31.03.11, 15:19
Elo laski. Mam pytanie musze nosic okulary, ale ja nie chce sciana ewentualnie moge nosic soczewki, ale się boję, że oko będzie mnie bolec. Co robic ?. smirk
Obserwuj wątek
    • trufla Re: Okularki 31.03.11, 15:25
      Nie masz za dużego wyboru. Okulary są o wiele wygodniejsze, a jak dobierzesz odpowiednie do kształtu twojej twarzy i wgl. to będziesz super wyglądała...
    • myszqa13 ja bym wybrała... 31.03.11, 15:28
      okulary.dlacego?bo możesz je zawsze ściągnąć jak zaczną cię oczy boleć a jak soczewki to raczej że jak oko boli to nie włożysz palca do oka aby wcyiągnąć soczewkę...:/...idź do jakiegoś sklepu oprawkami i zobac w jakich będzie ci najlepiej i kup je...wink...ja generalnie nie muszę nosić okularó ale chcę sobie zerówki kupić niedługo...i też będę musiała iść zobaczyć w jakich mi najlepiej...big_grin
    • tocha_13 Re: Okularki 31.03.11, 19:20
      Fakt pojutrze idę przymierzac . Dzięki <3 kiss
      • tacomakota Re: Okularki!! 31.03.11, 19:29
        Hejwink
        JA tez musze nosic okulary winkNie chcialam wiec tez pojechalysmy z mama posoczewki...
        soczewki sa straszne .Próbowalam wlozyc i nie moglam ,mialam je na oku raz czy dwa..Ale nie polecam.Ewentualnie jak chcesz..Oczy szczypia jak cholerka,nie mozesz wyjac ,moze sie wdac zakazenie jak np. gdzies na dworzu dotkniesz palcem a ci sie przesunie..Moja ciotka tak miala i o malo co oka nie stracila i nie oslepla..Wiec nie polecalabym soczewek ..Ja nosze okulary i jest spoko ,mam super oprawki <ja tak sadze tongue_outwink>z pajecza siecia (mnie sie podobaja) kwiatkwiatserce
    • green_alien Re: Okularki 31.03.11, 19:35
      Nie martw się, ja mam dziwną twarz i wybierałam 4 godziny w 3 salonach te okulary indifferent. Przynajmniej znalazłam takie, w których dobrze wyglądam suspicious. Nie martw się, wystarczy dobrze dobrać oprawki i nie wygląda się jak dureń tongue_out
      • koloorowa. Re: Okularki 31.03.11, 20:13
        jak jakieś ładne wybierzesz to bd spoko i sie nie martw, przyzwyczaisz się. ja też bd nosiła, ale na szczęscie tylko do nauki, kompa, tv xd
    • olciaaa03 spróbuj soczewek, jak bd oka bolały to wyjmiesz ? 31.03.11, 20:05
      • gola. ._. 31.03.11, 20:34
        fajnie że nie masz problemu aby nosić soczewki, mi pozostają jak narazie okulary.
        • donia.19 Re: ._. 31.03.11, 20:55
          noszę okulary i nie widzę w tym nic złego big_grin nad soczewkami sie zastanawiam xD a ty jak dobrze wybierzesz oprawki może sie okazać , że wyglądasz nawet lepiej cool ja tak miałam wink
    • izuunia55 Re: Okularki 31.03.11, 21:17
      Jeśli to ja miałabym wybierać to zdecydowanie wybrałabym soczewki...moim zdaniem są dużo lepsze niż okulary i wcale nie są takie niewygodne jak pisały poprzedniczki-noszę soczewki więc wiemsmile Soczewek nie trzeba specjalnie dobierać i masz możliwość zmiany koloru oczusmile Na początku(około tygodnia)odczuwa się pewien dyskomfort, ale potem oczy się przyzwyczajają i jest oksmile No i rzeczywiście zaczynając nosić soczewki ma się problem z ich zakładaniem, ale potem nabiera się wprawy i nie stanowi to żadnego problemusmile Jedynym minusem mogą być koszty(musiałbyś kupować soczewki co miesiąc, albo 3).
    • ksiezycowaa Re: Okularki 31.03.11, 21:31
      Wiesz, nie polecam soczewek. Lepiej okulary.
      Ja też mam wadę i nie mogę nosić soczewek.
      Jeśli chce się je nosić trzeba zrobić specjalne badania ( pomiary oka itd.)
      Soczewki są gorsze, bo może jeszcze bardziej uszkodzić się oko uncertainindifferent<br />
      Wybierz sobie jakieś super oprawki to polubisz okulary !big_grin
    • sandrolaxd Re: Okularki 01.04.11, 12:08
      Ja noszę okulary i podobno nawet mi ładniej kiedy je mam. xd
      Nie przejmuj się. Dobierz jakieś fajne i będzie git.big_grin
      • imulberry Okulary 02.04.11, 09:28
        Jest dużo świetnych oprawek, jak je dobrze dobierzesz to będziesz wyglądać świetnie.
        Może popatrz coś z Ray Ban'a.
    • beemazzy Re: Okularki 06.04.11, 20:08
      mam 12 lat, a soczewki noszę od 3 i jakoś nigdy się nie skarżyłam. ale wiadomo, nie każdemu to odpowiada. ale spróbuj kujonki, przecież masa osób je nosi, zerówki nawet. modne są teraz XD
    • whats_my_name Re: Okularki 06.04.11, 21:23
      Soczewki - nie .
      Po co?!
      Kup jakieś fajne okulary, nawet nie zauważysz, że je masz .
      Teraz są modne :
      https://www.flog.pl/media/foto/1510317_nerdy-blekitne-unisex.jpg
      Nerdy : )
      • olusia... Re: Okularki 07.04.11, 17:01
        A ja ci polecę soczewki, nie bolą wink Noszę osobiscie
    • kropeczka23 Re: Okularki 09.04.11, 11:31
      nie wiem czemu nie chcesz nosić okularów. Tym bardziej że teraz są modne i moje kumpelki mimo tego że nie mają wady wzroku noszą zerówki. Wiem to trochę głupie. !; p
      Od soczewek raczej oczy nie bedą cie bolały (wiem bo moja mama nosi i jakoś sie nie skarżyła). Ale na początku będziesz miała problem z zakładaniem i zdejmowaniem ich^^ . Ja na twoim miejscu wolałabym nosić okulary bo zawsze możesz je zdjąć, jak będą cie razić !. twoja decyzja, ale ja jestem za okularkami. kiss
      kropeczka23
    • aniulka785 Re: Okularki 10.04.11, 10:26
      mieć soczewki <LOL> smilesmilesmilesmilesmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka