dulcegirl Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:08 Co do szamponetki jest małe ziarenko prawdy owszem ona schodzi po iluś myciach ale po bardzo dużej ilości myć więc jeżeli nie chcesz stale farbować włosów szamponetką to lepiej jej nie używaj bo mogą zostać ci plamki resztki i będzie to wyglądało jak byś miała na głowie nieudany balejaż a to nie wygląda ładnie sama raz użyłam szamponetke i potem musiałam kupić farbę żeby wyrównać kolor więc jak już będziesz chciała to radze postarać się namówić mamę na farbę Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:14 ja maluję szamponetką z joanny, pallete albo szwarckopf... zawsze schodzi po miesiącu... ale niestety włosy się niszczą Odpowiedz Link Zgłoś
bellalullably16 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:16 ucze sie w szokle fryzjerskiej i wiem ze szaponetka napewno zejdzie ci z wlosow... jak ja pierwszy raz malowalam wlosy to tez szamponetka i mama tez mi nie pozwalala pomalowac ale jak juz kupilam szaponetke i zobaczyla na jaki kolor maluje to sie zgodzila... i bylo wszystko oki powodzenia w rozmowie z mama! ;** Odpowiedz Link Zgłoś
krystynkaaga... Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:20 szamponetka? oczywiście, że tak! mam blond włosy, w zeszłe wakacje przyfarbowałam się właśnie szamponetką, na troszkę rudy kolor. po około 4 tygodniach(może mniej), moje włosy powróciły do swojego naturalnego koloru, a nawet zrobiły się jeszcze ładniejsze, miały taki lekki błyszczący, złotawy odcień mam nadzieje, że przekonasz mamępowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
paatii farbowanie 20.05.11, 16:25 Mam ciemny blond włosy i też chcę jasne, ale szamponiarką NIE rozjaśnisz włosów. Musz to zrobić rozjaśniaczem albo dekoloryzacją ,a to ci też nieźle włosy zniszczy. Co do szaponetek, to nie wiem jak to jest z innymi kolorami ciemniejszymi ale ja w kwietniu jak miałam niebieskie pasemka to do tej pory mam na nich odcień zieleni bo się "sprać" nie chce. A i jak chcesz rozjaśniać nie rozjaśniaj sama idź do fryzjera,bo jak bd sama to robić to większe ryzyko ,że wyjdą żółte Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:26 szamponetką DA SIĘ trochę rozjaśnić, bo sama tak zrobiłam i działa. najwyżej kupisz dwie, szamponetki są taniusie. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Farbowanie włosów 20.05.11, 16:27 Rozjaśnia szamponetka, ale po paru myciach zejdzie kolor i będziesz miała z powrotem swój naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
caramell Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:26 po pierwsze to jasniejsze kolory zawsze schodzą(czasami zostaja na końcówkach , które zawsze możesz podciąć) Ja farbuje sobie szamponetką i zawsze zeszła!!!!!Polecam szamponetke z Joanny bo sie sprawdza i jest jedna z lepszych Odpowiedz Link Zgłoś
dulcia98tola Re: farbowanie włosów 20.05.11, 16:34 Twoja mam ma złe dane. Szamponetka schodzi tylko jeśli byś pomalowała szamponem koloryzującym to wtedy by ci nie zeszło. Szamponetka jest ok. To wiedza z pierwszej ręki bo koleżanka mojej mamy jest fryzjerką. PS.Mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka9614 ;)) 20.05.11, 16:52 Moja mama na samym poczatku tez się nie zgadzałą na farbowanie szamponetką ...i mówiła ze szkoda na to włosów. prosiłam ja. ale ona ciagle swoje.. wiec pokazałam jej na przykładzie mojej przyjaciółka ze to nie jest 'złe'. i wtedy sie zgodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy :D 20.05.11, 17:17 porozmawiaj z mamą. powiedz, że to nic złego, że szamponetka zejdzie, a poza tym, że Twoja zmiana nie będzie tak radykalna. a poza tym dbaj o swoje włosy, myj je, czesz, mama powinna to docenić : ) ale tak nawiasem mówiąc, nie jestem pewna, czy szamponetka włosy rozjaśni. w zeszłe wakacje kupowałam czarną szaponetkę, a jestem brunetką, więc chwyciło od razu. ale była ze mną przyjaciółka i zapytała się o blond szamponetkę (ma takie kasztanowe włosy) i pani od razu jej powiedziała, że blond nie chwyci. ale to zależy od Ciebie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
thiller Re: farbowanie włosów 20.05.11, 17:30 szamponetka jest bezpieczna, wierz mi - mam tutaj doświadczenie. bez względu na to, czy chcesz być ruda czy blond, kolor zejdzie. jednym schodzi on szybko, innym wolno, ale wreszcie zejdzie. dawny kolor wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
razorlina Do fryzjera i po kłopocie... efekt dla mamy :) 20.05.11, 17:30 jak mama się nie godzi... Ale odradzam szamponetkami... mogą wyjść rude.. najlepiej takie rzeczy robić tylko i wyłącznie u fryzjera bo by blond był ładny potrzeba fachowca... najlepiej delikatne rozjaśnione pasemka. tylko pytanie...ile masz lat? bo chyba nie 11-12-13-14-15?? farbować w tym wieku głupota.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa1 farbowanie włosów 20.05.11, 17:32 Ja nie miałam z tym problemu , bo moja mama sama sobie w wieku 15 lat farbowała włosy i ja też dlatego mogę. x dd Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiaa ;) 20.05.11, 17:40 Ja co prawda nie farbuję włosów, ale moja siostra już miała kilka razy szamponetki i zwykle nie było jakiś większych problemów z powrotem do poprzedniego (naturalnego) koloru włosów. Raz tylko ufarbowała je na taki czerwonawy kolor, który nie chciał za nic zleźć i był beznadziejny xd. Ale ogólnie szamponetki są spoko. Nie wiem dlaczego twoja mama robi z tego jakieś wielkie halo, ale jeśli jej nie przekonasz teraz, to próbuj w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
icewomen Kocham farbować! 20.05.11, 18:08 Ja farbuje włosy już prawie trzy lata. Na początku było to w wakacje, bo w gimnazjum nie wolno było. I wtedy używałam farby, bo chciałam żeby kolor utrzymał się dłużej. Ale teraz od kiedy jestem w liceum farbuje szamponem do 24 zmyć. co jakieś 3 miesiące. Mój naturalny kolor to jasny taki przyszarzały brąz. Na prawdę nie ciekawy więc farbuje na czekoladowy brąz. Próbowałam mnóstwo różnych firm i okazało się, że najlepsza jest z Naturii. Szamponetka kosztuje mnie 6 zł ( o dziwo ta najtańsza najlepiej działa!). Ja nie miałam problemu z rodzicami. Pierwszą farbę kupił mi nawet tata ; Co do tego czy rozjaśnisz szamponetką... nie wiem ja zawsze rozjaśniałam, ale na blondzie to może działa, kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
lola129 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 18:41 hej Ja mam wlosy naturalne jasny braz i zrobilam sobie szmponetka na czekoladowy braz i wyszyedl czarny : ( ale juz po woli schodzi i widac brazowy .. Jak ty chcesz sobie zrobic szamponetka to pamietaj zeby nie uzywac Pantine !!!! bo wchodzi gleboko w strukture wlosow i dziala jak farba juz nie zejdze a dla ciebie najlepsze bedzie skoro jestes blondynko to rozjasniac rumiankiem w naturalny sposob i beda jasniejsze i twoja mama powinna sie na to zgodzic bo to wkoncu natura co nie ? no a jak nie chcesz na stale rozjasnic rumiankiem na stale to jakos postaraj sie ulaskawic mame zycze powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
kokoss_ Re: farbowanie włosów 20.05.11, 18:50 mam ten sam problem. moja również się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaapa Re: farbowanie włosów 20.05.11, 18:53 Nie radzę ci moja przyjaciółka użyła szamponu koloryzującego. Była blondynką a teraz jest ruda, więc poważnie się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkolak Re: farbowanie włosów 20.05.11, 19:47 pokaż jej że jesteś odpowiedzialna i powiedz że kumpela to zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
luiza1344 Polecam Garnier 20.05.11, 20:03 Garnier sie w miare zmyje. Broń boże nie Palette i inne . tylko radzę zafarbować na poczatku wakacji. Więcej czasu na zmycie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefffcia Re: farbowanie włosów 20.05.11, 20:13 szamponetka zejdzie po paru myciach ja czasami uzywam szamponetki, mama wrecz mi kaze (!) wtedy mam ciemniejszy odcien brazu i jest mi ladniej. ale bez przesady. pogadaj z mama, powiedz jej ze chcesz tylko sprobowac, ze szamponetka ci zejdzie, powinna sie zgodzic ;D Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka00 Re: farbowanie włosów 20.05.11, 20:20 pokaż jej neta(opinie ludzi ) może w tedy się przekona Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: farbowanie włosów 20.05.11, 20:28 Ja też zmieniałam sobie odcień Moja mama też się na nic nie zgadzała, ale wciągnłęam ją w to. Pójdź z mam ą do sklepu wybierzcie dobra farbę, może namówisz mamę, żeby sama kolor zmieniła Zobaczysz zgodzi się, powodzenia ;* Odpowiedz Link Zgłoś
xx.ada.xx Re: farbowanie włosów 20.05.11, 20:32 Troche ma racje moja kol sobie przefarbowała szamponetka w tamte wakacje i jeszcez nie ma swojego naturalnego...ale jak o 1 ton pownno byc good Odpowiedz Link Zgłoś
destiny__ tu. <3 20.05.11, 21:36 ja farbowalam wlosy szamponetką 4 razy i zawsze schodzilo po ok. miesiącu. jesli zafarbujesz na kolor nie wiele róniący się od naturalnego powinno byc po tych paru myciach ok : d . idz z mamą razem do sklepu i poproscie kogos zeby potwierdzil ze schodzi czy cos w tym stylu . xd pozwól mamie ci pomóc w wyborze szamponetki . mam nadzieje ze pomoglam <3 Odpowiedz Link Zgłoś
wercia12 Tu . : D 20.05.11, 21:39 ja malowałam szamponetką i mi zeszło . ; D powiedz mamie że to po kilku tygodniach schodzi . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś