzyka, bo wolę rock ( Linkin Park słucham od roku, 30 stm od kilku miesięcy. ) ? Sama reklamujesz tutaj muzykę reggae i sama doprowadzasz do tego, że dzieci neo się o niej dowiedzą. Bo na kotku jest dość dużo takich osób. Mam Talent z Bednarkiem nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jonatte_ Re: skarby, 15.11.10, 18:16 jane_ napisał(a): > to jest tak duża i aktywna polska scena, że i bez bednarka dałaby radę, i daje > radę. mnóstwo osób tego słucha i bez jego promocji tego gatunku. poza tym, dajc > ie spokój, jakie to zainteresowanie? nawet połowa z was zapewne nie wie, że on > ma jakiś zespół. kolejny raz wydaje mi się, że rozdmuchujecie sprawę. brawa i g > ratulacje. słuchajcie sobie tego reggae od trzech, pięciu, dziesięciu lat, ale > wiedzcie, że to wy nie rozumiecie kompletnie przesłania tej muzyki, jeśli dyskr > yminujecie tych, którzy dopiero w nią wsiąkają, czy wyrażają taką chęć - nawet > jeżeli chwilowo pociągnął ich do tego kamil bednarek, dając dupy i sprzedają > c się w tvnie. pozderki. Urzekła mnie Twoja wypowiedź, a najbardziej ostatnie zdanie. Jak wiesz większość osób przychodzących do " MT " prezentowało muzykę pop. Nie widziałam jeszcze nikogo, kto zaśpiewał w tym programie reagge, a Kamil? Jak sam powiedział, chce " zarazić " tą muzyką. Chce, żeby więcej osób słuchało tego typu muzyki. Nie wiem, dlaczego widzisz problem w tym, że zaśpiewał w " Mam Talent". Dlaczego masz z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: skarby, 15.11.10, 18:30 nazwyając pokemonem każdego nowicjusza - tak, dyskryminujecie. a przynajmniej podnosicie sobie samoocenę. @jonatte_: specjalnie podkreśliłam kursywą to zdanie, aby pokazać, że niektórzy tak mówią. jestem team kamil, spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oll.02 Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 18:13 Niestety przyszedł czas i na muzykę Reggae... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2 Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 18:30 Nie wiem,ja tam od zawsze lubiłam słuchać Bob'a Marley'a.I od 5 lat uwielbiam Linkin Park ; ). Odpowiedz Link Zgłoś
werix3 no raczej -,- . 15.11.10, 18:37 zgadzam sie z tb . ja np. nie słucham reggae ( a jak już to bardzo , bardzo rzadko ) a po występie Kamila osoby które nigdy nie słuchały reggea zaczęło go wielbić . ja tam nic do niego nie mam , moim zdaniem spoko zaśpiewał ale nie wielbie go od razu . XD. Odpowiedz Link Zgłoś
nora. Hmm. 15.11.10, 18:46 Może to i dobrze ? Więcej ludzi pozna tą cudowną muzykę.. Są różni ludzie na świecie, pokemony też, po prostu nie przejmujcie się nimi, przeszkadzają wam jakoś specjalnie ? Może im przejdzie. Nie wiem. Ale nie możemy im zabronić, nie ? ' Rób co musisz, daj to innym robić też, bo szacunek to zasada numer jeden ' . A co do Kamila, to bardzo mi się podoba jego głos.. I faktycznie, może w Waszych miejscowościach teraz jest taka ' faza na reggae ' ale na przykład u mnie około 70% nastolatków słucha właśnie reggae i rapu. Ja słucham po prostu tego, co mi się spodoba, tego co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik22999 Re: pokemony opanują reggae ;c 15.11.10, 18:55 moim zdaniem to że ktoś napisał jak to ujęłaś: "kamil kocham cie ta muzyka jest świetna" nie koniecznie znaczy to że ktoś będzie miał od razu bzika na punkcie tej muzyki tylko to że ta muzyka się podoba i myślę że właśnie Kamil miał taki cel żeby choć trochę zarazić nią ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia teraz ja. 15.11.10, 19:14 dajcie spokój. przecież skoro tak uwielbiacie reggae, czy nie powinniście cieszyć się, że ten gatunek staje się bardziej popularny wśród nastolatków? poza tym, z tego co wiem, reggae propaguje przede wszystkim szacunek do ludzi, a wy wszyscy (czyt. tró reggae-miłośnicy), nazywając "nowicjuszy" tej muzyki pokemonami, raczej nieszczególnie się tego trzymacie. niedługo szał przejdzie, jak na wszystko, i wtedy okaże się, kto naprawdę poczuł reggae, a kto tylko uległ owczemu pędowi. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne tak właściwie to... o niczym. 15.11.10, 20:59 Dajcieże spokój... Każdy obecny fan, chociaż aktywny słuchacz zaczynał kiedyś obcowac z wykonawcami, zespołami; w tym przypadku reggae, prawda? Uszanujcie to. I się cieszcie. Czy nie o to chodzi w muzyce? Muzyka powinna jednoczyc ludzi, zwłaszcza tak pogodna i radosna jak reggae : ). Prosty, acz dziwny przykłąd: Puszczałam mamie piosenki Boba Marleya i Indios Bravos czy NDK, ale przekonana nie była. Po Mam Talent (nieszczęsny program, muszę do niego nawiązac. ale cóż. to trafia do mojej mamy : D!) myślę, że zrozumiała, czego słucham. Jak kiedyś ja mojego kolegę, on swoich z podwórka... W każdym razie chodzi o to, że proste środki medialnego przekazu mogą w zwykły sposób ukazac większej grupie osób dane cechy, wartości. Martwisz się, że reggae podupadnie? Ja nie chciałabym nawet o tym myślec, uważam, że to niemożliwe. Nawet, jeśli na to jest obecnie moda, to pamiętaj- moda przemija. Ale za nim przeminie przyniesie za sobą wartościowych ludzi. Owszem, znajdzie się też kilka pseudofanów, jak wszędzie. Jednak zdaje mi się, że poza muzyką nie zgłębią się w czymś więcej. Co nie zmienia faktu, że taka... dyskryminacja (?) jest już nie na miejscu. Swoją drogą pojawi się pewnie dużo uwag, że reggae=rasta, a rasta to marycha i cpuństwo... Inny temat. W skrócie: nowym fanom reggae na dobre to wyjdzie! Bo obecni fani/słuchacze wiedzą (omg, jak to brzmi...), że ta muzyka robi z człowiekiem coś pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: pokemony opanują reggae ;c 16.11.10, 00:27 niech sobie słuchają,ja tam nie mam z tym problemu.muzyka jest przecież dla wszystkich,hihi <3 ja tam kiedyś więcej słuchałam reggae.jamala,indios bravos,ras luty czy boba.kamil zaśpiewał fajnie,ale ja osobiście jestem za piotrkiem,bo to on ma najzajebistszy głos w tej edycji.baa,najlepszy jaki był w tym programie.on wygra,mówię wam,bo z takim talentem zasługuje na to o wiele bardziej niż bednarek.ciaaaaaaaao! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Niech sobie robią co chcą. ]:-> 16.11.10, 00:33 mam to gdzieś. ~ nie macie innych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_97 Re: pokemony opanują reggae ;c 16.11.10, 08:15 to co? ja też jestem niby pozerką, bo słucham Lil Wayne'a od dwóch dni? Kiedyś przecież też trzeba zacząć słuchać muzyki. nie przyspieszysz czasu, żebym teraz dwa lata go słuchała. z resztą co ty sie przejmujesz takimi ludźmi i tak jak minie na to 'moda' to wrócą do swoich gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: pokemony opanują reggae ;c 16.11.10, 09:45 Zawsze się znajdą ludzie, którzy się tylko lansują. Trzeba do tego przywyknąć, bo nie ważne ile będziesz krzyczeć i apelować - to się nie zmieni. Pomyśl, że ten Kamil Bednarek właśnie na pewno rozbudził w wielu osobach prawdziwe zamiłowanie do tej muzyki. Na pewno wiele osób to doceniło, zainteresowało się tym. Dzięki temu muzyka nie umiera. Dzięki temu to, co kochasz istnieje, jest dostępne - dzięki uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś