Dodaj do ulubionych

Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/

21.04.11, 18:45
Kiedyś (jakieś miesiąc temu) mówiła, że tylko mnie naprawdę lubi, inne to zwykłe koleżanki. Niedość, powiedziała, to przy całej klasie. A teraz cały czas jeździ na wypady z jakimiś mendami. No dobra, nawet te mendy lubię, ale tak trochę. Jest ich 2, czasem 3. Spędza z nimi więcej czasu niż ze mną! Nawet czasem mi nie mówi, że gdzieś idą razem... Tylko później jak się spotkamy to mówi: Co obrażona jesteś, że poszłam bez ciebie? Ja mówię: Nie. Raz powiedziałam, że tak, ale to nic nie zmieniło. Szkoda. Może ja też bym chciała jechać gdzieś? Dobra, ona już dla mnie nie jest "BFF", ale też bym chciała się gdzieś przejechać, z kimś się spotkać. Dziś byłam i było fajnie. A teraz widziałam, że znowu gdzieś ta szm*ta z nimi pojechała. Wczoraj przez nią płakałam, nie wierzyłam, że mnie "zostawia", oddala się ode mnie. Kiedyś już tak było, że mnie zostawiła, a potem do mnie wracała, wybaczyłam jej i było ok. Znowu BFF. Wiem, żałosne. A teraz znowu zaczyna się ten "koszmar". U mnie w miejscowości, nie ma już więcej osób z którymi mogę się zakumplować. Co mam robić? ;/
Obserwuj wątek
    • sonny_ Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 21.04.11, 18:48
      A i ona taka jest, że mnie zostawia, jest mi BARDZO przykro, bo chce się przekonać jak jest z innymi, a zawsze wraca.
      MAŁY APEL do takich dziewczyn jak ona:
      NIGDY NIE ZOSTAWIAJCIE SWOICH PRZYJACIÓŁEK. PRAWDZIWĄ PRZYJACIÓŁKĘ MA SIĘ TYLKO JEDNĄ, DRUGIEJ SIĘ NIE ZNAJDZIE. NIE RAŃCIE JEJ. POTEM BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ.
      • kasiath HEJ!! 01.05.11, 12:16
        Moje dwie przyjaciólki mają dokładnie taki sam spór między sobą....odpuśc na chwilę.Jak nie wróci to jej strata
    • 5 Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 21.04.11, 18:54
      Może woli mieć grono koleżanek, niż najlepszą przyjaciółkę? Powinnaś trochę odpuścić, nie możesz mieć jej na własność.
      • sonny_ Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 21.04.11, 19:05
        5, może masz rację... Może ja jestem zbyt zazdrosna, głupia czy coś. No ale jak ona mnie może zostawić? Ja sobie tego nie wyobrażam. Tyle razem przeszłyśmy, pomagałyśmy sobie, byłyśmy niemalże jak siostry, spędzałyśmy dużo czasu. A ona i one... Był taki czas, że się nienawidziły. A teraz zaczynają się ciepłe dni, i ona mówi, ze w domu jej się nie chce siedzieć. Ale bez przesady, mogłaby też brać mnie! Możemy już nawet nie być przyjaciółkami, tylko koleżankami, nie chcę być sama. Ona teraz dzwoni jak im brakuje np. na papieroski. uncertain Czuję się wykorzystywana. Ona jest okropna. Zaczyna się ode mnie oddalać, a teraz bezczelnie chce mnie wykorzystać. To mnie własnie boli najbardziej.
    • by_moonlight Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 21.04.11, 22:03
      Uwierz, mam niemalże identyczną sytuację. A przynajmniej miałam jakiś czas temu. U mnie wystarczyła szczera rozmowa. Wyjaśniłam spokojnie, jak się czuję i jakich zmian oczekuję od przyjaciółki. Niestety rozmowę taką musiałam przeprowadzić trzy razy, nim cokolwiek poskutkowało. Ale po pewnym czasie zakumplowałam się bardziej z tamtymi dziewczynami i teraz już jest ok. suspicious Myślę, że powinnaś spróbować, zaczynając od rozmowy. No i powodzenia. ;]
    • aivelen a nie pomyślałaś... 21.04.11, 22:09
      że niszczysz jej zycie towarzyskie bejb? i że ona ma dosyć przebywania tylko z tb? ogarnij się.
    • slodkiporanek Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 21.04.11, 22:18
      Nie możesz oczekiwać, że będzie przebywać tylko z tobą.
      Warto mieć kilku dobrych znajomych - każdy ma inne podejście do życia, inne przemyślenia. Tak jest zabawniej. Nie zabraniaj jej tego.

Nazwałaś ją szmatą? Jak można tak nazwać kogoś, kto tak naprawdę nie zrobił nic złego i w dodatku jest Twoim przyjacielem?
    • pauliska1212 Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 23.04.11, 16:46
      rozumiem ciee, mi tez jest przykro jak moje kolezanki jezdzą gdzieś bezemniee xd
      zrób tak jak jaa ; D
      dopieprzaj się do nich po prostu i tyle .
    • tsst skoro.. 23.04.11, 16:55
      juz raz sie tak zachowala to dlaczego ciagle jej wybaczasz , przeciez wiesz jak bedzie. Jezlei juz pare razy mialas z nia taka sytuacje i wiesz ze tak bd znowu to poco jej wybaczasz , dla mnie to chore , lepiej byc smaa i niz miec falszywa przyjaciolke , przeciez w tw szkole sa rownoegla kalsy i inne dziewczyny . moze dolacz sie do jakies paczki ?
    • kim817 Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 23.04.11, 16:58
      po pierwsze, ona nie jest twoją własnością. po drugie, ja nie chciałabym mieć takiej przyjaciółki, która wyzywa mnie od szmat, bo nie jestem z nią 24/7. po trzecie, odnoszę wrażenie, że jesteś zazdrosna, bo zostałaś sama.
    • hopie Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 28.04.11, 13:19
      Oh my god! Not think that she is a lesbian? One hundred percent. Perhaps she wanted to be with you threw to you attentions and you do so she went to find myself another girl. Go to apologize kiss her hug Rub ...
      • pauu26 @hopie 02.05.11, 00:18
        don't be a shithead. if your statement wasn't just a joke you're one. cause you know you don't help this poor girl by saying that her friend loves her and wanna be with her cause she surely isn't. i mean, ok maybe she is,but it's not a problem here.

wanna write in English ? do it right. i can hardly understand what you meant and it looks like you used google translate or something. ok maybe my English isn't fucking perfect too, but i simply couldn't stop myself and here i am, writing this and wasting my time. so next time think twice before you write some lame message
    • kropeczka23 Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 00:08
      Pogadaj z nią .taak . . wieem łatwo sie pisze .
      ale może kiedy powiesz jej że czujesz się przez nią odstawioną na boczny tor, że czujesz jak ona się od cb oddala to może sie zmieni.
      nie wiem.. ;// trzymaj sie .
      • vaniney Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 00:35
        a to ci szmata

*gleba*
        • morphine_ A moim zdaniem 01.05.11, 03:50
          moim zdaniem nigdy nie byłyście prawdziwymi przyjaciółkami. Która przyjaciółka, chociażby była nazwałaby drugą `szmatą`?
          • szatynka. ? 01.05.11, 23:20
            nie ma to jak nazywać ' przyjaciłkę ' szmatą . smile
    • karolcia15 Wiesz... 01.05.11, 09:23
      Nie możesz zachowywać jakby Twoja przyjaciółka była Twoją własnością. Dla mnie Twoje zachowanie to ostre przegięcie. Nie możesz mieć pretensji do kogoś, że chce poznać nowych ludzi i mieć też innych przyjaciół oprócz Ciebie. Nie dziw się , że ona sie od Ciebie "oddala" skoro tak się zachowujesz. Kurcze, po co ta zazdrość ? Problem leży w Tobie , tylko nie chcesz go dostrzec, jeeej. Nie możesz oczekiwać od niej, że jest tylko Twoją przyjaciółką i na Twoją wyłączność. Też mam najlepszą przyjaciółkę, ale mamy także wielu swoich znajomych (niekoniecznie lubię jej koleżanki, ona niekoniecznie lubi moje), ale nie robimy sobie scen zazdrości, to po pierwsze nie ma sensu, po drugie i tak obie wiemy ze jesteśmy dla siebie najważniejsze. Ty sie chyba po prostu nie nadajesz na przyjaciółkę... Możesz to zmienić, zaczynając od zmiany siebie samej.
      • star_is_best popieram 01.05.11, 10:07
        Naprawdę to z tobą jest problem nie byłaś jej prawdziwą przyjaciółką skoro nazwałaś ją szmatą ; / zacznij zmieniać siebie a nie kogoś
    • star_is_best Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 09:51
      miałam podobną sytuację i wiesz nie możesz jej do niczego zmusić jesteś zazdrosna ale to minie może ona po prostu chce mieć grono koleżanek niż tylko JEDNĄ przyjaciółkę ... Pomyśl o tym w takich chwilach trzeba zamienić starych przyjaciół na nowych
      • anahi26 TuTaj 01.05.11, 10:10
        Wiesz co ja mam przyjaciółkę, którą znam się 11 lat. Były wzloty i upadki. Ja jestem w innej szkole, ona też. Ona już idzie na studia, a ja jeszcze chodzę rok do szkoły, bo jestem w technikum czteroletnim, a ona była w liceum trzyletnim. Mimo tego , że chodziłyśmy do różnych szkół starałyśmy się spotykać, rozmawiać. Ale ona także ma inne koleżanki i ja mam inne. Ona spotyka się z nimi, uczy do matury, jeżdżą nad morze. A ja z nimi nie. I nie kłócę się z nią o to, tylko życzę jej dobrej zabawy. Ma taką też koleżankę co niedaleko nas mieszka i z nią się też spotyka, rozmawiają itd. Mi to kiedyś też przeszkadzało, ale już nie. Gdy miała 13 lat byłam o to cholernie zazdrosna, a teraz nie, bo ludzie się zmieniają.
        Moja Droga nie możesz zakazać jej spotykać się z innymi, taka jest kolej rzeczy, Pomyśl jak ona będzie miała chłopaka, a ty załóżmy, że nie. I pewnie będzie mniej tobie poświęcała czasu. Ale tak już po prostu jest i tego nie zmienisz.
        Podam tobie przykład moja przyjaciółka i ta dziewczyna nazwijmy ją X idą razem na studia, będą w jednym akademiku i już rozmawiają o planach itd. a mi pozostaje to słuchać i nic więcej. Moja przyjaciółka chciała studiować w innym mieście, ale, że ja chcę studiować w Warszawie i ta X to moja przyjaciółka powiedziała, że też chce studiować tam gdzie my. Nie wiem czy chce studiować, bo ja tam idę czy że X. Bo jak kiedyś mówiłam ,że będę studiować w Warszawie, to ona powiedziała że gdzieś indziej by chciała. A jak sie dowiedziała , że X też bedzie studiować tam gdzie ja, to ona już chce też w Warszawie studiować.
        Ona z X się przytulają, dają buziaki itd, Mówią do siebie I Love You. A ja z moją przyjaciółką się nie przytulam itd. Mimo tego, że znamy się 11 lat. No chyba, że są jej lub moje urodziny czy takie tam.
        Więc pomyśl czy warto płakać, denerwować się??!!! Znajdź sobie tez inna koleżanki i nie przejmuj się tym wszystkim. Na pewno będzie dobrze. Pozdrawiam i trzymaj się. kiss
    • yorkie Ostro przegięłaś. 01.05.11, 10:21
      Przecież ona nie jest twoją własnością!
      Nie masz prawa decydowac, z kim ona ma się spotykac, kiedy, itp.
      Nie może kolegowac się tylko z tobą, chyba może miec inne koleżanki?
      "No dobra, nawet te mendy lubię" - to w końcu mendy czy je lubisz?
      A - i co ona ci takiego zrobiła, że nazywasz ją szmatą?
      Według mnie, prawdziwa przyjaciółka nigdy nie nazwałaby drugiej szmatą, zastanów się, co piszesz -.-
    • sandrolaxd Re: Tuu.xd 01.05.11, 10:22
      Pogadaj z nią szczerze jak się czujesz, kiedy Cię zostawia, ze też chciałabyś z nią spędzać trochę czas. Wiesz, ona ma prawo kumplować się z kimś innym oprócz Ciebie. Przyjaźń nie polega na ciągłym spędzaniu z kimś czasu, więc daj jej też czas dla innych kumpelek. A skoro ty nie masz czasem co robić to zacznij gadać też z innymi ludźmi, nawet młodszymi.
      Powodzenia. ;D
    • sandrolaxd Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 10:24
      Może spróbuj zakumplować się z tamtymi jej kumpelami ? Wtedy ona i ty będziecie szczęśliwe. big_grin
    • jonas_lover Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 10:40
      Z jednej strony masz rację, bo jeśli to Twoja przyjaciółka to powinna zabierać Cię ze sobą, ale nie możesz też ograniczać jej pod tym względem, że musi być jedynie z Tobą. Trochę dziwne, że nazywasz ją "szmatą", a jej kolezanki "mendami", skoro nawet je lubisz. Każdy ma wolną wolę, spróbuj zaprzyjaźnić sie z tymi dziewczynami, a z przyjaciółką porozmawiaj, że nie obrażasz się na nią, tylko, że już nie wiesz, co o tym myśleć, skoro ona Cię pomija i nawet nie mówi, że gdzieś wychodzi. Myślę, że szczera rozmowa będzie tu najlepsza. Pozdrawiam, jonas_lover wink
    • oliiviia . . . 01.05.11, 10:47
      wyzywasz przyjaciółkę od szmat. może ona ma powód, żeby cię zostawiać i chodzić gdzieś z innymi? może jesteś nieznośna, a nie chce ci o tym powiedzieć, bo wie, że ci zrani. a jeśli to z nią jest coś nie tak - znajdź sobie innych znajomych, których ona nie zna, chwal się przy niej co z nimi robiłaś etc. i daj sobie, z przyjaźnieniem się z nią, spokój.
    • espana A może cie nie lub ... 01.05.11, 11:08
      Problem może być w tym że nie jesteś zbytnio lubiana ... shock
      Może te dziewczyny cie nie lubią i nie chcą a bym ta twoja przyjaciółkowa szmata ( to już nie powinna być przyjaciółką) cie zabierała!
      Zastanów się co może być nie tak xdd czy cie lubią czy nie xd pokaż że też jesteś fajna ( o ile)brawobrawo
    • mary_ Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 11:11
      Wiesz... Masz cholernie samolubne myślenie. Przecież nie możecie ze sobą spędzać całych dni, wiadomo, że ma też innych znajomych. A skoro mówi ci, że jesteś dla niej najważniejsza to jej uwierz. Poza tym kim jesteś, jej matką, że ma ci się spowiadać kiedy i z kim wychodzi?! Jeszcze jedno: Postaraj się zauważać też swoje błędy, a nie narzekasz, że nie jest ci "wierna", jak pies swojemu panu. :]
    • coldprincess Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 11:23
      żałosna jesteś dziewczynko, tyle Ci powiem.
      Nie rozumiejąc ludzi nigdy nie znajdziesz "BFF" jak to poetycko ujęłaś...
      Czy myślisz, że ta dziewczyna musi się zadawać tylko z Tobą? Wcale się jej nie dziwię, jeżeli wypowiadasz swoje myśli na głos i wyzywasz ją od "szmat", współczuć tylko dziewczynie.
    • marsjanka115 x__x 01.05.11, 12:00
      a czemu nie przyłączysz się do niej i tych "mend xd '' skoro mówisz że są fajne ... ja bym spróbowała jeśli by ci ich towarzystwo nie odpowiadało powinnaś poszukać innych znajomych.
    • jade Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 12:01
      "A teraz cały czas jeździ na wypady z jakimiś mendami. No dobra, nawet te mendy lubię, ale tak trochę." Dobre.
    • elena98 Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 17:54
      Spokojnie, opanuj się. Rozumiem, przykra sytuacja, ale nie nazywaj dziewczyny szmatą. Może jesteś zazdrosna i troszkę przesadzasz. Ale jeśli naprawdę ona za przeproszeniem Cię olewa to daj sobie z tą 'przyjaźnią' spokój. Spróbuj zakumplować się bardziej z innymi dziewczynami. Może wtedy zyskasz prawdziwą przyjaciółkę. Powodzenia kwiat
    • star_is_best Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 21:46
      na miejscu tej przyjaciółki ja nie wybaczyłabym tobie wiedząc że wyzywasz mnie od szmat zastanów się nad twoim samolubnym zachowaniem i podejściem bo może to nie ona zrobiła błąd tylko ty i może to nie ty musisz jej wybaczyć tylko ona tobie
      • karolcika2205 Re: Moja `przyjaciółka` się zmieniła. :/ 01.05.11, 22:28
        ogólnie to mi się wydaje, że powinnaś się z nią spotkać i z nią porozmawiać o tym co czujesz. może to nie tylko w niej tkwi problem, może w tobie też. i tez się zgadzam, że nie powinnaś jej przezywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka