Dodaj do ulubionych

ubliżanie ;/

15.01.11, 19:59
Sprawa jest taka, że chłopaki z mojej klasy strasznie ubliżają dziewczyną. Teksty typu 'ku...', 'dziwka', 'szmata' i wyzywanie od innych najgorszych są na miejscu dziennym. Oczywiście nie wszyscy tacy są, tylko taka grupka. Inni jak nas obrażą to w żartach i od razu przepraszają, a Ci 'chojracy' nic. Olewałyśmy to, odpyskowywałyśmy, byłyśmy u wychowawczyni już kilkakrotnie, ale to nic nie daje. W żadnej innej klasie tak nie jest, tylko u nas. Więc mam pytanie, u was też tak jest, a jeśli tak to macie jakiś sposób by przestali ?

Jeżeli wątek już był, to wiecie co robić.
Obserwuj wątek
    • nick_jonas_jb Re: ubliżanie ;/ 15.01.11, 20:07
      Jak przeczytałam początek to miałąm napisać że u nas jest tak samo, ale przeczytałam o tych dzi*kach i zmieniłam zdanie...
      Nie wiem co masz robić tongue_out Iść do dyrektorki to chyba lekka przesada ale może by się odwalili... ;/
      • dirty Re: ubliżanie ;/ 15.01.11, 20:17
        to dziwne, że tylko was tak przezywają.
        a odpowiedziałyście sobie na pytanie ' dlaczego tak jest? '
        może mają jakiś powód? nie sugeruję, że od razu jesteście tymi za którymi was wyzywają
        ale może warto z nimi porozmawiać. jeśli to nie pomoże to dyrektorka smile
        • swetasna Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 16:00
          łoo ludzie...
          u nasz to w żartach ale jak chłopak z dziewczyną się kłócą to ostro ale tak normalnie ?
          idź do dyrektorki wtedy się odwalą
      • domaa Re: ubliżanie ;/ 25.01.11, 18:42
        do dyrektorki i powiedz, że pani na to uwagi nie zwraca !
        PROSTE !
        I WSPÓŁCZUJE
    • sopwil Re: ubliżanie ;/ 15.01.11, 20:16
      U nas był jeden taki cwaniak, ale jak cała klasa zgłosiła się do wychowawczyni to przestał.
      Teraz znowu zaczyna ale jak przesadzi, to przeniosą go do innej, gorszej klasy.

A z grupką takich debili, że tak ich nazwę, to nie wiem jak sobie poradzic. Chyba najlepsze rozwiązanie to ich olac.
      • twilight_6 . 23.01.11, 15:23
        nie u nas tak nie ma.
        czasami coś powiedzą typu takie teksty ale to na żarty więc zawsze wszyscy się z tego śmiejemy.
        ale nie wyzywają od dziwek czy takich innych.
        ja najczęściej słyszę że chodzę do "rozdroża" taki bar na rozdrożu był.
        teraz są tam jakieś firanki xd ale dalej mi to mówią. ale ogółem to są głupie żąrty i ja się z tego śmieję. ;]
    • urszulka2691 Re: ubliżanie ;/ 15.01.11, 20:17
      dowalcie im tak że sie schowaja!!!Musicie znalesc jakis ich "słaby punkt" niech chamy poczuje co wy czujecie!!!!!
      • misiaczek29 jak to się mówi... 15.01.11, 20:25
        "oko za oko, ząb za ząb"wink
        albo do dyrektora lub pedagoga...
        • mweezy . 18.01.11, 19:14
          Odwzajemniajcie się tym samym, ale wszystkie, w grupie siła, jak to mówią. Ewentualnie po prostu poruszcie ten temat na lekcji wychowawczej.
        • sakura134 ... 26.01.11, 08:39
          Współczuję. U nas tak nie ma, ale w podstawówce czasem też tak się zdarzało.
          Najlepiej idź do dyrektorki lub pedagoga.
    • january29 Re: ubliżanie ;/ 20.01.11, 20:31
      Odpowiedz im: "Nie będę z tobą konwersować, gdyż egzystujesz w zbyt płytkim brodziku intelektualnym, co poważnie koliduje z moimi imperatywami." -Poradziła mi to pewna użytkowniczka Kotka, wypróbowałam na natrętnym koledze. Działa.
      Lub gdy mówi do Ciebie "mała" odpowiedz "mała to jest twoja pała"
      Tego też wypróbowałam. Ten chłopak już mnie nigdy nie zaczepił.
      Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję, że pomogłam. smile
    • dominikax3 Re: ubliżanie ;/ 20.01.11, 22:56
      No to masz przerąbane. U nas w klasie nikt by takiego czegoś nawet nie powiedział, jedynie dla jaj, ale na serio to nigdy! Idzie z tym do dyrcia, bo to już przegięcie jeśli oni tak na serio was obrażają.
    • positive_girl Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:08
      hmm.. swojego rozumu im nie dasz..

zapytaj.com.pl/Category/001,002/2,202916,Jakies_smieszne_ciete_riposty_jesli_dobrze_rozumuje_p_.html
      może to Ci pomoże. powodzenia z inteligentnymi inaczej. wink
      • diamond_girl12 Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:13
        Najlepiej ich ignorować albo ponownie zgłosić wychowawcy. Jak będziecie się im odgryzać to tym bardziej będą was wyzywać. wink

I nie, u mnie tak nie ma.
    • olciaaa03 olciaaa03 23.01.11, 15:13
      też tak miałam i w tedy wezwałam pod szkołe starszych kolegów, ale wam radzę powiedzieć pani.
    • sweet1165 Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:22
      Na twoim miejscu nic zupełnie nie robiła po prosu nie przejmowała się tym i żyła swoim życiem a oni w końcu się odczepią......;/
      i nie prubuj robić tak jak oni wyzywaniem ich bo będzie jeszcze gorzej..
      Ja już tak miałam i teraz tego barzdo żałuje...
    • kusy505 Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:29
      To są jeszcze dzieciaczki, które chcą zaimponować kolegom tekstami z internetu. też to przerabiałam. Ale właśnie tak to wygląda. Nie martw się zmieni się to kiedy będa chcieć mieć dziewczynę (przyjdzie taki moment że posiadanie dziewczyny będzie "modne") Powinno się to mniej więcej skończyć jak pójdziesz do liceum...Faceci będą doroślejsi i będą szanować dziewczyny. Oczywiście nie wszyscy...
    • karoola.006 taki młody 11 lat, a tak cwaniakuje... 23.01.11, 15:42
      ... od dziwek, suk, szmat, kurw mnie wyzywa itd. {sorry za słownictwo. }

a, żeby przeprosił. ? - nie. ! wszystko co jego jest piękne, a cudze okropne. chodzi do 4 klasy podstawówki, a pije, pali jeszcze się z takimi typami zadaje, że szok. ; o
    • igusiaaa Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:47
      u mnie nie spotkałam się z takimi wyzwiskami. no chyba, że jakiś chłopak naprawdę nie lubi jakiejś laski, ale wtedy nie używa aż takich zwrotów w jej obecności. po prostu wyzywa ją, powiedzmy, od 'idiotki' i to często za jej plecami.
      jeśli chodzi i sytuację w Twojej klasie to jeśli nie pomagają rozmowy z wychowawcą, idźcie do pedagoga lub dyrektora. nie wstydźcie się. to nie są żarty i takie chamy powinny ponieść konsekwencje. możesz porozmawiać też z rodzicami i poprosić, aby poruszyli ten temat na najbliższej wywiadówce.
    • madalena Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 15:51
      było tak w gimnazjum ale jakoś później pod koniec przeszło, ale teraz jak jestem w liceum to tak nie ma smile
    • mroweczka_xxx Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 16:00
      Róbicie to samo "g*je", "ped*ły", "ch*je", albo : "Justiny Biebery" ;D
    • aszulka Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 16:12
      u nas były podobne sytuacje, tylko że teksty były dużo łagodniejsze, przeczekałyśmy to im po paru tygodniach przeszło. Chłopacy już tacy są i trzeba się z tym pogodzić, że w gimnazjum jest z nimi najgorzej. Najlepiej ignorować, a jeśli nie to powiedzcie rodzicom i niech poruszą sprawę na zebraniu. Teraz u nas nie obrażają nas, ale dolewają oliwy do ognia podczas każdej przeczki między dziewczynami itd. Gadają co jedna mówiła na drugą i odwrotnie. Cieszy ich to bo potem oni mają czyste ręce bo '' nic nie zrobili''. Taki wiek, ale cieszmy się że my, dziewczyny nie jesteśmy takie niedojrzałe smile
    • nusia123 Re: ubliżanie ;/ 23.01.11, 17:14
      u nas w klasie jest tak samo..
      po prostu ignoruj ich! z czasem im przejdziesmirk
    • marsjanka115 x__x 26.01.11, 00:48
      no jest tak u mnie w szkole ale ja sobie nie pozwalam na takie uwagi posyłam groźne spojrzenie i się wycofują. Wy się nie dajcie zj3bom zastraszyć. Może pora powiedzieć dyrektorowi aby zadzwonił do ich rodziców ? A jeśli nie to też ich wyzywajcie co oczywiście nie prowadzi do niczego dobrego.
    • mila13 Re: ubliżanie ;/ 26.01.11, 01:00
      U mnie jest tak samo. uncertain
    • klama_kcmil Pokaż im Fak Ju. 26.01.11, 01:10
    • marzka Re: ubliżanie ;/ 26.01.11, 02:16
      U nas też tak jest big_grin

Nie przejmuj się, przejdzie im wink
    • gorzata.14 Re: ubliżanie ;/ 26.01.11, 08:46
      U mnie jest tolerancje chłopaków do dziewczyn nie obrażamy się wzajemnie, chyba że w żartach xD
    • koniara8 Re: ubliżanie ;/ 26.01.11, 09:37
      Zapytaj się tych gó...arzy, bo tylko tak można ich nazwać .. Czy mają jakiś problem .. I dlaczego was wyzywają.
    • anne05 Re: ubliżanie ;/ 30.01.11, 11:58
      Na każdym kroku pokazywałabym im fuckyou. Tylko oczywiście nazywanie kogoś suką, dziwką i tak dalej ma swoje podłoże w wyglądzie (mini i szpile 14 cm to już przegięcie), więc radzę też zwracać uwagę na ubiór. Ja akurat jestem takim typem człowieka co sobie nie pozwala już od samego początku, jeśli wy na początku dałyście im pole do popisu, możecie mieć teraz ciężko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka