Dodaj do ulubionych

Jak zagadać?

05.08.11, 20:59
Potrzebuję waszej rady c:. Od jakiegoś czasu muszę pilnować kilkuletniego brata, bo obydwoje rodzice w pracy, a że ja wakacje spędzam w domu w przy komputerze, wiadomo, padło na mnie. No i codziennie chodzimy na spacery, on się bawi, ja na ławce. I tu się zaczyna. Codziennie widuję przechodzącego w tym miejscu kilka razy dziennie chłopaka. Kilka razy nasze spojrzenia się spotkały. I teraz uświadomiłam sobie, że po prostu mi się podoba. Jest niesamowity. Oczywiście z wyglądu, charakteru JESZCZE nie mi oceniać. No i problem polega na tym, że chciałabym jakoś do niego 'przypadkowo' zagadać, poznać się z nim. Macie jakieś sposoby, żebyśmy wymienili chociaż kilka słów? Możecie wykorzystać do tego mojego brata suspicious

*Raz widziałam go jak szedł z jakąś dziewczyną, ALE nie wyglądali na parę. Szli z metr od siebie, nawet na siebie nie patrząc, ona coś tam klnęła on słuchał zamyślony. Wyglądali raczej na rodzeństwo.
Obserwuj wątek
    • arasha uluóz taki plan: 05.08.11, 21:10
      popros brata jezeli to sie da zrobic zeby podszedl do niego i powiedzial ze sie zgubil i nie wie co zzrobic jak sie nim zainteresuje wtedy ty podlatujesz do niego zz podziekowaniem ze 'znalazl' twojego brata wink
      • snickers. Re: uluóz taki plan: 05.08.11, 21:20
        oo, dobrze myślisz brawo chyba wykorzystam, dzięki c: A coś jeszcze?
        • twilightowa2226 Re: uluóz taki plan: 05.08.11, 21:41
          Możesz do niego podejść i się spytać czy popilnuje Twojego brata, a Ty w tym czasie wejdziesz do jakiegoś sklepu. Później do niego podejdziesz i podziękujesz za popilnowanie brata i spytasz się jak możesz mu się odwdzięczyć. wink
          • martuskac Re: uluóz taki plan: 05.08.11, 21:48
            dobre te porady nade mną. Kurde, młodsze rodzeństwo to jednak świetna sprawa w takich chwilach big_grin ja nie mam żadnego innego pomysłu
          • ocenzurowanoxd ;d 05.08.11, 22:22
            przeczytałam wszystkie odpowiedzi i...
            fajny pomysł z tym że brat sie zgubił ( możesz kazać powiedzieć bratu gdy ten chłopak go zapyta jak wyglądasz to nich odpowiada : - jest bardzo ładna itp. wink )
            inna dziewczyna napisała żebyś zostawiła brata z tym chłopakiem i poszła do sklepu no kto o zdrowym rozumie zostawiłby małego brata pod opieką obcego chłopaka którego znasz tylko z widzenia ? sciana sciana sama mam siostre i nie wyobrażam sie jej zostawic z obcą osoba
            najprostszym rozwiązaniem bedzie jak poprostu podejdziesz i tu cytuję : "hej jestes fajny , umówimy się ?" smirk
            sorry że sie rozpisałam i chyba pomogłam smile
    • not4u_boysxd Re: Jak zagadać? 05.08.11, 21:47
      ja bym po prostu do niego podeszła. na luzie. bez żadnych kombinacji, ale jak musisz wymyślać jakieś "plany" to spoko...
      • diamond_girl12 Re: Jak zagadać? 05.08.11, 22:00
        Po prostu do niego zagadaj. Bo Twój brat może nie będzie chciał pomóc. wink
    • reigai Re: Jak zagadać? 05.08.11, 22:10
      "hej, jesteś fajny, umówisz się ze mną?" jak obcy facet, to bez paniki. znajomi cię palcami wytykać nie będą.
    • arasha jeszcze mozesz zrobic tak: 05.08.11, 22:31
      przechodzac kolo niego nagle 'przypadkiem' wypadaja ci rzecy z torebki lub cos innego zacznij je zbierac i wygladaj na 'nieogarnieta' moze wtedy on ci wtedy zacznie pomagac i juz reszta nalezy do cb wink

heh ciocia dobra rada ze mnie jak widac
    • pauu26 Re: Jak zagadać? 05.08.11, 22:46
      '' chcesz się ru... ? ''
    • invisible_to_u Re: Jak zagadać? 05.08.11, 23:00
      Hm... zawsze można zapytać się o godzinę. Np. Hej. Właśnie padł mi telefon. Wiesz może która godzina ? Albo inna opcja wykorzystania telefonu.. Podejdź, powiedz, że kiedy bawiłaś się z bratem upuściłaś telefon, i teraz nie wiesz gdzie on jest, i czy on nie mógłby do ciebie zadzwonić. Wtedy będziesz mieć jego numer wink Zawsze można napisać mu smsa z podziękowaniem za pomoc ;P
      • nikt. Re: Jak zagadać? 18.08.11, 23:48
        zwyczajne "cześć, jestem X, nie widziałam Cię tu wcześniej smile"
      • najli. invisible_to_u dobrze kombinuje ;d 19.08.11, 12:02
        • wampire13 Re: invisible_to_u dobrze kombinuje ;d 19.08.11, 12:11
          też tak myślę smile Dobrym pomysłem wydaje mi się też to z " zgubionym bratem " xD
          • leanne Re: invisible_to_u dobrze kombinuje ;d 19.08.11, 14:05
            pomysł ze zgubionym bratem wcale nie jest fajny- lepiej nie mieszac w to brata, bo to wiadomo dziecko, może zapomnieć formułki, bo taki jest chyba plan, no i w ogóle to nie fair wobec niego.
            albo podejdź, powiedz, że go tu regularnie widujesz i zapytaj, czy przyjechał na wakacje, czy tu mieszka. ; ) albo faktycznie rzuć ten telefon gdzieś w trawę i poproś, żeby zadzwonił : D
            wiesz, zawsze możesz się spytac o godzinę, bo nie wiesz, czy już masz wracać z twoim bratem do domu (na obiad, czy na jego bajkę.. xd padła ci bateria wtedy) tylko wyłącz telefon, żeby nie było słychać ewentualnego dzwonka : D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka