Dodaj do ulubionych

koleżanka-higiena

31.05.11, 14:03
Tu nie chodzi o mnie. O moją koleżankę. To fajna dziewczyna-super się z nią gada, jest pomocna. Może to głupio zabrzmi, ale ona mówi, że NIE MA CZASU SIĘ MYĆ. Ja już nie wiem co robić, bo czasem tak od niej śmierdzi, że brzydzę się do niej podejść. Co robić?sciana
Obserwuj wątek
    • bellacullenx Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 16:14
      Ja też mam ten problem, na całe szczęście moja koleżanka chodzi do klasy B a ja do A i nie widzimy się tak często, nie rozmawiamy ze sobą, tylko jakieś 'cześć' i tyle.. ale gdy np. nie ćwiczę na wf i siedzę obok niej to aż mnie mdli.. od dziewczyny tak śmierdzi i to nie potem tylko.. no.. nie myciem. Co jest nawet bardziej obrzydliwe niż pot ; /
      Nie wiem co Ci poradzić.. wiesz, pewnie większość dziewczyn napisze żebyś jej jakoś subtelnie powiedziała, no ale przecież nie da się! Nie można powiedzieć czegoś takiego i kogoś nie urazić.
      Nie wiem co Ci poradzić.. sama nie wiem co zrobić w mojej sytuacji a co dopiero w Twojej.. sad
      • song Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 16:22
        Spytaj się jej "Kąpiel albo wpier**l!".brawo
        • mhmm.zuz Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 16:38
          nie wiem może pogadajcie o ulubionych perfumach czy balsamach używanych po kąpieli ;p powiedz że np. wczoraj dostałaś od cioci takie super bomby do kąpieli które musują czy coś takiego. Może da jej to do myslenia i zachęci do kąpieli czy zwykłego prysznica ;p bo jej wymowka jest po prostu żałosna. Jaaasne, nie ma czasusciana to głupia ona jest po prostu.
        • kara4454 Re: kara4454 31.05.11, 17:42
          napisze tylko tyle że skonałam z tego hahaha xd
          ale nie wiem co by ci tu poradzić tongue_out
    • ann_rock .. 31.05.11, 16:37
      Możesz np. zapytać 'Jakiego żelu pod prysznic/szamponu/mydła itp używasz?'
      (ona coś tam powie)
      ty: 'aha, bo ja takiego (*tu podajesz nazwę, najlepiej prawdziwą*)
      i cudownie pachnie! musisz go wypróbować!)
      Czy coś w tym stylu. Chodzi o to, żeby zachęcić ją do mycia się wink
      • cute_princess hmm 31.05.11, 18:13
        ann_rock ma rację. ja mam też taką dziewczyne w klasie.. ale "czuć" ją już wiele lat.. ;p
    • dominikax3 Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 16:53
      spytaj jej się w prost czy się nie myje, bo od niej śmierdzi i tyle, u mnie w klasie od razu by się tak spytali.
    • looveangel haha. też mam taki problem. 31.05.11, 16:55
      chłopak z mojej klasy się nie myje. -.- nie mogliśmy tego wytrzymać i powiedzieliśmy o tym wychowawczyni, ale pomogło na 3 dni. -.- zawsze staram się iść przed nim, żeby się nie dusić. xD
      • montanacyrus Re: haha. też mam taki problem. 31.05.11, 16:59
        U mnie w klasie był podobny problem tylko, że u chłopaka.
        Po prostu raz całą klasą się zebraliśmy i powiedzięliśmy mu: Weź się wkońcu wykąp.
        Pielęgniarka szkolna i nauczyciele tez mu to powtarzali.
        Nie wiem czy wkońcu się wykompał bo nie chodzi już z nami do klasy, ale przynajmniej mamy fajne wspomnienia big_grin
      • ann_rock zapomniałam dodać.. 31.05.11, 17:04
        Że u mnie w klasie, też jest taki przypadek.
        Taki chłopak- myje się podobno raz na 2 tyg., nie używa deo, brwi prawie złączone, nikt go nie lubi.
        Do tego on siedzi ławkę przedemną i np. jak chłopaki mają WF i jest jeszcze jedna lekcja to tak jedzie... Aż się rżygać chce sad
        Do tego on pierdzi. Okropnie! Czasem tak pierdnie, że nos zatykamy. Wtedy mówimy mu Żeby nie pierdział- prosto z mostu. A on:

-Ale ja nie pierdnąłem!

X_x i co tu robić? Mówi mu się żeby tego nie robił ale nie działa...

Ale twoja kumpela to co innego, jak ją lubisz wysłucha cię wink
    • fantvd Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 17:00
      Pogadaj z nia powiedz ze bardzo ja lubisz i wgl ale czuc od niej nieprzyjemnie uwazam ze ma prawo wiedziec jak ja odbieraja inni
    • agusia016 Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 17:11
      Ja też mam taką kol ;/ Jej czy ludzie nie mają mydła ?!
      Może np. na urodziny ( lub inne święto ) daj jej żel pod prysznic i powiedz ''myj się tym CZĘSTO bo pięknie pachnie'' itp. Hmm nie wiemconfused
      • alice_16 Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 18:04
        Może sprezentuj jej żel pod prysznic czy coś innego na imieniny,urodziny albo mikołajki. Nie wiem dokładnie, ciężko poradzić coś dobrego.
    • olusi1a Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 18:18
      Ach u mnie w klasie też jest taka osoba, ale na szczęście jakoś specjalnie się nie kolegujemy i nie muszę za często obok niej przebywać. Nie wiem co możesz zrobić..może zapytaj się kiedy ma imieniny lub urodziny i kup jej jakiś fajny i pachnący żel do mycia lub perfumy. Albo po prostu otwarcie jej to powiedz...chociaż to pewnie nie wchodzi w grę.
    • madziuffna Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 18:27
      powiedz jej że używasz jakiegoś szamponu , balsamu do ciała o jakimś ładnym zapachu nie wiem truskawki lub czegoś i jej to poleć . Możesz też wypsikać ją w szatni dezodorantem jak się będzie przebierała . . .
    • truuu Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 18:40
      u mnie było to samo z dwoma osobami z mojej klasy - z chłopakiem i dziewczyną. Chłopakowi powiedzieliśmy wprost i rzeczywiście zaczął się myć i w ogóle : >
      Ale z koleżanką jest gorzej, bo ona jest delikatna i nikt nie chciał by jej urazić. Ona jest naprawdę miła i w ogóle, ale hm.. delikatnie mówiąc nie pachnie od niej zbyt pięknie, w ogóle o siebie nie dba, ma prawie jedną brew, nie robi nic z trądzikiem, przetłuszczone włosy, nogi też nieogolone (chociaż to już inny problem), w dodatku zapach z ust.. także naprawdę ja czasem już nie mogę koło niej wytrzymać i się wymiguje, żeby nie siedzieć koło niej długo. I dlatego nikt nie chciał być z nią w pokoju na wycieczce.. no kurde nie wiem jak trzeba jej powiedzieć, bo to chyba nawet nie jest problem, że ona się rzadko myje, ale te ubrania może mieć przepocone czy coś. I w ogóle przez nią musieliśmy pisać referat na wf o higienie osobistej (pani od wf też nie mogła już wytrzymać : P ) mam nadzieję, że po tym referacie do niej coś dotarło, chociaż nie wiem..
    • luuluu Tutaj. 31.05.11, 19:19
      Hej. To bardzo trudny temat i nie można takich rzeczy mówić wprost ... Dlatego masz kilka wyjść :
      1) Na jutrzejszy Dzień Dziecka podaruj jej balsam/żel/perfumy/dezodorant takie lekko dla dzieci ... Nie wiem , Hannah Montana albo z High School Musical albo Johnsons Baby. big_grin Pod pretekstem , że jutro Dzień Dziecka i musi zaszaleć big_grin
      2) Na urodziny/imieniny kup jej zestaw : żel plus dezodorant plus perfumy . Powiedz że uwielbiasz kupować ludziom kosmetyki i spytaj czy trafiłaś z zapachem.
      3) Pogadaj z nią o ulubionych kosmetykach. Chwal się , że uwielbiasz zapach np. truskawkowy - jaki lubisz . Polecaj jej różne kosmetyki , nowości.
      Nic innego nie możesz zrobić , żeby jej nie urazić. wink
      Powodzenia. kiss
      • miahania Re: Tutaj. 31.05.11, 19:24
        Kup jej jakiś fajny kosmetyk, żel, dezodorant czy cośsmile Ne powinna się obrazic, jeżeli wcześniej o tym nie romawiałyście, a na pewno znajdzie czas na mycie.. haha, bez obrazy ale to absurdalnie brzmi że nie ma czasusmile Ale spoko, ja nie mam czasu odrabiac lekcjismile
    • love_r.h.c.p. Re: koleżanka-higiena 31.05.11, 20:25
      Dzięki, dziewczynysmile. Spróbuję, ale nie wiem czy zadziała. Oprócz tego ona trochę dziwnie podchodzi do tej sprawy: codziennie używa odżywki do włosów w sprayju, więc zachowuje sie tak, jakby bała się wody, ale uwielbia chodzić na basen. Niestety, nie chodzi tam zbyt często, więc o braniu prysznica po basenie nie ma mowysciana
      Wogule ona ma zagrożenia z prawie wszystkich przedmiotów, a jak ktoś dobry w nauce z klasy cchce jej dzć korki, to tez mówi, że NIE MA CZASU!uncertain. Co do prezentu w formie mydła, i tak nie będzie go używać bo jak byłam u niej w domu to ma mydło.
    • kolejnezmiany Re: koleżanka-higiena 01.06.11, 13:14
      Porozmawiaj.ale skoro mówisz że już nie możesz wytrzymać to nie wiem...hmm może napisz do niej na gg.?
      powodzenia smile
      • mhmm.zuz Re: koleżanka-higiena 02.06.11, 17:39
        spytaj co jej tyle czasu zajmuje ;p;p;p;p ciekawe co powie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka