21.02.11, 13:32
Nie znalazłam takiego wątku,ale możliwe,że mogłam coś przeoczyć,więc z góry przepraszam kiss Jestem ciekawa,czy ktoś z Was ćwiczy medytacje,lub sie już na niej zna . Bardzo chciałabym zacząć medytować,ponieważ bardzo często dopada mnie stres,za bardzo się wszystkim przejmuje i mam problem z koncentracją,czasem również z zaakceptowaniem swojej osoby.
Przeglądałam różne strony w necie,ale na każdej pisze co innego.
Jak zaczynałyście medytacje? Na początku ponoć,nie trzeba siedzieć w tej słynnej pozycji,tylko normlanie,z wyprostowanym kręgosłupem i dłońmi na kolanach .
Proszę,dajcie jakieś wskazówkikiss Z góry dziękujęserce
Obserwuj wątek
    • blondzia Re: Medytacja 21.02.11, 13:47
      Nie medytuje sądzę,że to jest dziwne .tongue_out
    • corba 21.02.11, 13:50
      szczerze to nigdy tego nie robiłam, ale chętnie poczytam co inni napiszą . ; )
    • dulcecita Re: Medytacja 21.02.11, 14:04
      Ja nie próbowałam medytacji, choć kiedyś często zdarzało mi się po prostu siedzieć i nic nie robić tylko myśleć- ale na dworze- uwielbiam świeże powietrze...smile I tak spędzałam przynajmniej pół godziny (dziennie);D Teraz nie mam na to czasu- nowa szkoła, więcej obowiązków, ciągły stres... Przez to jestem często podenerwowana, w złym humorze i nie mam chęci do życia...crying
    • linda Re: Medytacja 21.02.11, 14:16
      Nie medytuję . Też wydaje mi się to dziwne tongue_out aczkolwiek mogłabym spróbować czy to żeczywiście coś daje. Tak z czystej ciekawości. Lubię takie rzeczy brawo
    • katsuumi_17 Re: Medytacja 21.02.11, 14:16
      Nie próbowałam, ale może się przydać kiedyś.
    • glam_skarpeta Re: Medytacja 21.02.11, 14:34
      Też jestem ciekawa .
    • seneka4 Re: Medytacja 21.02.11, 15:19
      Zamiast medytować ,kiedy chcę rozładować stres idę popływać na basen. (: może znajdź jakiś fajny sport ,który będzie Ci poprawiał humor. ;*
    • kiwi uhuhu...chcesz osiągnąć nirwanę x-DDD 21.02.11, 15:21
      btw: wg mojej siostry od religii to bałwochwalstwo, a ja nie widzę w tym nic złego
    • aileen Re: Medytacja 21.02.11, 15:35
      Istnieje takie proste ćwiczenie na pozbycie się stresu i złej energii. Wystarczy na 10-15 minut przymknąć oczy i skupić się na głębokim i powolnym oddychaniu. To naprawdę pomaga smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka