angie2 23.02.11, 08:20 Jak? Mi na przykład uwielbienie dla Bon Joviego chyba przeszło w genach Moja mama strasznie go lubi. Choć ona bardziej interesuje się jego wyglądem niż muzyką, którą tworzy. Czekam na odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaudiau11 Nirvana, no więc ... 02.03.11, 08:13 To było tak. Moim ulubionym zespołem jest Nirvana . Z Nirvaną doczynienia miałam już jako mała dziewczynka ponieważ moi rodzice za swoich czasów słuchali tego o to zespołu . I tak mały zalążek tej muzyki utknął w mojej podświadomości . Pewnego dnia natknęłam się na stronie poszkole.pl jak fani Nirvany jeździli po Miley Cyrus ponieważ miała na sobie koszulkę z podobizną Kurta . Z czystej ciekawosci weszłam na yt i wspsałam w wyszukiwarkę hasło Nirvana i nacisnęłam pierwszą lepszą piosenkę . Miałam wrażenie jakbym tej piosenki i tego zespołu szukała całe życie ; * Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 The Pretty Reckless 23.02.11, 09:05 Kiedyś na WF'ie moja najlepsza przyjaciółka Konstancja siedziała i słuchała tego zespołu. Nie prosiłam, żeby dała mi słuchawki ale powiedziała, że jest super. Jako że wokalistką jest tam Taylor Momsen, a ja JESTEM UZALEŻNIONA od oglądania PLOTKARY (choć naj są Chuck i Blair), postanowiłam sprawdzić. Wieczorem ściągnęłam sprawdziła, ściągnęłam płytę i postanowiłam pobierznie przesłuchać. W tym czasie też szukałam takiej jednej piosenki z odc 9 sezonu 4, kiedy C powiedział B że mówił serio, ona że też go kocha, a J przebrana za S opuściła kurtynę i wszyscy ich zobaczyli. No więc przeskakiwałam piosenki a tam... Ta piosenka. Make me wanna die. Strasznie się ucieszyłam bo bardzo mi się podobała. Zaczęłam słuchać. Słuchałam cały następny dzień, chodziła mi po głowie długo. Potem zaczęłam słuchać innych piosenek. Zakochałam się w Miss Nothing, potem długo w Just Tonight a potem po głowie chodziło mi Nothing Left To Lose. Muzyka Taylor Momsen bardzo przypadła mi do gustu, byłam w szoku bo właściwie natknęłam się na nią przypadkiem, teraz ze zniecierpliwością oczekują drugiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
itsjustmee Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 23.02.11, 09:19 Zamiłowanie do rocka przeszło mi po rodzicach. Bardziej chyba jednak po tacie, który był kiedyś punkiem. Moja mama była raczej grzeczna, dopiero po poznaniu taty chwyciła bakcyla. Ja uwielbiam, miłuję i kocham Marsów i Bon Jovi (nie tylko samego Bon Joviego, ale też cały zespół, bo oni tylko z wokalisty się nie składają ). Lubię pojedyncze piosenki innych kapel rockowych, ale o prawdziwym uwielbieniu mogę mówić tylko przy 30stm i BJ. Są po prostu niesamowici, ich piosenki dokładnie oddają nastroje, w jakich się codziennie znajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 23.02.11, 09:41 zacznijmy od tego że nie mam ulubionego zespołu ale ostatnio na misfits mam fazę ... więc szukałam soundtracku do Supernatural i cholera wie ale tam chyba coś o misfits było wpisałam na yt wyskoczyło scream i łojezuuuuu =*.*= Odpowiedz Link Zgłoś
rikkki mmm 23.02.11, 10:03 brachol mi pokazał marsów, a nirvanę, no cóż, mam przecież internet itp Odpowiedz Link Zgłoś
kiiin55 Re: 23.02.11, 11:07 obejrzałam ' Uwage ' o Tokio Hotel . i chciałam sprawdzić za kim one tak szaleją no i zaczeło sie :d Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 23.02.11, 17:23 trochę po tacie , poza tym mtv rocks i internet . no i ścieżki dźwiękowe z Sagi Zmierzch - nie śmiać się . trochę dzięki koleżankom Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 23.02.11, 19:55 Zobaczyłam w Bravo zdjęcie wokalisty. Spodobał mi się, więc stwierdziłam, że muszę koniecznie przesłuchać piosenki jego zespołu. No i tak się zaczęło xd Odpowiedz Link Zgłoś
alyson96 Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 23.02.11, 22:34 to było chyba w 2006r. jak była mania na Tokio Hotel. Każda dziewczyna w szkole śpiewała durch den monsun. Chciałam sprawdzić co takiego fajnego w tym th. Przesłuchałam, podobalo mi się ale nie przyznawałam się bo też dużo ludzi ich nie lubiło. Wszystko zmieniło się w 2009 roku, w lutym. Nudziło mi sie i chciałam posłuchać sobie różnych zespołów. Wypadło na TH i tak się zaczęło. Spodobała mi się jedna piosenka, potem druga, trzecia... potem więcej. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
lovegaga13 Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 01.03.11, 19:37 Ja na początku nienawidziłam Biebera, a teraz go kocham.To wszystko przez moją kumpelę,bo ona mnie do niego przekonała.A Gagę to zawsze lubiłam, ale od czasu koncertu mam obsesje na jej punkcie... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex ; )) 23.02.11, 23:48 hm, a więc pierwszy raz z Guns N Roses spotkałam się w wieku 9 lat, gdy wraz z rodzicami oglądałam Vh1 . Bardzo zaintrygowała mnie postać Axla Rose'a więc mama z tatą opowiedzieli mi i o nim i o zespole. Przez długi czas wokalista i jego specyficzne ruchy z teledysku Sweet Child o ' Mine siedzieli mi w głowie i powracali co jakiś czas. Zapomniałam jak ten zespół się nazywał. Dopiero jakiś rok i 7 miesięcy temu zapytałam mamy co to za zespół, gnębiło mnie to strasznie. Mama powiedziała mi, wpisałam w youtube i tak się zaczęło na nowo. Tylko, że tym razem nie wokalista a gitarzysta zawrócił mi w głowie. ; )) no i fazę na Slasha i samych GnR mam do dzisiaj.. jakoś nie zapowiada się by ta faza się skończyła : 3 Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek_xd To było tak. 24.02.11, 00:56 Historii z moimi ulubionymi zespołami było wiele, ale ten, który najbardziej kocham (czyli Kumkę Olik c poznałam kiedy oglądałam w telewizji w 2009 roku transmisję koncertu Afromental (właściwie to był Festiwal Piękna i któreś z kolei wybory miss oraz krótkie występy wykonawców xd) w moim mieście, o którym dowiedziałam się za późno, aby kupić bilet i wtedy też właśnie na scenie zagościła Kumka Olik. Afromental stawał się dla mnie coraz mniej atrakcyjny, a Kumka Olik świtenie pasowała do mojego gustu muzycznego, zakochałam się w nich właśnie wtedy i miłość trwa do dziś ;d. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_14 Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 01:22 the killers - tak jak większość moich ulubionych zespołów, mój brat ich słuchał i mi też się spodobało Odpowiedz Link Zgłoś
calley Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 02:54 bon jovi , kocham ich . Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 09:27 Nie wiedziałam, że jeszcze ktoś na Kotku słucha Bon Jovi Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob. Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 10:23 gdzieś w telewizji kiedyś leciało Sweet Child O'Mine Gunsów i bardzo mi się spodobało. miałam manię na tą piosenkę przez rok, nie zapoznawając się z twórczością zespołu (miałam wtedy manię na "rocka" takiego jak Paramore itp.). Wszystko zmieniło się w ferie 2010 jak byłam, oczywiście, chora. wtedy wpisałam samo Guns N'Roses do wyszukiwarki na youtube i się zaczęło. Najpierw mania na Welcome To The Jungle, potem na November Rain, One In A Million, Patience.. no i teraz nie umiem przestać ich słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
niemampomyslu chyba jakoś tak. 24.02.11, 10:39 usłyszałam piosenkę, chyba na mtv, spodobała mi się, chciałam poznać inne. i jeb, zaczęło się. Odpowiedz Link Zgłoś
paddy Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 14:33 Bon Jovi oczywiście poznałam przez It's my life, natomiast mój tata również bardzo ich lubi i czasem sobie słucha, więc od małego miałam z nimi styczność ;] Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 18:44 Mam mówić o każdym po kolei? Jest tych zespołów troszkę dużo, może wybiorę parę pierwszych które przyjdą mi na myśl. RHCP - Ten zespół odkryłyśmy z przyjaciółką można powiedzieć 'na nowo' poprzez program Mam Talent, gdzie grupa audiofeels [?] wykonała 'otherside'. Nightmare - Poprzez oglądanie jednego anime [tutaj zaczyna się moje uwielbienie do języka japońskiego]. Pamiętam dobrze, że najpierw nie mogłam znieść tej muzyki, ale potem jak się zakochałam, to tylko raz. Evanescence - Z kuzynką, jak byłyśmy młodsze oglądałyśmy jeden filmik na internecie, gdzie ktoś użył jednej z ich piosenek. Dłuuuugo szukałyśmy nazwy wykonawcy i utworu, strasznie długo... MCR - Naturalnie, dzięki telewizji. DBSK - W internecie napotkałam kiedyś na zdjęcie jednego z wokalistów tego bandu. Zainteresowana [okej, w większej mierze jego urodą] wpisałam jego nazwisko do wyszukiwarki i wyskoczyła mi nazwa zespołu, do którego przynależał. Oj, to był przewrót w moich gustach... Dotychczas czułam niewytłumaczoną niechęć do popu, w jakiejkolwiek odsłonie, a zespół ten grał właśnie k-pop. Najpierw włączyłam sobie 'Mirotic' i... nie powaliło mnie to na łopatki. Ale piosenka 'doushite' całkowicie zmieniła moje zdanie na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
magic_ . 24.02.11, 20:33 Lady Antebellum - po odczytaniu wyników Grammy Niravana - moja koleżanka z osiedla, Magda, mnie zaraziła tą manią 30STM - z Kotka Metallica - hmm... nie pamiętam Automatic Loveletter - powiedziała mi o nich pewna dziewczyna z Internetu Paromore - z MTVHITS Green day - z Kotka My chemical romance - ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
never_ Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 20:40 przez przepadek. buszowałam sobie na youtube i trafiłam na jedną z piosenek. i tak się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
malowana505 Taylor i Avril 24.02.11, 20:42 Taylor-skakałam po kanałach,trafiłam a MTV,zobaczyłam piękna dziewczynę (Love Story),posłuchałam i sie zakochałam. Avril- jakoś tak,trafiłam na reklamę perfum i...BUM!! Odpowiedz Link Zgłoś
rabid_squirrel Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 20:46 z moim obecnym ulubionym zespołem, Nightwish, zetknęłam się przez koleżankę która pokazala mi dwie piosenki a potem zaczełam słuchać coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 hu hu ^ ^ 24.02.11, 20:57 mcr zobaczyłam na vivie/4fun tv (?),o panic!at the disco dowiedziałam się przed coke. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 24.02.11, 21:02 TH znałam już dawno. Ponad pięć lat temu ich zobaczyłam po raz pierwszy, ale wtedy ich nie cierpiałam. (zobaczyłam ich na ścianach sąsiadki haha) A polubiłam właściwie, można powiedzieć, że przez Kotka. Zobaczyłam jakąś notkę. Nie lubiłam Th, ale jakoś specjalnie nie zwracałam na nich uwagi. A jak zobaczyłam notkę, pomyślałam, że właściwie nie lubię ich zupełnie bezpodstawnie. Przesłuchałam parę piosenek i... zakochałam się w ich muzyce. Potem spodobał mi się Bill (Tom mi się już 5 lat temu "podobał", ale jego nie lubiłam). Właściwie to nie lubiłam, ich, bo wyglądali, jak wyglądali i kuzynka tez ich nie lubiła. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
love_rock A więc to było tak: 24.02.11, 21:14 Mieliśmy w szkole we wrześniu ubiegłego roku jakąś imprezę i dwóch chłopaków puszczało muzykę. W jakimś momencie zaczęło lecieć "The Kill" i się zapytałam przyjaciółki: "Kto to śpiewa?", a, że ona słucha Marsów to wiedziała i mi odpowiedziała I od tamtego momentu zaczęłam kochać Marsów i8 jestem szczęśliwa, że wtedy usłyszałam ich utwór Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 aerosmith, no to tak: 24.02.11, 21:20 zwykle po genach. moja mama jest ich fanką i dała mi posłuchać kilka ich piosenek. od razu mi się spodobały i the end tej wzruszającej historii Odpowiedz Link Zgłoś
ilolita Oj tam , oj tam 25.02.11, 09:41 Ulubionego zespołu nie mam , ale mogę ci opowiedzieć jak zetknęłam się z Michaelem Jacksonem. To było rano. Poszłam do szkoły, gdzie czkały już na mnie koleżanki , i nagle Kaja krzyknęła - Wiecie, że Jackson umarł ? ! - i zrobiło mi się tak bardzo smutno, bo uświadomiłam sobie że nigdy go nie doceniałam choć był geniuszem, mówiłam na niego pedał itp. Przez następny tydzień myślałam tylko : Biedny michael , broniłam go gdy któs mówił że dobrze że umarł, zaczęłam zbierać ciekawostki o nim i czytać wszystko co pisali o nim w gazetach. Wiem , że to dziwne bo jak większość ludzi dopiero po jego śmierci go polubiłam, ale dopiero wtwedy uświadomiłam sobię że: śpieszmy się kochać ludzi bo tak szybko odchodzą . Dlatego też właśnie teraz staram się nikogo nie obrażać nawet takiego Dżastinka Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Jak "zetknęłyście się" ze swoim ulub. zespołe 25.02.11, 11:54 green day no więc kolega miał koszulkę i tak jakoś non syop stykałam się z tą nazwą aż w końcu ich posłuchałam the white stripes "będzie głośno" i jane_ coś kiedyś o nich pisała the dead weather no Jack White xD paramore zmierzch nirvana nie pamiętam Avril przymierzalnia (program) sum 41 no to od Av Fall ou boy zig zap Odpowiedz Link Zgłoś