Dodaj do ulubionych

Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństwa.

02.12.10, 17:25
Co sadzicie o " Ani z Zielonego Wzgórza " .
Ja jak miałam z 10 lat przeczytałam ją .
I od tamtej pory bardzo dobrze ją wspomnam .
Po prostu kocham tą książkę , co może wydać się trochę dziecinne . . .
bardzo mi się kojarzy z dzieciństwem . A wy lubicie książkę , może oglądaliście film ?
Wypowiadajcie się .
Jak było to kosz . Nie wiem nie sprawdzałam.
Obserwuj wątek
    • lady_rose Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:29
      heeeeeeeeeeeeej
      • foczka Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:32
        Najlepsze było jak Ania Diane upiła XD
        • lady_rose Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:33
          do foczka :
          Tak to było niezłe z tym niby sokiem ... ;d
    • mweezy . 02.12.10, 17:30
      bawi mnie postać Ani, ogólnie nie szaleję za tą książką, nie wydaje mi się być zbyt interesująca.
    • colaxdd Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństwa. 02.12.10, 17:35
      Jak dla mnie nie, nie mogłam jej przetrawić szczerze mówiąc, a miałam ją jako lekturę.
    • fankazmierzch3 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:38
      to była moja lektura w szóstej klasie,ale wtedy mi sie nie podobała.
      W 1 gim przed feriami zaczełam ją czytac i wtedy mi sie spodobała.
    • iga18 Nie czytałam xd 02.12.10, 17:40
      Ale miałam ją jako lekturę w.. 4 albo 5 klasie podstawówki, ale przeczytałam streszczenie xd
    • gorzata.14 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:50
      Czytałam książkę i oglądałam film.
      Lubię smile
    • miley Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:50
      jeszcze nie czytałam ale może może
    • smileyy776 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 17:52
      Oooo ja również bardzo lubię tę książkę miałam ją jako lekturę w 5 klasie ;pp ha ha ha fajna książka , najlepsze to jak Diane upiła xdd ; dd smirk
    • squash <3 02.12.10, 17:55
      przeczytałam w podstawówce calutką serię. Przepadałam za tym przez jakiś czas. ( :
    • secrets. Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 02.12.10, 18:02
      uwielbiałam tą książkę, dalej stoi na mojej półce i kto wie może niedługo znów ją przeczytam <3
    • marszalinka :D 03.12.10, 13:30
      jasne ze przeczytalam ! Cala serie big_grin Moja najwieksza sympatoie wzbudza czesc "Rilla ze złotego brzegu". Film tez fajny, choc oczywiscie ksiazka lepsza wink
    • naomi. Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 13:54
      NUDNA.
    • anahi_fan Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 14:25
      przeczytałam całą serię, kilka razy.
    • serduchowo Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 14:34
      "pollyanna" lepsza smile
    • katyk : D 03.12.10, 14:35
      Lubię książki o Ani, są sympatyczne, jednakże wraz z wiekiem Ani książki zaczęły robić się nudne.
      Dla mnie skończyły się jak Ania z Gilbertem się, że tak powiem, zorganizowali.

Kocham Phillipę<3
    • aileen Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 18:05
      jedna z moich ukochanych książek z dzieciństwa c: posiadam i przeczytałam wszystkie 8 tomów + kilka innych powieści tej autorki. genialna. mam do niej ogromny sentyment. wzruszała mnie i bawiła wiele razy. film również oglądałam i posiadam w swojej domowej filmotece. jestem zauroczona grą Megan Follows, Jonathana Crombie, Colleen Dewhurst i Richard Farnsworth. oczywiście między książką, a filmem jest spora przepaść, ale to normalne. sądzę, że film wiernie oddaje ducha powieści.
    • miastowa. Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 18:13
      czytałam jako lekturę , i nienawidzę tej książki . dla mnie dno
    • jb.0la Kocham tę książkę! Teraz mamy ją jako lekturę, ... 03.12.10, 18:30
      ...ale ja ją teraz powtarzam, bo ją przeczytałam już raz na tamtych wakacjach (tamtych, tj. w 2009 r) wink. Tym razem ja przeczytałam w 5 dni z przerwą. To jest genialna książka. A Ania jest wspaniała. Te dalsze części chciałabym przeczytać, ale na razie nie mam za bardzo czasu... Przeczytałam jak na razie te dalsze do "Ania na Uniwersytecie".
      • hellokiciara Re: Kocham tę książkę! Teraz mamy ją jako lekturę 03.12.10, 18:37
        tak czytałam , ale wolałam oglądać . Jak najbardziej przypomina książkę z dzieciństwa .
        • landrynka00 A jakże . 03.12.10, 18:43
          Uwielbiam tą książkę . Przeczytałam prawie wszystkie części , zawsze miło będę je wspominać .
    • inka13 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 03.12.10, 18:53
      Czytałam nawet kilka częśc,i ale to kiedyś..teraz inne książki mi się podobają xd
    • karolina1997 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 04.12.10, 10:52
      kocham i tą książkę i film - jest fantastycznysmile
    • trufla Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 04.12.10, 13:59
      Ania jest cudowna. Uwielbiam pierwszą część...
    • anne05 Re: Ania z Zielonego Wzgórza - książka dzieciństw 04.12.10, 14:05
      Uwielbiam, ostatnio kupiłam sobie w orginale (po angielsku).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka