Dodaj do ulubionych

Przyjaciółka ??

06.04.11, 22:58
Cześć Dziewczyny,
Jestem Kasia i mam 15 lat . Mam pewien problem z przyjaciółką i nie mam kogo się poradzic ponieważ nie chcę stawiać mojej drugiej przyjaciółki w niekomfortowej sytuacji . A więc moja przyciółka od 3 tygodni chodzi z takim chłopakiem. Przez pierwszy tydzien było spoko, ale od 2 tygodni jej nie poznaje. Jej chłopak jest teraz wszędzie aa ja za nim nie przepadam . Moja przyjaciółka doskonale o tym wie a jednak nadal narzuca mi jego towarzystwo . Tydzien temu poprosilam ją o pomoc w projekcie i od tego się zaczeło .Zaczeła mnie szantażować. Powiedziala ze pomoże mi jesli jej chlopak też może przyjsc.Bardzo mnie to zdenerwowalo i jej odmówilam . Od tamtej pory nie rozmawiamy ... Najgorsze jest też to że jej chłopak tego samego dnia wyleciał do mnie z tekstem :''Przyfolguj Kaśka ! '' . Nie do końca wiedzialam o co mu chodzi ponieważ tego dnia nic nie mówilam i siedzialam cicho . Co ja mam zrobić ? Pomóżcie prosze ...
Obserwuj wątek
    • pop_amka Re: Przyjaciółka ?? 07.04.11, 19:20
      niewiem czy tego nie zlekcewarzysz bo mam 13 lat ale wydaje mi się że powinnaś z nią porozmawiać poważnie o tym że nie chcesz widywać się z jej chłopakiem na okrągło a jeśli to nie zadziała to porozmawiaj z tą drugą przyjaciółką może nie będzie tak źlesmile
    • vfampirka0 Re: Przyjaciółka ?? 07.04.11, 19:41
      Wydaje mi się, że przyjaciółka tak nie robi. Może pogadaj z nią, albo coś? Powiedz, że nie przepadasz za jej chłopakiem, ale ty jako jej przyjaciółka nie każesz jej wybierać. Zaproponuj, żeby podzieliła jakoś między was czas. A jak nie to JA w twojej sytuacji bym ją olała. Ale to moje skromne zdanie. Zrób jak uważasz.
      • ciasteczko95 Re: Przyjaciółka ?? 07.04.11, 21:32
        Dzięki za rady ale niestety rozmowa w tym przypadku nie zadziałała .Już z nią rozmawiałam aale ona niestety nie potrafi podzielic czasu między mną a nim .Drugiej przyjaciółce też opowiedziałam co się stało bo niestety nie było jej ostatnio w szkole. Cieszę się ze jej powiedziałam ale jednak ona nie może wybrać ponieważ obie jestesmy jej przyjaciólkami . Ale cieszę się ze akurat poparla mnie ze moja przyjaciólka nie zachowala się jakby nią była uncertain
        • izika8 Ekhm... 10.04.11, 20:54
          Ona się zakochała i to wg mnie normalne, że chce się nacieszyć chłopakiem. Jest teraz ważniejszy niż ty! Ale pamiętaj, za niedługo uczucie wygaśnie. I lepiej nie zrywaj przyjaźni- potem znów będziecie BF, tzn. wtedy, gdy się pokłócą/ rozstaną/ nie będą tak baardzo zakochani. Moja kumpela się tylko zakochała, nie chodziła z nim, ale. Każda nasza rozmowa była na jego temat. No a jak go podrywała musiałam wcześniej wymyślać teksty i stać obok na wypaddk gdyby coś nie poszło i miałam gadać "Heh grałyśmy w butelkę" no a jak dał jej kosza to wszystko było jak dawniej. MIŁOŚĆ JEST PIĘKNA JEDNAK- KRÓTKO TRWA. Dlatego nie przejmuj się.
    • caterina97 Re: Przyjaciółka ?? 09.04.11, 21:04
      ja najpierw spróbowałabym z nią pogadać, a jeśli to nie podziała, to po prostu to zostawić w spokoju i zobaczyć, czy sama się odezwie.
    • plotkarkaa Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 17:57
      Ja bym z nią porozmawiała .... tak robią dobre przyjaciółki mówią sobie o takich rzeczach w prost ... smile powodzenia
    • plotkarkaa Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 17:58
      odpowiesz na moje pytanie ?? proszę !! sad
      • karolla06 Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 20:34
        Jak moją przyjaciółkę poprosił chłopak o chodzenie też tak było nie miała czasu żeby zemną wyjść do sklepu albo gdzieś. Powiedziałam jej o tym że źle mi tak i nie odzywałyśmy sie do siebie przez jakiś czas. Później jak on z nią zerwał to znowu wszystko było dobrze. OCZYWIŚCIE NIE MÓWIĘ ŻE MASZ ICH SKŁÓCIĆ !!
    • katro Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 21:10
      Jestem trochę młodsza i kilka tygodni temu miałam podobny problem. Ja tylko lubiłam chłopaka mojej byłej przyjaciółki. Teraz z nim gadam a z nią nie. OLEJ JĄ
    • super_star Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 21:34
      To nie fair, ze strony Twojej przyjaciółki. Jak ona stawia Cię w takiej sytuacji to po prostu znajdź sb inną.
    • bbika Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 21:57
      ja popieram powyższe osoby smile
      jeśli mówisz, że masz jeszcze jedną przyjaciółkę (cóż mieć 2 to skarb ) to się ciesz. Czas z nią możesz chwilowo spędzać na przerwach(jeśli już będzie zdrowa). Niech ona się nacieszy nim, potem będzie ba-bum:
      1. nacieszy się nim, dalej będą ze sobą, ale zda sobie sprawę że jej Ciebie brakuje, ew. trochę się nim *obje*
      2. zerwą ze sobą i ona do Ciebie wróci.

życzę Ci tego 1 raczej. bo wtedy ona nie będzie smutna i wszyscy będą szczęśliwi.
      nie wiesz może jak odnosi się dziewczyna do drugiej przyjaciółki ?

życzę powodzenia, zarówno w życiu jak i w zrozumieniu mojej wypowiedzi.. kiss
      • ciasteczko95 Re: Przyjaciółka ?? 10.04.11, 23:07
        dzięki wszystkim za rady tongue_out przydały się . niestety rozmowa w tej sytuacji wiele nie zmieniła i nasza przyjaźn się rozpada uncertain z jednej strony się ciesze bo ona nigdy nie była moją prawdziwą najlepszą przyjaciółką . szkoda tylko ze dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawe . Najlepsza przyjaciółka nie konkurowała by ze mną i nie była by non stop zazdrosna i napewno nie zachowałaby się tak jak ona w tej sytuacji z chłopakiem . Zobaczymy co zrobi jak zerwie z tym chłopakiem . pewnie wtedy wróci do mnie z płaczem ... ale wtedy to ja ją oleje tak jak ona mnie teraz. Jeszcze raz dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka