Dodaj do ulubionych

Piszesz książkę,lub opowiadanie ?

• selena_gomez129 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 18:56
      Piszę taki ciąg opowiadań (coś jak książka), które inspiruje "Pamiętnikami Wampirów" - serialem i książką. Chętnych do przeczytania zapraszam na

moje-opowiadania-historie.blogspot.com

Na forum "Pamiętników" wiele osób je czyta i bardzo im się podoba. Coraz bardziej się rozkręcam. Są momenty i dla fanów Steleny i Delenysmile.
    • gizell Jasne. ;) 12.07.11, 18:56
      Jasne że piszę książkę. piwo
      To moja pasja, napisałam już około 160 stron.
      Piszę o postaciach raczej fikcyjnych. Jest to książką fantastyczna, ale narazie ni będę nic zdradzać ponieważ nie chcę zapeszyć. wink
    • wera141288 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:03
      Tak, piszę opowiadania i chyba mogę to zaliczyć do dramatu. Wprost uwielbiam to!!! Ogólnie miałabym jakieś siedem, ale cztery tak jakby "poszły się topić", bo mi komputer nawalił. Teraz się nauczyłam, żeby pisać ręcznie i co jakiś czas kupuję sobie duży zeszyt A4, w kratkę, 96 kartek i do dzieła!!! To jedno z moich ulubionych zajęć.smilesmilesmilesmile
      Zawsze jako bohaterów biorę osoby z show biznesu...i lepiej, żeby żadna z nich się o tym nie dowiedziała (śmiech).
      • 3strlustra Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:11
        uwielbiam pisać. to jedna z moich największych pasji. aktulanie pisze książke i byłoby naprawdę super gdyby udałoby mi się ją wydać.
      • truskaweczka17 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:15
        Tak piszę.. Dwie. serce

Uwielbiam to. ! Kocham wampiry, więc ta którą sama wymyśliłam jest o krwiopijcach. wink
        Postać główna bardzo przypomina mnie. To nie jest horror, tylko bardziej romans połączony z scien fiction.
        Wszystko dzieje się na innej planecie. Pewnie i tak nikogo nie obchodzi jak się nazywa. ! kiss

Druga książka, którą piszę, to kontynuacja Sagi Zmierzch. 5 część nazywa się "Wieczna Noc". serce

Mam nadzieję, że kiedyś ją tu opublikuję. serce

serce
    • ilona3 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:11
      Ja piszę następna częścc harrego pottera bi j.k. rowling nie będzie więcej ivch pisać. Kocham czytac książki, mam całą kolekcje ksiazek harrego
      • krystynkaaga... Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20
        Ja piszę 2 opowiadania, jedno o historii Jemibig_grin drugie a tak o życiusmile
    • koniara8 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:19
      Piszę książkę od kilku dni, napisałam 10 stron formatu A5. Jest to kryminał z dodatkiem fantastyki (nie wampiry). Chodzi raczej o nadprzyrodzone zdolności głównej bohaterki. W swoich pracach nigdy nie piszę o sobie lub znajomych. Wymyślam postacie i wszystko inne, raczej nie czerpię z czegoś inspiracji. Piszę kryminał, a takowych nie czytuję. Ciekawe co ? wink Mam nadzieję, że mi się uda. Chociaż często zapominam o głębszych opisach i za to muszę się wziąć. wink
    • arriane Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20
      No pewnie ;D
      też pisze coś w rodzaju serii xD na razie skończyłam pierwszą część i zabrałam się za drugą. Moim największym marzeniem jest to, żeby ją wydać i co ważniejsze, żeby się spodobało. Pisze fantasy bo i ją czytam. Musze powiedzieć, że opieram się na postaciach, które znam. Można powiedzieć, że postacie z książki mają cechy moim przyjaciół, choć nie zawsze.
      Teraz muszę tylko próbować ją wydać! ;D
      a no i życzę wszystkim powodzenia z ich powieściami! ;D
      pisarze rules! haha ;D
    • milusia22 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20
      tak smile często piszę jakieś opowiadania dla siebie albo przyjaciółek tongue_out najczęściej Love story z happy endem. Zawsze jest w nich straszne zamieszanie ale na końcu wszyscy są szczęśliwi kiss obecnie jestem w trakcie opowiadania o przyjaciołach z Margate
    • tenshikiryuu Witaj :) 12.07.11, 19:21
      Ja piszę od sześciu lat. Na początku ja byłam główna bohaterką, na dzień dzisiejszy to mi przeszło tongue_out. Moi bohaterowie są fikcyjni, chociaż zapożyczam niektóre cechy ich charakteru od moich znajomych. Piszę fantasy - tylko i wyłacznie, ale chciałabym w niedalekiej przyszłości sprawdzić się w czymś innym.
      Nie tak dawno wydawnictwo zaproponowało mi wydanie ebooka, ale nie doszło do podpisania umowy - z czego i tak się cieszę tongue_out.

Ogólnie pisanie nadaje mojemu życiu sens - bez tego, już dawno leżałabym trupem, przytłoczona rzeczywistością wink.

Pozdrawiam smile.
      • tenshikiryuu Re: Witaj :) 12.07.11, 19:30
        A, i żeby wątpliwości nie było - nie piszę od sześciu lat tej samej książki, tylko ogólnie wink. Tak naprawdę, ukończyć udało mi się tylko jedną książkę. Reszta to same próby, jak niektóre z Was pisały - zaczynałam i kończyłam.
        Piszę na www.stracone-niebo.blog.onet.pl - taka reklama, a co wink.
        • tenshikiryuu Re: Witaj :) 12.07.11, 19:34
          I JESZCZE JEDNO.
          Jeżeli któraś z użytkowniczek chciałaby porozmawiać o pisaniu, podaję swój e-mial: tenshi_aniol@vp.pl . Robię to, ponieważ nie znam wielu osób, które podzielałyby moje hobby (dwudziestolatki już się w to "nie bawią"), a ja uwielbiam rozmawiać z młodymi ludźmi o problemach w wymyśleniu nowego bohatera itp. big_grin.
    • asiulka026 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:48
      Ja szczerze mówiąc udaje aktorkę big_grin
      Ale jak się nudzę to piszę jakieś fajne opowiadania wszyscy są wymyśleni tylko ja tam występuje naprawde ale wymyślam sobie wszystko co chce
    • zuzka11 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:49
      Jestem w trakcie pisania książki pod tytułem : " Bloody Mary " . Inspirowałam się Gagą :
      - Książka opowiada o Bloody Mary ( " Bloody Mary " - tytuł piosenki )
      - Jest jeszcze pewna osoba w książce , która nazywa się Stefanii ( pierwsze z 3 imion Gagi )
      - Mary jest piękna na swój sposób ( " Jestem piękna na swój sposób , ponieważ Bóg nie popełnia błędów " - cytat z piosenki " Born This Way " )
      - Domem Mary jest Elektryczna Kaplica ( " Electric Chapel " - tytuł piosenki )
      - Mary poślubiła noc ( " Mary The Night " - tytuł piosenki )
      - Mary jest złym dzieckiem ( " Bad Kids " - tytuł piosenki )
      Akcja książki zaczyna się na języku angielskim w amerykańskiej szkole . Dwójka przyjaciół Max i Elisabeth dostają za zadanie napisać książkę , w której główną postać musi zagrać pewna osoba z książki omawianej na lekcji . Znajomi wybierają Mary . Elisa wpada na pomysł , aby Mary była piękna na swój sposób , odwiedzała elektryczną kaplicę , poślubiła noc , była nazywana złą osobą chociaż wcale taka nie była , tylko uszczęśliwiała się . Dziewczyna w książce zabija ludzi . Tak też zostaje napisane . Przyjaciele tak pokochali tą postać , że aż w ich psychice stała się osobą realną . Zdawali sobie sprawę z tego , iż Mary tak naprawdę nie istnieje i tylko im się to wydaje . Następnie okazuje się , iż oprócz niej istnieje jeszcze pewna osoba ( coś w stylu " Bloody Stefanii " ) . Przyjaciele spotkali je w domu Max'a , kiedy to Elisabeth miała u niego nocować przez weekend , ponieważ rodzice obojga znajomych wyjechali . Krwawe kobiety są przepięknymi , młodymi istotami . Opowiadają dlaczego znajdują się w domu chłopaka , wyznają , iż naprawdę są postaciami realnymi . Stefanii wyżala się , iż w książkach nikt o niej nie pamiętał . Historia będzie miała ok. 90 stron . Jeszcze jej nie skończyłam . Pozdrawiam kiss .
    • wilkolak Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:58
      tak, fantasy to moja pasja i miłość
    • demi4ever Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:00
      mam to samo wink
    • yorkie Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:06
      Tak smile
      Ja i moja kuzynka piszemy idiotyczną książkę TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH (bo po przeczytaniu nie ogarniasz rzeczywistości), nie pokazujemy jej nikomu, bo i tak nikt się nie kapnie, o co nam chodzi. A większośc postaci jest prawdziwa ;D
      • tenshikiryuu Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:12
        Zaintrygowałaś mnie, chciałabym to przeczytać big_grin.
    • julka_18 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:07
      pisałam o jednym wydarzeniu smile
      książka była niezła, ale jej pisanie
      znudziło mi się po 6 rozdziałach.
    • billkayuna4819 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:16
      Ja piszę książkę fantastyczną smile Ale lubie też pisać opowiadania w szczególności FanFiction wink Bardzo lubię zamieszczać w opowiadaniu lub książce przynajmniej jeden wątek miłosny tongue_out jeszcze mi się bez bardziej rozwiniętego wątku miłosnego nic napisać nie udało. Najczęściej wszyscy moi bohaterzy są fikcyjni chociaż zwykle któraś z bohaterek czy bohaterów obrazuje mnie jeśli chodzi o charakter
    • xx.ada.xx Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:19
      Ja nie pisze ale moja przyjaciółka pisze i zapowiada sie niezły horror-tiller to link photo-from-an-old-manor.blog.onet.pl/
    • paulinka_ginny Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:28
      Ja piszę drugą część "Mostu do Terabithi" - jak ktoś oglądał to wie o co chodzi wink Niedługo na moim profilu pojawi się link do strony, na której opowiadanie się ukaże. Moje opowiadanie nosi tytuł "Most do Terabithi 2: Terabithiański Anioł"
    • noboundaries Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:29
      Nie zliczę, ile już w życiu napisałam opowiadań. Teraz jednak piszę powieść, taką z prawdziwego zdarzenia. Motyw główny to romans uczennicy z nauczycielem, ale pojawiają się także inne wątki. Póki co rozdziały publikuję na blogu, całość zostanie ukończona w listopadzie. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, w przyszłym roku podpisuję umowę z wydawnictwem (póki co od dwóch otrzymałam propozycję współpracy).
      Moi bohaterowie są fikcyjni, aczkolwiek piszę w narracji pierwszoosobowej, więc trudno uniknąć tego, by główna bohaterka nie miała żadnych moich cech.
      Książki lubię różnego rodzaju. Uwielbiam fantastykę i powieści o miłości, a także po prostu takie, które poruszają serce.
      Pewnie, że nasze pisanie odzwierciedla duszę. Chociaż mi tam związek z nauczycielem się nie marzy ;P Mimo wszystko jednak często utożsamiamy się z jakimś bohaterem.
      • tenshikiryuu Re: Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:37
        Gratuluję przyszłej umowy z wydawnictwem, mnie się to marzy - i póki co, na marzeniach się kończy wink.
        • noboundaries Re: Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:46
          Póki co nie ma czego gratulować. Jeżeli chcesz, możemy popisać, oto mój adres e-mail: hopeinheart@amorki.pl
          • tenshikiryuu Re: Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:49
            Dzięki, napiszę do ciebie smile.
    • klaudis19 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:34
      Ja mam kilka blogów,na którym piszę opowiadania.Na jednym piszę o wampirach,na innym o FBI,a na innym jeszcze coś innego. wink
    • phoebe124 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:49
      Ja kiedyś pisałam a teraz już nie uncertain
    • magicaleks Nie, ale... 12.07.11, 20:49
      zamierzam smile
      Będzie na pewno o Demi Lovato. ♥
    • xmimiiix Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:50
      Lubię popisać opowiadania związane z Harrym Potterem, gdzie wcielam się we własną postać. I na razie potrafię cokolwiek porządnie napisać tylko będąc w magicznym świecie Hogwartu... Mam jednak nadzieję, że coś mnie natchnie i napiszę coś od siebie.wink
    • szaman Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:06
      ja piszę opowiadanie.
      jestem artystyczna duszą i nie mogę nic na to poradzić smile
      [ciemnosc-nas-obroni]

To nie jest opowiadanie o wampirach, biberze, czy innych seksi kolesiach. To jest coś innego. O ludziach po IV wojnie światowej. Szczerze, mi się samej podoba.

Ja tam lubię sobie poczytać opowiadanie, więc można mnie męczyć swoimi dziełami smile
      • szaman Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:12
        hmmm... może jeszcze tylko dodam, że jest tam sporo miłosnych rozważań i intryg. smile
        • bennoda... Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:28
          Nie będę zdradzać szczegółów... jest dziewczyna (prawdopodobnie ja) i jest facet.. I stara śpiewka że są razem muszą wybrnąć z szeregu sytuacji mi.n. uzależnień itp.
          Dziewczyna zaczyna karierę jeździecką (kocham konie!), a facet jest frontmanem sławnego nu-metalowego zespołu i tyle co mogę powiedzieć...
    • lonelie_ Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:25
      Tak, piszę.. To nie moja pierwsza historia, ale myślę że najlepsza ;D
      perlositta.blog.onet.pl Postanowiłam połączyć dwie historie i myślę, że dobrze to wyjdzie. big_grin
    • bananka 12.07.11, 21:43
      no a jak inaczej? pisze, ale jakoś się zapuściłam. piszę jedno długie opowiadanie, jest nawet fajne ; DD no i wiersze też pisze, tak na marginesie ; )
      • jonasofanka ... 12.07.11, 21:51
        To znaczy tak... Pisałam. Pisałam , bo z dwa-trzy tygodnie temu zrezygnowałam. Jak na razie. Zawiesilam działalność blogową . Nie umiałabym pisac np. o Jonas Brothers ,bo mi fascynacja przeszła. Zastanawiam sie nad pisaniem o normalnym życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka