dulcecita Re: Romeo i Julia... 18.02.11, 15:18 Super historia!!! Jedna z moich ulubionych książek Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Romeo i Julia... 18.02.11, 15:20 W ogóle mi się nie podobała, nawet nie przeczytałam jej do końca. Dla mnie to najgorsza lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
dancehall_gueen OO. 18.02.11, 15:24 oO tak, oO tak, to jest to .! taktaktak ! zakochalam sie w tej ksiazce .!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Romeo i Julia... 18.02.11, 20:04 za pierwszym razem gdy ją czytałam zachwycałam się tak samo jak wy, ale teraz gdy muszę przeczytać to na lekturę uważam, że ta książka jest płytka. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Romeo i Julia... 18.02.11, 20:06 * a właściwie historia opowiedziane w tej książce. Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Re: Romeo i Julia... 18.02.11, 20:27 Bo to była historia niedoświadczonych nastolatków, którzy nie umieli jeszcze podjąć właściwych decyzji i zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia (autor na pewno nie miał tego na myśli, ale współczesny czytelnik nie widzi historii prawdziwej, głębokiej miłości, lecz hm, krótkotrwałe i błyskawiczne zauroczenie), więc czego się spodziewać? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
katyk Mi się podobała. 18.02.11, 20:17 Ale z dzieł Szekspira wolę "Hamleta" (innych, niestety, nie czytałam na razie, przyznam bez bicia) Odpowiedz Link Zgłoś
karolasmusik Re: Romeo i Julia... 19.02.11, 01:33 A tu znajduje sie jeszcze wiecej ciekawych informacji: karolasmusik.blogspot.com/ , klikajac na boksy bonusy Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_demi Re: Romeo i Julia... 19.02.11, 17:53 Ogólnie książka nie jest zła może tylko wydawać się trochę niezrozumiała przez niektóre słowa. Jedyna książka (jak do tej pory) która nawet mi się podobała i która może być w wykazie lektur gimnazjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
kinia12.11 Re: Romeo i Julia... 20.02.11, 17:21 kocham ją to była jedyna lektura , która mi się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Romeo i Julia... 20.02.11, 19:26 Czytałam ją rok temu. Przyznam szczerze, że mnie również wciągnęła. Postać Romea, platonicznie zakochanego w Rozalindzie, a potem dorastającego do uczucia łączącego go z Julią to mistrzostwo świata. No i koniec gorzki, ale mający w sobie nutkę optymizmu. Podziwiam Szekspira... Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadoma_xxxx Re: Romeo i Julia... 27.02.11, 20:40 Nienawidzę !!! Miałam ochotę wyrzuci tę książkę przez okno, jak tylko ją widziałam. Grrr... Uważam, że Julia jest strasznym dzieckiem, które wierzy w miłość tak bezgranicznie, że doprowadziło ją to do śmierci, co moim zdaniem jest kompletną głupotą ! No dobra, romantyczne jest to, że nie chcą bez siebie żyć i dlatego popełniają samobójstwo, ale bez przesady... Ludzie... A Romeo jest niedojrzałym emocjonalnie smarkaczem ! (Tak właśnie napisałam pani od polskiego na wypracowaniu ) Cała ta historia z Umrzemy-Razem-A-Nasze-Ciała-Połączą-Się-Na-Zawsze-Poprzez-Rozkład-I-Zerzrą-Nas-Robale jest według mnie idiotyczna. Co ten Szekspir sobie myślał, jak to pisał?! PS. Wejdźcie na: immortal-secrets.blog.onet.pl/ my-immortale-love.blog.onet.pl/ nicole-cooper.blog.onet.pl/ my-dark-secrets.blog.onet.pl/ walczac-z-nowym-swiatem.blog.onet.pl/ happy-hope.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
witka Re: Romeo i Julia... 27.02.11, 22:12 Właśnie teraz omawiamy ją w szkole. Mi osobiście sie nie podobała, Nie lubie takich ksiazek jeszcze kończących sie masakrycznie;p Wole przygodowe , o zyciu nastolatków i wgl.. bardziej nowoczesne Odpowiedz Link Zgłoś
elenkaa Ech... Moja opinia. 27.02.11, 22:39 Ech.... czytałam i mogę powiedzieć tak. Historia fajna, oparta na bezgranicznej miłości z poświęceniem, ale... no własnie ALE, jak dla mnie to było takie mydło... źle się czyta. Tyle ode mnie. PS. Nie mówię, że mi się nie podoba, tylko, że jest to mydło (mam nadzieję, że wiecie o co chodzi) A Szekspira bardzo sobie cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
daj_mi_lizaka Re: Romeo i Julia... 27.02.11, 23:06 Kocham tą książkę! Jedyna z lektur która mi się naprawdę podobała... A na punkcie filmu z Leonardem po prostu oszalałam jakiś czas temu Odpowiedz Link Zgłoś
natalisweety Re: Romeo i Julia... 27.02.11, 23:30 Bardzo lubie powiesci Shakespeare'owskie (mieszkam w angli to w szkole troche o nim glosno) w zeszlym roku omawialam '' Juliusz Cezar'' , w tym roku '' Macbeth'' a w przyszlym '' Romeo i Julia'' zapowiada sie fajnie Ps. Zapraszam na : mypamietniczek.blogi.kotek.pl dzieki <33 Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Jedna z lepszych lektur 28.02.11, 04:01 Mnie osobiście się podobała.W ogóle to lubię takie romantyczne opowieści z nutką grozy i dramatu.Z pewnością moja ulubiona lektura szkolna i jedna z ulubionych książek.Miłośnikom tego gatunku polecam także Wichrowe Wzgórza Odpowiedz Link Zgłoś
milkkaa Re: Romeo i Julia... 06.05.11, 20:10 Mogę powiedzieć tylko, że książka świetna i jak na lekturę bardzo mnie zaskoczyła. Na końcu muszę przyznać, że płakałam jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielkaaa_ Re: Romeo i Julia... 07.05.11, 23:04 Moja ulubiona lektura . Cudowna książka ; *. Odpowiedz Link Zgłoś
vampiresfan Re: Romeo i Julia...:* 14.05.11, 10:12 Bardzo mi się podobała A parę dni temu byłam na sztuce teatralnej "Romeo i Julia" w Koszalinie- niesamowity spektakl Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: Romeo i Julia... 14.05.11, 11:01 mi się w ogóle nie podobała. Czasami zastanawiam się, która czternastolatka (Wiek Julii) zakochała by się od razu w jakimś facecie i chciała dla niego opuścić rodzinę. A potem jeszcze dla niego umrzeć. haha, chyba to są żarty ? a poza tym Romeo, pokazywał swoją niedojrzałość najpierw rozprawiając się nad miłością do Rozaliny a potem do Julii. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger17 Re: Romeo i Julia... 14.05.11, 18:35 Miałam w tym roku szkolnym te lekturę, tylko jej nie czytałam.. Nawet streszczenia.. Jakoś nie chciało mi się P Odpowiedz Link Zgłoś
xizaax Re: Romeo i Julia... 23.05.11, 21:25 Mi się tam podobało Przez wakacje nudno to coś musiałam robić ;p Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Romeo i Julia... 23.05.11, 21:49 tragedia... ...film też,ale leo oczywiście ratuje sytuacje,bo wygląda tam tak ślicznie,że mogłabym go schrupać normalnie :333 Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Romeo i Julia... 26.05.11, 16:20 lektura ta mnie wku...a, bo musiałam : przeczytać ją na polski po polsku przeczytać ją na angielski, gdyż chce mieć 6 w jakimś lipnym uproszczeniu, które było ku... za łatwe i mega płytkie przeczytać oryginał po angielsku, który z kolei był mega trudny, ale jakoś dałam radę ( z tym, że babka się zlitowała i pozwoliła mi nie czytać całego) przeczytać jej streszczenie po angielsku + nauczyć się na pamięć życiorysu pana Szekspira . a co do książki to irytuje mnie to, że oni nie byli tak naprawdę w sobie zakochani, bo prawie się nie znali, zakochali się tylko w swoim wyglądzie, a świat zrobił z nich największych kochanków. litości. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiau11 ;d 26.05.11, 16:20 Szczerze to u mnie w klasie ją wyśmiali . Mi się jednak bardzo podobała . Same dobre oceny dzięki niej wyrwałam z polaka . np. pisząc sprawdzian z treści . Hehe 6 ;d Odpowiedz Link Zgłoś