Dodaj do ulubionych

3 gimnazjalisci

• wercia14 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:14
      Ja właśnie wróciłam ze szkoły po egzaminie. Według mnie nie był trudny, ale też nie należał do najłatwiejszych, gdyż było w nim bardzo dużo historii. Nie wiem czy rozprawka dobrze poszła, mam nadzieję, że tak smile Ja się tam jakoś specjalnie nie denerwowałam przed tym egzaminem ale przed jutrem mam już tremę, bo z matmy to ja geniuszem nie jestem sad
    • sexy_girl tragedia!!! co to było wg?!!!!! 90 &+% historii ;x 12.04.11, 12:14
      straszne. ale powinno być dobrze.
    • buziaczek1995 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.04.11, 12:14
      www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110412/EGZAMINGIMNAZJALNY2011/221786185
    • suzi123456789 Egzamin.. 12.04.11, 12:15
      Za dużo historii było. Przesadzili trochę. Nie było ani WOSu ani plastyki. scianaangry
    • jane_ kto mi poooowie, 12.04.11, 12:17
      czy w zadaniu, w którym trzeba było opisać patriotyzm trzech wybitnych mężczyzn z historii polski i umiejscowić ich w czasie - czasem mogło być np. "po I wojnie światowej" bądź "brał udział w wojnie o niepodległość USA", "dowódca legionów polskich we włoszech" - czy nie?
      jak na moją logikę, to i owszem, bo przepraszam bardzo, mieliśmy znać daty? ;q
    • paulusia098 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:18
      W hymnie były 4 inne słowa !

Jeszcze Polska nie umarła,
      Kiedy my żyjemy
      Co nam obca moc wydarła,
      Szablą odbijemy.

Jeszcze Polska nie ZGINĘŁA,
      Kiedy my żyjemy
      Co nam obca PRZEMOC WZIĘŁA
      Szablą ODBIERZEMY .
      • fun Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:20
        u nas pani mówiła że 5 bo zamiast kiedy powinno byc póki moim zdaniem takiego pytanaia nie powinno byc bo kazdy spiewa inaczej ;/ ja osobiscie zaznaczylam 3tongue_out
    • alex1255 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:23
      to była masakra, sama histora! chociaż rozprawka była łatwa! big_grin
    • anahi_portilla Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:24
      Hmm, nie było tak źle, aczkolwiek dobrze też nie było. Rzeczywiście było bardzo dużo historii - byłam zaskoczona bo przeważnie historii jest mało na humanie.
      Rozprawki było można się spodziewać smile
    • leesh Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:25
      Jestem już po egzaminie. Według mnie była to masakra, poszło mi koszmarnie, już się boję kolejnych egzaminów.
      • domi_jb Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:30
        Test niebył trudny był poprostu cięzki...a najleprze jest to że jak wyszłam z sali to nagle dostałam takiego przypływu wiedzy ze masakrauncertain
    • arya555 Masakra 12.04.11, 12:26
      Historii to już więcej być nie mogło....

A hymn to sciana
      U nas zawsze śpiewali póki, a się okazało, że jest nadal kiedy i zaznaczyłam 5 a powinno być 4

MASAKRAAAAsad
      • the_kristen sprawdziłąm ile mam z zamkniętej części 12.04.11, 13:28
        14/20 tak sobie ,jak sądzicie ?confused
    • natalialew3 test gimnazjalny 12.04.11, 12:28
      źle ... za duzo dat i tej historii ;/;/
      • sylwusiasta Re: test gimnazjalny 12.04.11, 12:38
        ej historia o.o masakra jakaś...wgl głupi temat był,patriotyzm...rozprawkę sknociłam na bank -.-
        ej nie wiecie kiedy bd odpoweidzi do testu tak na necie?
      • michaelmontana OkropNE !!!! Porażka !! 12.04.11, 12:39
        Podanie zawaliłem !
      • morphine_ Dla mnie był bardzo trudny. 12.04.11, 12:40
        Może dlatego, że nie radzę sobie z historią? xD taa, możliwe. Liczyłam, że będzie więcej polskiego ... Na pewno miałabym dużo więcej punktów.
    • klaudis19 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:32
      Cały test opierał się na historii.. i patriotyzmie.. Masakraaaa scianascianasciana
      • eleine Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:34
        Mi się wydaje, że nie był taki zły i chyba dobrze mi poszło tongue_out Ale lepiej poczekajmy na wyniki xd
    • more_more Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:39
      Strasznie było.!zal tego gówna ..! tyle debilnej histori i tego patriotyzmu...pewnie jutro będzie tyle fizyki i chemi ..ale jestem wkórzony.! zal
    • ewka. Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:40
      TRUDNY!
      Pieśń legionów polskich w rytmie jakiego tańca jest śpiewana? Co zanczyliście? Ja, że krakowiaka. Pewnie źle. ;/
      Jakich przykładów uzyliście w rozprawce? ja tadeusz zawadzki, jan paweł ii, polska młodzież, sportowcy polscy i lech kaczyński.
      • dominiqe Re: 3 gimnazjalisci odpowiedzi !!!! 12.04.11, 12:42
        edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,9416650,Egzamin_gimnazjalny_2011__czesc_humanistyczna__przykladowe.html - odpowiedzi już są !!!!!
      • fun Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:42
        ja mazura xd
        • dragonica Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:50
          Test nie był łatwy, ale nie było aż tak źle wink W zadaniach zamkniętych naliczyłam 4 błędy.
          A jak jest w końcu z tym hymnem? PÓKI my żyjemy, czy KIEDY my żyjemy? Z odpowiedzi w necie wynika, że "kiedy" jest poprawne i tak też uznałam na teście. Czyli wychodzi na odp. B: 4 wyrazy. Ale słyszałam różne opinie, więc...
      • mikitala Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:44
        pieśń legionów polskich we Włoszech to Mazurek Dąbrowskiego.....
      • miley347 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:46
        masakra większość mam źlesad zawaliłam to co trzeba było zaznaczyć krzyż Virtuti Militari, a ja zaznaczyłam orły przy wejściu no i jeszcze to co Polacy wiązali z Napoleonem zaznaczyłam Królestwo Polskie i miało być Księsrtwo Warszawskiesad
      • buziaczek1995 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 13:46
        trzeba pomysleć logicznie, pieśń legionów to inaczej mazurek dąbrowskiego-to jak ma być tańczona do krakowiaka?
    • dominikax3 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:44
      weź mi nic nie mów, normalnie masakra !
      test trudny jak cholera, nie wiedziałam kto to jest Dąbrowski ;d
      strasznie dużo historii, nawet zadania zamknięte były trudne.;/
    • deedee ^_^ - ;o 12.04.11, 12:47
      kurna trudny ;/ .
      nie jestem pewna ale raczej źle mi poszedł ; o
    • alekssa Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:48
      też pisałam smile nie było tak źle ..szkoda, że było podanie, ale piej żeby było zaproszenie :p
      a te słowa? zaznaczyła 4
      tongue_out
      • pinky33 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:53
        te odpowiedzi sa złe!!!

te obrazy pochadz z 18 weieku a nie 20!! sprawdzcie sobie!!!!!!!!!
    • doniusss ;////// 12.04.11, 12:52
      To było okropne, sama historia do dupy;//////scared
    • lily_95 głupie!! 12.04.11, 12:54
      daremne to było, zdecydowanie za dużó histroii, ciekawe jaki bd z matmy.;/
    • rilanja Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:54
      moim zdaniem było za dużo historii a za mało polskiego
    • po_prostu_inna ... 12.04.11, 12:54
      ten egzamin to totalna porażka... Prawie sama historia;//scianasciana
    • ecia95 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 12:59
      masakra.;/
      nie wiem jak w innych szkołach,ale u mnie jeszcze nie była przerabiana II wojna...;/
    • paulusia098 Re: 3 gimnazjalisci 12.04.11, 13:00
      Test z wikipedii :

Aktualna treść

Jeszcze Polska nie zginęła,
      Kiedy my żyjemy.
      Co nam obca przemoc wzięła,
      Szablą odbierzemy.
    • linda Test był okropny !!!!!!! 12.04.11, 13:01
      Zadania otwarte nawet jeszcze ujdą w tłumie , ale zamknięte ? . Tam w zadaniech potwartych trzeba było opisywać wydarzenia historyczne a w rozprawce jednym argumentem miał być opis wydarzenia z czasów wojny Oo. Może 3 zadania zamknięte były typowo z polskiego. Tak to przysięgam , że trudniejszego testu na oczy nie widziałam. Kompletnie nie wiem co bęzie jutro shockshock

Mało tego źle zaznaczyłam odpowiedzi z tyłu i maszyna mi ich nie przeczyta. Do tego koleżanka z klasy zaznaczyła tak samo i będzie komisja , która podejmie decyzję czy ocenić zadania zamknięte ręcznie. Obawiam się , że procedury są ważniejsze i będę miała 0 pkt. z zamkniętych. Ja się chyba powiesze cryingcrying
      • linda Re: Test był okropny !!!!!!! 12.04.11, 13:06
        Do tego zapomniałam wspomnieć , że mamy takiego nauczyciela z historii , że na sprawdziany daje nam gotowce , które my pomniejszamy i robimy z nich ściągi. Nie ma w tych sprawdzianach nic co by się tyczyło tego testu......historia u nas w klasie wygląda beznadziejnie. Nikt nie słucha nauczyciela a wszyscy tylko krzyczą i nic się nie da zrobić. Kiedy prosiłam nauczyciela aby porzyczył mi swoje notatki do skserowania ( ksero na holu ) to on odpowiedział mi , że tak nie wolno i nawet gdybym chciała to bym się nie odczytała. Dlatego jestem strasznie zła.
      • dragonica Re: Test był okropny !!!!!!! 12.04.11, 13:07
        Jak nie miałaś jeszcze nawet II wojny światowej to szczere współczucia. My już z historii przerobiliśmy cały materiał, ale to nie zmienia faktu, że i tak połowę zapomniałam uncertain
        Ale nie łamcie, może za to matematyka będzie łatwiejsza tongue_out
        • pinky33 USpokujcie sie i myscie pozytywnie ;)) jutro moze 12.04.11, 13:09
          łatwy bedzie
          OBY...
        • linda Re: Test był okropny !!!!!!! 12.04.11, 14:09
          dragonica napisał(a):

> Jak nie miałaś jeszcze nawet II wojny światowej to szczere współczucia. My już
          > z historii przerobiliśmy cały materiał, ale to nie zmienia faktu, że i tak poło
          > wę zapomniałam uncertain
          > Ale nie łamcie, może za to matematyka będzie łatwiejsza tongue_out

No właśnie nie doszliśmy jeszcze do 2 wojny światowej. uncertain Aż trudno uwierzyć.....
    • evanescence24 ja piszę dopiero za rok, ale... 12.04.11, 13:08
      tak sobie czytam te arkusze i myślę, że bym poległa przez historię. chociaż w sumie nie wiem, jeszcze rok nauki przede mną, w tym ta część historii, która była na teście, a której jeszcze gruntownie nie przerabialiśmy.
      przy okazji zaczynam się trochę obawiać, jak będą wyglądały testy dla rocznika '96 :F

fajnie, że mieliście rozprawkę; podanie też łatwe. z zamkniętych imho trudna była chronologia i to pytanie o plateau czy coś takiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka