Dodaj do ulubionych

jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe?

• stella_selena :D 16.06.11, 05:46
      Mnie rodzice wmawiali, że jak będę pić Coca-colę to mi się zęby rozpuszczą; a raz mama mi wcisnęła kit,że ananas rozpuszcza język ( dlatego tak szczypie ps. nie wiem czemu mi to wtedy powiedziała- ananas jest zdrowy!) i tkwiłam w przekonaniu moich racji przez kilka lat!!!! big_grinDsurprisedsurprisedsmirk
    • mary_ Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 10:36
      Między innymi, że jeśli będę piła herbatę z łyżeczką w szklance to wydłubie sobie oko. big_grin I proszę bardzo, dalej jest na swoim miejscu.
    • aleksandra25 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 13:24
      że w spagheti są ślimaki i robaki
    • tyna606 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 14:08
      A mi że jak będę kogoś biła to mi ręka odpadnie big_grin
      • sarcia1777 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 15:36
        Że jak będę się bawiła ogniem to się posiusiam. XD Ci to mają teksty. XD big_grin
        A u Ciebie jak było ? : D
    • justyna1998 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 14:33
      mi kiedyś ama powiedziala że jak będę niegrzeczna to stane się brzydka i staratongue_out
      • stayaway *______* 16.06.11, 15:07
        brat mi mówił że jak zjem pestkę z jabłka to mi drzewo w brzuchu urośnie tongue_out
        • jessicakaulitz Re: . 16.06.11, 15:19
          Mama mi mówiła, że jeśli nie rozczeszę włosów, to zalęgną mi się tam robaki.
    • shewerewolf ` 16.06.11, 15:30
      Że bocian przynosi dzieci (ale to chyba każdemu) i, że jak będę przeklinać to mi grzyby wyrosną w ustach xD
    • nicola1313 .... 16.06.11, 15:49
      Mi babcia wmawiała że jak nie pójde spać to przyjdą łajzy i mnie zabiora , albo że jak bd patrzyła do studzienek kanalizacyjnych to bd miała szczura pod łózkiem, albo jak bd obgryzała paznokcie to bd miała wielkiego robala w brzuchu.
    • karmel_ Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 16.06.11, 18:08
      rodzice jakoś nie wmawiali mi głupot.
    • roksanaroxana :D:D tu 16.06.11, 19:41
      Kiedy miałam 6 lat i zauważyłam podpaske (niezużytąbig_grin) leżącą na pralce, spytałam mamę co to i do czego służy. Ona się zawstydziła i powiedziała, że to ściereczka jest smile Ja głupia uwierzyłam.
      A jakiś tydzień później, kiedy wylałam napój, zużyłam całą paczkę podpasek, sądząc że to ściereczkibig_grin

To były czasy wink
    • madameangelika Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 09:34
      Najbardziej pamiętamiętam, jak mama mówiła, żebym się stukała się w głowę, bo będę niemądra tongue_out
    • yorkie Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 11:02
      Mi wmawiano, że:
      - jestem ładna o.O
      - jak będę dużo płakac, to mi się oczy "wypłaczą" i rozpuszczą
      - jak pada deszcz to żebym nie stała przy oknie (czy jakoś tak), bo mnie prąd pokopie
      - jak dotknę obcego psa to będę chora
      I wiele innych, które słabo pamiętam.
      • dionizoska Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 11:17
        Ja nigdy nie zapomnę jak mama wmawiała mi ,że parówki rosną na drzewie big_grin
        • kwiatek321 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 11:35
          że jak wejde wysoko na strych po zabawke to mnie wiedzma porwie xD
          • kama552 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 12:05
            mi mówili że :
            - jak będę jadła drożdże to urosnę i wtedy jadłam ich dużo
            - mówili że wróżka zębuszka istnieje a ja im wierzyłam
            -jak będę niegrzeczna to przyjdzie po mnie baba jaga która mieszka w lesie
            Więcej nie pamiętam ale było tego dużo
            smirksmirksmirksmirksmirk
    • chocolatex Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 17.06.11, 14:42
      Nie można połykać gumy do żucia, bo zaklei mi się żołądek, kiedy połkę pestkę urośnie mi drzewo tego owocu, jak będę dalej taka niegrzeczna to mnie sprzedadzą temu panu albo tej pani [w tym momencie wskazywali jakąś przypadkową kobietę albo mężczyznę], więcej nie pamiętam. tongue_out
    • shunra Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 18.06.11, 12:27
      Mnie matka chciała wmówić że mój królik jest wiatropylny i sam z siebie ma dzieci sciana
      Że dzieci przynoszą bociany a mnie przyniósł kruk lub bocian był pijany i pomylił domy ( Do czwartej klasy podstawówki w to wierzyłam tongue_out )
      że jak rysuje dużo to przez to giną drzewa
      że mnie wyrzuci jak będę niegrzeczna albo się jej znudzę
      że jak będę płakać odda mnie do psychiatryka a jak nie będę chciała jeść to odda mnie do szpitala żeby lekarze mnie torturowali i robili zastrzyki
      że jak będę biegać to się przewrócę i uschnę i mnie zakopie bo nie chcę mieć niepełnosprawnego dziecka
      Wmawiała mi jeszcze wiele innych rzeczy a najśmieszniejsze jest to że część z tych głupot nadal mi powtarza mimo że mam 16 lat uncertain
      • linda Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 18.06.11, 16:26
        Mi mama mówiła , że którejś nocy na niebie zobaczyła bociana , który trzymał w dziobie dziecko ( mnie ) i wyrzucił je na ziemię. Ten kto miał mnie złapać ten miał być rodzicem i biegła moja mama i jej siostra i mama mi mówiła , że tak bardzo chciała mnie mieć , że mnie złapała i ciocia się wkurzała tongue_out

Mówiłą mi jeszcze , że jak będę niegrzeczna to z obrazu wyleci po mnie babajaga ( na obrazie był przedstawiony stary zamek i wisiał nad łóżkiem ).

Mówiła jeszcze , że jak podniosę na nią rękę to mi uschnie - strasznie się tego bałam xD

I wiele tego było.
    • justinka_sel Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 18.06.11, 16:38
      że dzieci przynosi bocian . xddd
    • ewelusia Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 18.06.11, 16:55
      że mikołaj istnieje smile
    • avril25 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 18.06.11, 17:51
      mi mówili że:
      jak będę źle trzymać ołówek to mi wyrośnie ręka z brzucha
      prawdziwy polski alfabet zaczyna się na Rtongue_out
    • toffi_15 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 19.06.11, 14:17
      ja jak nie chciałam spac to mama drapała w łóżko i mówiła ze to wilk i mnie zje jak nie usne xD
      albo miałam butelkę do mleka z wiewiórkami i była taka mała jedna smutna i mama wmawiła mi ze ona płacze bo nie wypiłam do końca...wtedy zawsze dpijałam to mleko ;p
      kiedyś byłam u cioci i miała na podwórku studnie i żebym sie do niej nie zbliżała mówiła mi że tam mieszka wielka małpa i jak podejde to mnie wciągnie ^^
    • mileylove4ever Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 19.06.11, 20:59
      mówiono mi, że jeśli będę śpiewać zacznie padać deszcz
    • mileymandy duuużo głupot 20.06.11, 23:12
      ale to takich trochę mniej standardowych niż większości z dzieci wink
    • szaman Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 20.06.11, 23:16
      Nie lubiłam jeść mięsa. Rodzice wmawiali mi, że nie jest to mięsko, tylko ziemniaki...
    • maiteperroni11 Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 21.06.11, 19:52
      Mi mówili, że jak będę grzeczna to w nocy przyją do mnie juszki zębowe zamienić mi zęba na prezent. A jak nie to przyjdą złe szczury i będą mnie straszyć.sciana
    • just...me Re: jakie głupoty wam wmawiano jak byłyście małe? 21.06.11, 19:56
      -że przyjdzie "muma" (nie mumia) ja sobie wyobrażałam wielkiego potwora całego czarnego z robakami na głowie, tak wiem miałam schizy od dziecka

-że jak bedę chodzić na boso to mi kopytka wyrosną

-że dlatego mam krzywe małe palce u stóp, bo byłam niegrzeczna (tu wstawić jakąś ostatnią sytuację)

-żebym wracała z podwórka, bo ktoś mnie porwie

I inne dziwne rzeczy, ja nie straszę dzieci, to głupie. Potem mają koszmary, albo gadają jakieś pierdoły jakby były niespełna rozumu. Nie lubię jak ktoś wciska kit, żeby osiągnąć co chce. Jakby nie można było wytłumaczyć "po dziecinnemu", żeby dziecko się słuchało, bo tak trzeba, a nie bo się boi potwora. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka