Dodaj do ulubionych

Modne ciuchy ?

09.12.10, 15:38
Nie wiem czy u was też ale u mnie tak..
jest taka ' moda ' że jak nie masz firmowych ciuchów z Croppa , House 'a , H&M , C&A ,
Reserved , Zary czy innych modnych sklepów to już jesteś ' gorszy' .. i nie zaliczasz się do tej ' lepszej ' grupy uncertainindifferent
Ja osobiście ubieram się w takich sklepach a mój ulubiony to C&A i H&M
Ale nie uważam że Ci którzy nie ubierają się w takich sklepach to są ' gorsi '
Dla mnie dzieciaki z XXI wieku to koszmar ..
U mnie w szkole to patrzą tylko czy ktoś bogaty , czyt ma firmowe rzeczy i czy ma kase..
Z resztą i tak żyje w środowisku chamskich dzieciaków

A jak wy sądzicie ?
Też w szkole macie takie coś że jak nie ubierasz się w firmowych sklepach to już jesteś gorszy ?
Obserwuj wątek
    • chomikuj123 to są firmowe ciuchy? 09.12.10, 15:46
      no proszę cie. cropp i house to nie są jakieś drogie marki, po prostu zwyczajne, tanie ciuchy.
      żadna z wymienionych przez ciebie 'marek' nie jest jakoś wybitnie droga, wiec nie wiem jak tym można szpanować..
    • jonasofanka no niby nie... 09.12.10, 15:51
      no, ale zawsze ktoś się znajdzie, żeby zmówić innych przeciwko innej osobie .

nie jestem jakaś bogata , czy coś, nie wszystkie ubrania mam z tych 'oryginałów' . Ale ludzie mnie lubią. serio , gdzie na przerwie nie spojrzę tam słyszę 'cześć, jak tam?' . nie sądzę, że mam coś w sobie big_grin. Mam poprostu poczucie humoru i chyba im to wystarczy smile.
      Jednakże, u mnie nie toleruje się sztywniaków ;P.
      • clover1 Raczej nie. 09.12.10, 15:54
        U mnie w szkole raczej tak nie ma.Nie zauważyłam tego,na razie... ;q
    • zlababa Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 15:53
      nie. Ja tak nigdy nie uważałam i nie zadaję się z osobami które reprezentują sobą takie poglądy.
      • lissa. Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 16:14
        taa zawsze ci co mają TO
        zakładają wątki że nie powinno tak być że w szkole to i to
        a sama się do tego przyczyniasz więc o co ci chodzi? i sie jeszcze usprawiedliwiacie a w realu jest na pewno inaczej bo nikomu z tych "lepszych" nie przyszło by to do głowy !!!!
        • zlababa Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:35
          przetłumacz mi swój post bo nie zrozumiałam :p
    • joanka Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:49
      jak czytam takie posty, to cieszę się, że skończyłam szkołę ładnych parę lat temu. Za moich czasów nikt nie zwracał uwagi na to czy masz "markowe" ciuchy czy nie. Ważne było to co się ma do powiedzenia, jakie się ma pomyły i jakim się jest człowiekiem.
      Na marginesie dodam, że te "marki" to zwykłe sieciówki, ani to nie ma dobrej jakości, ani nie jest to drogie, wszystko jest takie samo co automatycznie zabija indywidualizm i oryginalność więc totalnie nie wiem czym się tu szpanuje.

• monik4 Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:52
      U mnie kazdy ubiera sie jak chce
    • xxdulxx Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:54
      U mnie teraz nie ma czegoś takiego, chociaż w podstawówce miałam podobnie jak u Cb . ;
    • dominikax3 Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:59
      U mnie takiego czegoś nie ma przynajmniej w mojej klasie. Moja klasa nie jest raczej zamożna więc wszyscy są równo traktowani. Ale w innej klasie są takie dziewczyny co mają same firmowe rzeczy i widać że się trochę lansują. Strasznie mnie to nieraz wkurza.
    • senseless Re: Modne ciuchy ? 09.12.10, 17:59
      tiaaaaaaaaaaaaaa
    • mickeymouse Jak nie ubierasz się w H&M, to jesteś gorszy ? 09.12.10, 18:00
      U nas się liczy tylko czy ktoś jest fajny, otwarty, miły, i nie skąpy. x DD

Ciuchy też mają znaczenie, ale to dopiero na II planie. big_grin
    • madierfakier Re: Modne ciuchy ? 10.12.10, 22:57
      Sorry, ale dziwi Cię to? Człowiek lepszy od zawsze otaczał się drogimi rzeczami. Jeżeli kogoś stać to niech kupuje to co mu się podoba. Jeżeli jesteś biedniejsza nie musisz się trzymać z burżujami. Znajdź własną grupkę. To normalne, że osoby w takim wieku poszukują własnego towarzystwa, a generalizowanie jest na porządku dziennym. Może Ci się to nie podobać, ale sądzę, że postępujesz podobnie. Of korz niekoniecznie w tej dziedzinie życia.

Btw. Cropp i House to wieś.
    • mallinowa_mamba Re: Modne ciuchy ? 10.12.10, 23:04
      U mnie są osoby "z wyższych sfer" ale zachowują się NORMALNIE . (na szczęscie)

nie ma takiego czegoś:
      -nie masz najnowszego ciucha z H&M, spadaj stąd !

U mnie jest spoko.

choinka
    • kotek.bieberka Re: Modne ciuchy ? 10.12.10, 23:05
      Haa, u mnie w sql patrzą czy ktoś właśnie jest bogaty i czy jest CHUDY ! ; //
    • olciaaa03 Re: Modne ciuchy ? 10.12.10, 23:06
      no niestety taka moda jest takie czasy i nic na to nie poradzimy..
      No ale nie powiem bo ja mimo że ubieram się w tych sklepach co wymieniłaś to tych gorszych nie wyśmiewamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka