alice1999 10.12.10, 13:21 Wiele ludzi ,a zwłaszcza dzieci jak zobaczą w telewizji jakiś gadżet od razu chcą go mieć. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Dajecie się naciągnąć na takie reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Reklamy! 10.12.10, 14:16 Reklamy mają wielką moc... Na mnie osobiście na działa mit idealnej, szczęśliwej rodzinki, który nam prezentują. Ale wiele osób daje się na to nabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 nie . 10.12.10, 14:26 jedyną reklamą jaką trawię jest świąteczna reklama coca coli xd Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Reklamy! 10.12.10, 17:22 jak byłam mała, głupia i nie wiedząca, co to manipulacja - tak. teraz? nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing... Re: Reklamy! 10.12.10, 17:25 Nie, szczególnie gdy jej twórcy myślą, że jest dobra, a tak na prawdę wychodzi sztuczna i żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinar Re: Reklamy! 10.12.10, 17:28 Jak byłam młodsza to dałam się naciągnąć na reklamy ale teraz już mi przeszło... Odpowiedz Link Zgłoś
winter.summer A ja powiem prawde. 10.12.10, 17:33 Mam 14 lat i niestety nadal wierze . Wiem że to bzdury ale ... no i tak mnie to przekona . Poza idiotycznymi reklamami Mango i TvShop itp.... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: Reklamy! 10.12.10, 17:33 kiedys jak bylam mala to tak robilam. teraz zazwyczaj zwracam uwage na reklamy tylko kosmetykow do mlodej cery. zawsze moze sie przydac ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
serduchowo Re: Reklamy! 10.12.10, 17:35 ja kocham strasznie jedną reklamę - z sercem i rozumem - "serce i rozum kolędują" i "naprawa" czy coś w tym stylu na profilu mam linki Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Taki marketing... 10.12.10, 17:39 Najlepsze efekty dają sprzedawcom te, które są kierowane do dzieci, bo to właśnie ich płacz w sklepie sprawia, że rodzic kupi pociesze swojej tą magiczną rzecz. A co do reszty konsumentów, nie są oni tak przekupni jak dziec, ale też reklama ma na nich jakiś tam wpływ... Co do mnie to nie oglądam ostatnio TV(tam ich jest najwięcej), więc nie działa to na mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 10.12.10, 17:50 To tylko świadczy, że ludzie, którzy pracują nad tym, aby jak najatrakcyjniej przedstawić dany produkt, świetnie wywiązują się ze swojego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Reklamy! 10.12.10, 18:10 To znaczy nie oglądam w TV , a pozostałe reklamy mnie nie obchodzą. Lubię śmieszne reklamy np. emenemsów czy starterów ( heyah itp. ) , ale to nigdy na mnie nie działało. Nawet te chwyty psychologiczne , które w nich stosują aby dotrzeć do ludzi są dla mnie niezbyt widoczne. Co do dzieci to napewno im ulegną , ponieważ każda dziewczynka po obejrzeniu reklamy zabawkowych lalek chcą je mieć. Natomiast reklama to reklama , w nich zawsze wszystko jest piękne. I jak dla mnie też i wkurzające. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf ` 10.12.10, 18:02 Na mnie reklamy nie mają raczej wpływu, chociaż niektóre są na prawdę niezwykle pomysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś