Dodaj do ulubionych

oparzyłam się...wejdźcie prosze

17.11.10, 18:57
więc jakąś godzine temu niosłam dwie gorące herbaty i się potknęłam i one wylały się na moje nogi i teraz mam gigantyczn eoparzenia.tata szybko zadzwonił na pogotowie które przyjechało i chcieli mnie zabrać do szpitala ale nie chciałam jechać.teraz używam jakiejś tam maści którą ci ratownicy kazali mi używać.i mam takie pytanie:kto się kiedyś oparzył czymś??chodzi mi głownie o to czy ktoś się kiedyś oblał wrzątkiem??i jeśli tak to ile wam się takie coś goiło??ja mam to na całych udach...pomóżcie
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:02
      ja sie kiedyś oparzyłam gorącą herbatą ale na brzuchu.
      to było dawno i nie pamiętam ile mi się to goiło, ale oparzenie nie było duże więc chyba coś koło tygodnia, noi mi troche ropiało ;/

ahh i współczuję, bo to napewno strasznie cie boli smile ale nie bój nic bd dobrze! wink ;*
    • milenka452 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:05
      nigdy czegoś takiego mi się nie zdarzyło ale współczuje kiss
      • wisienka9 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:08
        Współczuję, choć nie miałam nigdy takiego przypadku.. wink Trzymaj się.
      • obsessive Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:11
        Moja koleżanka
        miała 8 lat
        i wylała se wrzątek na noge i miała pare miesięcy opatrunek i nie mogła chodzić tata ja na rekach nosił dziś mamy 13 lat a ona nadal ma bliznę : ( I ją boli jak się uderzy..
    • dianka4 .... 17.11.10, 19:09
      Oparzyłam się gdy byłam mała... wylałam na plecy wrzątek... nie pamiętam ile się to goiło ale na pewno długo...Ale blizna zostałam mi do dziś....Możliwe że tobie też zostanie jakaś blizna ale też możesz mieć szczęście i miejsce oparzenia zagoi się całkowicie...

Pozdrawiam i życzę powrotu do zrowia
    • iwi94 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:11
      ja się oparzyłam wrzącą wodą jakieś 3 lata temu i pojechałam na pogotowie, jeździłam tam najpierw co 2 dni później co tydzień przez miiesiąć na zmiany opatrunków, ale tak było ze mną wiec nie chce cie straszyć big_grin zdowiej szybko smile
    • 3strlustra Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:12
      ja kiedyś sie oparzyłam sosem od founde (nie wiem jak to sie pisze;p) nie pamiętam ile sie goiło ale też musiałam smarować jakąś maścią.
      Ale i tak współczuje <33
    • anotherstrange Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:14
      Współczuję ;* , moje jedyne oparzenia, to jak sie poparzyłam kilka razy żelazkiem, i jak się prostownicą poparzyłam ..
      • candy_out Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:17
        jak miałam 5 lat to siostra mnie herbate na brzuch wylała i mam blizne , prawie nic nie pamietamtongue_out
    • allexz Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:15
      hm. oparzyłam się jak miałam kilka lat więc nie pamiętam, ale pojechałam wtedy do szpitala bo taka była konieczność. pewnie nie goiło się szybko, no i teraz mam białe plamy w dwóch miejscach tzw blizny smile
      • kokoss. Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:20
        tak . oblałam się wrzątkiem , ale nie panikowałam .
        zabandażowała mi mama rękę ( nadgarstek i przed ramie ) , piekło mnie bardzo , więc cały czas oblewałam się zimną wodą .
      • cukiereczek. _ 18.11.10, 11:08
        Mój kuzyn poparzył się gorącym tłuszczem w stopy.Bardzo długo nie mógł chodzić,nawet do szkoły.Od tego wydarzenia minęło hm,jakieś pół roku i na nogach ma bardzo brzydkie blizny.
    • alyson96 ... 17.11.10, 19:21
      ja się kilka miesiecy temu wrzątkiem poparzyłam . leżałam na kanapie piłam gorącą herbate i kot mi na kolana wszedł i spadł mi kubek , na nogi i troche na brzuch. parzyło tak masakrycznie że myślałam że sie posikam z bólu . w domu nikogo nie było wiec musiałam radzic sobie sama . Pobiegłam do łazienki żeby to zimną wodą polać. Na brzuchu zniknęły czerwone plamy ale na nogach robiły się bąble . Głupia byłam bo je przebijałam i teraz mam bliznę. nie jest za duża . I plus jest chociaż taki że to dość nie za bardzo widoczne miejsce.
      Mi się to na nodze goiło z jakiś tydzień .

• alexis960 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:22
      ja się oblałam , tylko że kawą i brzuch . Strasznie piekło. Za dużo nie pamiętam wiem że bolało .
      Długooo , najbardziej bolało . X DD
      współczuje Ci i życzę powroty do zdrowia . : ))
    • cherry_ Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 17.11.10, 19:26
      Ja kiedyś oparzyłam się wrzątkiem jednak nie pamiętam ile się goiło. Miałam wtedy z 5 lat xd
      • zjem.cie.karpiu Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 18.11.10, 06:42
        nie wiem ile się goi, jak ja się oblałam wrzątkiem to od razu leciałam pod zimną wodę, więc nie miałam śladów żadnych takich. ale kiedyś się przypaliłam żelazkiem, i z 2 tyg mi się goiło xd
    • schwarz_rose TU!! 18.11.10, 07:15
      Bidulka sad
      Ja się kiedyś poparzyłam i to przyznam całkiem boleśnie.
      Mianowicie byłam w zeszłym roku na wakacjach w Chorwacji. Poszłam na plażę się opalać (użyłam kremu z odpowiednim filtrem), ale jak wróciłam do hotelu miałam wielkie czerwone plamy na ramionach - poparzenia. Mama polała mi je zimną wodą no i było lepiej.
      ALE po dniu zaczęły mi się robić straszne megabąble wypełnione ropą. Poszłam tam w Chorwacji do lekarza, a on powiedział, że to poparzenie II stopnia. Dał mi jakieś maści z aloesem, które pomogły. Goiło się ok. miesiąca, ale to był już II stopień. Twoje mogą goić się krócej (i mam nawet taką nadzieję, że będą). Zatem używaj tych maści, co ci przepisali, a będzie lepiej.

Mam nadzieję, że jakoś (jakkolwiek) pomogłam. No i że będzie u ciebie okay kisskiss Trzymaj się!!smile
    • kararock hmm... 18.11.10, 10:26
      ja dawno temu zapaliłam się tak po prostu mieszałam cos w garnku i sukienka zaczeła mi się jarać i niesety moje ciało też ;/
      nie pamiętam ile miałam na sobie bandaże, ale raczej dłużej niż Ty
      no i niestety zostało mi kilka małych śladów, ale ledwie widocznych wink
    • allison6 Re: oparzyłam się...wejdźcie prosze 18.11.10, 11:13
      moja przyjaciółka, dokładnie w zeszłym roku, też herbatą i też na udach. stało się to jakoś w grudniu 13 czy 14, a ona nie chodziła do szkoły do końca grudnia, przyszła tylko raz, na wigilię klasową. Nie chcę cię straszyć, ale ona musiała mieć na tych udach jakieś bandaże, nie mogła zbyt szybko chodzić, musiała mieć luźne spodnie, żeby nie dotykać bolących miejsc. Jak przyszła do szkoły po sylwestrze, już chyba mogła chodzić normalnie, nie pamiętam. W każdym razie, dzisiaj po tym oparzeniu nie ma już śladu, a przynajmniej ja go nie widzę. Ale było jej ciężko. Pamiętam jak do mnie wtedy zadzwoniła, ona po prostu płakała w słuchawkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka