wonderfullife 06.02.11, 16:15 Zapewne słyszałyście o wypadku Roberta Kubicy.Osobiście z tego powodu jest mi bardzo przykro. W tym momencie Robert Kubica ma przeprowadzoną operacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wonderfullife Informacje o wypadku 06.02.11, 16:15 16:12 - Orange sport Info: Joanna Madej, pilot rajdowy, rozmawiała z Jakubem Gerberem, pilotem Roberta Kubicy podczas feralnego rajdu Ronde di Andora. Gerber twierdził, że informacje o zmiażdżeniu prawej ręki Kubicy są mocno przesadzone. Podobno dłoń nie wyglądała na bardzo uszkodzoną. Pilot krakowianina ma jednak - o czym donosił Gerber - złamaną rękę i nogę. "Robert wyglądał w porządku. Nie wyglądało to tak źle - przekazał Gerber, nazywany "Gadułą" Joannie Madej 16:05 - Mauro Moreno, który do rywalizacji wystartował minutę po Kubicy, jest oburzony zachowaniem pozostałych uczestników rajdu - czytaj więcej 16:00 - według ostatnich doniesień w operacji Kubicy uczestniczy lekarz zespołu Lotus Renault GP 15:55 - TVN 24: "Trwająca już dwie godziny operacja Roberta Kubicy ma na celu nie tylko zatrzymanie krwotoku, ale także zabezpieczenie pozostałych urazów rąk i nóg Kubicy" 15:33 - Leszek Kuzaj w TVN 24: "Na razie nie ma żadnych informacji, które potwierdzałyby konieczność amputacji dłoni Kubicy" 15:28 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz 15:24 - Lotus Renault GP wydało komunikat: "Po przejściu szczegółowych badań u Roberta Kubicy zdiagnozowano wielokrotne złamania ramienia, nogi i ręki. Obecnie kierowca jest poddawany zabiegom chirurgicznym w szpitalu. O 16:30 menedżer Roberta, Daniel Morelli, będzie odpowiadał na pytania mediów przed wejściem do szpitala" 15:21 - Leszek Kuzaj na antenie TVN 24 ujawnia kulisy wypadku Kubicy - zobacz wideo 15:15 - "Rajd uliczny to wielka zabawa" - mówił tuż przed niedzielnym startem Robert Kubica. Czytaj więcej 15:10 - oficjalna strona Kubicy - Lotus Renault nadal milczy ws. stanu zdrowia Kubicy 15:05 - Michael Schumacher, siedmiokrotny mistrz świata Formuły 1, z wielkim niepokojem przyjął informacje o dramatycznym wypadku Roberta Kubicy. Niemiec nie chciał jednak wygłosić komentarza zanim nie otrzyma oficjalnych informacji o stanie zdrowia Polaka. Czytaj więcej 14:55 - ANSA: Przyczyną wypadku Roberta Kubicy podczas rajdu samochodowego Ronde di Andora był mokry asfalt oraz jego wybrzuszenie z powodu wystającego korzenia drzewa Czytaj więcej 14:51 - kolejna informacja o stanie zdrowia Kubicy ma zostać podana o godzinie 16.00 14:45 - policja zabezpieczyła auto Roberta Kubicy, by ustalić przyczyny wypadku 14:25 - według włoskiej agencji prasowej ANSA celem operacji jest zatrzymanie krwotoku wewnętrznego oraz nastawienie złamań, których doznał 14:22 - ANSA: W szpitalu w Pietra Ligure na północy Włoch rozpoczęła się operacja Roberta Kubicy 14:19 - według najnowszych wieści lekarze podejrzewają u Kubicy złamanie kości udowej w lewej nodze, oficjalne źródła medyczne ze szpitala nadal milczą 14:15 - Do szpitala udał się profesor Igor Rossello z regionalnego centrum chirurgii, by przeprowadzić operację zmiażdżonej prawej dłoni Kubicy - donosi dalej ANSA 14:10 - ANSA: Robert Kubica przejdzie operację dłoni w szpitalu w Pietra Ligure 14.05 - cały czas czekamy na oficjalny komunikat medyczny dotyczący stanu zdrowia Roberta Kubicy 14:00 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz Wszystkie zdjęcia wykorzystane w relacji pochodzą ze strony sportmediaset.mediaset.it 13:53 - oficjalna strona teamu Lotus Renault GP podała, iż Polak obecnie przechodzi badania lekarskie 13:50 - rzecznik szpitala dementuje informację o możliwej amputacji dłoni Kubicy Wszystkie informacje poznamy o godzinie 14.00, wtedy ma zostać podany oficjalny komunikat medyczny 13:45 - włoskie media: Polak jest cały czas przytomny 13:40 - zdjęcia Roberta Kubicy z wypadku - zobacz 13:37 - Hołowczyc dla TVP Info: Rajdy są dużo bardziej niebezpieczne od F1, na razie za wcześnie, by spekulować na temat przyczyn wypadku 13.20 - "La Gazzetta dello Sport": nie ma zagrożenia dla życia Roberta Kubicy 12.45 - o 14.00 ma zostać wydany oficjalny komunikat medyczny 12.15 - ANSA: po przewiezieniu do szpitala Kubica został poddany intubacji 11.45 - według agencji ANSA Polak ma zmiażdżoną dłoń i grozi mu jej amputacja. 11.20 - "Robert miał wypadek na pierwszym odcinku specjalnym. Jego samochód uderzył lewym bokiem w barierkę przy kościele. Nasz kierowca został natychmiast przetransportowany do szpitala śmigłowcem z podejrzeniem złamań. Na razie tyle wiadomo, wszystko inne to spekulacje" - powiedział dla Onet.pl ekspert F1, Mikołaj Sokół. 11.00 - według pierwszych diagnoz Kubica ma kilka złamań 10.45 - Kubica został przewieziony do szpitala 10.30 - dotarła do nas bardzo smutna informacja - Robert Kubica jadący Skodą Fabią S2000 w rajdzie Ronde di Andora miał na pierwszym odcinku specjalnym Val Merula wypadek Źródło: Onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Informacje o wypadku 06.02.11, 16:21 Mi również jest przykro. Oby powrócił do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
martuniaaaaa Re: Zdjęcia z wypadku 06.02.11, 16:27 Masakra. Życze powrótu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Zdjęcia z wypadku 06.02.11, 16:31 Szczerze życzę mu powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Nie wiedziałam, że jest z Nim, aż tak źle, ale wie 06.02.11, 16:37 m, że szybko powróci do zdrowia, bo w końcu kto jak kto, ale POLAK POTRAFI! Odpowiedz Link Zgłoś
dancehall_gueen Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:40 szkoda mi go ... ( oby to nie musiał być koniec jego kariery .!!!!!! < 33333333 Odpowiedz Link Zgłoś
chelsea12 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:43 szkoda go ale może z tego wyjdzie;0 bądźmy w dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:49 mam nadzieje ze szybko z tego wyjdzie i wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
arriane_ Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 16:51 Pola 16 dobrze napisała. Wyzdrowieje bo POLAK POTRAFI Odpowiedz Link Zgłoś
wonderfullife wieści po operacji - lekarze milczą 06.02.11, 16:56 Póki co nie ma jeszcze oświadczenia o stanie zdrowia Roberta Kubicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksik =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( =( 06.02.11, 17:00 Szkoda... Mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia. Mam nadzieję również, że weźmie udział w tych wszystkich zawodach w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
magnumgoldx3 ;c 06.02.11, 17:05 Było jakaś wzmianka o tym że Kubica moze stracic dłon ;c masakra. Powrotu do zdrowia życze, polak jest silny i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Kurde, szkoda gościa.. 06.02.11, 17:10 Mam nadzieję, że szybko powróci do zdrowia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 06.02.11, 17:17 Coś słyszałam o jakimś jego wypadku. W każdym razie mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wonderfullife Najnowsza informacja 06.02.11, 17:21 17:15 - autorytet medyczny we Włoszech, Roberto Carrozzino dla Sky Italia: "To bardzo delikatna sytuacja. Decyzji o amputacji nie podejmuje się w kilka chwil. Trzeba czasu, aby postawić odpowiednią diagnozę" Odpowiedz Link Zgłoś
wonderfullife Re: Najnowsza informacja 06.02.11, 17:28 Operacja zakończy się dopiero po godzinie 20. Do tej pory nie zostanie wydana żadna infromacja o stanie zdrowia Roberta Kubicy Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel483 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:26 to po prostu straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
wunia a więc. 06.02.11, 17:29 taa, wszędzie o tym mówią. kurde, szkoda chłopaka, u szczytu kariery był, a grozi mu amputacja dłoni (!) . mam nadzieję, że jednak się tak nie stanie... oby kiedyś wrócił do formy!. ale organizacja tego wydarzenia zpier.doliła cały rajd... jak można puścić kogoś niesprawdzonym wozem?! Odpowiedz Link Zgłoś
domciaxdnika Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:32 Straszne czytałam wszystkie informacje na temat tego co się z nim dzieję Odpowiedz Link Zgłoś
betty227 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:38 I po jego karierze prawdopodobnie Szkoda mi go... Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight_002 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 17:38 Uff nie będzie amputacji............ Odpowiedz Link Zgłoś
emmaj660 Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:14 Oby wszystko się dobrze skończyło. I aby nie musieli lekarze podejmować decyzji o amputacji ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 18:23 wyjdzie z tego, wierzę w niego. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka tak... 06.02.11, 18:49 mi się wydaję, że ta sprawa jest poważniejsza od tamtej sprzed laty , jak wypadł z toru. Z tamtego wyszedł bez szwanku. A teraz? Operacja dłoni, złamane kości... a niektórzy mówią, że będą mu amputować, jednak media często wszystko wyolbrzymiają... ugh. Myślę, że wyjdzie z tego cało, trzymam kciuki )! Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka i coś jeszcze... 06.02.11, 18:49 ma ktoś filmik jak wypadl z toru ? Znaczy tak jak sprzed laty było pokazane jak wypadł z toru i uderzył o barierkę, a teraz są jakieś video? Odpowiedz Link Zgłoś
currant_ . 06.02.11, 18:48 słyszałam. jest mi bardzo przykro. podobno ma zmiażdżoną rękę i grozi amputacji. choć nie wiem czy to oficjalne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 19:36 Mi też jest bardzo przykro ciągle w tv, w necie o tym mówią... szkoooda Odpowiedz Link Zgłoś
rikki przykre. 06.02.11, 19:39 szkoda go, mam nadzieję, że jednak nie amputują mu dłoni . Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. . 06.02.11, 22:33 operacja już się skończyła i podobno ocalili jego rękę, ale najprawdopodobniej ma już z głowy cały sezon. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Wypadek Roberta Kubicy 06.02.11, 22:37 nie interesuje się F1 ale wpółczuje mu, mam nadzieję że wyjdzie z tego cało Odpowiedz Link Zgłoś