Dodaj do ulubionych

o chomikach :)

23.03.11, 18:26
Mam kilka pytan o chomikach, poniewaz zamierzam sobie kupic jednego. Ale jednak mam kilka watpliwosci..

- macie jednego?
-czy syryjski to dobry wybor?
-Lepsze akwarium czy klatka?
- jesli macie, co w nich lubiecie, a co nie?
-jest z nim naprawde duuuuzo roboty?

Porsze odpowiadajcie smile
Obserwuj wątek
    • maryskaaa Re: o chomikach :) 23.03.11, 22:09
      ja kiedys milam dzungarskiego ( czy jakos tak ). A teraz mam szynszyla ;D
      A wiec syryjskiemoi mzdaniem sa najladniejsze zdecydowanie.
      Mysle ze elepsza bedzie klatka ( tyllko kup mu jakos duza , bo zwierzatk ai tak sie strasznie w nich mecza)
      co tu duzo gadan chomiki to gryzonie, a gryzonie do najmadzrzejszych zwierzat nie naleza wink. Ja na twoim miejscu bym kupila szczura. MOja kolezanka ma i nawet reaguje na imie tongue_out. Moj szynszyl tylko jak czegos chce ( ale jest przepiekny ) big_grin
    • maryskaaa Re: o chomikach :) 23.03.11, 22:11
      A i roboty to bardzo niewiele. Raz na tydzien, dwa zmieniasz mu trociny. Jedzenia dajesz codzienie i wode. jak bedziesz dobra to bedziessz sie tez z nim bawic i puszczac zeby sobie pobiegal big_grin
    • super_star Re: o chomikach :) 23.03.11, 22:11
      miałam 3 syryjskie
      zdecydowanie klatka
      nie ma z nimi tak dużo roboty
      są kochane i milutkie , uwielbiam chomiczki wink
    • truflowa ;) 23.03.11, 22:28
      Więc tak:
      Miałam chomika syryjskiego i dżungarskiego.
      Zdecydowanie lepszy Dżungarek. Nie bierz syryjka. To jakaś masakra, robił wielgachne odchody, śmierdziało i wgl. straszne. Brałam go na ręce i po chwili miałam całą mokrą i śmierdzącą bluzkę uncertain ...
      Natomiast Dżungar był super, robił odchody wielkości ziarenka sezamu, nauczyłam go reagować na imię i wgl. o wiele, wiele lepiej!
      Co do klatki czy akwarium? Radzę klatkę, chomiczek będzie mógł się wspinać co daje mu wiele radości.
      Nie, dużo roboty nie ma, ale musisz włożyć w to miłość, bo inaczej chomiczek stanie się dziki i nieprzyjemny.

Pozdrawiam kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka