Dodaj do ulubionych

Test kompetencji klas VI.

28.02.11, 16:13
Cześć,
mam taki problem - chcę jak najlepiej napisać test klas VI.Dodam, ze na próbnym miałąm jedynie 22 pkt (źle się czułam, byłam bardzo zestresowana) a w 5 kl - 29.Do tego mam średnią 5,1, więc mam jakąś tam wiedzę.
Przechodze więc do pytań: jak wy się przygotowywałyście i ile punktów miałyście?
xoxo,
She.brawo
Obserwuj wątek
    • arbuzova.. Re: Test kompetencji klas VI. 28.02.11, 16:35
      Nie przygotowuje się do testów po prostu staram się myśleć i skupiać na tym co piszę , czasami rozwiązuje sobie testy na necie .
      A z próbnego miałam 36 punktów . smirk
    • klaudiau11 Re: Test kompetencji klas VI. 28.02.11, 16:38
      Ja do testu 6 kl. wogóle się nieprzygotowałam . Tyle co powtórzyliśmy w szkole . Próbny napisałam na 35 pkt. A ten normalny na 30 czy 29 już nie pamiętam. Ale mimo to że miałam tak mało punktów (tak mi mama powiedziała)dostałam się do prywaciaka . Zazwyczaj nie patrzą na test szóstoklasisty tylko na postępy w nauce, a w 6 kl miałam 5,4 średnią . A teraz mam 4,1 . no zaj*biście . sciana
      • dziewczynka. NICO 08.03.11, 20:44

Ja wogóle nie przygotowuję się do testu 6-klasisty...
        Bo chcę między innymi sprawdzić jaką mam wiedzę bez wkuwania, ( na co dzień )
        Z tego próbnego ostatniego dostałam 35 pt. a z przed ostatniego 36pt.
    • sandrolaxd Re: Test kompetencji klas VI. 28.02.11, 17:27
      Porób sobie testy na necie,może jak czegoś nie umiesz np.z matmy to porób sobie jakieś zadania czy coś. Ja próbne pisałam na mniej więcej 29punktów.
    • luflee. Re: Test kompetencji klas VI. 28.02.11, 19:36
      pisałam sobie ściągi na karteczkach. ale nie po to, żeby ściągać. to co pisałam, zapamiętywałam. tak przez 30 minut dziennie.
      • luflee. + 28.02.11, 19:37
        36 punktów.
    • koaal w zeszłym roku to było, nie pamiętam :D 28.02.11, 19:37
    • ciapolka __________________________________________________ 28.02.11, 19:39
      ja nie pamietam ile punktów, ale do najlepszych na 100% nie należałłem. hm. powtórz sobie dobrze matmę, trochę polskiego i poćwicz pisanie, bo (jeżeli dalej tak robią) to będziesz musiała pisać o np. swoim ulubionym artyscie i czemu własnie on.
      • silve Ja miałam 29 :D:D *brawo* :D:D 28.02.11, 19:45
        Szczerze ? Nawet nie otwarłam zeszytu tongue_out Mam nadzieję że tak samo lub trochę lepiej pójdzie mi na głównym xD big_grinbig_grin
    • kasiulqa 37 punktów xD 28.02.11, 19:44
      • sysiek4444 :) 28.02.11, 19:49
        na próbnym 24. - masakra.
        a na normalnym 32.

łatwizna.
    • by_moonlight Re: Test kompetencji klas VI. 28.02.11, 20:25
      Ja pamiętam, że na próbnym miałam tylko 20 punktów. Natomiast później miałam ponad 35 (nie pamiętam dokładnie). Myślę, że najlepiej będzie jeśli powtórzysz przede wszystkim matmę i formy pisemne z polskiego. I nie denerwuj się - ja przed testem jeszcze biegałam za nauczycielką od matmy, żeby pożyczyła mi kątomierz. ^^
    • zjem_ci_kota na próbnym 19, na normalnym 35 28.02.11, 20:52
      nieeee maaaaaaa sięęęęę cooo stresowaććć xD
    • devenirfou Re: Test kompetencji klas VI. 01.03.11, 14:51
      Łatwizna,na to się nie uczy,bo to nie jest test z wiedzy. Raczej szybciej z czytania ze zrozumieniem. Ja pisałam łohoo temu i miałam 38
    • nikawika Re: Test kompetencji klas VI. 01.03.11, 20:33
      na wszystkich miałam conajmniej 34 punkty. xd
      a do żadnego się nie uczyłam. xd
    • angel1117 Re: Test kompetencji klas VI. 03.03.11, 19:04
      mój test był 2 lata temu i jak dotąd został ogłoszony najtrudniejszym miałam z niego 25pkt. a na próbnym 38 ale to nie jest ci potrzebne te testy są tylko po to żeby sprawdzić tak jakby jak szkoła was przygotowuje co innego egzamin gimnazjalny jego wyniki sie liczą..ale ten w 6kl. więc nie ma się czym stresować sama sie okropnie bałam ale w moje podstawówce która jest najlepszą szkołą w mieście najlepszy wynik testu to 27 pkt. ale też tego jakoś specjalnie nie zawal..a przygotowywałam się no sama nie wiem jak brałam testy z wcześniejszych lat i je rozwiązywałam wink
      • kingura117 Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 13:46
        Ja miałam na próbnym 39 pkt., a na normalnym 36. W gimnazjum nie patrzą na ilość punktów z testu, chodzi tylko o to, żebyś poczuła ten stres jakby na gimnazjalnym i abyś sprawdziła sama siebie i nad czym musisz popracować smile
    • ichliebetom :) 05.03.11, 19:55
      Ja rok temu pisałam. Z próbnego miałam 31 a z tego "prawdziwego" 35. Wystarczy porozwiązywać sobie testy z poprzednich lat i powtórzyć najważniejsze i podstawowe wiadomości z podstawówki i napiszesz na dużo punktów.
    • 98paula98 Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 22:23
      27 pkt, chociaz to nie jest jeszcze pewne bo pani z polskiego ma dac jeszcze tam akies punkt za wypracowanie, ja sobie powtarzalam tylko polski zasade 5 palców, oraz jak sie pisze list i takie tak z wypacowania mialam praweie maxa big_grin wiec sie ciesze, ale ogólnie liczba punktow mne nie satysfakcjonuje chcialabym miec ponad 30
    • blanus Znam jeszcze nie oddali .. 05.03.11, 22:36
      Bo niby jeszcze wyników nie dostali ; //
      • blanus Re: Znam jeszcze nie oddali .. 05.03.11, 22:36
        blanus napisał(a):

> Bo niby jeszcze wyników nie dostali ; //

Nam*

I chodziło mi o próbne jakby co ..
    • arasha Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 22:40
      ja mialam 32ptk. (i bardzo sie ciesze)
      teraz sie troche denerwuje, a moi rodzice to juz kompletnie:
      zachaslowali mi kompa
      to samo z DisneyDX i MTV
      w piatki mam korki z matmy
      musze robic testy
    • ksiezniczkaa Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 22:51
      Pisałam 2 lata temu. Próbnego nie pisałam, bo byłam na wyjeździe. A z głównego miałam 38 pkt. 2 straciłam na pisemnym za interpunkcję i chyba długość. Nie przygotowywałam się wcale smile
    • mambaaa Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 23:07
      Niestety nie pamiętam ile miałam pkt, ale nawet nieźle mi poszło big_grin Pomijając oczywiście fakt iż pracę pisemną zwaliłam bo nie doczytałam treści zadania do końca i w skutek tego napisałam pracę na inny temat xD Więć papa 10 pkt smile
    • sweet94 Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 23:14
      ja się tu trochę pochwalę - 36 wink
      tak praktycznie to się nie przygotowywałam. po szkole były rozprowadzane takie książki do ćwiczeń. zrobiłam z niej dwa testy dzień przed i jakoś wyszło wink
      • karmel_ Re: Test kompetencji klas VI. 05.03.11, 23:25
        36 miałam.
        powtórz sobie jednostki pola, i zamianę. pisz wypracowania, zwłaszcza charakterystyki i rób testy z poprzednich lat.
    • serduchowo Re: Test kompetencji klas VI. 06.03.11, 00:05
      nie robiłam przed testem kompletnie nic, tylko w czasie roku szkolnego się troszkę uczyłam. Miałam 38 punktów.
    • olcissia_1998 Re: Test kompetencji klas VI. 06.03.11, 08:53
      Nie martw się smile
      Znam taką dziewczynę, co na próbnym teście VI klas miała tylko 18 pkt, a na prawdziwym 38 big_grin
    • dziurka Re: Test kompetencji klas VI. 06.03.11, 09:13
      ja też będę pisać w maju wink ja zamierzam się jak najbardziej wyluzować ,żeby nie paść na teście ;D poza tym zamierzam jeszcze przeczytać nawet raz podręczniki od czwartej klasy ,przynajmniej do historii i przyrody. jeśli masz średnią 5.1 to dasz sobie na pewno radę ! musisz uwierzyć w siebie ! to zawsze pomaga smile
    • madzia2710 Re: Test kompetencji klas VI. 06.03.11, 09:22
      Rozwiązywałam różne testy, ale i tak wyszłam dziadowo, bo tylko 35 punktów. Ale się okropnie zestresowałam, a w naszej szkole i tak były beznadziejne wyniki i byłam jedną z lepszych.
    • natip11 Re: Test kompetencji klas VI. 08.03.11, 15:27
      nie przygotowałam się wgl .
      a miałam 36 pkt ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka