08.12.10, 16:58
Hej nie wiem czy taki watek juz byl jesli byl to przepraszam ale nie usuwajcie go prosze.

wiec tak chodzi o to ze zamierzam zapisac sie na kurs karate mam dopiero 13 lat czyli jeszcze ze mnie dzieciak ale bardzo lubie takie akcji typu bicie sie lub cos innego lubie ogladac walki na ringu..jestem dziewczyna ale zawsze przebywalam ze starszymi chlopakami mieszkam w malym miasteczku i to moi koledzy z ulicy.. zawsze spedzalam z nimi cale wakacje i popoludnia.. zawsze mozna powiedziec bylam ich mlodsza siostra i to oni nauczycile mnie sie bic.. ale mi sie to bardzo spodobalo czasami uczestnicze w takich roznych bojkach bo tak wychodzi.. zamierzam zapisac sie na karate zeby nauczyc sie bic i wiecej ciwczyc.. czy ktoras/ktorys z Was chodzi na karate.jak tam jest?podoba wam sie(wsumie dziwne pytanie bo skoro chodzicie to chcecie no ale..)? czy uwazacie ze to fajny sport.?

powiedzcie co wogule o tym myslicie?!

prosze o szybkie odpowiedzi.
bardzo dziekuje kociaczki!!kiss
Wesolych swiat!
Obserwuj wątek
    • werona112 Re: Tu ;) 08.12.10, 17:16
      Hej smile
      Jestem w Twoim wieku i z tego co napisałaś, o tych bójkach i wgl to szacun, naprawde big_grin
      Moge Ci powiedzieć, że kiedys też miałam trenować karate, ale bałam się że będą się ze mnie śmiali jak wyglądam w kimonie;D
      ale za to mój tata ma granatowy pas karate i uczył się od najlepszego mistrza w poznaniu, i z tego co słyszałam tam jest mocny wycisk w ch*j big_grin
      np. za odpoczynek robisz 100 brzuszków i 100 pompek .. confused
      a stopy potrafią być całe zdarte po jednym treningu indifferent
      Nie odbierz tego, że Cię chce zniechęcić lub coś w tym stylu, ale poprostu staram Ci się doradzić wink
      Życze powodzenia, i sapozaparcia, bo w tym sporcie to Ci się przyda tongue_out

Pozdrawiam, werona112.
      • werona112 yyy . 08.12.10, 17:17
        sorki, przed słowem ''odpoczynek'' miało być 'n'a a nie 'za' wink
    • coca. . . . 08.12.10, 17:35
      mam dwóch braci od kilku lat trenują karate, chodzę do nich na treningi i zawody. karate to bardziej kwestia samoobrony a nie bicia się. dużo dziewczyn chodzi na karate z tego co widzę na treningach czy fajnie to tego nie mogę powiedzieć.
    • tunia.18 karate. 08.12.10, 17:37
      Chodzę na karate od początku września tego roku i ogólnie mi się podoba.Czasem prowadzi mistrzyni świata ( dość ostra big_grin ) albo mój wójek.Jeżdżę na starszą grupę (mocniejszą,dłużej chodzącą nie wiem jak nazwać wink ) bo tata mnie przy okazji zawozi. Polecam,ciekawych i przydatnych rzeczy można się nauczyć wink jak tylko jest okazja to się zapisz big_grin pozdro wink winkwink
    • tigress Re: karate. 08.12.10, 18:02
      Jestem podobna do ciebie, ja się wychowywałam z kuzynami od dzieciaka xD Ja chodzę na karate, capoerię i wushu (kung-fu). Przez to praktycznie nie mam wolnego czasu i bardzo trudno mi to pogodzić ze szkołą i innymi pasjami, ale nie żałuję. Nie zwlekaj i się zapisz wink
    • glam_skarpeta Re: karate. 08.12.10, 18:13
      Wow ale SZpaN że ohhhhhhh
      • malory Re: karate. 08.12.10, 18:15
        jest naprawdę fajnie! rozładowujesz energie : D ejj, laski. mam do was pytanie. co ja mam zrobić? zakochałam się w chłopaku z klasy, ale on ma dziewczynę. zostawiłabym to w spokoju, jednak gdy go widzę, to ciągnie mnie do niego jak jakiś magnes! co mam zrobić? błagam was, pomóżcie.
    • beautiful_ Re: Wejdź tu 08.12.10, 18:22
      Dobra, to że lubisz się bić w to nie wnikam, każdy ma jakieś swoje dziwne przyzwyczajenia czy upodobania ale jeżeli chcesz się zapisać na karate żeby się bić to lepiej od razu sobie odpuść bo sztuki walki nie są do tego żeby się bić tylko w najgorszym wypadku się obronić , oczywiście są jeszcze jakieś sztuki walki gdzie jeździ się na zawody czy pokazy ale to nie wiem jakie heh. Chodziłam 3 lata na wietnamskie sztuki walki i zawsze nam to wpajali że sztuki walki nie są do rozpoczynania bójek a więc lepiej się na tym zastanów wink
    • avril993 Re: karate. 08.12.10, 18:23
      Ja chodzę i też jestem taka jak ty. Zazwyczaj chodzę w grupie z chłopakami i głównie to się z nimi przyjaźnie. Tez mi się parę bójek zdarzyło big_grin A co do tematu to mówię Ci jest spory wycisk można powiedzieć, że wręcz dają wycisk jak cholera, ale są efekty. Umiem się bronić jak trzeba, wgl mam sto razy lepszą kondycję jestem silniejsza i wgl jak dla mnie są same plusy oprócz tego, że na początku z bólu (zakwasy) bolały mnie mięśnie jak cholera, ale jak poprawiła mi się kondycja i ćwiczyłam często to ustąpiło, a więc jak masz okazje to sie zapisz
    • elenkaa Re: karate. 08.12.10, 18:48
      Moja kolezanka chodzi na karate już chyba z 4 lata, a ma 13. Bić się można w każdym wieku. big_grin A tak swoja drogą uważam że to całkiem fajne big_grin
    • natii_123 Re: karate. 08.12.10, 18:48
      Wow jesteś bojową dziewczyna nie żeby coś spoko .
      Ja też lubie coś w podobie ale hmmm takie walki starożytne no np.Władca Pierścieni,hmmm no wielu tam jest .
      Ale karate no spoks...
      EHHHH
      Wesołych Świąt...!santachoinkasmirk
    • agussxd Re: karate. 23.12.10, 20:14
      ja trenowałam karate ;D
    • vici Ja chodze 24.12.10, 00:05
      Trenuje od pażdziernika karate kyokushin i powiem ci, że mi się to bardzo podoba. Poszłam na pierwszy trening, ponieważ w wakacje naoglądałam się za dużo Naruto big_grin i tak mi się to spodobało, że mam już pomarańczowy pas. Na treningach czasem mam niezły wycisk, ale to nie jest tak, że pierwszy trening i odrazu 100 pompek u nas najwyżej było 10 i to nie na pierwszym tylko na którymś tam, więc o to się bój. Pierwszy rok możesz chodzic w normalnym stroju a nie w karatedze.
      Napisałaś, że lubisz się bić itp. ja też tylko, że jak już zaczniesz trenować to zrozumiesz, że karate to nie tylko wzajemne nawalanie się po mordach, tylko to są przemyślane walki na które miło się patrzy, a nie uliczne przepychanki.
      Dobrze się zastanów i pomyśl czy naprawde chcesz to trenować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka