Dodaj do ulubionych

Nie denerwuje was to?

15.12.10, 18:31
Nie denerwuje was to, że na kotku wszyscy piszą jak to teraz święta są okropne, że oni sie ucieszą jak dostaną czekolade a lustrzanki, laptopy itp. się nie liczą? Jak to niesprawiedliwe jest poprawianie ocen na półrocze/ koniec roku. Jak to teraz nastolatki są wulgarne itp.?
I to nie chodzi o to, że jedna osoba. Tych osób są setki. Za każdym razem gdy wchodze na taki wątek to denerwuje mnie to jacy wszyscy są przeciwni temu, co prawie wszyscy robią. Ja bez bicia przyznaję się że chciałabym dostać telefon na święta i że też chcę podciągnąć oceny na półrocze. Co myślicie kociaki?smile
Obserwuj wątek
    • nescafe Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:34
      Wypowiadajcie się, chce poznać wasze zdanie smile
      • savannah95 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:48
        Powiem ci jedno na tym o to forum większość osób to chwalipięty to z tymi ocenami też czytałam nie rozumiem co w tym niesprawiedliwego nie ich sprawa czy poprawiam czy nie. O świętach już nie wspomnę wszyscy na pewno chcieliby PREZENT a nie czekoladę od rodziców. To tak samo jak na kotku powiedzieć "Mam 15 lat maluje się i chodzę codziennie na obcasach" i co zaraz cię skrytykują i powiedzą że obcasy dopiero od 20 można nosić bo na 15-latce wyglądają śmiesznie i robisz z siebie małą dorosłą musisz nosić najlepiej trampki i koniec kropka. O to samo chodzi z piercingiem niby nastolatki a gdy inne dziewczyny pytają się czy przebić sobie np. pępek wszystkie nagle stają się dojrzałe i odradzają wyzywają od nieodpowiedzialnych, głupich to samo dotyczy farbowania włosów i robieniu tatuażów.
        Na tym forum nie idzie po prostu poszaleć i być beztroskim bo od razu nie wszyscy oczywiście ale większosc cię opieprzy, więc na pytanie czy mnie to denerwuje TAK I TO BARDZO Drogie kotowiczki wrzućcie na LUZ
        Sorry że się rozpisałam smile
      • anieq haha. właśnie to napisałam 15.12.10, 19:19
        w wątku ze "skomercjalizowanymi świętami...confused
    • katsuumi_17 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:37
      Odniosę się do takiego poprawiania ocen- mnie też to denerwuje, bo na ocenę pracuje się cały semestr, a nie budzi na ostatnią chwilę. To jest wtedy niesprawiedliwe.
      • nescafe Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:43
        katsuumi_17 napisał(a):

> Odniosę się do takiego poprawiania ocen- mnie też to denerwuje, bo na ocenę pra
        > cuje się cały semestr, a nie budzi na ostatnią chwilę. To jest wtedy niesprawie
        > dliwe.

Możesz tak uważać, ale chodzi mi o to, że to naprawdę pojedyncze osoby tak myślą. ALe gdy sie wypowiadają to jest ich bardzo dużo.
        • mervelous Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:47
          Sama nie wiem co o tym myśleć.
          Każdy ma własne zdanie, mnie to nie przeszkadza.
      • lovebug . 15.12.10, 18:46
        poprawianie ocen, hm...
        wiesz niektórzy naprawdę chcą mieć szansę. ale mnie to wkurza, że ja ciężko harowałam na 6 z francuskiego, a jakaś osoba bez zdolności językowych, co nie umie odmienić podstawowych czasowników i to olewa ma 4, gdyż coś nagle mu... no nieważne.

co do lustrzanek itd - no cóż. wkurza mnie chwalenie się na forach co to ja kurde nie dostanę na te święta! święta są super, ale chwalenie się prezentami, ja myślę jak inni: kto pomyślał o adwencie, o tym co jest najważniejsze?
        też dostanę prezent z którego się cieszę. ale nie jest to powod do chwalenia się.
        • savannah95 Re: . 15.12.10, 18:53
          Ty dostałaś 6 a on 4 to naprawdę tak cię boli?
        • szatynka. hmm . . 15.12.10, 18:54
          sama nie wiem co o tym myśleć .
          jeśli chodzi o oceny - dla mnie poprawianie ocen jest rzeczą dobrą, rozumiem że kiedy ktoś nic nie umie, przez cały rok się nie uczy, a na koniec roku nagle sobie przypomina o danym przedmiocie, to tak, poprawianie jest niesprawiedliwe, ale jeśli ktoś ma oceny między np. 3 a 4, to czemu ma się nie poprawić ?

a jeśli chodzi o te prezenty, to mnie denerwuje to moralizowanie się na forach . nagle wszystkim przestaje zależeć na prezentach, ważny jest gest . zgadzam się z tym, jednak nie oszukujmy się, pewnie każdej z nas zależy na prezencie . no bo powiedzcie, nie chciałybyście nowego laptopa ? i ja się przyznam, mi święta kojarzą się z wolnym od szkoły, przejadem mojej rodziny, kolacji u babci serce, i tak - prezentami . ojej, jaką jestem materialistką . : <
          • misiaczek29 Re: hmm . . 15.12.10, 20:23
            z poprawianiem ocen się zgadzam. czemu mam sie denerwować jak ktoś dostanie lepszą ocenę bo sie postarał na koniec semestru...a jak chodzi o święta to wole dostać jeden fajny i drogi prezent niż więcej dupereli xD
      • savannah95 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 18:51
        A jeśli ktoś miał naprawdę ważne problemy przez to półrocze czy rok nad tym się nie zastanawialiście? Może akurat ten uczeń stracił rodziców, chorował albo coś w tym rodzaju? Nie wiem o co wam chodzi z tymi ocenami to nie wyścig szczurów jeśli ktoś poprawia jego sprawa jeśli wam tak bardzo zależy też sobie poprawiajcie.

Z całym szacunkiem
      • loveme. Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 07:58
        zgadzam się z katsuumi_17 wink
      • olciabuziaczki Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 08:16
        katsuumi_17 napisał(a):

> Odniosę się do takiego poprawiania ocen- mnie też to denerwuje, bo na ocenę pra
        > cuje się cały semestr, a nie budzi na ostatnią chwilę. To jest wtedy niesprawie
        > dliwe.

zgadzam się , ale jeśli komuś się waha ocena, między, a między to należałoby zrobić jakąś pracę dodatkową żeby tą ocenę jednak podciągnąć wink
      • kawaiikimie Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 14:02
        Poprawianie ocen to tak średnio, zależy, czy np. ta osoba na prawdę się stara dostać tę ocenę i ... zresztą nie ważne.

Co do Świąt- to mówię całkowicie szczerze, że nie chce dostać NIC od rodziców. Ponieważ wiem, że jest teraz trochę ciężko w domu. A to takie kupowanie prezentów na siłę, chciałabym dostać jakieś nowe bluzki, ale pojadę sobie spokojnie po świętach, gdy będą przeceny i kupię za pół ceny. Może i chciałam dostać laptopa czy lustrzankę, ale nie proszę o to, bo wiem że i tak tego nie dostanę.

A co do chwalenia się, denerwuje mnie to. Zwłaszcza, że dużo osób tak się chwali, a na prawdę tego nie ma. -,-

kwiat
    • ciapolka no cóż 15.12.10, 18:59
      chyba każdy chce mieć dobre oceny. ja też (może) podciągne sobie jakoś oceny, bo w końcu to już nie są przelewki.
      mnie to denerwuje, bo laptop, telefon itd. swoje kosztują, a rodzice mogą po prostu nie mieć na to pieniędzy. niektóży też są za bardzo rozpieszczeni. ja nienawidze żadnych świąt, urodzin itd.
    • justine1495 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:02
      Mnie też wkurza, kiedy ludzie udają takich świętych. uncertain
      • martulla Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:14
        Oo, ktoś podziela moje zdanie wreszcie. Jak czytałam te wątki o świętach czy ocenach jak i o tym jakie to nastolatki są złe to myślałam, że padnę. Sama nie jestem święta, ale oceny mam dobre. Nie przeszkadza mi poprawianie ocen u innych, a o prezentach to nie oszukujmy sie. Uważam, że to nie jest młodzież najgorsza, która jest materialistami, tylko taka co robi sobie słit focie w bieliźnie i przy lusterku i lofcia jb. Bez obrazy
    • alysoona Bardzo skromnym moim zdaniem 15.12.10, 19:06
      Przed udzieleniem się tu, musiałam przeczytać twój post najpierw z dziesięć razy bo nie mogłam załapać sensu, ale to szczegół. To że nastolatki są wulgarne to już norma, a co do poprawiania ocen to chyba nikogo innego wina niż nas [lub ich, jak kto woli] wina, bo to my [bądź oni] się nie uczymy, a potem musimy poprawiać wszystko przed świętami, więc ja nie widzę potrzeby narzekania. A co do prezentu to nie wiem, bo na przykład ja dostaje Lustrzankę i jestem taaaka zadowolona że hej! :]. Rzadko wchodzę na kotka, a jeszcze rzadziej na jakikolwiek wpis na forum, chyba że coś mnie zaciekawi, więc nawet się nie spotkałam z takimi postawami użytkowników/czek.
      choinka
      • szatynka. nescafe 15.12.10, 19:27
        natchnął Cię wątek szatynki <btw. to nie mój wątek, ja jestem szatynka., a ona po prostu szatynka xd > ?
        • nescafe Re: nescafe 15.12.10, 19:29
          szatynka. napisał(a):

> natchnął Cię wątek szatynki <btw. to nie mój wątek, ja jestem szatynka., a
          > ona po prostu szatynka xd > ?

tak jakby ;d
    • natzal Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:13
      Popieram.
      • lovebug savannah95 15.12.10, 19:26
        nie kochana, ta osoba ma się lepiej niż ja zdecydowanie i jeszcze ma prawo nade mną rządzić. danie jej 4 jest niesprawiedliwe, jeśli jej podejście na lekcji jest bezczelne. jak można mówić wprost na lekcji do nauczyciela że francuski jest do dupy? można powiedzieć: słabo mi idzie.

tak boli mnie to, bo żeby czwórę mieć a odmiany czasownika podstawowego nie umieć. tak jakbyś się uczyła 10 lat angielskiego i nie umiesz "be".

nie mam nic za poprawianiem, jeśli ma się zaległości. jestem przeciwna dawania ocen na siłę, naciąganych i ciągłego podejścia do nauki pt: a potem się poprawi, walić szkołę, idę na dwór, od kogoś zgapię. chore.
        • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 19:31
          Bez obrazy ale święta się odezwała no i co że mówi "do dupy" i jest bezczelny a ty wyraźnie zazdrościsz mu skoro tak cię to wkurza najlepiej martwic się o siebie a nie o cały świat takie moje zdanie i go nie zmienię.
          • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 19:35
            zazdrościć? czego? że w dalszym życiu sobie nie poradzi?
            jeśli sobie imprezujemy cały czas a naukę traktujemy jak byle co, to się nie dziwię. poza tym ta osoba chce się jeszcze o piątkę kłócić. nie mogę być zazdrosna o nieuctwo. jestem z siebie dumna. współczuję jednak tym osobom, które w klasie mają 4, tak samo jak ona i potrafią więcej.
            poza tym nie znasz sytuacji to po co się kłócisz?
            • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 19:39
              Bo nie jesteś jego/jej matką żeby się przejmować czy sobie w życiu poradzi gdybym miała taką osobę w klasie która wtrącała by się w nie swoje sprawy to bym chyba zamordowała hehesmile Kłoci się i się o tą piątkę wykłóci a ty dalej nie będziesz robiła nic innego jak tylko siedziała nosem w książkach.
              ps.szybka jesteś z tym odpisywaniem
              • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 19:43
                przecież ja jej tego nie wypominam na forum klasy. aż tak głupia, nie jestem jeśli tak myślisz. mnie tylko chodzi o to, bo nie doczytałaś bądź sprytnie ominęłaś, że są osoby które również mają z tego przedmiotu 4, a umieją dużo, dużo więcej. nie mówiąc o lepszych wynikach. to nie jest tak że dostają jedynki, a umieją więcej. nie. po prostu mnie to interesuje, dlaczego one nie mogą mieć 5?
                • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 19:55
                  Masz racje ominęłam to sprytnie bo jestem sprytna ale powiedz mi jedno za co nie lubisz tak mocno tej dziewczyny że się jej czepiasz po prostu jest zaradna i właśnie jest sprytna.
                  • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 20:03
                    pierwsza zadałam pytanie. widać, że ciężko jest ci przedstawić własne zdanie.
                    nie lubię jej, bo nie jest wdzięczna za hojność nauczycielki. na jej miejscu cieszyłabym się ogromnie i robiłabym wszystko by powtórzyć sukces.
                    a ona nie robi z tego nic. tak jakby zasłużyła.
                    • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 20:10
                      Aha już rozumiem o co ci chodzi najlepiej żeby nauczycielkę po nogach całowała i dziękowała jej przy każdej okazji. Niestety widać jak sztucznie przedstawiasz się na forum gdzie jesteś osobą anonimową w realu nie byłabyś taka mądra, i wdzięczna za wszystko.
                      ps. Umiem przedstawić własne zdanie lepiej niż ty.
                      • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 20:12
                        jesteś zbyt pewna siebie, ja się tobą nie zainteresowałam aż tak bardzo, aby aż podglądnąć profil.
                        • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 20:19
                          Tak jestem pewna siebie co do profilu lubię wiedzieć na czym stoję bo nie lubię w ludziach jednego nie lubię gdy udawają kogoś innego bo są anonimowi.
                          • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 20:21
                            nie jestem anonimowa.
                            spotkałam wielu ludzi z kotka c:
                            • savannah95 Re: savannah95 15.12.10, 20:23
                              wielu nie znaczy wszystkich...
                              • lovebug Re: savannah95 15.12.10, 20:24
                                a co ja kurde mam pielgrzymki do ludzi robić których nie znam?
                                zastanów się trochę.
    • princess132 c: 15.12.10, 19:23
      ja odnoszę takie wrażenie, że jeszcze kilka lat temu wydawało mi się, że świat jest zły, bo każdy chce dla siebie jak najlepiej.
      teraz widzę, że jest jeszcze gorszy, bo każdy chce dla innych jak najgorzej..
      najlepiej by było, jakby każdy interesował się tylko swoją szanowną osobą, a nie krytykował innych, bo z tymi ocenami na przykład, jeden jest lepszy z tego, drugi z tego.
      czemu zamiast cieszyć się z tego, że dzięki swojej pracy ma się zasłużoną szóstkę, jesteśmy źli i dokładamy sobie złego humoru, bo koleżanka się nie starała, a ma cztery?
      momentami naprawdę ludzi nie rozumiem. tak już było, że ocena ocenie nie równa.
      a jeśli chodzi o prezenty pod choinkę.. czyż nie przyjemnie jest je dostać?
      okej, nie szpanujmy się nimi, ale też nie krytykujmy, że ktoś je dostaje, bo coś mi tu zalatuje zazdrością..
      • lovebug princess132 15.12.10, 19:28
        haruj jak debil, to zobaczysz co to niesprawiedliwość.

+ popieram tych co nie lubią materialistów. jak widzę zdjęcia z lustrzanką w lustrze. przepraszam, na takie aparaty powinna być licencja jak na pistolet.
        • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 19:34
          Proste zazdrościsz komuś sprytu bo ma fajne oceny bez uczenia się oraz zazdrościsz.... lustrzanki bo takiej nie masz ;P
          • lovebug Re: princess132 15.12.10, 19:36
            ta, piękne oceny <3
            i tak zazdroszczę lustrzanki <3
            • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 19:41
              Czy ty uważasz że jak ktoś ma 4 z "francuskiego" to jest gorszy?
              • lovebug Re: princess132 15.12.10, 19:48
                czytaj wcześniej może zrozumiesz kiss
                • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 19:57
                  Nie martw się o mnie dobrze zrozumiałam i jeśli miała być to specjalnie słodkie stwierdzenie to wiedz że mam gdzieś jakąś obca osobę kiss
          • szatynka. Re: princess132 15.12.10, 19:38
            czemu jeśli komuś się coś nazwijmy to ' nie podoba ' ktoś czegoś nie popiera to od razu jest że zazdrości ? - , -
          • loveme. Re: princess132 16.12.10, 08:09
            zazdrościsz pff jasne lepiej być głupim i mieć średnią 5.0 , niż się uczyć i mieć 4.0 wink
            • loveme. Re: princess132 16.12.10, 13:08
              nie była to odpowiedź na wypowiedź szatynki. wink
        • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 19:49
          Widziałam właśnie twojego czy nie twojego Photobloga zresztą nieważne adres był na twojej stronie... Super zdjęcie w lusterku.... a z twojej wypowiedzi wynika że cytuje "jak widzę zdjęcia z lustrzanką w lustrze. przepraszam, na takie aparaty powinna być licencja jak na pistolet." to doszłam że na telefony z aparatem też powinna być wydawana licencja...
          • lovebug Re: princess132 15.12.10, 20:06
            sumując, jak na osobę z 95' nie jesteś zbyt inteligentna i masz gdzieś swoje zdanie. coś mi się wydaje że jesteś materialistką i tez robisz wszystko na ostatnią minutę, jak mowa o tym w poście kotkowiczki, dlatego śmiało wszystkiego bronisz
            zastanów się nad sobą ^^
            • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 20:16
              Nie skomentowałaś fotki w lusterku w poprzednim poście to wyśmiałaś więc lekko się gubisz w tym co mówisz. Tylko dlatego że w nicku savannah95 są cyfry 9i5 to nie znaczy że jestem z tego rocznika te cyfry po prostu coś znaczą lat kochanie mam więcej. Jestem materialistką i robię wszystko na ostatnią minutę i założę się że lepiej na tym wychodzę niż ty. Jedyną osobą która musi się zastanowić to ty bo nadal nie rozumiesz co chce ci powiedzieć (niektórzy jednak naprawdę wolno myślą)
              • lovebug Re: princess132 15.12.10, 20:21
                nie gubię się, wcale. jeśli ktoś ma się gubić to ty. piszę ci, że kilka osób ma 4 w klasie, w tym ta osoba to ty nie, do końca trujesz mi dupę że jestem wredna dla tej osoby. urocze. nie chce mi się powtarzać. skoro się do tego przyznałaś dobrze. widać, że nie wiesz co z sobą robić jak tylko się chwalić że jesteś materialistką. są inne wartości w życiu. czasem warto się poświęcić.

już ci uwierzę że 95 to dla ciebie liczba ważna. bajeczki też piszę na poczekaniu.
                • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 20:30
                  Sama mnie tak nazwałaś mam ci się tłumaczyć i przepraszać wiem dobrze co ze sobą zrobić to ty jesteś jakaś inna. I wiesz w sobie co chcesz ale nie pisze bajek bo nie żyję w świecie fantazji tak jak ty i niby ja się chwalę że jestem materialistką " ja musiałam się tyle natrudzić by dostać 6 z francuskiego, tyle człowiek haruje a ktoś inny ma 4 za ładne oczy" Wiesz co żale możesz przelewać w listach dla odpowiedniej dla ciebie literatury radze napisać do BRAVO i nie będę więcej z tobą dyskutować Bo jesteś za smarkata.
            • savannah95 Re: princess132 15.12.10, 20:22
              Nie wyjeżdżaj mi z inteligencją bo niestety nią nie grzeszysz i powiedz wiesz co napisałaś jak mogę mieć gdzieś swoje zdanie to absurd! gdzieś mogę mieć twoje zdanie
              • lovebug aha. 15.12.10, 20:24
                nadal od tego odskakujesz.
                jeśli masz czyjeś zdanie i sądzisz że jesteś najmądrzejsza, good luck.
                • savannah95 Re: aha. 15.12.10, 20:35
                  odskakujesz to ty od rzeczywistości
                  dziękuje i owszem jestem najmądrzejsza dzięki że zauważyłaś
                  succès jeśli wiesz oczywiście co to znaczy.
                • savannah95 Re: aha. 15.12.10, 20:58
                  oh jednak nie wiesz co to znaczy.
    • blackout_ ja tylko piszę to co myślę... 15.12.10, 19:28
      ... i okazuje się, że połowa użytkowniczek kotek.pl myśli to samo. -,-

• united12 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:29
      100 % racja.
    • dosia321 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:32
      ja się z tobą zgadzam, seriowink
    • martussiaaa popieram twoje zdanie . 15.12.10, 19:49
    • hayles Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 19:57
      każdy ma prawo do własnego zdania. te osoby starają się przekazać nam, żebyśmy nie czekali jedynie na prezenty, a dostrzegli w świętach coś bezcennego.
      a poprawianie ocen nie jest fair w stosunku do ludzi którzy uczą się przez cały semestr. taka osóbka sobie przyjdzie tydzień przed wystawianiem ocen i nagle się okazuje że jej 5 na koniec roku wychodzi. ja osobiście dostaję nerwicy jak takie coś widzę. ale systemu nauczania nie zmienię...
    • misiaa10 Bardzo 15.12.10, 20:08
      Mnie poprawianie ocen na półrocze i zachcianki drogich prezentów nie denerwują.Bo np. ktos był chory przez 1 miesiąc i nie mógł nadązc z materiałem albo porpstu nie wychodziło bo tak jakos powpadały te jedynki.Po to sa przecież poprawki zeby można było z nich skorzystać.Ja sama soboiscie muszę się poprawic z chemią bo ja poprostu jej nei rozumiem i materiał musze mieć długo tłumaczony.Z matmy też się bd poprawiać bo raz mnie półtora tyg nie było i za nci nei mgoląm zrozumiec jak mi koleżanki tłumaczyły więc musze sie poprawic na te 4.A co do prezentó ja nic do drogich prazentó nie mam.Bo to ejst tak: kto ile ma za tlye kupi.Owszem współczuję że dzieci gdzieś na świecie czekolady nawet nie dostaną ale taki jets ten świat i tym że sie odmówi prezentu nic sie nie zmieni.A nawet pomorze bo jeśli sie kupi cos w sklepie to przecież ktoś w polsce np. ekspedientka dostanie wypłate i jeśli jest biedna to będzie mogla nawte drobny prezent swoim dzieciom kupic.A wszyscy tak mówia bo każdy chce być tak pomocny i wgl dobroduszny.Mi osbiscie nie zalezy na prezencie aczkolwiek w tamtym roku chciałam prostownicę to w tym roku powiedziałam rodzicą ze jeśli chcą mi cos kupic to niech kupią i tyle.Ale strasznie mnei wkurzają wulgarne nastolatki.Owszem sama troche przeklinam ale jestem wybuchowa i tak juz mam.Ale to ejscze nei ejst wulgarnośc.Wulgarnością jet to jak taka gó...ara myśli z jest najlepsza,ma chłopakó na pęczki i zmienia ich jak rekawiczki i mysli że jej wszystko wolno,że może do nauczyciela albo nawet do woźnej(przecież ona sprawia że w szkole mamy czysto też do neij jakiś szacunek powinien byc) mówić na ty i mieć ja gdzieś albo nawet wyśmiewać sie.A wiec takie wątki wdłg. mnie są głupie bo powstały ich tysiące n moze prócz tej wulgarnosci dziewczyn bo na te wątki jeszcze sama chętnie odpowiem.
      • jessicakaulitz Re: Bardzo 15.12.10, 20:31
        Zgadzam się z Tobą w stu procentach, nic dodać nic ująć. wink
    • xxxnikusxxx +. 15.12.10, 20:23
      zgadzam się. zresztą zostałam już raz obsmarowana za wypowiedzenie własnego zdania na ten temat. strasznie irytujące jest to, że udają w internecie kogoś kim naprawdę nie są - bo z pewnością w rzeczywistości również przeklinają, na święta chciałyby lustrzankę, a oceny z większości przedmiotów poprawiają, żeby to "jakoś wyglądało". chcą pokazać nam, że one umieją docenić starania innych, tak myślę. dziwne, dziwne, dziwne.
    • mweezy . 15.12.10, 20:33
      Nie uważam, że święta są okropne.
      Ucieszyłabym się bardziej z lustrzanki niż z czekolady, bo jestem materialistką.
      Uważam, że w niektórych przypadkach poprawianie ocen jest fair.
      Wiele nastolatek jest wulgarnych w jakimś stopniu i to jest fakt, co nie oznacza, że wszystkie są.

Tak więc nie sądzę, że to mnie dotyczy. A osoby, które tak piszą zapewne chcą ukazać się w lepszym świetle przed kotkową społecznością/na prawdę tak myślą/są hipokrytami.
    • anja_ Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 20:46
      każdy ma inne priorytety w życiu, a Ty powinnaś to uszanować.
    • jane_ Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 21:44
      lovebug, daj sobie spokój, niewarto. c;

jestem materialistką, i dostanę fajny prezent na święta, wymarzony. tak, trochę kosztował, ale jeżeli MOI rodzice stwierdzili, że stać ich na ten wydatek, czy jest coś w tym złego? nie wydaje mi się.
      jeśli chodzi o poprawianie ocen, nie wiem, co sądzić.
      a nastolatki są nie tyle wulgarne, co chamskie, a najlepszą zabawę mają, gdy wyzywają innych od pustaków i tym podobnych, przez co podnoszą sobie samoocenę. oczywiście anonimowo. bo przeciez one są bez skazy.

ogólnie rzecz biorąc: wkurzają mnie nastolatki 'doświadczone przez los', 'matki polki', które 'wiele już w życiu przeszły' a ich iq przewyższa normę o 978349832 procent. niech myślą sobie co chcą, niech mówią, że 'dzieci głodują, a my marnujemy kasę'. jestem egoistką, ważne, żeby mi było dobrze, i aby ludziom, na których mi zależy było dobrze. przynajmniej jestem szczera sama ze sobą, a nie udaję, że zależy mi na jakimś wyższym dobrze. nie mam zamiaru troszczyć się o innych za innych. i moja broszka, na co w życiu zwracam największą uwagę. jak chcą dostać nic pod choinkę, proszę bardzo, ale niech nie oczekują tego od innych. i niech najpierw osiągną idealność w samym sobie. dopiero potem proszę narzucać to innym.
    • smileyy776 Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 22:02
      nooo denerwuje ... ja tam zawsze w Święta chcę dostać jakiś fajny prezent ; )) laptopa chciałabym , ale to są moje marzenia więc ... każdy tu na Kotku jak jest mowa o prezentach świątecznych to zawsze takie wypowiedzi : " dla mnie nie liczą się prezenty , mogę nawet nic nie dostać " ... to jest trochę żałosne ;/ ja zawsze chcę fajny prezent ; )) jak już mówiłam ... każdy liczy na jakiś fajny prezent ... i nie wierzę , że ktoś tu z Kotka nie chce dostać nic pod choinkę ... ! Takie moje zdanie ; PP
      • hellokiciara Re: Nie denerwuje was to? 15.12.10, 22:04
        tu nie każdy mówi prawdę ; /
        • loveme. Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 08:05
          mnie denerwuję to, gdy ktoś ściąga na lekcji i ma na koniec 5. a ja haruje i mam 3 lub 4, bo przecież to nie jest sprawiedliwe ;/ a rozumiem poprawianie ocen jeśli komuś waha się ocena , a nie jeśli chcę mieć 5 na koniec,a z ocen wychodzi mu 3 wink

jeśli chodzi o święta to w ogóle się z Tobą nie zgadzamwink pozdrowienia wink)
    • aniulkaa Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 09:25
      Ja powiem tak , nie mam nic zupełnie do tych osób , które dostają drogie prezenty pod choinke , bo sama mogę sobie na to pozwolić.
      Jednocześnie strasznie irytują mnie takie 12 - latki , które piszą " dostane od rodziców pod choinkę laptopa , którego mam wybrać ".
      Dla mnie to jest poprostu nie dozniesienia , ponieważ prezent pod choinke to u mnie w rodzinie od zawsze ma być niespodzianka , a pomysł tylko nasunięty rodzicom.
      A co do ocen , to ja mam takie zdanie , że powinno się cały semestr pracować , no a na koniec to tam pare rzeczy też można poprawić , ale bez przesady nie wszystko.

Dziękuję za uwagę. !
      aniulkaa
    • trufla Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 09:27
      Denerwuje, mnie to że ludzie chwalą się na forum co to oni dostaną na święta i jak niewiadomo drogie to będzie. Poprawianie ocen mi nie przeszkadza, a niech sobie ludzie poprawiają. Co do wulgarnych nastolatków jasne mnóstwo ich, ale znajdują się też osoby kulturalne, sympatyczne i wspaniałe (których ja np. mam szczęście spotykać).
      Każdy ma swoje własne zdanie i nie jestem kimś odpowiednim do zmieniania go. Tu liczy się wolnosć słowa (nawet zanikająca)...
    • nora. Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 13:54
      no bądźmy szczerzy, bardziej ucieszyłabym się z lustrzanki albo telefonu, niż z czekolady. a poza tym i tak nie dostanę, no ale co tam, może kiedyś, na pewno bym chciała . Ale myślę, że jak sama na to zarobię, to będę szczęśliwsza .
      a co do tych ocen, to ja się nie przejmuję tym, czy ktośtam poprawia, no bo to w sumie mnie nie interesuje .
      nastolatki są wulgarne raczej, cóż takie czasy . Ja nie jestem święta, ale znam granice .

+ teraz to na pewno ucieszyłabym się z telefonu, bo mój stary się psuje .
    • lara12 Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 14:05
      W sumie masz rację. Tata już kupił mi lustrzankę, o jakiej marzyłam dobre parę miesięcy i nie będę z niej rezygnować tylko dla tego, że innych nie stać na drogie rzeczy itd. No ja im na to nic nie poradzę. Co do poprawiania ocen, to zgadzam się z katsuumi - na ocenę pracuje się cały rok.
      • geniaaa Re: Nie denerwuje was to? 16.12.10, 14:24
        nie przesiaduję często na forum więc takie sytuacje mnie nie spotykają, a to że ludzie chcą poprawić oceny to chyba dobrze ? i jeżeli mają taki kaprys czy życzenie, że chcą dostać drogą lustrzankę lub laptopa to przecież im tego nie zabronimy, niech proszą o o chcą, pytanie tylko czy zasłużyli ?
    • ghastly Re: Nie denerwuje was to? 17.12.10, 06:57
      jestem osobą, która za zwyczaj wszystko olewa...
    • by_moonlight Re: Nie denerwuje was to? 18.12.10, 14:35
      Po części się z tobą zgadzam. Ludzie na pokaz mówią, np. że w święta liczy się nastrój, przebywanie z rodziną, że prezenty nie są ważne itp, ale tak naprawdę cały ten nastrój mają zupełnie gdzieś i tylko czekają na moment otwierania prezentów. -.- Ja przyznaję, że również chciałabym dostać telefon w prezencie, ale jeszcze bardziej chciałabym spędzić te święta z moim tatą.
      A jeśli chodzi o oceny to u mnie jest odwrotnie. Cały rok staram się w miarę możliwości uczyć się i przykładać do lekcji, ale za to na koniec semestru mam to totalnie gdzieś. Skoro uczyłam się przez całe miesiące, to na koniec mogę sobie chyba trochę odpocząć, prawda? wink
      Co do tego "jak to teraz nastolatki są wulgarne", to mało mnie to obchodzi, bo sama mam "niedaleko do piekła". xd
      Btw. powodzenia w poprawianiu ocen. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka