Dodaj do ulubionych

Język FIŃSKI

29.05.11, 18:04
Ostatnio mnie zafascynował właśnie ten język. Chciałabym zacząć się go uczyć, ale słyszałam, że jest bardzo trudny. Może ktoś z Was miał kontakt z fińskim albo się go uczy? Podoba Wam się?
suspicious
Obserwuj wątek
    • alice087 _______________________________________ 29.05.11, 19:52
      to bardzo fajne, ze chcesz się uczyć nowych języków, ale może lepiej jeżeli skończyłabyś angielski i jaki tam jeszcze masz w szkole a później ten zaczęła? nie jest on w wielu krajach używany.
      nie uczę się tego języka i nie słyszałam o tym, aby był trudny.

no jak coś powodzenia kiss
    • rikkki tuu 29.05.11, 20:05
      KOCHAM! uczę się na własną rękę, ale jak w przyszłym roku znajdę jakieś zajęcia dodatkowe z Fińskim to tam uderzę ;DD
      ahh kocham go serce cóż za piękny język i wcale nie jest AŻ tak trudny suspicious
    • edith_ Re: Język FIŃSKI 30.05.11, 19:09
      Tervetuloa! (Cześć po fińsku) wink
      Uwielbiam ten język,jest przepiękny.Parę słówek umiem...mam nadzieję że w przyszłości nauczę się go bardzo dobrze.W sumie jest trudny.I powodzenia w nauce smile
    • by_moonlight Re: Język FIŃSKI 30.05.11, 20:31
      Hah, no to witam w klubie. ;] Ja póki co uczę się go na własną rękę, a od przyszłego roku szkolnego będę uczęszczać na dodatkowe zajęcia. Owszem, podobno jest dość trudny, ale ja traktuję to jak swego rodzaju wyzwanie - chcę się przekonać czy jestem w stanie się go nauczyć choć po części.
    • igrabowska Re: Język FIŃSKI 26.08.11, 16:10
      Witam serdecznie,

Chciałabym przedstawić ciekawą propozycję pracy dla osób, które znają bardzo dobrze/biegle język fiński.

Obecnie, dla naszego Klienta w Poznaniu - szwedzkiej firma specjalizującej się głównie w produkcji mebli oraz artykułów dekoracyjnych i ich sprzedaży detalicznej poszukujemy kandydatów do zespołu odpowiedzialnego za współpracę z oddziałami w Finlandii przy prowadzeniu prac administracyjno - finansowych.

Wymagania:

• Biegła znajomość języka fińskiego i bardzo dobra znajomość języka angielskiego

• Doświadczenie w obsłudze klientów mile widzane

• Znajomość MS Excel

• Umiejętność pracy w grupie

Nasz Klient oferuje:

• Możliwość rozwoju zawodowego

• Samodzielną i odpowiedzialną pracę

• Prywatną opiekę medyczną

• Dodatkowe ubiezpieczenie na życie

• Bogaty pakiet świadczeń dodatkowych

• Przyjazną atmosferę i pracę w firmie, która rokrocznie otrzymuje Nagrodę Najlepsze Miejsce Pracy w Polsce

Osoby zainteresowane podjęciem pracy na tym stanowisku proszę o kontakt adres e-mail: iga.grabowska@cpljobs.pl

Iga Grabowska
      Junior Recruitment Consultant
      CPL Jobs
    • trzy Re: Język FIŃSKI 27.08.11, 13:21
      Też się go uczę, ale sama w domu i we własnych zakresie:3 moim zdaniem brzmi po prostu cudownie. Czy jest bardzo trudny? Zależy od motywacji i chęci do naukismile Choć jest to język niepodobny do żadnego innego (no może trochę do estońskiego, bo to ta sama rodzina wyrazów)
    • lace Re: Język FIŃSKI 27.08.11, 20:42
      Chciałabym. Jak na razie ściągnęła kurs fińskiego i na tym się skończyło. Za to udało mi się zaśpiewać (a raczej wyć) refren piosenki Indica-Pahinta Tanaan smile
    • nessy96 Re: Język FIŃSKI 29.08.11, 10:11
      też bym chciała. Narazie wiem jak jest "tak" "nie" i "kot" tongue_out Bardzo podoba mi sie ten język. Ustawiłam sobie go raz na telefonie big_grin
    • kazsa123 Re: Język FIŃSKI 04.06.23, 11:30
      Na kanale youtube 'Język fiński z Karoliną' rusza konkurs w którym można wygrać książkę do nauki języka fińskiego Suomen Mestari 1. Książka nie jest po polsku. Konkurs trwa od 31.05.2023 - 31.07.2023. Link do konkursu: youtu.be/ggi65b1slxA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka