Dodaj do ulubionych

Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików )

• princess132 religia to zuo. 04.02.11, 17:48
      rozumiem cię, naprawdę zły nauczyciel potrafi zniechęcić.
    • yorkie Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 04.02.11, 17:49
      U nas jest spoko... lekcja jest zawsze luźna, mało co piszemy, a jak się pani nie chce robic lekcji, to nas zabiera na salę informatyczną, żebyśmy sobie pograli, albo siedziny w klasie i wszystko rozwalamy smile
    • smileyy776 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 04.02.11, 17:52
      Oooo ! Mam tak samo . Nuda , nuda i nuda . Na religii nigdy się nie odzywam i ostatnio do mnie katechetka mówi : "W tym semestrze nie usłyszałam ani jednego Twojego słowa , Ty żyjesz ? Masz język " A ja jej tak głośno : "Tak mam ! " a ona "No widzisz?" Jak mnie coś nie interesuję to się nie udzielam i tyle , a katechetka jest tak nudna , że szok ! -,- sciana
    • positive_girl Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 04.02.11, 18:32
      ja jestem katoliczką. religia w tamtym roku była fajna. często rozmawialiśmy np. o duchach i takich paranormalnych i żeby się tego nie czepiać. tylko nasza klasa miała. a teraz mamy łączone, nudno, głośno, nic nie słychać. katechetce też to przeszkadza ale nic nie zrobimy. ;/
    • nusia123 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 06.02.11, 21:27
      u nas jak ktoś nie przyniesie książeczki to musimy pisac kartkówkę z ostatniej ewangelii. polowę lekcji śpiewamy jakieś nie znane stare pieśni i jak ksiądz opowiada nudne historie a ktoś chociaż
      dotknie długopisa to każe na głos coś zaśpiewac bo inaczej mamy do wyboru:
      1.jedyneczka
      2.minus
      3.nagana
      4.kręcenie ucha
      5. cios w łopatkę
      6.klęczenie na środku sali
      • positive_girl Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 19:20
        że jak?! i kto bije, ksiądz? chyba tak nie można..
    • buntowniczkaxd . 07.02.11, 16:51
      haha ja mam religie zajebistą bo wgl nie gadamy o religi, tylko ksiądz sobie siądzie przy biurku (laluś z niego jest mega XD i zbok trochę haha) a my robimy co chcemy big_grin wymazujemy sobie złe oceny, enki, normalnie gadamy przez fona, słuchamy muzyki, drzemy się, przeklinamy, a do księdza mówimy po imieniu, hahah jaja są mega big_grin
    • olckaa TU 07.02.11, 17:06
      AVE SATAN !!!!!!!!!!
      KILL DŻIZAS 666 !!!!!!!!
      • merley_ nuch nuch 07.02.11, 18:25
        miałam księdza i był naprawdę spoko, dało się z nim pogadać i dzięki niemu religia nie była nudna. teraz gimnazjum i... połowa nie chodzi, a katechetka ma taki głos, tak nudno opowiada, nie umie nad nami zapanować, że niektórzy usypiają na ławce.
        • molinka Re: . 07.02.11, 18:31
          a u mnie jest bardzo fajny ksiądx xd
    • meggi_13 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 18:31
      Jak jeszcze w Polsce byłam to na religii właśnie było zajebiście big_grin Ksiądz nam zawsze lody ze sklepiku kupował XD
    • breathe.me Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 18:34
      U mnie jak ksiądz coś mówi to przeważnie nikt to nie słucha. Ale generalnie to na religii gadamy o różnych innych pierdołach big_grin
    • pysia_x33 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 18:43
      Ja mam inny problem z siostrą zakonną . Co tydzień chodze do kościoła, słucham na mszy i staram się w miarę często spowiadać . Mimo tego, nigdy nie dostałam szóstki z religii . Dlaczego .?? Bo nie umiem rysować ... Co ta ma być kur*wa plastyka, czy religia się pytam .??! . A najbardziej wkur*wia mnie to, że szóstki dostają te osoby, które ostatni raz u spowiedzi byli na komunii , nie chodzą do kościoła i wymyślają debilne wymówki .
      Nuda też jest przerażająca . Beznadzieja .
      Te dwie sprawy [tj. nuda i niesprawiedliwość] przesadzają o tym, że nienawidzę lekcji religii .
      Peace ; **
    • koralina94 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 18:44
      W gimnazjum miałam super katechetę. Mówił to, co musiał w ciekawy sposób, a później mieliśmy "Czas dla bliźniego", w trzeciej klasie to już tylko oglądaliśmy filmy, w żaden sposób nie związane z religią, np. "17 again"tongue_out
      Teraz mam z księdzem, i jest nawet fajnie. Na początku tylko straszył.
      Współczuję Ci tej katechetki, bo na nudnych lekcjach jeszcze bardziej odczuwa się, że to strata czasu.
      • mikessa Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 18:54
        Omg, dokładnie cię rozumię... Mnie uczy ksiądz i wcale nie jest lepiej. W ogóle go nie słucham, wygaduje jakies głupoty.... sciana
    • xmadziunia14x Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 21:49
      Mnie uczy katecheta. Żałuję, wolałam mieć z księdzem, który gada do rzeczy i jest sympatyczny. Uwielbiam go słuchać.
      Ale też nie narzekam. Często nie zgadzam się z tym co katecheta mówi. Ale siedzę cicho i trwam do końca lekcji.
      • karmel_ Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 21:59
        mamy całkiem fajnego księdza, który ciekawie opowiada, nie zanudza. noi czasem wbrew sobie, wkracza i opowiada nam na temat egzorcyzmów i innych tematów , które będą dopiero w liceum.
        nie, nie narzekam, w porównaniu tym co było w podstawówce jest naprawdę fajnie.
        zresztą, chodzę do katolickiej szkoły, religia jest na wysokim poziomie.
      • candys Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 22:01
        Przez dwa pierwsza lata gimnazjum uczyła mnie katechetka i był to istny koszmar!
        Osoba całkowicie nieprzygotowana do nauczanie bazowała jedynie na książkach, a oceny wystawiała z zadań domowych do tematów lekcji i wyszukanych modlitw, które mało kto umiał.
        Od początku tego roku uczy mnie ksiądz. Jest świetny! Da się z nim podyskutować, jest zabawny, ale do poważnych spraw jest bardzo twardy. Lekcje religii to z nim przyjemność. Ciekawie opowiada podaje przykłady, nie tylko suche fakty, reguły itp.
        Różnica jest ogromna, jesli porównywać 2 pierwsze lata gimnazjum i ten rok bieżący. Natomiast w 6 klasie natrafiłam na bardzo fajną katechetkę, pani była miła, wyrozumiała i na temat wiary mówiła ciekawie.
        Także wszystko zależy od tego na kogo się trafi ; ))
    • fankazmierzch3 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 21:57
      Mnie uczy Ksiądz
      jest bardzo fajny
      na każdej lekcji się smiejemy przynjamniej raz
      iciekawie opowiada
    • stokrotka_q Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 07.02.11, 22:02
      Religia w szkole to jakaś pomyłka, nie wiem po co to ktoś wprowadził. na lekcjach się zwyczajnie nudzimy, tylko tracimy czas
    • riki1246 No widzę kotki że nie jestem sama z tą religią . 07.02.11, 22:09
      I dzięki za odpowiedzi . smile
    • karlinka98 Re: katolikem nie jestem, ale chodze i nawet lubie 08.02.11, 10:58
      do reli mamy swietnego nauczyciela kocham go! on zawsze z nami sobie zartuje i w ogole, a po za tym siedze prawie w ostatniej ławce, to sobie zawsze porysuje. na klasowki sie nie ucze, a i tak cudem dostaje piatki, wiec u mnie tragedii nie mabig_grin
    • klama_kcmil # 08.02.11, 20:18
      To sie wypisz, jeśli się da i chodź tylko do kościoła itd.
    • made_in_italia mnie uczy siostra zakonna ;) 08.02.11, 20:24
      Chodzę do szkoły katolickiej i uczy mnie siostra zakonna i jest bardzo ciekawie ale strasznie dużo nauki surprised
    • najli. U mnie na religii ciągle są jakieś dyskusje. 08.02.11, 20:26
      Ciągle się kłócą z księdzem (wymiana zdań), a ja się nudzę. Ale ogólnie to fajnie jest ;p
    • ladyy13 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 20:30
      U mnie pani z reli bardzo ciekawie opowiada smile Tylko czasem jest trochę irytująca tongue_out ale tylko czasem .
    • redhead Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 20:33
      Ja mam jakiegoś pecha, bo wszyscy moi katecheci byli obrzydliwi. No może oprócz siostry zakonnej w pierwszej klasie, ale jej prawie nie pamiętam. Pochodzę z rodziny raczej ateistycznej ( tak, wiem, miałam nie wchodzić), ale i tak zmuszają mnie do religii, bo muszę mieć bieżmowanie. To jest jakaś hiporyzja! Ten świat jest niesprawiedzliwysciana
      • 17kara Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 20:41
        Ja mam księdzasmileNie no fajnie jest tylko nie można nic powiedzieć bo zaraz się z nami kłóci(to jest właśnie najfajniejsze;D)
        A tak na poważnie to wszystko właśnie zależy od katechety i tak jak w innych nawet najfajniejszych nauczyciel może "pomóc" go znienawidzić.
        Pozdrawiamsmile
    • jonasofanka ja... 08.02.11, 20:40
      hm... może i jestem katoliczką, ale tej wiary u mnie jest 1/3 uncertain. Chodze na religię, ksiadz na prawdę jest super... ale co z tego, że nie chodzę do kościoła [ostatnio przed wakacjami byłam...]no nawet rodzicom się boję powiedzieć, że nie czuję u mnie wiary.
      Tak, banan zuy . Ale co ja poradzę? : <
    • agusiasweet em... kochanie : 08.02.11, 20:40
      piszesz "Ona gada takie bzdury moim zdaniem to KOMPLETNIE BEZ SENSU", a potem zaczynasz, że nie możesz nam jej zacytować, bo jej nie słuchasz.

moim zdaniem po prostu źle wszystko rozumiesz. ja często popadam w dyskusje z panem na religii.
      widać to twoje zawinienie. twój brak zainteresowania. trzeba najpierw posłuchać, a potem mówić.

pozdrawiam.
      • riki1246 Re: em... kochanie : 08.02.11, 20:59
        po pierwsze nie będę nauczycielce pyskować bo pewnie by odrazu było Pyskowanie nauczycielce + kłócenie się z nią = uwaga do dziennika i dzienniczka + bycie u dyry na dywaniku devil
        po drugie wiesz ' kochanie ' jeśli się coś nie podoba to NIE KOMENTUJ
        po trzecie nie wiem czy ten komentarz był napisany jako dobry czy jako zły /.
        • agusiasweet Re: em... kochanie : 13.02.11, 22:34
          dobry, zły, nie podoba się?
          prosiłaś o radę, dałam nią,

oceniasz zbyt szybko - a nikt przecież idealny nie jest.
          więc nie rozumiem skąd od razu taki wybuch, bo ciebie ktoś skrytykował.

• anahi011 tu 08.02.11, 21:09
      ja mam podobny problem i wql to irytuje mnie to że religii uczy jakaś nawiedzona baba a nie ksiądz czy siostra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • cikicikita Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:14
      my na religii oglądamy horrory <3 xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka