10.12.10, 13:21
Wiele ludzi ,a zwłaszcza dzieci jak zobaczą w telewizji jakiś gadżet od razu chcą go mieć.
Jaka jest wasza opinia na ten temat?
Dajecie się naciągnąć na takie reklamy?
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Reklamy! 10.12.10, 14:16
      Reklamy mają wielką moc...
      Na mnie osobiście na działa mit idealnej, szczęśliwej rodzinki, który nam prezentują. Ale wiele osób daje się na to nabrać...
    • natip11 nie . 10.12.10, 14:26
      jedyną reklamą jaką trawię jest świąteczna reklama coca coli xd
    • nikuchova. Re: Reklamy! 10.12.10, 17:22
      jak byłam mała, głupia i nie wiedząca, co to manipulacja - tak.
      teraz? nie.
    • nothing... Re: Reklamy! 10.12.10, 17:25
      Nie, szczególnie gdy jej twórcy myślą, że jest dobra, a tak na prawdę wychodzi sztuczna i żałosna.
    • karolinar Re: Reklamy! 10.12.10, 17:28
      Jak byłam młodsza to dałam się naciągnąć na reklamy ale teraz już mi przeszło... big_grin
      • winter.summer A ja powiem prawde. 10.12.10, 17:33
        Mam 14 lat i niestety nadal wierze .
        Wiem że to bzdury ale ... no i tak mnie to przekona .
        Poza idiotycznymi reklamami Mango i TvShop itp.... ;D kiss
    • karolina1997 Re: Reklamy! 10.12.10, 17:31
      Nieesad nienawidzę reklam; wkurzają mniedevil
    • lovelena Re: Reklamy! 10.12.10, 17:33
      kiedys jak bylam mala to tak robilam. teraz zazwyczaj zwracam uwage na reklamy tylko kosmetykow do mlodej cery. zawsze moze sie przydac ; )
    • serduchowo Re: Reklamy! 10.12.10, 17:35
      ja kocham strasznie jedną reklamę - z sercem i rozumem - "serce i rozum kolędują" i "naprawa" czy coś w tym stylu
      na profilu mam linki smile
      • olusia... Re: Reklamy! 10.12.10, 17:36
        Nie 'nabieram' się.
        Lubię reklamy netiwink
      • pola16 Taki marketing... 10.12.10, 17:39
        Najlepsze efekty dają sprzedawcom te, które są kierowane do dzieci, bo to właśnie ich płacz w sklepie sprawia, że rodzic kupi pociesze swojej tą magiczną rzecz. A co do reszty konsumentów, nie są oni tak przekupni jak dziec, ale też reklama ma na nich jakiś tam wpływ... Co do mnie to nie oglądam ostatnio TV(tam ich jest najwięcej), więc nie działa to na mnie...
    • selena127 Re: Reklamy! 10.12.10, 17:48
      teraz nie ale jak bylam mniejsza to taktongue_out
    • mweezy . 10.12.10, 17:50
      To tylko świadczy, że ludzie, którzy pracują nad tym, aby jak najatrakcyjniej przedstawić dany produkt, świetnie wywiązują się ze swojego zadania.
    • linda Re: Reklamy! 10.12.10, 17:56
      Ja nie oglądam reklam
      • linda Re: Reklamy! 10.12.10, 18:10
        To znaczy nie oglądam w TV , a pozostałe reklamy mnie nie obchodzą. Lubię śmieszne reklamy np. emenemsów czy starterów ( heyah itp. ) , ale to nigdy na mnie nie działało. Nawet te chwyty psychologiczne , które w nich stosują aby dotrzeć do ludzi są dla mnie niezbyt widoczne. Co do dzieci to napewno im ulegną , ponieważ każda dziewczynka po obejrzeniu reklamy zabawkowych lalek chcą je mieć. Natomiast reklama to reklama , w nich zawsze wszystko jest piękne. I jak dla mnie też i wkurzające.
    • shewerewolf ` 10.12.10, 18:02
      Na mnie reklamy nie mają raczej wpływu, chociaż niektóre są na prawdę niezwykle pomysłowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka