Dodaj do ulubionych

Wypadek Roberta Kubicy

06.02.11, 16:15
Zapewne słyszałyście o wypadku Roberta Kubicy.Osobiście z tego powodu jest mi bardzo przykro. W tym momencie Robert Kubica ma przeprowadzoną operacje.
Obserwuj wątek
    • wonderfullife Informacje o wypadku 06.02.11, 16:15
      16:12 - Orange sport Info: Joanna Madej, pilot rajdowy, rozmawiała z Jakubem Gerberem, pilotem Roberta Kubicy podczas feralnego rajdu Ronde di Andora.

Gerber twierdził, że informacje o zmiażdżeniu prawej ręki Kubicy są mocno przesadzone. Podobno dłoń nie wyglądała na bardzo uszkodzoną. Pilot krakowianina ma jednak - o czym donosił Gerber - złamaną rękę i nogę.

"Robert wyglądał w porządku. Nie wyglądało to tak źle - przekazał Gerber, nazywany "Gadułą" Joannie Madej

16:05 - Mauro Moreno, który do rywalizacji wystartował minutę po Kubicy, jest oburzony zachowaniem pozostałych uczestników rajdu - czytaj więcej

16:00 - według ostatnich doniesień w operacji Kubicy uczestniczy lekarz zespołu Lotus Renault GP

15:55 - TVN 24: "Trwająca już dwie godziny operacja Roberta Kubicy ma na celu nie tylko zatrzymanie krwotoku, ale także zabezpieczenie pozostałych urazów rąk i nóg Kubicy"

15:33 - Leszek Kuzaj w TVN 24: "Na razie nie ma żadnych informacji, które potwierdzałyby konieczność amputacji dłoni Kubicy"

15:28 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz

15:24 - Lotus Renault GP wydało komunikat: "Po przejściu szczegółowych badań u Roberta Kubicy zdiagnozowano wielokrotne złamania ramienia, nogi i ręki. Obecnie kierowca jest poddawany zabiegom chirurgicznym w szpitalu. O 16:30 menedżer Roberta, Daniel Morelli, będzie odpowiadał na pytania mediów przed wejściem do szpitala"

15:21 - Leszek Kuzaj na antenie TVN 24 ujawnia kulisy wypadku Kubicy - zobacz wideo

15:15 - "Rajd uliczny to wielka zabawa" - mówił tuż przed niedzielnym startem Robert Kubica. Czytaj więcej

15:10 - oficjalna strona Kubicy - Lotus Renault nadal milczy ws. stanu zdrowia Kubicy

15:05 - Michael Schumacher, siedmiokrotny mistrz świata Formuły 1, z wielkim niepokojem przyjął informacje o dramatycznym wypadku Roberta Kubicy. Niemiec nie chciał jednak wygłosić komentarza zanim nie otrzyma oficjalnych informacji o stanie zdrowia Polaka. Czytaj więcej

14:55 - ANSA: Przyczyną wypadku Roberta Kubicy podczas rajdu samochodowego Ronde di Andora był mokry asfalt oraz jego wybrzuszenie z powodu wystającego korzenia drzewa Czytaj więcej

14:51 - kolejna informacja o stanie zdrowia Kubicy ma zostać podana o godzinie 16.00

14:45 - policja zabezpieczyła auto Roberta Kubicy, by ustalić przyczyny wypadku

14:25 - według włoskiej agencji prasowej ANSA celem operacji jest zatrzymanie krwotoku wewnętrznego oraz nastawienie złamań, których doznał

14:22 - ANSA: W szpitalu w Pietra Ligure na północy Włoch rozpoczęła się operacja Roberta Kubicy

14:19 - według najnowszych wieści lekarze podejrzewają u Kubicy złamanie kości udowej w lewej nodze, oficjalne źródła medyczne ze szpitala nadal milczą

14:15 - Do szpitala udał się profesor Igor Rossello z regionalnego centrum chirurgii, by przeprowadzić operację zmiażdżonej prawej dłoni Kubicy - donosi dalej ANSA

14:10 - ANSA: Robert Kubica przejdzie operację dłoni w szpitalu w Pietra Ligure

14.05 - cały czas czekamy na oficjalny komunikat medyczny dotyczący stanu zdrowia Roberta Kubicy

14:00 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz

Wszystkie zdjęcia wykorzystane w relacji pochodzą ze strony sportmediaset.mediaset.it

13:53 - oficjalna strona teamu Lotus Renault GP podała, iż Polak obecnie przechodzi badania lekarskie

13:50 - rzecznik szpitala dementuje informację o możliwej amputacji dłoni Kubicy Wszystkie informacje poznamy o godzinie 14.00, wtedy ma zostać podany oficjalny komunikat medyczny

13:45 - włoskie media: Polak jest cały czas przytomny

13:40 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz

13:37 - Hołowczyc dla TVP Info: Rajdy są dużo bardziej niebezpieczne od F1, na razie za wcześnie, by spekulować na temat przyczyn wypadku

13.20 - "La Gazzetta dello Sport": nie ma zagrożenia dla życia Roberta Kubicy

12.45 - o 14.00 ma zostać wydany oficjalny komunikat medyczny

12.15 - ANSA: po przewiezieniu do szpitala Kubica został poddany intubacji

11.45 - według agencji ANSA Polak ma zmiażdżoną dłoń i grozi mu jej amputacja.

11.20 - "Robert miał wypadek na pierwszym odcinku specjalnym. Jego samochód uderzył lewym bokiem w barierkę przy kościele. Nasz kierowca został natychmiast przetransportowany do szpitala śmigłowcem z podejrzeniem złamań. Na razie tyle wiadomo, wszystko inne to spekulacje" - powiedział dla Onet.pl ekspert F1, Mikołaj Sokół.

11.00 - według pierwszych diagnoz Kubica ma kilka złamań

10.45 - Kubica został przewieziony do szpitala

10.30 - dotarła do nas bardzo smutna informacja - Robert Kubica jadący Skodą Fabią S2000 w rajdzie Ronde di Andora miał na pierwszym odcinku specjalnym Val Merula wypadek

Źródło: Onet.pl
      • diamond_girl12 Re: Informacje o wypadku 06.02.11, 16:21
        Mi również jest przykro. Oby powrócił do zdrowia.
      • wonderfullife Zdjęcia z wypadku 06.02.11, 16:21
        Zdjęcia
        • martuniaaaaa Re: Zdjęcia z wypadku 06.02.11, 16:27
          Masakra. Życze powrótu do zdrowia.
          • limka Re: Zdjęcia z wypadku 06.02.11, 16:31
            Szczerze życzę mu powrotu do zdrowia.
            • pola16 Nie wiedziałam, że jest z Nim, aż tak źle, ale wie 06.02.11, 16:37
              m, że szybko powróci do zdrowia, bo w końcu kto jak kto, ale POLAK POTRAFIwink!
    • xxxnikusxxx +. 06.02.11, 16:39
      Tak, słyszałam, bardzo wstrząsające.
    • dancehall_gueen Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:40
      szkoda mi go ... sad(
      oby to nie musiał być koniec jego kariery .!!!!!!
      < 33333333
      • chelsea12 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:43
        szkoda go wink ale może z tego wyjdzie;0 bądźmy w dobrej myśliwink
        • niunia5250 :((( 06.02.11, 16:50

Ajj...sad(( mam nadzieje że wszystko będzie ok
    • dominikax3 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:49
      mam nadzieje ze szybko z tego wyjdzie i wszystko będzie dobrze. wink
      • arriane_ Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:51
        Pola 16 dobrze napisała. Wyzdrowieje bo POLAK POTRAFI
        • wonderfullife wieści po operacji - lekarze milczą 06.02.11, 16:56
          Póki co nie ma jeszcze oświadczenia o stanie zdrowia Roberta Kubicy.
    • kuksik =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( 06.02.11, 17:00
      Szkoda... Mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia. Mam nadzieję również, że weźmie udział w tych wszystkich zawodach w tym roku...sad
      • magnumgoldx3 ;c 06.02.11, 17:05
        Było jakaś wzmianka o tym że Kubica moze stracic dłon ;c masakra. Powrotu do zdrowia życze, polak jest silny i koniec wink
    • koniara8 Kurde, szkoda gościa.. 06.02.11, 17:10
      Mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia etc.
    • mweezy . 06.02.11, 17:17
      Coś słyszałam o jakimś jego wypadku. W każdym razie mam nadzieję, że nic mu nie będzie.
    • wonderfullife Najnowsza informacja 06.02.11, 17:21
      17:15 - autorytet medyczny we Włoszech, Roberto Carrozzino dla Sky Italia: "To bardzo delikatna sytuacja. Decyzji o amputacji nie podejmuje się w kilka chwil. Trzeba czasu, aby postawić odpowiednią diagnozę"

• wonderfullife Re: Najnowsza informacja 06.02.11, 17:28
        Operacja zakończy się dopiero po godzinie 20. Do tej pory nie zostanie wydana żadna infromacja o stanie zdrowia Roberta Kubicy
    • tokio_hotel483 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:26
      to po prostu straszne!
    • madzia2710 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:26
      To jest straszne.
    • wunia a więc. 06.02.11, 17:29
      taa, wszędzie o tym mówią. kurde, szkoda chłopaka, u szczytu kariery był, a grozi mu amputacja dłoni (!) . mam nadzieję, że jednak się tak nie stanie...
      sad
      oby kiedyś wrócił do formy!.
      ale organizacja tego wydarzenia zpier.doliła cały rajd... jak można puścić kogoś niesprawdzonym wozem?! confused
    • 300flowers ;( 06.02.11, 17:30
    • domciaxdnika Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:32
      Straszne czytałam wszystkie informacje na temat tego co się z nim dziejęsad
      • decode Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:35
        życzę mu powrotu do zdrowia. sad
    • betty227 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:38
      I po jego karierze prawdopodobnie crying Szkoda mi go...
    • moonlight_002 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:38
      Uff nie będzie amputacji............
    • emmaj660 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:14
      Oby wszystko się dobrze skończyło. I aby nie musieli lekarze podejmować decyzji o amputacji ręki.
    • star_is_best Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:17
      sad
    • lamma Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:23
      wyjdzie z tego, wierzę w niego.
      • candys Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:42
        Trzymam za niego kciuki ; ((
        • jonasofanka tak... 06.02.11, 18:49
          mi się wydaję, że ta sprawa jest poważniejsza od tamtej sprzed laty , jak wypadł z toru. Z tamtego wyszedł bez szwanku. A teraz? Operacja dłoni, złamane kości... a niektórzy mówią, że będą mu amputować, jednak media często wszystko wyolbrzymiają... ugh. Myślę, że wyjdzie z tego cało, trzymam kciuki wink)!
          • jonasofanka i coś jeszcze... 06.02.11, 18:49
            ma ktoś filmik jak wypadl z toru ? Znaczy tak jak sprzed laty było pokazane jak wypadł z toru i uderzył o barierkę, a teraz są jakieś video?
    • currant_ . 06.02.11, 18:48
      słyszałam.
      jest mi bardzo przykro.

podobno ma zmiażdżoną rękę i grozi amputacji. choć nie wiem czy to oficjalne informacje.
    • roksanaroxana nie lubie go,ale współczuje 06.02.11, 19:32
    • yorkie Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 19:36
      Mi też jest bardzo przykro sad ciągle w tv, w necie o tym mówią... szkoooda sad
    • rikki przykre. 06.02.11, 19:39
      szkoda go, mam nadzieję, że jednak nie amputują mu dłoni .
    • yzz. . 06.02.11, 22:33
      operacja już się skończyła i podobno ocalili jego rękę, ale najprawdopodobniej ma już z głowy cały sezon. szkoda sad
    • stokrotka_q Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 22:37
      nie interesuje się F1 ale wpółczuje mu, mam nadzieję że wyjdzie z tego cało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka