Dodaj do ulubionych

Wierny przyjaciel...

27.11.10, 11:54
Chodzi oczywiscie o psa "wiernego przyjaciela". Zamierzam sobie takiego sprawic, ale nie wiem:
* jaka rase wybrac, tak aby naprawde byla przyjacielem
* czy brac suczke czy psa, ktore bedzie lepszy przyjacielem
* jak sie dana rasa zaopiekowac
* jak nazwac
Na razie myslalam nad takimi psiakami:
golden retriver
husky
pekinczyk
owczarek niemiecki
buldog
amstaff
?
Obserwuj wątek
    • xxlocaxx Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 12:23
    • jade Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 12:29
      Ja na twoim miejscu wybrałabym sobie kundelka ze schroniska. Kundelki to podobno najwierniejsze psy a nie tak jak "wychuchane" psy rasowe. Nie żebym miała coś do rasowych. O nie! Kocham wszystkie psy smile Ale rasowe mają się dobrze, a psy w schronisku cierpią, pragną mieć pana. Zachęcam cię do zaadoptowania pieska ze schroniska, ale oczywiście ty zdecydujesz wink I może psy tych ras co wymieniłaś będą w schronisku ? I wg mnie suczki niektórych ras są spokojniejsze od psów, ale wszystkie są wiernymi przyjacielami człowieka.
      kiss
      • friday Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 12:51
        popieram. tez cos w podobie napisalam, ale nie zauwazylam Twojego postu wink
    • dulce1985 wierny przyjaciel 27.11.10, 12:31
      Osobiście polecam pekińczyka sama takiego mam i nie zamieniła bym go na innego. Co dziennie trzeba go czesać i raz na 2 tyg. wykąpać. Codzienie wyciekać mu oczy i nos. Podobno ta rasa jest wredna ale nie prawda. jak kogoś pokocha do do końca. Mój ma na imię Tofik.
      • crezyyy mój wierny przyjaciel. 27.11.10, 13:06
        Moim wiernym przyjacielem jest pies - BOKSER. Ma krótką sierść, która nie potrzebuje pielęgnacji, szczotki itp. Myję go jeden raz na pół roku,ponieważ ma krótką sierść TAK JAK JUŻ WSPOMINAŁAM i nie potrzeba on wiele pielęgnacji. Ma swoje gryzaki i ulubione zabawki . ; pp Wcześniej był to wąż ogrodowy haha ; pp
        Wychodząc na dwór i siedząc on, kładzie mi się na nogi i mnie liże. Kiedy przyjeżdżam do domu, skacze ze szczęścia i czeka pod furtką, aż ją otworzę. Kocham go. wink kiss
    • friday Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 12:50
      szczerze mówiąc to wolę koty.

ale psy tez bardzo lubie. gdybym tylko mogła, to wzielabym obojetnie jakiego, ze schroniska... jesli mozesz to zrob tak wink

a jesli chodzi o rase to owczarki wink
    • detektywintruz Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 12:56
      HUSKY! <3
      zawsze chciałam mieć takiego *_*
    • dosia321 Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 13:56
      kundelki mają największe serce wink
    • miley Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 14:02
      suczka golden retriver
      lub labrador moja ciocia ma i jest super przyjacielam
    • miley Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 14:05
      nigdy owczarek czy amstaff już bardziej bokser ale raczej to co wymieniłam wcześniej lub ze schroniska
    • linda Pekinczyka nie kupuj ! Idź do schroniska 27.11.10, 14:13
      Pekinczyki są wredne !!! Ja miałam 5 pekinczyków i co prawda są to ładne psy. Podobają mi się to nie kupię już takiego . Jeżeli chcesz takiego naprawdę wiernego to idź do schroniska. W schronisku są też młode pieski . A napewno po przejściach . One ufają i kochają bezgranicznie. Umrą przy tobie.
    • caterina97 Re: Wierny przyjaciel... 27.11.10, 17:38
      pekińczyk! śliczne psy <3
    • foolme Szczerze powiedziawszy to... 27.11.10, 20:22
      ...najlepiej iść do schroniska... Ale jeżeli ty chcesz rasowego psa "wiernego przyjaciela" to kup sobie najlepiej psa Golden Retrivera. Albo labradora. Bo pekińczyk jest towarzyski, ale wiernym przyjacielem to on nie będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka