Dodaj do ulubionych

grube nogi ! pomocy ;((

25.03.11, 20:25
Proszę o pomoc mam grube uda !! proszę powiedzcie mi jaki robić czwiczenia ie razy w tygodniu i co jeść ( mój problem jest taki że strasznie lubie słodycze macie na to jakiś sposób ? )
najlepiej coś sprawdzonego smile
proszę nie usuwać to ważne ; )
pooozdro big_grin
Obserwuj wątek
    • justyskaa123 A więc. 25.03.11, 20:31
      Kiedy będziesz miałą ochotęna słodycze to pomyśl sobie że będziesz baardzo gruba jak je zjesz smile xd
      • naomi. Re: A więc. 25.03.11, 20:33
        haha , ta ;p
    • super_star Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 20:36
      też nienawidzę moich ud, dlatego do sukienek przeważnie zakładam czarne legi lub ciemne rajtki, to trochę wyszczupla. I wysokie obcasy. No i unikam miniówek... najwyżej lekko przed kolano
      • jessicakaulitz Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 20:46
        Biegaj, jak najwięcej biegaj. Jakbyś miała gdzieś w pobliżu jakąś siłownię, to byłoby dobrze, do tam są takie urządzenia, do ćwiczenia nóg, mam takie, ale nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale najważniejsze jest bieganie, może zapisz się na zajęcia taneczne. I nie głódź się, jedz normalnie, jak już, to ogranicz trochę słodycze. Codzienny ruch dobrze Ci zrobi. Tak wgl, to zobaczysz, że w lecie twoje uda będą wyglądać lepiej, bo na pewno wyskoczysz to na rower, to na basen itd. Zimą jest dużo gorzej się odchudzać. Teraz też jeszcze zbyt ciepło nie jest, ale zaraz się rozpogodzi.
        • urszulka2691 ja myśle że.... 26.03.11, 15:53
          po pierwsze rower albo bieganie umów sie z kims i bd ok wink
          Po drugie nie jedz słodyczy jak masz ochote to najlepiej idź sb gdzies z dala od nich i popros mame żeby nie kupowała słodyczy wink
          Po trzecie :
          www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=read&poz=11&art=48&dz=11&page=1
          spróbuj wink)))
    • daria12434 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 20:52
      idź na siłownie big_grin
      ja tak robietongue_outPkiss
      • gola. ._. 25.03.11, 21:11
        więcej aktywności, poszukaj w internecie ćwiczenia na nogi.
    • milus Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 21:32
      Hmm.. z rzeczy, które lubimy naprawdę ciężko zrezygnować.
      Również mam grube uda i lubie słodycze, choć nie jem ich nie wiadomo ile.
      na Wielki Post odmówiłam ich sobie - nie ma problemu.
      jak już cos postanowię to jest git, ale jeżeli bym zjadła coś jednego słodkiego np. batonika, to zaraz mnie ciągnie. wink
    • zetaga_xd Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 21:38
      wieszz, schudły mi nogi i wgl schudłam , bo n ie jem mięsa.. <blee>
      • pauliska1212 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 25.03.11, 22:47
        niedługo się zaczyna sezon rowerowy, to najlepszy sposób ;d
    • sandrolaxd Re: grube nogi ! pomocy ;(( 26.03.11, 10:08
      Jazda na rowerze i bieganie. big_grin
      Ja zaczynam biegać z kumpelką jak tylko się ciepło zrobi.big_grin
      No i ogranicz trochę słodycze. Tak, że np. możesz zjeść 2 razy w tygodniu coś dobrego,lub raz. tongue_out
      Powodzenia.kiss
    • ontexx Re: grube nogi ! pomocy ;(( 26.03.11, 15:57
      Tu masz wszystko! ! ! l.pl/ipf
      • myszqa13 mam ten sam problem.Tutaj dieta...na mnie działa 26.03.11, 16:21
        i od poniedziałku zamierzam przeżucić się znowu na dietę(korzystałam z niej tydzień i po tym tygodniu weszłam w spodnie w których jeszcze przed dietą nie mogłam się dopiąć)...ale musisz przy niej chociaż 20 minut wieczorem poćwiczyć:np.:rowerek i brzuszki(rowerek czyli masz nogi w górze i nimi tak jakby pedałujesz...xd)

Oto dieta:
        -śniadanie-musli z mlekiem,jakiś owoc,herbata
        -II śniadanie-jogurt(do szkoły zabieraj) lub jakiś owoc
        -obiad-to co twoja mama zrobi...ale jak będą ziemniaki to zjedz max. 2 i to takie nie za wielkie...a jak będzie kasza to jedz duuuużo kaszy...big_grin...a tak to mięso możesz jeść(ale unikaj smażonego...czasami można ale nie codziennie),jedz dużo warzyw na obiad
        -podwieczorek-owoc
        -kolacja-sałatka z warzyw(np.:pomidor+ogórek) na początku kolacji,a jak po zjedzeniu sałatki wciąż będziesz głodna to zjedz sobie czarne pieczywo z szybką bądź serem...

COŚ SŁODKIEGO-możesz jeść ale tylko i wyłącznie gorzką czekoladę 90% i tylko 1 kostkę dziennie...
        PIJ DUUUUUUUUŻO WODY...odstaw soki i gazowane napoje bo one mają sam cukier...pij dużo wody...big_grin
        UNIKAJ białego pieczywa...lepiej do kolacji zjeść czarny chleb...jest bardzo dobry i jaki zdrowy...smile
        ćwiczenia jak już mówiłam to ja robię brzuszki,rowerek i ćwiczę do baletu bo tańczę...nie biegam bo mam potem problemy z oddychaniem...ale jeśli ty nie masz problemów to jak tylko zrobi się cieplej załóż wygodne buty,umów się z koleżanką i idźcie pobiegać...do skzoły chodź pieszo(no chyba że mieszkasz baaardzo daleko że musisz być podwożona)...ale generalnie wszędzie chodź pieszo...ja chodzę tak do szkoły od 1 gimnazjum i schudłam od czasów 6 klasy kiedy to byłam większym pulpecikiem...smile...teraz widać mi biodra przynajmniej...a wtedy??nawet talii nie miałam a teraz mam...smile

myślę że podoba się dieta...wszelkie pytania możesz kierować do mnie w prywatnych waidomościach...smile
    • sylwia714 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 26.03.11, 18:09
      Jeździj dużo na rowerze najlepiej w terenie, bo dodatkowo się dotlenisz. Ja jak jest ciepło to jeżdżę z tatą około 10 km na raz.
    • madzia2710 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 26.03.11, 18:53
      PŁYWAJ!!!!!!!!!!!!!serce
    • avril1028 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 02.04.11, 15:34
      zacznij biegać
    • anja_ Re: grube nogi ! pomocy ;(( 02.04.11, 19:09
      biegaj, a zamiast obżerać się słodyczami jedz owoce i pij soczki.
      • arbd Re: grube nogi ! pomocy ;(( 10.04.11, 15:45
        Większość z was mówi żeby biegała, ale jak ktoś ma grube uda to uwieżcie mi że nie chce sie je pokazywać innym. uncertain
        • arbd Sory miałam na myśli pływała. ;D 10.04.11, 15:46
    • gorzata.14 Re: grube nogi ! pomocy ;(( 13.07.11, 17:32
      Zacznij skakać na skakance, robić przysiady, biegać i chodzić na basen. A i tez dużo chodź na spacer taki szybszym krokiem.
      No i właśnie nie jedz słodyczy. Zastąp je owocami.
    • majoolowa Re: grube nogi ! pomocy ;(( 19.08.11, 13:03
      po prostu się przemóc i słodyczy nie jeść. od nich tyje się najbardziej.<br />
      jeść 5 posiłków dziennie. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, lunch, kolacja. i jeść to regularnie. a jeśli chodzi o ćwiczenia to najodpowiedniejsza jest siłownia.
    • blackout. Re: grube nogi ! pomocy ;(( 19.08.11, 13:19
      nie wiem jakie ćwiczenia na uda. może biegi. ale mam pomysł co zrobić żebyś nie jadła słodyczy. ja zawsze jak mi się chcę słodyczy to po prostu gumę żuję xd też ma tam jakieś kalorie ale na pewno mniej niż batony lub czekolada.
    • blizniaczkii Re: grube nogi ! pomocy ;(( 19.08.11, 13:21
      noś szpilki wyszczuplają nogi....
      Na słodycze jedna rada:
      na nadgarstek włóż gumkę recepturkę jeśli napadnie cię ochota na słodycze "strzelaj" gumką, ta metoda pomaga...
      polecam i trzymam kciuki wink dasz radę.
    • blondzia A ja mam za chude nogi ! 19.08.11, 13:37
      uncertain niestety ja mam za chude nogi wolałabym nieco grubsze no ale trudno anoreksji nie mam tylko jestem drobna !

Nie wiem co zrobić,żebyś nie miała grubych nóg .
      Ja za słodyczami nie przepadam uncertain ale zjem jak mam ochotę w lato jem tylko pomidory i ogórki oraz arbuzy inne owoce i warzywa mniam ! big_grin

Spróbuj unikać słodyczy nie każę ci ich nie jeść bo nie chcę,żeby w anoreksję popadła ale jedz tylko ,że nieco mniej i tak ze wszystkimi potrawami które mają dużo kalorii i może pływanie pomorze albo bieganie hmmm w zasadzie jak masz koleżankę która chciała by z tobą biegać to było by fajnie może i codziennie no o 18 ale kilka razy w tygodniu moja koleżanka tak robiła smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka