beautiful_ 01.07.11, 14:26 Hej. Wiem że wątek o książkach na wakacje był ale ja mam trochę bardziej konkretne pytanie o książki o duchach lub jakichś dziwnych zjawiskach, ewentualnie fantasy Co byście polecili, tylko nie polskich pisarzy Czy seria Gone zniknęli jest ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avrilka_lavigne Re: O duchach lub fantasy? 01.07.11, 14:37 Lśnienie Stephen'a Kinga - czytałam , przez kilka dni bałam się zajrzeć do wanny Odpowiedz Link Zgłoś
lagy_ghotic Re: O duchach lub fantasy? 01.07.11, 15:08 Sorki, no ja czytam tylko i wyłącznie fantasty. Moim numerem jeden jest Akademia Wampirów. Jest tak wciągająca że w niecałe 3 tygodnie przeczytałam wszystkie 6 części. Więc tę książkę gorąco polecam. Polecam też książki pt.: Anioł, Dziewczyny z Hex Hall. No i choć nie prosiłaś to Wiedźmin Andrzeja Sapkowskiego jest niezły. Serii Gone nie czytałam ale na pewno się za nią zabiorę. Myślę że pomogłam i miłego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: O duchach lub fantasy? 01.07.11, 15:10 Polecam Ci sagę o ludziach lodu - ma 47 tomów, ale baaardzo wciąga. Gatunek - fantasy/romans. Na pewno Ci się spodoba. (: Odpowiedz Link Zgłoś
wiktusss Re: O duchach lub fantasy? 02.07.11, 13:48 MAM NADZIEJE , ZE SIĘ PRZYDA H.POTTER ZMIERZCH ALICJA W KRAINIE CZARÓW Odpowiedziano: 2011-02-06 15:52:34 Masz tu kilka fajnych : . Becca Fitzpatrick - Szeptem . Becca Fitzpatrick - Crescendo . Lauren Kate - Upadli . Lauren Kate - Udręka . Marie Melison - Nienawidzę miłości . Trudi Canaran - Kapłanka w bieli <3 . Trudi Canaran - Ostatnia z dzikich <3 . Trudi Canaran - Głos bogów <3"Kroniki Wampirów"- genialne to prawdziwa książka o wampirach bo nie jest napisana pod wpływem modę teraz w wampirach jest tyle wampiryzmu co mięsa w parówkach - Wywiad z wampirem - Jest film na podstawie tej książki ten z Bradem Pittem - Wampir Lestat - Królowa Potępionych- Też jest film zawierający elementy Wampira Lestata - Opowieść o złodzieju ciał - Memnoch Diabeł - Wampir Armand - Merrick - Krew i złoto - Posiadłość Blackwood - Krwawy kantyk "Saga Dary Anioła" -miasto kości -miasto popiołów -miasto szkła -mechaniczny anioł Cykl "Świat Nocy"- o zakazanej itd miłości -dotyk wampira -córki nocy -zaklinaczka -anioł ciemności -wybrani -pakt dusz -łowczyni -czarny świt -światło nocy Cykl "Wampiry z mogolvile" -Przeklęty dom. -Bal umarłych dziewczyn. -Nocna aleja. -Maskarada szaleńców -pan ciemności -godzina łowów "Pamiętniki Wampirów" -Przebudzenie - Walka - Szał - Mrok - Powrót o zmierzchu - Uwięzieni - Dusze cieni cykl "Cyrk Odmieńców" -Cyrk Odmieńców -Asystent wampira -Tunele krwi "Sookie Steckhouse / Czysta Krew" -Martwy aż do zmroku -U Martwych w Dallas -Klub Martwych -Martwy dla świata -Martwy jak zimny trup Cykl Rasa środka nocy - Pocałunek o północy - Szkarłat północy - Przebudzenie o północy Strażniczka aniołów mroku -Strażniczka aniołów mroku -Umarli czasu nie liczą Christopher Moore - Krwiopijcy - Ssij, mała ssij - Gryź, mała gryź "Wampy" - Wampy - Nocne życie "Wampiry Hollywoodu" "Wpuść mnie" "Szkło, śnieg i jabłka" "Wampirze Serce" "Na Tropie Wampira" "Znieczulenie Miejscowe" "Wampir z sąsiedztwa " "Wampir z Przypadku" "Wampir z Ropraz" "Jak poślubić wampira milionera" "Wampiry wolą szatynki" "Dracula"- Barma Strokera'a "Dracula Nieumarły" "Dobry, zły i nieumarły" "Historyk" "Wampir z mgieł" "Hotel transylwania" "Miasteczko Salem" "Jestem legendą" "księżniczka wampirów" "Powód władcy wampirów" opowiadania zbiorowe Bale maturalne z piekła -zawierają opowiadania 1. Stephenie Meyer - Piekło na ziemi 2. Meg Cabot - Córka Likwidatora 3. Kim Harrison - Madison Avery i Żniwiarz Ciemności * 4. Lauren Myracle - Bukiecik 5. Michele Jaffe - Superdziewczyny nie płaczą Wakacje z piekła- zawierają opowiadania 1. Sarah Mlynkowski - Łowy 2. Cassandra Clare - Dom luster 3. Claudia Gray - Nie lubię twojej dziewczyny 4. Mauren Johnson - Dekret o podejrzanych 5. Libba Bray - Nigdzie nie jest bezpiecznie Randki z piekła: 1. Kim Harrison - Nieumarli w ogrodzie dobra i zła 2. Kelley Armstrong - W objęciach chaosu 3. Lori Handeland - Randka z nieboszczykiem 4. Lindsay Sands - Metamorfoza -Pocałunki z piekła- teraz wyszły więc nie wiem jakie opowiadania zawierają mają być jeszcze -Wesela z piekła Tunele -Tunele-głębiej -Tunele-otchłań -Tunele-bliżej Mroczny Krąg -Mroczny Sekret -Studnia Wieczności -Zbuntowane Anioły "nieśmiertelni" -Ever -Błękitna Godzina "Strażniczka aniołów mroku" -Strażniczka aniołów mroku -umarli czasu nie liczą "upadli" -upadli -udręka "Wilkołak" - dlaczego ja! -czarny księżyc „Skrzydła Laurel” -skrzydła Laurel -magia avalonu "Akademia wampirów" -W szponach mrozu -pocałunek cienia "Sookie Steckhouse / Czysta Krew" -Martwy aż do zmroku -U Martwych w Dallas -Klub Martwych -Martwy dla świata -Martwy jak zimny trup Odpowiedz Link Zgłoś
marys1 Re: O duchach lub fantasy? 02.07.11, 14:09 "Ognista" Sophie Jordan "Paranormalność"White Kiersten "Przepowiednia" P.C Cast "Cień nocy" Andrei Cremer Zapraszam na swojego bloga.Znajdziesz tam wiele innych ciekawych książek. zaczytana.blogi.kotek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś