Dodaj do ulubionych

prostowanie zębów...

11.07.11, 18:31
Czy można wyprostować stałe zęby bez użycia aparatu ortodontycznego?
Tak ostatnio się nad tym zastanawiałam ponieważ ja nie chce nosić aparatu a mam krzywe zęby. Nie tak bardzo jak niektórzy. Tylko że mam trochę wyżej kły na górze i nie mam w w prostej linij przednich zębów. I chodzi o to że chciałabym jakoś sobie sama je naprostować. Nie muszą być idealne. Tylko pytanie jak to zrobić? Czy zacząć gryźć jakieś twarde rzeczy np. marchewki. Czy to pomoże? Pomóżcie mi Kotki. smile
Obserwuj wątek
    • jackllison Re: prostowanie zębów... 11.07.11, 22:41
      Hmm... Też tak kiedyś chciałam i myślałam, że da radę ;D Ale niee, przykro mi. Gdybyś była młodsza, byłaby możliwość noszenia aparatu ruchomego (chociaż to też zależy od wady) ale teraz to niii. Boisz się tego aparatu czy co? suspicious
      • gorzata.14 Re: prostowanie zębów... 12.07.11, 10:41
        Nie to że jakoś się go boję. Ale po prostu nie chcę go. I chciałabym jakoś go uniknąć. W końcu trzeba go nosić jakieś 2 lata uncertain
        • jackllison Re: prostowanie zębów... 12.07.11, 22:28
          Kto Ci powiedział, że dwa lata TRZEBA? To zależy od wady (jak mniemam, Twoja jest nie jest wielka, więc pewnie wystarczy pół roku), najlepiej pójść do ortodonty, który opisze cały plan działania. Szczerze polecam aparat (tak w ogóle, to inaczej ich niestety nie wyprostujesz). Nie jest to coś wymagające olbrzymiego zaangażowania i środków. Chodzi się co 5 tyg. na wizytę (5 min. ) na zmienienie gumeczek, jeśli trzeba drutu i żyje się jak gdyby nigdy nic. W niczym nie przeszkadza (tak, w całowaniu też ;D). No i efekt będzie cudowny. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam ; )
    • gumis114 Re: prostowanie zębów... 12.07.11, 12:59
      >kliknij< wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka