Dodaj do ulubionych

nimrod. - płyta Green Day'a

20.02.11, 13:41
Nie muszę chyba pisać, że osoby znające 2 piosenki tego zespołu nie mają co tu się wypowiadać. Chciałabym usłyszeć wasze zdanie na temat płyty nimrod. Jest ona dość inna od reszty płyt GD. Zawiera ballady, parodię death metalu i wiele innych piosenek. Mimo, że jest stary ja od zawsze byłam nim zachwycona. Niektórym krytyką nimrod. się nie spodobał, inni uważają, że jest to ich najbardziej dojrzały album. Chcę usłyszeć wasze zdanie na temat tego albumu i oczekuję na odpowiedzi smile
https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDm7MFS7mMOB4s-s6BIBerKGwr8IPLUPpPadxtVqptSV6SN2uG6A&t=1
Obserwuj wątek
    • green_alien Re: nimrod. - płyta Green Day'a 20.02.11, 15:02
      Jak miło, że "ktoś" odpowiedział indifferent
      • naomi. ₪ ø ||| ·o. 20.02.11, 17:11
        ta, milusio big_grin

ja osobiście , uważam że to ich najgorsza płyta. nudzi mnie ona, podobają mi się może tam 2 piosenki ale reszta jest do kitu. wole dookie big_grin to jest ich zajebista płyta! (;
    • coker Re: nimrod. - płyta Green Day'a 20.02.11, 17:27
      Nie powiem, że to moja ulubiona płyta Green Day'a, ale faktycznie jest jedną z lepszych jakie wydali. Z nimrod. najbardziej lubię: "Hitchin' A Ride", "Good Riddance (Time Of Your Life)", "Redundant", "Prosthetic Head" i "King For A Day" (szczególnie połączenie King For A Day z Shout podczas koncertów wink). Pamiętam jak kiedyś puszczałam moim znajomym tą parodię death metalu "Take Back". Hahaha. Każdy pytał: "Co to jest?! Jakieś odruchy wymiotne!". Faktycznie, ten album jest zdecydowanie dojrzalszy od ich wcześniejszych płyt, jednak zdecydowanie bardziej urzekło mnie Dookie. Tęsknię za starym Green Day'em (choć teraz też są świetni)... kwiat
      • niemampomyslu czy ja wiem? 20.02.11, 17:34
        najgorsza na pewno nie jest, nie zapominajmy o 21st Century Breakdown.
        wolę typowo punkowe kawałki Green Day'a, ale nie jest źle.
        • niemampomyslu ale Take Back wymiata. 20.02.11, 17:37
        • roxy11 Re: czy ja wiem? 20.02.11, 17:39
          nimrod. zła nie jest, ale jednak nie jestem do niej tak przywiązana jak chociażby do American Idiot czy Dookie.
          najfajniejsza piosenka z niej to chyba Good Riddance.

• shewerewolf ` 20.02.11, 17:42
      Rzeczywiście odstaje od reszty, ale jest świetna. Uwielbiam "Walking Alone" serce GREEN DAY'e są naprawdę dobrymi muzykami, chwała, że tacy istnieją.
      Kolejny zespół, który pokazuje co to muzyka...
      • jessicakaulitz Re: ` 20.02.11, 18:20
        Nie jest lepszy niż Dookie, czy American Idiot, ale także świetny, GD to naprawdę fantastyczny zespół. ^^
    • trufla Re: nimrod. - płyta Green Day'a 21.02.11, 17:48
      Kurczę, a mnie ta płyta najbardziej przypadła do gustu. Czuję się jak jakiś wyrzutek ;3
    • agata96_125 Re: nimrod. - płyta Green Day'a 22.02.11, 19:17
      Do niedawna nie przepadałam za tą płytą, ale od kilku dni jest ona dla mnie jedną z najfajniejszych płyt GD. big_grin
    • creeping_death Re: nimrod. - płyta Green Day'a 11.06.11, 16:59
      znalazłam ją po przecenie w Niemieckim supermarkecie jak byłam u cioci dość dawno to było i teraz załuje,że jej sobie nie kupiła.

parę piosenek lubię ale i tak najlepszy album GD to Dookie możecie sie wypchać tym 12cb albo AM to komercha chodź na idiocie kilka piosenek mi sie podoba. ale najnowszy album to totalne dno.a o piosence 21 guns wole się nie wypowiadać.
    • kammi Re: nimrod. - płyta Green Day'a 13.06.11, 18:46
      Kiedyś, jak kochałam Green Day wieeeeelką nieustającą miłością, była to moja ulubiona płyta. Inna? No nie wiem. Ja tego nie widziałam, oni z każdą, kolejną płytą się zmieniali.

Chwila, przypomnę sobie jakie w ogóle były tam piosenki. Rok minął, mi przeszło, i juz nie pamiętam ><

Okej, pamiętam, że zawsze kochałam połowę, a druga połowa, w połowie w ogóle mi w głowę nie zapadła, a w drugiej połowie była mi obojętna. Ale Haushinka, King for a day, Take Back (czemu takie krótkie :<wink, Hitchin' a ride... aww, kochane, mogłabym wciąż słuchać.

Ogółem fajna płyta, tylko, jak dla mnie, niektóre piosenki niepotrzebne, no bo w końcu 18 ich, to dużo. Ale takie były czasy.
    • abbey_girl Re: nimrod. - płyta Green Day'a 20.06.11, 16:27
      A ja nie mogę jej znaleźć ... chlip cryingcryingcrying
      Będę musiała kupić w necie, bo nie wiem gdzie kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka