selena_gomez129 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 18:56 Piszę taki ciąg opowiadań (coś jak książka), które inspiruje "Pamiętnikami Wampirów" - serialem i książką. Chętnych do przeczytania zapraszam na moje-opowiadania-historie.blogspot.com Na forum "Pamiętników" wiele osób je czyta i bardzo im się podoba. Coraz bardziej się rozkręcam. Są momenty i dla fanów Steleny i Deleny. Odpowiedz Link Zgłoś
gizell Jasne. ;) 12.07.11, 18:56 Jasne że piszę książkę. To moja pasja, napisałam już około 160 stron. Piszę o postaciach raczej fikcyjnych. Jest to książką fantastyczna, ale narazie ni będę nic zdradzać ponieważ nie chcę zapeszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wera141288 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:03 Tak, piszę opowiadania i chyba mogę to zaliczyć do dramatu. Wprost uwielbiam to!!! Ogólnie miałabym jakieś siedem, ale cztery tak jakby "poszły się topić", bo mi komputer nawalił. Teraz się nauczyłam, żeby pisać ręcznie i co jakiś czas kupuję sobie duży zeszyt A4, w kratkę, 96 kartek i do dzieła!!! To jedno z moich ulubionych zajęć. Zawsze jako bohaterów biorę osoby z show biznesu...i lepiej, żeby żadna z nich się o tym nie dowiedziała (śmiech). Odpowiedz Link Zgłoś
3strlustra Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:11 uwielbiam pisać. to jedna z moich największych pasji. aktulanie pisze książke i byłoby naprawdę super gdyby udałoby mi się ją wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka17 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:15 Tak piszę.. Dwie. Uwielbiam to. ! Kocham wampiry, więc ta którą sama wymyśliłam jest o krwiopijcach. Postać główna bardzo przypomina mnie. To nie jest horror, tylko bardziej romans połączony z scien fiction. Wszystko dzieje się na innej planecie. Pewnie i tak nikogo nie obchodzi jak się nazywa. ! Druga książka, którą piszę, to kontynuacja Sagi Zmierzch. 5 część nazywa się "Wieczna Noc". Mam nadzieję, że kiedyś ją tu opublikuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona3 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:11 Ja piszę następna częścc harrego pottera bi j.k. rowling nie będzie więcej ivch pisać. Kocham czytac książki, mam całą kolekcje ksiazek harrego Odpowiedz Link Zgłoś
krystynkaaga... Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20 Ja piszę 2 opowiadania, jedno o historii Jemi drugie a tak o życiu Odpowiedz Link Zgłoś
koniara8 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:19 Piszę książkę od kilku dni, napisałam 10 stron formatu A5. Jest to kryminał z dodatkiem fantastyki (nie wampiry). Chodzi raczej o nadprzyrodzone zdolności głównej bohaterki. W swoich pracach nigdy nie piszę o sobie lub znajomych. Wymyślam postacie i wszystko inne, raczej nie czerpię z czegoś inspiracji. Piszę kryminał, a takowych nie czytuję. Ciekawe co ? Mam nadzieję, że mi się uda. Chociaż często zapominam o głębszych opisach i za to muszę się wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
arriane Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20 No pewnie ;D też pisze coś w rodzaju serii xD na razie skończyłam pierwszą część i zabrałam się za drugą. Moim największym marzeniem jest to, żeby ją wydać i co ważniejsze, żeby się spodobało. Pisze fantasy bo i ją czytam. Musze powiedzieć, że opieram się na postaciach, które znam. Można powiedzieć, że postacie z książki mają cechy moim przyjaciół, choć nie zawsze. Teraz muszę tylko próbować ją wydać! ;D a no i życzę wszystkim powodzenia z ich powieściami! ;D pisarze rules! haha ;D Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:20 tak często piszę jakieś opowiadania dla siebie albo przyjaciółek najczęściej Love story z happy endem. Zawsze jest w nich straszne zamieszanie ale na końcu wszyscy są szczęśliwi obecnie jestem w trakcie opowiadania o przyjaciołach z Margate Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Witaj :) 12.07.11, 19:21 Ja piszę od sześciu lat. Na początku ja byłam główna bohaterką, na dzień dzisiejszy to mi przeszło . Moi bohaterowie są fikcyjni, chociaż zapożyczam niektóre cechy ich charakteru od moich znajomych. Piszę fantasy - tylko i wyłacznie, ale chciałabym w niedalekiej przyszłości sprawdzić się w czymś innym. Nie tak dawno wydawnictwo zaproponowało mi wydanie ebooka, ale nie doszło do podpisania umowy - z czego i tak się cieszę . Ogólnie pisanie nadaje mojemu życiu sens - bez tego, już dawno leżałabym trupem, przytłoczona rzeczywistością . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Re: Witaj :) 12.07.11, 19:30 A, i żeby wątpliwości nie było - nie piszę od sześciu lat tej samej książki, tylko ogólnie . Tak naprawdę, ukończyć udało mi się tylko jedną książkę. Reszta to same próby, jak niektóre z Was pisały - zaczynałam i kończyłam. Piszę na www.stracone-niebo.blog.onet.pl - taka reklama, a co . Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Re: Witaj :) 12.07.11, 19:34 I JESZCZE JEDNO. Jeżeli któraś z użytkowniczek chciałaby porozmawiać o pisaniu, podaję swój e-mial: tenshi_aniol@vp.pl . Robię to, ponieważ nie znam wielu osób, które podzielałyby moje hobby (dwudziestolatki już się w to "nie bawią"), a ja uwielbiam rozmawiać z młodymi ludźmi o problemach w wymyśleniu nowego bohatera itp. . Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka026 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:48 Ja szczerze mówiąc udaje aktorkę Ale jak się nudzę to piszę jakieś fajne opowiadania wszyscy są wymyśleni tylko ja tam występuje naprawde ale wymyślam sobie wszystko co chce Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka11 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:49 Jestem w trakcie pisania książki pod tytułem : " Bloody Mary " . Inspirowałam się Gagą : - Książka opowiada o Bloody Mary ( " Bloody Mary " - tytuł piosenki ) - Jest jeszcze pewna osoba w książce , która nazywa się Stefanii ( pierwsze z 3 imion Gagi ) - Mary jest piękna na swój sposób ( " Jestem piękna na swój sposób , ponieważ Bóg nie popełnia błędów " - cytat z piosenki " Born This Way " ) - Domem Mary jest Elektryczna Kaplica ( " Electric Chapel " - tytuł piosenki ) - Mary poślubiła noc ( " Mary The Night " - tytuł piosenki ) - Mary jest złym dzieckiem ( " Bad Kids " - tytuł piosenki ) Akcja książki zaczyna się na języku angielskim w amerykańskiej szkole . Dwójka przyjaciół Max i Elisabeth dostają za zadanie napisać książkę , w której główną postać musi zagrać pewna osoba z książki omawianej na lekcji . Znajomi wybierają Mary . Elisa wpada na pomysł , aby Mary była piękna na swój sposób , odwiedzała elektryczną kaplicę , poślubiła noc , była nazywana złą osobą chociaż wcale taka nie była , tylko uszczęśliwiała się . Dziewczyna w książce zabija ludzi . Tak też zostaje napisane . Przyjaciele tak pokochali tą postać , że aż w ich psychice stała się osobą realną . Zdawali sobie sprawę z tego , iż Mary tak naprawdę nie istnieje i tylko im się to wydaje . Następnie okazuje się , iż oprócz niej istnieje jeszcze pewna osoba ( coś w stylu " Bloody Stefanii " ) . Przyjaciele spotkali je w domu Max'a , kiedy to Elisabeth miała u niego nocować przez weekend , ponieważ rodzice obojga znajomych wyjechali . Krwawe kobiety są przepięknymi , młodymi istotami . Opowiadają dlaczego znajdują się w domu chłopaka , wyznają , iż naprawdę są postaciami realnymi . Stefanii wyżala się , iż w książkach nikt o niej nie pamiętał . Historia będzie miała ok. 90 stron . Jeszcze jej nie skończyłam . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
wilkolak Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 19:58 tak, fantasy to moja pasja i miłość Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:06 Tak Ja i moja kuzynka piszemy idiotyczną książkę TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH (bo po przeczytaniu nie ogarniasz rzeczywistości), nie pokazujemy jej nikomu, bo i tak nikt się nie kapnie, o co nam chodzi. A większośc postaci jest prawdziwa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:12 Zaintrygowałaś mnie, chciałabym to przeczytać . Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:07 pisałam o jednym wydarzeniu książka była niezła, ale jej pisanie znudziło mi się po 6 rozdziałach. Odpowiedz Link Zgłoś
billkayuna4819 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:16 Ja piszę książkę fantastyczną Ale lubie też pisać opowiadania w szczególności FanFiction Bardzo lubię zamieszczać w opowiadaniu lub książce przynajmniej jeden wątek miłosny jeszcze mi się bez bardziej rozwiniętego wątku miłosnego nic napisać nie udało. Najczęściej wszyscy moi bohaterzy są fikcyjni chociaż zwykle któraś z bohaterek czy bohaterów obrazuje mnie jeśli chodzi o charakter Odpowiedz Link Zgłoś
xx.ada.xx Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:19 Ja nie pisze ale moja przyjaciółka pisze i zapowiada sie niezły horror-tiller to link photo-from-an-old-manor.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_ginny Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:28 Ja piszę drugą część "Mostu do Terabithi" - jak ktoś oglądał to wie o co chodzi Niedługo na moim profilu pojawi się link do strony, na której opowiadanie się ukaże. Moje opowiadanie nosi tytuł "Most do Terabithi 2: Terabithiański Anioł" Odpowiedz Link Zgłoś
noboundaries Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:29 Nie zliczę, ile już w życiu napisałam opowiadań. Teraz jednak piszę powieść, taką z prawdziwego zdarzenia. Motyw główny to romans uczennicy z nauczycielem, ale pojawiają się także inne wątki. Póki co rozdziały publikuję na blogu, całość zostanie ukończona w listopadzie. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, w przyszłym roku podpisuję umowę z wydawnictwem (póki co od dwóch otrzymałam propozycję współpracy). Moi bohaterowie są fikcyjni, aczkolwiek piszę w narracji pierwszoosobowej, więc trudno uniknąć tego, by główna bohaterka nie miała żadnych moich cech. Książki lubię różnego rodzaju. Uwielbiam fantastykę i powieści o miłości, a także po prostu takie, które poruszają serce. Pewnie, że nasze pisanie odzwierciedla duszę. Chociaż mi tam związek z nauczycielem się nie marzy ;P Mimo wszystko jednak często utożsamiamy się z jakimś bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
tenshikiryuu Re: Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:37 Gratuluję przyszłej umowy z wydawnictwem, mnie się to marzy - i póki co, na marzeniach się kończy . Odpowiedz Link Zgłoś
noboundaries Re: Pośród Złudzeń 12.07.11, 20:46 Póki co nie ma czego gratulować. Jeżeli chcesz, możemy popisać, oto mój adres e-mail: hopeinheart@amorki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klaudis19 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:34 Ja mam kilka blogów,na którym piszę opowiadania.Na jednym piszę o wampirach,na innym o FBI,a na innym jeszcze coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe124 Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:49 Ja kiedyś pisałam a teraz już nie Odpowiedz Link Zgłoś
magicaleks Nie, ale... 12.07.11, 20:49 zamierzam Będzie na pewno o Demi Lovato. ♥ Odpowiedz Link Zgłoś
xmimiiix Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 20:50 Lubię popisać opowiadania związane z Harrym Potterem, gdzie wcielam się we własną postać. I na razie potrafię cokolwiek porządnie napisać tylko będąc w magicznym świecie Hogwartu... Mam jednak nadzieję, że coś mnie natchnie i napiszę coś od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
szaman Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:06 ja piszę opowiadanie. jestem artystyczna duszą i nie mogę nic na to poradzić [ciemnosc-nas-obroni] To nie jest opowiadanie o wampirach, biberze, czy innych seksi kolesiach. To jest coś innego. O ludziach po IV wojnie światowej. Szczerze, mi się samej podoba. Ja tam lubię sobie poczytać opowiadanie, więc można mnie męczyć swoimi dziełami Odpowiedz Link Zgłoś
szaman Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:12 hmmm... może jeszcze tylko dodam, że jest tam sporo miłosnych rozważań i intryg. Odpowiedz Link Zgłoś
bennoda... Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:28 Nie będę zdradzać szczegółów... jest dziewczyna (prawdopodobnie ja) i jest facet.. I stara śpiewka że są razem muszą wybrnąć z szeregu sytuacji mi.n. uzależnień itp. Dziewczyna zaczyna karierę jeździecką (kocham konie!), a facet jest frontmanem sławnego nu-metalowego zespołu i tyle co mogę powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
lonelie_ Re: Piszesz książkę,lub opowiadanie ? 12.07.11, 21:25 Tak, piszę.. To nie moja pierwsza historia, ale myślę że najlepsza ;D perlositta.blog.onet.pl Postanowiłam połączyć dwie historie i myślę, że dobrze to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananka ♥ 12.07.11, 21:43 no a jak inaczej? pisze, ale jakoś się zapuściłam. piszę jedno długie opowiadanie, jest nawet fajne ; DD no i wiersze też pisze, tak na marginesie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka ... 12.07.11, 21:51 To znaczy tak... Pisałam. Pisałam , bo z dwa-trzy tygodnie temu zrezygnowałam. Jak na razie. Zawiesilam działalność blogową . Nie umiałabym pisac np. o Jonas Brothers ,bo mi fascynacja przeszła. Zastanawiam sie nad pisaniem o normalnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś