Dodaj do ulubionych

włosy- chętnie pomogę

• sylwek11 Re: włosy- chętnie pomogę 11.08.11, 18:08
      Jak długo będę zapuszczać włosy takie jak ma Taylor : i.pinger.pl/pgr87/3a4f10930006b54e4c30db32/look-de-gossip-girl--3-+-jenny-humphrey-47709.jpg
      ?
      Mogłabyś odpowiedzieć w wiadomości ?
    • pinky33 Re: włosy- chętnie pomogę 11.08.11, 19:53
      mam długie i bardzo geste włosy do ramnion.
      Za kazdym razem gdy je umyje to jest problem z rozczesaniem ;/
      robia sie kołtony i nie dam rady je rozczesac
      czy polecisz mi jakis balsam zeby bylo lepiej mi rozczesac ??

jescze jedno....

gdy umyje włosy w sobote to w niedziele juz sa tłuste a koncówki suche i takie dziwne białe kropi jakby sie pojawiaja (ja cukier) zaden szampon nie pomaga...;/;/;/
      pomocy
      • essence_ w jakich proporcjach robić tą płukankę z pokrzywy? 11.08.11, 21:02
      • euphoria.. pinky33 13.08.11, 09:53
        pinky33 napisał(a):

> mam długie i bardzo geste włosy do ramnion.
        > Za kazdym razem gdy je umyje to jest problem z rozczesaniem ;/
        > robia sie kołtony i nie dam rady je rozczesac
        > czy polecisz mi jakis balsam zeby bylo lepiej mi rozczesac ??
        >
        > jescze jedno....
        >
        > gdy umyje włosy w sobote to w niedziele juz sa tłuste a koncówki suche i takie
        > dziwne białe kropi jakby sie pojawiaja (ja cukier) zaden szampon nie pomaga...;
        > /;/;/
        > pomocy

po prostu twoje włosy są bardzo przesuszone i dlatego się przetłuszczają wink
        używaj kosmetyków z linii gliss kura regenerujących:
        https://kosmetykosfera.pl/wp-content/uploads/2011/07/Gliss-Kur-Ultimate-Repair.png
    • mycha22 puszą się ;/ 12.08.11, 22:59
    • rockmenka98 Re: włosy- chętnie pomogę 12.08.11, 23:19
      Ja ma włosy do polowy brzucha, czyli troszke krótsze niz twoje i chce sie sytac czy uzywasz prostownicy? jesli tak to jakie preparaty sa najlepsze w hronieniu wlosów przed popaleniem ijak najlepiej dbac o tak dlugie wlosy? I jakie fryzury sa najlepsze dla takich wlosów? Z góry dzięki ;P
      • euphoria.. rockmenka98 13.08.11, 09:56
        rockmenka98 napisał(a):

> Ja ma włosy do polowy brzucha, czyli troszke krótsze niz twoje i chce sie sytac
        > czy uzywasz prostownicy? jesli tak to jakie preparaty sa najlepsze w hronieniu
        > wlosów przed popaleniem ijak najlepiej dbac o tak dlugie wlosy? I jakie fryzur
        > y sa najlepsze dla takich wlosów? Z góry dzięki ;P

oj bardzo ciężko o nie dbać, i nie jezeli możesz to ich nie prostuj, bo później gdy będą coraz dłuższe - będa poniszczone. Jeżeli chcesz prostować włosy -najlepiej jest kupić preparat u swojego fryzjera lub w dobrym salonie. Ja rzadko prostuje wlosy, bo mam proste, ale czasem gdy idę spać z mokrymi to mi się falują i prostuje . Mam z uni systemu wink
        https://prostownice.w.interii.pl/lisap_unisystem_fluid%20copy.jpg

można go kupić u fryzjera, jest na allegro. Kupiłam go za 50 zł , ma przyjemny zapach, włosy się błyszczą, są gładkie i się nie niszczą , używa go też moja mama, której co 2 dni prostuje włosy, a nie ma zniszczonych wcale smile

czesz się w warkocze, kłosy, koczki, kucyki jest tyle możliwości smile
        Po za tym do takich włosów używaj kosmetyków nawilżających lub regenerujących wink
    • hanja prostowanie 14.08.11, 20:37
      jakie kosmetyki przed prostowaniem polecasz, aby włosy się nie niszczyły? myślałam o kupnie jakiegoś serum, np. marion - termoochrona. prostuję włosy ok. 3 razy w tygodniu po myciu i chciałabym, aby uniknąć zniszczenia ich smile
      • hanja Re: prostowanie 14.08.11, 20:38
        uniknąć zniszenia ich*
        • hanja Re: prostowanie 14.08.11, 20:40
          a, sorki ;p widzę, że już odpowiedziałaś na podobnie pytanie.
    • eziek11 Re: włosy- chętnie pomogę 15.08.11, 16:43
      Taak, mam ogromny problem. Dziękuję Ci za założenie tego wątku, jest świetny wink
      Ok, więc moje włosy są strasznie przesuszone i łamliwe. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak mi wypadają. Podczas mycia, podczas czesania, nawet jak nic z nimi nie robię i ich nie dotykam. One mi wychodzą garściami! A dziennie to mogę uzbierać ich z 4 garście. Nie wiem już co mam robić. Boję się, że jak tak będą mi wypadać, to normalnie wyłysieję (wiem, że to głupio brzmi, ale serio..) Parę dni temu zrobiłam pasemka, ale mało.. taką fioletowawą farbą trwałą, wiem, że to je dodatkowo osłabiło. Używam różnych odżywek i szamponów, biorę belissę, wcześniej skrzypowitę. Nic mi nie pomaga. Błagam pomóż mi coś z tym zrobić.. Do tego mam strasznie suche i porozdwajane końcówki, moje włosy wyglądają po prostu jak siano. Dodam, że odstawiłam suszarki czy prostownicę i inne tego typu badziewia. Od dawna tego nie używam..
      • euphoria.. eziek11 15.08.11, 18:00
        eziek11 napisał(a):

> Taak, mam ogromny problem. Dziękuję Ci za założenie tego wątku, jest świetny wink
        >
        > Ok, więc moje włosy są strasznie przesuszone i łamliwe. Nawet nie zdajesz sobie
        > sprawy jak mi wypadają. Podczas mycia, podczas czesania, nawet jak nic z nimi
        > nie robię i ich nie dotykam. One mi wychodzą garściami! A dziennie to mogę uzbi
        > erać ich z 4 garście. Nie wiem już co mam robić. Boję się, że jak tak będą mi w
        > ypadać, to normalnie wyłysieję (wiem, że to głupio brzmi, ale serio..) Parę dni
        > temu zrobiłam pasemka, ale mało.. taką fioletowawą farbą trwałą, wiem, że to j
        > e dodatkowo osłabiło. Używam różnych odżywek i szamponów, biorę belissę, wcześn
        > iej skrzypowitę. Nic mi nie pomaga. Błagam pomóż mi coś z tym zrobić.. Do tego
        > mam strasznie suche i porozdwajane końcówki, moje włosy wyglądają po prostu jak
        > siano. Dodam, że odstawiłam suszarki czy prostownicę i inne tego typu badziewi
        > a. Od dawna tego nie używam..

z tego co opisujesz, Twoje włosy nie są nastawione na wysoką temperaturę lub coś.
        Na Twoim miejscu wybrałabym się do dermatologa ! Bo z tego co opisujesz, to jest tragicznie , mogę Ci jeszcze polecić żebyś używała kosmetyków regenerujących z gliss kura:
        https://bi.gazeta.pl/im/3/9858/z9858583D,Nowa-seria-Gliss-Kurr---Ultimate-Repair.jpg
        to odbuduje Twoje włosy i sprawi, że nie będą ładniejsze, dodatkowo kup suszoną pokrzywe w aptece i rób z niej płukankę, płucz po umyciu.
        Tylko to mogę Ci polecić i koniecznie idź do lekarza, jeżeli te wypadanie jest bardzo dokuczliwe !
        • eziek11 Re: eziek11 15.08.11, 18:56
          Dzięki bardzo, a mogłabyś mi jeszcze polecić jakiś dobry szampon na przetłuszczające się włosy (oprócz tego Pantene, po nim włosy mi się bardzo elektryzują) i jakiś preparat na zwiększenie ich objętości?
    • aaasia Re: włosy- chętnie pomogę 18.08.11, 18:13
      jaki polecasz szampon lub odżywkę do suchych kręconych włosów smilewink
      • euphoria.. aaasia 24.08.11, 14:32
        aaasia napisał(a):

> jaki polecasz szampon lub odżywkę do suchych kręconych włosów smilewink
        Polecam Ci Panteene :
        https://bi.gazeta.pl/im/2/6870/z6870802X,Intensywna-regeneracja--odzywka-do-wlosow-suchych-.jpg
    • hanja Re: włosy- chętnie pomogę 19.08.11, 21:53
      w kosmetyku do włosów, który chcę kupić jest taki składnik Sodium Laneth -40. Czy to coś szkodliwego? bo pisałaś o jakiś SLS... odp. proszę smile
    • pamietnik POMOCY! 19.08.11, 22:13
      Mam przetłuszczające włosy, ale sobie z tym radzę.
      Problemem jest to ,że są ciężkie. Nie prostuję ich, nie suszę suszarką i używam tylko szamponu aqua light pantene oraz odżywki Schwarzkopf na rozdwojone końców. Co zrobić ,żeby włosy były lżejsze?
    • hanja Re: włosy- chętnie pomogę 20.08.11, 16:09
      dobra. przepraszam, że tak cię męczę o te składniki ;p ale zapoznałam się ze składem serum marion - termoochrona, które ma świetne recenzje i chciałabym to kupić. no i okazało się, że jest w nim trochę silikonów... konkretnie cyclopentasiloxane, dimethicone, cyclomethicone, amidomethicone. poczytałam o tym trochę w internecie i okazało się, że pierwszy i trzeci to silikony lotne, ulotnią się z czasem więc się o nie nie martwię. natomiast pozostałe (jak wyczytałam) można usunąć za pomocą lekkiego szamponu. no właśnie... 'lekki szampon' czyli jaki? bo ja używam takiego z dove, ale niedawno odkryłam, że zawiera SLS. jaki szampon polecasz, aby zmyć te silikony i nie zniszczyć włosów? pozostałe składniki tego serum to: isohexadecane, polysorbutane, aqua, sodium laneth -40, maleate\styrene sulfonate copolymer, parfum, hexyl cinnamal, alpha-isomethylionone, coumarin. wiem, dręczę... ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi i pomożesz mi, bo zależy mi na kupnie tego serum, ale boję się, że mi zniszczy włosy.
      • hanja Re: włosy- chętnie pomogę 20.08.11, 19:10
        dodam, że mam długie, gęste włosy. prostuję około 3 razy w tygodniu.
        • twilightowa2226 Szamponetka 20.08.11, 20:43
          Mam problem z włosami. A właściwie to z szamponetką, którą użyłam na początku lipca, a ona nadal się nie zmywa. Jestem taka lekko rudawa ( miał być czekoladowy brąz ), ale to wygląda na naturalny kolor. Tylko, że boję się, że będę miała odrosty... Jeżeli to trochę pomoże to firma szamponetki nazywa się Palmolive. Co mam zrobić, żeby szamponetka się zmyła?

PS. Włosy myję codziennie.
          • euphoria.. Re: Szamponetka 24.08.11, 14:39
            twilightowa2226 napisał(a):

> Mam problem z włosami. A właściwie to z szamponetką, którą użyłam na początku l
            > ipca, a ona nadal się nie zmywa. Jestem taka lekko rudawa ( miał być czekoladow
            > y brąz ), ale to wygląda na naturalny kolor. Tylko, że boję się, że będę miała
            > odrosty... Jeżeli to trochę pomoże to firma szamponetki nazywa się Palmolive. C
            > o mam zrobić, żeby szamponetka się zmyła?
            >
            >
            > PS. Włosy myję codziennie.

Tak właśnie jest po szamponetkach jeżeli maluje się na odcienie rudego itp.
            Będzie trudno, bo pewniue kupiłas szamponetkę trudnozmywalną, więc po umyciu płucz je sokiem z cytryny i spróbuj myć włosy szamponem przeciwłupieżowym np. head and shoulders . Jeżeli po ok. 2 miesiacach nie bedzie różnicy pomaluj na swój naturalny kolor - zainwestuj w wizyte u fryzjera smile
        • euphoria.. hanja 24.08.11, 14:34
          hanja napisał(a):

> dodam, że mam długie, gęste włosy. prostuję około 3 razy w tygodniu.
          Lekki szampon ? Paneene aqua:
          https://4.bp.blogspot.com/-yVe2sOzsM-Y/ThOLZO09PTI/AAAAAAAAATc/SEidplyJ3P4/s1600/pantene-pro-v-aqua-light.jpg
          • euphoria.. włoski 24.08.11, 14:40
            ktoś jeszcze ?
            Przepraszam, że nie odpisywałam ale byłam za granicą wink
            • shut_up To ja dodam coś od siebie. 24.08.11, 22:34
              Kochane Kotkowiczki,
              nie stosujcie jakiś pantene, nivea, i te odżywki itd. Czytajcie składy! Już była o tym wzmianka, w Google możecie sprawdzić których składników macie unikać. Możecie się śmiać, ale najlepszy jest szampon dla dzieci z Rossmana. Bez silikonu, alcoholu itd. Dobre są też szampony firmy HIP, cena troche mnie przeraziła ale jest ok.
              To w zasadzie tyle ;3
              A chciałabym się jeszcze zorientować, jaką prostownice w przystępnej cenie polecacie? Taką nie do prostowania na codzień , ale tak 2, 3 razy w tygodniu, i jakich po tym używać kosmetyków. Koniecznie jakiś z wyciągu roślin czy coś w tym stylu : )
              • euphoria.. shut_up 25.08.11, 12:03
                shut_up napisał(a):

> Kochane Kotkowiczki,
                > nie stosujcie jakiś pantene, nivea, i te odżywki itd. Czytajcie składy! Już był
                > a o tym wzmianka, w Google możecie sprawdzić których składników macie unikać. M
                > ożecie się śmiać, ale najlepszy jest szampon dla dzieci z Rossmana. Bez silikon
                > u, alcoholu itd. Dobre są też szampony firmy HIP, cena troche mnie przeraziła
                > ale jest ok.
                > To w zasadzie tyle ;3
                > A chciałabym się jeszcze zorientować, jaką prostownice w przystępnej cenie pole
                > cacie? Taką nie do prostowania na codzień , ale tak 2, 3 razy w tygodniu, i jak
                > ich po tym używać kosmetyków. Koniecznie jakiś z wyciągu roślin czy coś w tym s
                > tylu : )

Siędzę tu z fryzjerką i teraz ona się wypowie:
                Droga shut_up , czy w każdym jedzeniu, które jesz sprawdzasz skład ? Sprawdzanie czy nie ma alkoholi i różnych sylikonów staje się manią ! Wbrew wielu opiniom nie wpływają one źle na włosy ! To tak jak np. w Twoich ulubionych ciastkach występuje jakiś konserwant ! A używanie szamponów dla dzieci sprawi, że Twoje włosy szybko się poniszczą, zrobią się bardzo puszyte. Kosmetyki z Nivea, Dove , Pantene, gliss Kur są to bardzo dobre kosmetyki, które bez żadnych skrupułów można używać, nie przejmujcie się tym, co piszą w internecie !
                A co do prostownicy nie ma różnicy czy posłuży ci ona do prostowania raz w miesiącu, czy codziennie. Najlepiej z Remingtona, z porcelanowymi płytkami i oczywiście musi mieć regulowaną temperaturę- nie żałuj pieniędzy i nie leć na promocje.Przed prostowaniem polecam uni system do kupienia na allegro:
                https://prostownice.w.interii.pl/lisap_unisystem_fluid%20copy.jpg
    • twilightandi Fale - POMOCY 24.08.11, 23:35
      Chciałabym mieć włosy falowane tak jak Kristen Stewart, nie wiem tylko jak to zrobić. Mam włosy bardzo proste. Po kręceniu lokówką trzymają się ok. 1h. Co mam zrobić?sciana
      • twilightandi Re: Fale - POMOCY 24.08.11, 23:41
        PS. Świetny temat!
      • euphoria.. twilightandi 25.08.11, 11:56
        twilightandi napisał(a):

> Chciałabym mieć włosy falowane tak jak Kristen Stewart, nie wiem tylko jak to z
        > robić. Mam włosy bardzo proste. Po kręceniu lokówką trzymają się ok. 1h. Co mam
        > zrobić?sciana

papiloty na noc lub warkoczyki wink)
        są do kupienia spraye utrwalające skręt włosów którymi możesz spryskać przed nałożeniem papilotów, a po zdj spryskaj lakierem wink
        • twilightandi Re: włosy - chętnie pomogę 25.08.11, 20:39
          Bardzo dziękuję! Świetny wątek!
          • hanja Re: włosy - chętnie pomogę 26.08.11, 18:41
            dziękuję za odpowiedź. chciałabym jeszcze dowiedzieć się, co sądzisz na temat szamponów Dove, np 'silk and seek'? dobrze działają na włosy?
            • euphoria.. Hanja 29.08.11, 16:56
              hanja napisał(a):

> dziękuję za odpowiedź. chciałabym jeszcze dowiedzieć się, co sądzisz na temat s
              > zamponów Dove, np 'silk and seek'? dobrze działają na włosy?

Dove są super, aktualnie mam i jestem mega szczęśliwa wink
    • aga457 Re: włosy- chętnie pomogę 26.08.11, 18:57
      No to ja mam mniej więcej takie długie włosy jak ty. Nigdy nie używałam żadnych odzywek ani nic bo jak byłam dzieckiem to do niczego mi nie były potrzebne. Ale jak obciełam to zaczely się niszczyć i wgl. I uzywam szamponu i odżywki nivea już nie pamiętam dokładniej. I są lepsze ale do idealu dużo mi brakuje. może masz jakiś sposób żeby były ładniejsze ??

Ps. Sorki awsze tak duźżo piszę.devil
      • euphoria.. aga457 29.08.11, 16:57
        aga457 napisał(a):

> No to ja mam mniej więcej takie długie włosy jak ty. Nigdy nie używałam żadnych
        > odzywek ani nic bo jak byłam dzieckiem to do niczego mi nie były potrzebne. Al
        > e jak obciełam to zaczely się niszczyć i wgl. I uzywam szamponu i odżywki nivea
        > już nie pamiętam dokładniej. I są lepsze ale do idealu dużo mi brakuje. może m
        > asz jakiś sposób żeby były ładniejsze ??
        >
        > Ps. Sorki awsze tak duźżo piszę.devil

Po prostu sa narażone na więcej czynników które mogą je niszczyć, powinnaś podciąć końcówki oraz poczytać w internecie o maseczkach nawilżających włosy, w starszych postach o nich pisałam oraz tam będą dobre kosmetyki polecone więc poczytaj wink
    • xxjustynaxx Re: włosy- chętnie pomogę 26.08.11, 19:00
      Mam grube i gęste włosy. Często się kręcą, nie moge ich suszyć suszarką, bo jest okropna szopa!!!( jak się zobaczyłam, to płakałam). Jeśli mam rozpuszczone jest mi gorąco, ale nie o tym. Co zrobić, by się nie puszyły, jak wyjdę na dwór to już wogóle.
      • ladies_frutti xxjustynaxx 27.08.11, 13:12
        xxjustynaxx - jeśli suszysz włosy musisz jednocześnie je rozczesać okrągłą lub szeroką szczotką, polecam Ci serię Nivea Straicht&Easy, szampon, odżywka i balsam, nie powinny się już tak puszyć.
      • euphoria.. xxjustynaxx 29.08.11, 16:58
        xxjustynaxx napisał(a):

> Mam grube i gęste włosy. Często się kręcą, nie moge ich suszyć suszarką, bo jes
        > t okropna szopa!!!( jak się zobaczyłam, to płakałam). Jeśli mam rozpuszczone je
        > st mi gorąco, ale nie o tym. Co zrobić, by się nie puszyły, jak wyjdę na dwór t
        > o już wogóle.

może spróbuj linii prostujących włosy one wygładzają strukture włosa np. z Nivea -straight , i odżywkę też, po nich się suszy włosy ale one są wtedy super gładkie wink
    • seneka4 Re: włosy- chętnie pomogę 26.08.11, 22:19
      A więc tak ;D
      mam trochę zniszczone włosy przez prostowanie no i dwa lata farbowałam je na czarno... -.- na szczęście ostatnio rozjaśniłam włosy i są rude, kolor śliczny ,ale się spłukuję(po za tym pojawiają się odrosty) i nie wiem jaką mam farbę użyć aby włosy były takie ładne jasno rude, a raczej wybór jest dość mały. ;c
      Po za tym chciałabym zrobić sobie boba... i nie wiem czy te fryzury są jeszcze modne. Jak już pisałam wcześniej mam zniszczone włosy i chciałabym je dość sporo skrócić, dlatego zdecydowałam się na boba. Nie lubię nudnych fryzur typu prosta grzywka i równe końcówki. Chciałabym żeby włosy były z przodu dużo dłuższe i z tyłu bardzo krótkie. Mam owalną twarz więc bob raczej będzie mi pasował. kurczę nie wiem co robić. w poniedziałek idę do fryzjera.
      Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
      • euphoria.. seneka4 29.08.11, 17:01
        seneka4 napisał(a):

> A więc tak ;D
        > mam trochę zniszczone włosy przez prostowanie no i dwa lata farbowałam je na cz
        > arno... -.- na szczęście ostatnio rozjaśniłam włosy i są rude, kolor śliczny ,a
        > le się spłukuję(po za tym pojawiają się odrosty) i nie wiem jaką mam farbę użyć
        > aby włosy były takie ładne jasno rude, a raczej wybór jest dość mały. ;c
        > Po za tym chciałabym zrobić sobie boba... i nie wiem czy te fryzury są jeszcze
        > modne. Jak już pisałam wcześniej mam zniszczone włosy i chciałabym je dość spor
        > o skrócić, dlatego zdecydowałam się na boba. Nie lubię nudnych fryzur typu pros
        > ta grzywka i równe końcówki. Chciałabym żeby włosy były z przodu dużo dłuższe i
        > z tyłu bardzo krótkie. Mam owalną twarz więc bob raczej będzie mi pasował. kur
        > czę nie wiem co robić. w poniedziałek idę do fryzjera.
        > Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

kiedyś były bardzo modne boby i po prostu gdy się patrzyło co 2 dziewczyna go miała ! Teraz już mniej osób go ma, ale ja ci go jak najbardziej polecam !! Będzie oryginalna, bo już mało osób go ma smile a po za tym jeżeli skrócisz włosy, nie będą poniszczone, tylko przed ścięciem pomaluj je na rudy, chyba że zrobisz to u fryzjera ;smile
    • bananka *-* 26.08.11, 22:30
      no więc... odżywki. jaka lepsza `marka` - timotei czy shauma? ja myślę, że timotei...a Ty?
      • ladies_frutti Szamponetka 26.08.11, 22:51
        Jeśli użyję szamponetki podobnej do mojego naturalnego koloru to zejdzie w całości? I czy jest dużo inny efekt, czy mało zauważalny?
        I jak rozjaśnić sobie końcówki włosów naturalnie? Są jakieś płukanki, nie wiem np. sok z cytryny na same końcówki? Dodam, że jestem szatynką.
      • euphoria.. bananka 29.08.11, 17:03
        bananka napisał(a):

> no więc... odżywki. jaka lepsza `marka` - timotei czy shauma? ja myślę, że timo
        > tei...a Ty?
        zależy jaka linia, ale też tak uwżam że Timotei wink
        po shaumie moje włosy się puszą o_o
    • truflowa ? 28.08.11, 11:21
      jak wyleczyć ŁZS?
      • euphoria.. truflowa 29.08.11, 17:03
        truflowa napisał(a):

> jak wyleczyć ŁZS?
        IDŹ DO DERMATOLOGA KONIECZNIE ! on przypisze leki i odpowiednie kosmetyki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka