Dodaj do ulubionych

Moi rodzice...

13.04.11, 16:08
...chyba mi nie ufają. Tylko nie wiem dlaczego. Nigdy nie zrobiłam nic czym mogłabym sobie zasłużyć na brak ich zaufania do mnie. Dobrze się uczę (w szkole dostaje 5,4 od czasu do czasu 3, 2 dostałam z dwa razy w życiu - mimo wszystko zdaniem mojego taty źle się ucze i zawsze zauważa te tróje nie zwraca uwagi na szóstke z angielskiego tylko na dwie tróje z fizyki), nie przeklinam, robię to o co mnie proszą, nie żebrze od nich o kase.Mimo to oni weszli na moje konto na facebook-u i czytali co piszą moi znajomi. Jedna koleżanka się na coś zdenerwowała i przeklnęła i tam coś napisała. Rodzice od razu zrobili mi przesłuchanie jak bardzo się z nią koleguje, czy się dobrze uczy, czy zawsze przeklina. Zresztą co do moich znajomych zawsze tak jest : ich główne pytanie o nich to: "jak się uczy". Nie wiem czy zrobiłam coś nie tak, czy oni mi nie ufają, jesli tak to dlaczego.
Obserwuj wątek
    • salivia Re: Moi rodzice... 13.04.11, 16:19
      prosze was powiedzcie co mogłam zrobić nie tak i czy z tego co napisałam wychodzi na to, że oni mi nie ufają
    • kim817 Re: Moi rodzice... 13.04.11, 16:32
      spokojnie to normalne. ja też tak mam. a zaczęło się od tego, że w mojej kurtce znaleźli zapałki.
    • by_moonlight Re: Moi rodzice... 14.04.11, 01:13
      Nie powiedziałabym, że zrobiłaś coś, co sprawiło, że ci nie ufają. Wydaje mi się, że twoi rodzice po prostu mają takie priorytety - stawiają naukę ponad wszystko inne i chcą żebyś wyszła na ludzi. Wiem, że to co piszę, jest trochę nietypowe, ale takie jest rozumowanie twoich (zresztą nie tylko twoich) rodziców. Co do czytania wiadomości na facebooku - wspomnij mamie i tacie, że istnieje coś takiego jak tajemnica korespondencji i nie życzysz sobie, żeby oni przekraczali granice twojej prywatności (bo w tym momencie właściwie to ty powinnaś stracić do nich zaufanie - mimo, że wchodzenie na czyjeś konto na takim portalu jak fb nie jest czymś porównywalnym do np. czytania pamiętnika czy cudzego listu). Ponadto wydaje mi się, że nie jesteś jedyna. ;]
    • nikawika yhh, pogadaj z nimi. 14.04.11, 07:52
      spytaj czemu ci nie ufają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka