• blood_ Re: Queen 08.09.11, 18:01
      Nowy singiel Avril Lavigne - Wish you were here
      Koniecznie posłuchaj!!! Polecam!!!

www.youtube.com/watch?v=FPUzxp4brQQ
    • kicia377 Re: Pytanko. 08.09.11, 19:58
      Ostatnio nasze konferencje nie zdarzają się zbyt często. Codziennie jest może jedna lub dwie osoby. Z powodu szkoły i nauki nie wchodzimy zbyt często na kompa.
      Może umówimy się na konkretne dni i godziny na których się spotykamy na gadu? Piszcie propozycje na kiedy i o której wam pasuje. wink
      • hatterka Re: Pytanko. 08.09.11, 21:34
        Oj tak, szkoła, paskudna szkoła... crying Ja dam radę być na gg dłużej tylko w weekendy po południu i wieczorem, jak już się z lekcjami uporam. Tak wgl to Bri mnie ostatnio natchnął do fizyki wink Robiłam pracę domową przy 'Sleeping on the sidewalk' i ''39', no i się udało, a nienawidzę tego przedmiotu od pierwszej lekcji i zwykle spisuję w szkole xD
        • wiki3113 Re: Pytanko. 09.09.11, 18:04
          Ja tam jestem prawie codziennie o 19,więc postaram się dostosowaćsmile
          • anahi_loveyou Re: Pytanko. 09.09.11, 21:02
            może w weekendy co ? wink
            • kicia377 Re: Pytanko. 09.09.11, 21:46
              W weekendy najlepiej pasuje. wink A godzina?
              • leslie Re: Pytanko. 11.09.11, 10:29
                Jak tam chcecie, ja się dostosuję smile
    • roksanaroxana Koncert w tv :D 10.09.11, 21:47
      Pewnie już wiecie, że w czwartek 15 września na tvp kultura wyemitują koncert Queen Live in Rio z 1985r. Będziecie oglądać? big_grin
      • leslie Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 10:31
        Jeszcze się pytasz big_grin Ahh, kocham tvp za te koncerty.
        • kicia377 Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 11:53
          Ooo dzieki za info smile A o której godzinie?
          • roksanaroxana Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 12:01
            18:50
            • kicia377 Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 13:18
              Dzięki! Trzeba będzie obejrzeć. serce
              • anahi_loveyou Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 19:12
                znowu z Rio ? jeden już był ...
                • wiki3113 Re: Koncert w tv :D 11.09.11, 20:30
                  Dzięki,że piszesz,nie wiedziałam.
                  Na pewno obejrzębig_grin
                  • hatterka . 14.09.11, 17:14
                    No w sumie... Politeizm się szerzy, czterech bogów cool

Aj, wytrzymuję jakoś w szkole tylko dzięki słuchawkom w uszach, jak do niej idę. Nic nie daje takiego kopa jak Don't Stop Me Now albo I Want It All przed lekcjami. big_grin I w ogóle ostatnio I Was Born To Love You mi się wkręciło, ale to przez teledysk. Uwielbiam fragment, jak Fredzio goni tę kobietę przez cały dom-dekorację, i taki kochany tam jest, że tylko go przytulić wink. No i ma rozpiętą koszulę serce Czy wspominałam, że uwielbiam płeć przeciwną w koszulach, zwłaszcza rozpiętych? suspicious
                    • kicia377 Re: . 14.09.11, 18:18
                      Taką religię to mogę wyznawać. cool

@hatterka nie, nie wspominałaś, ale nie dziwie ci się dlaczego. wink
                      • leslie Re: . 14.09.11, 19:10
                        No widzicie, ja już nawet ołtarzyk kompletuję tongue_out. Taa, też codziennie chodzę z Queen do szkoły, na szczęście mam dosyć daleko, więc parę piosenek zdążę przesłuchać. I zwykle zaczynam dzień z Keep Yourself Alive, bo cóż, tytuł strasznie adekwatny do mojego życia xD
                        • hatterka Trójka! 14.09.11, 22:13
                          Jeśli możecie, to przełączcie radio na Trójkę, właśnie zaczyna się audycja o Queen smile
                          • kicia377 Re: Trójka! 14.09.11, 22:42
                            Słucham, słucham. Właśnie włączyłam. Dzięki. wink
                          • roksanaroxana Re: Trójka! 14.09.11, 22:49
                            Słucham, dzięki za info big_grin
                            • wiki3113 Re: Trójka! 15.09.11, 18:23
                              Ojej przegapiła.
                              No,ale ja i tak rzadko słucham radiauncertain
                              • kicia377 Re: Rio. ^^ 15.09.11, 20:10
                                Koncert w Rio świetny!! Początkowo oglądałam sama, lecz później przyszła moja mama i oglądała razem ze mną. wink Jak zwykle z jej strony komentarze typu: "Ale był z Freddie'go kawał chłopa" czy "gdzie jest ta blondyka?". big_grin
                                Albo mi się zdaje, albo Freddie podczas tego koncertu był podniecony. [?] shock big_grin
                                • roksanaroxana Re: Rio. ^^ 15.09.11, 20:27
                                  O cholera, zupełnie zapomniałam o koncercie! sad
                                  • wiki3113 Re: Rio. ^^ 15.09.11, 20:38
                                    Ja pamiętałam,ale cudemsmile
                                    Nie no koncert był świetny,podobał mi się baardzo.
                                    Kicia, a ty tylko o jednymwink
                                    • kicia377 Re: Rio. ^^ 15.09.11, 20:41
                                      @wiki3113 No co. Stwierdzam fakty. Na takim koncercie to rzucało się w oczy, więc trudno niezauważyć. suspicious
                                      • anahi_loveyou Re: Rio. ^^ 15.09.11, 20:51
                                        ja przegapiłam sad za dużo roboty mam ...
                                        • hatterka Re: Rio. ^^ 16.09.11, 18:12
                                          Argh, niestety nie dałam rady obejrzeć w tv, nawał lekcji mi przeszkodził angry Ale za to potem obejrzałam na kompie, także nic straconego big_grin
                                          Co do Fredzia:
                                          po pierwsze - Kicia, gdzie ty się patrzyłaś, hę? suspicious wink
                                          po drugie - Fredek po prostu baaardzo lubił przeróżne obcisłe ciuszki, i nie powiem, żeby jakoś strasznie mi to przeszkadzało suspicious
                                          i po trzecie - tak, jestem zbokiem ^^ Ciekawe, co by było, jakby podczas jakiegoś koncertu cały zespół pojawił się na scenie nago xD No, Freddie co prawda czasem śpiewał w samych szortach... ^^ Ale Brian, ten to właściwie zawsze opatulony po szyję sad Pokazałby kawałek ciałka, hahaha xD
                                          • kicia377 Re: Rio. ^^ 16.09.11, 20:35
                                            @hatterka Oj tam. Rzuciło mi się w oczy, co na to poradzę.
                                            No właśnie. Brian wcale nie pokazał ciałka. Pewnie uznał, że nie ma czym się chwalić. wink
                                            • hatterka Re: Rio. ^^ 16.09.11, 21:30
                                              Uznał, że Freddie i tak go przyćmi, haha ^^

Tak mnie teraz naszło: słuchacie może i ściągacie nie tylko oryginalne utwory, ale też i remixy Queen? Bo ja ostatnio się wkręciłam w www.piotreqrmx.com/index.html, ściągnięte już wszytkie, mam zamiar zgrać na płytki i ładnie poopisywać. Skoro na razie nie stać mnie na całą oryginalną dyskografię, to chociaż tym się zadowolę. wink I w ogóle to fajna sprawa, można sobie wyobrazić wykonania koncertowe utworów z Innuendo czy The Miracle...
                                              • hatterka Re: Rio. ^^ 16.09.11, 21:31
                                                Argh, oczywiście link nie działa uncertain Jeszcze raz.
                                                • kicia377 Re: Rio. ^^ 16.09.11, 22:17
                                                  Wysłuchałam kilka utworów tych zremixowanych i muszę powiedzieć, że nawet niezłe. Fajne są połączenia różnych piosenek i melodii w jedność.
                                                  Ten kto to robił, zrobił kawał dobrej roboty. big_grin
                                                  • hatterka Tak nie może być! xD 23.09.11, 16:59
                                                    Temat nam spadł, trzeba go podnieść ^^
                                                    Autoreklama: zapraszam do mojej galerii zdjęć ;D Może nie idealnie, ale z serca suspicious Zamierzam ćwiczyć i za jakiś czas wyjdzie mi Freddie Idealny,ot co ;D Taki mam niecny plan, ha. ^^

A w ogóle Rog i Jasiu wydają mi się ostatnio coraz przystojniejsi, co w przypadku tego ostatniego jest... nietypowe suspicious Ale tylko w długich włosach, tylko w dlugich. Mam ostatnio szał na długie włosy, ajjj! cool

• anahi_loveyou Re: Tak nie może być! xD 23.09.11, 18:43
                                                    widziałam twoje rysunki na fb big_grin

ja i tak wolę krótkie włosy . big_grin po prostu ja mam długie i dziwnie bym wyglądała z chłopakiem o identycznej fryzurze xd.
                                                  • kicia377 Re: Tak nie może być! xD 23.09.11, 19:22
                                                    Ja właśnie wzięłam się za rysowanie Freda w dłuższych włosach. I muszę powiedzieć że on ma trudne rysy twarzy do narysowania. Ojć.. oby rysunek się udał. To wielkie wyzwanie. wink
                                                    Polecam oglądanie portretów wykonanych ołówkiem lub czym innym za stronie: Tekst linka dużo ciekawych rysunków Freda, Rogera, Briana i Johna oraz innych artystów.
                                                  • anahi_loveyou Re: Tak nie może być! xD 23.09.11, 21:04
                                                    moja koleżanka narysowała kiedyś Freddiego z Bohemian Rhapsody wink
                                                  • hatterka Re: Tak nie może być! xD 23.09.11, 21:07
                                                    Kicia, trzymam kciuki smile Uda się big_grin
                                                    W ogóle z Fredkiem to jest ten problem, że on ma potwornie niespotykaną urodę, jak go rozłożyć na czynniki pierwsze. Jeszcze nigdy nie widziałam kogoś z nosem czy ustami takimi jak on. Oczy to już są poza kategorią ^^ A łatwiej zachować podobieństwo, rysując kogoś o bardziej uniwersalnych rysach, przynajmniej dla mnie jest prościej. wink
                                                    Na deviantarcie siedzę ostatnio dużo, ale jak patrzę na niektóre rysunki, to mnie taka zazdrość zżera, że nie mogę oglądać xD

@anahi_loveyou
                                                    Hmmm, u mnie też potencjalny chłopak w długich odpada, jako że moje własne włosy też do krótkich nie należą suspicious Zresztą nie spotkałam jeszcze żadnego długowłosego, któremu byłoby w tej fryzurze naprawdę ładnie. sad Ale Jasiu skubany w długich czasem wyglądał tak, że aż mi się spodobał. Jak znajdę takie jedno zdjęcie, to wstawię. suspicious A Roger jest słodki i w długich, i w krótkich serce Podsumowując: Queen zawsze był, jest i będzie zajebisty, a ja ostatnio ubóstwiam ich z lat 70-tych. Nadmiar koncertów ^^
                                                  • wiki3113 Re: Tak nie może być! xD 24.09.11, 09:29
                                                    @hatterka obejrzałam twoją galerie twoje rysunki baardzo mi się podobają smile
                                                    Wiecie tak mnie przez was napadło na rysowanie może też się wezmę za Queen chociaż zgadzam się Freddie jest trudny do narysowania.

A co do chłopaków z długimi włosami to zależy jak by wyglądał ja znam jednego chłopaka co ma dłuższe włosy o de mnie i dobrze wyglądawink

No i popieram Queen zawsze był zajebisty!
                                                  • anahi_loveyou Re: Tak nie może być! xD 24.09.11, 19:05
                                                    ja nie umiem rysować , także się za to nie biorę xd.

oj tak ,Queen był , jest i będzie zajebisty big_grinbig_grin
                                                  • kicia377 Re: Tak nie może być! xD 24.09.11, 20:27
                                                    Rysowanie Freddie'go z lat 70 uważam za zakończone. big_grin
                                                    Właśnie skończyłam rysowanie. Nawet dobrze mi wyszedł (aż sama się zdziwiła). :p W przyszły lub inny weekend biore się za Briana lub Rogera, jeszcze nie wiem.
                                                    cool
                                                  • hatterka Re: Tak nie może być! xD 25.09.11, 00:14
                                                    @kicia377 Gratulejszyn big_grin Mówiłam, że się uda cool Jest szansa, że pokażesz? Proooszę suspicious

Wiecie co, oglądam teraz wywiady Fredzia, a właściwie to słucham, bo przepisuje lekcje i za bardzo nie mogę na niego zerkać sad W każdym razie, Freddie oprócz śpiewania kołysanek (oczywista oczywistość wink) mógłby mi opowiadać bajki na dobranoc. Naprawdę, kocham jego głos w każdej postaci. Taki kochany, ciepły i przytulaśny jest serce I głos, i Freddie xD Chyba wiem, kto mi się dzisiaj przyśni suspicious

Czy późna pora powoduje, że wypisuję głupoty, czy moje powyższe wypociny są jeszcze względnie normalne? ^^

Awww... "I'm just a musical prostitute, my dear!" big_grin Moja Kochana Muzyczna Prostytutka. serce MKMP, ot co! xDD

Dobra, już się zamykam wink Branoc Wam! Fred, Bri, Rog i John pod poduchy! Chociaż odpowiedniejsze byłoby chyba 'pod kołdry' suspicious Okej, już jestem cicho ^^
                                                  • kicia377 Re: Tak nie może być! xD 25.09.11, 09:38
                                                    @hatterka Ok, ok. Wstawię do galerii. smile
                                                    Coś godzina 00.00 niezbyt dobrze działa na twój mózg (tak jak u mnie). xD
                                                    Bajki w jego wykonaniu byłyby... hm... jakby to ująć.. zaskakujące [?]. Mam nadzieję, że któryś z członków zespołu ci się przyśnił, jeśli tak to prosimy o zdanie relacji. suspicious
                                                  • hatterka Re: Tak nie może być! xD 25.09.11, 13:28
                                                    @kicia377 już widziałam, zostawiłam komentarz, jestem zachwycona *.*

Tak jak przewidywałam, przyśnił mi się Freddie big_grin Niestety bajek nie opowiadał, nie śpiewał też, a szkoda. Szedł ze mną do szkoły i niósł mi plecak o.O Szalony xD Był ubrany jak na koncercie w Montrealu w 1981, z tym, że bez tej kurtki i koszulki, które miał na koncercie na początku suspicious Ale włosy miał jeszcze długie i był bezwąsy. I tak szedł sobie przez miasto, świecąc swoją klatą ^^ A potem siedział ze mną na wszystkich lekcjach, a nikt nie zwracał na niego uwagi. I cały czas o czymś gadaliśmy, ale nie pamiętam o czym. uncertain A Fredzio jeszcze rysował coś cały czas w moim zeszycie od biologii o.O Akurat miała zacząć się fizyka, to się obudziłam cry Widocznie Fredek nie przepada za tym przedmiotem jak ja suspicious Ale kurczę, to był jeden z piękniejszych snów, jakie ostatnio miałam. Ten z rodzaju takich spokojnych, kochanych, po którym budzisz się z uśmiechem na twarzy smile Wiem, spodziewałyście się czegoś innego, co? suspicious xD

Hmmm, bajka w wykonaniu Freddiego mogłaby wyglądać jakoś tak: "Kochanie, szła przez miasto Mała Muzyczna Prostytutka. Nagle z ciemnej ulicy wyskoczył chciwy menedżer, który chciał okraść naszą Małą Muzyczną Prostytutkę, ale ona się nie dała, o nie, skarbie, zgotowała temu staremu mułowi ze świńskimi zasadami Śmierć Na Dwóch Nogach. Po tej przygodzie ruszyła dalej, znalazła nawet gitarę, ale po kilku próbach zagrania czegoś konkretnego stwierdziła, że gitara jest gó...ana i nie gra akordów, które Mała Muzyczna Prostytutka chciałaby zagrać. Idąc koło jakiegoś stadionu zauważyła Wyścig Rowerowy. Postanowiła tam zostać i tak spędziła cały Dzień Na Wyścigach, przyglądając się wesoło pedałującym Dziewczynom O Tłustych Tyłkach. Po tym wszystkim przekonała się o prawdziwości stwierdzienia 'Im większe, tym lepsze. Wszystko.'. Była bardzo mądra, nie sądzisz, kochanie? W każdym razie po wyścigach ruszyła w dalszą drogę, żałując nieco, że ostatniej Nocy nie spędziła W Operze. Na szczęście nie przyprawiło jej to nawet o Zwykły Atak Serca. Mała Muzyczna Prostytutka pomyślała, że Jest W Tym Jakaś Magia i jest to po prostu Cud, a nie żaden Skandal. Szła jasno oświetlonymi uliczkami tanecznym krokiem Walca Milionerów, a kiedy spostrzegła budynek parlamentu wyłaniający się z ciemności w Budapeszcie, powiedziała 'Chcę Tego Wszystkiego'. Niestety, skarbie, Mała Muzyczna Prostytutka musiała obejść się smakiem, gdyż budynek nie był na sprzedaż. Znalazła za to przeuroczego kotka, którego przygarnęła i nazwała Delilah. Rozejrzała się dookoła i zobaczyła tłum ludzi obserwujących ją ze zdziwionymi minami. Skwitowała to jednym zdaniem 'Jak nie łapią, o co chodzi... to pier.dolić ich wszystkich!', po czym uśmiechnęła się szeroko, ukazując światu swe wielkie zęby i ruszyła w dalszą drogę. Koniec! Podobało się, kochanie? No ja myślę, przecież poza zębami jestem idealny!"

cool
                                                    Nie, nic nie brałam xD Po prostu robię wszystko, żeby tylko nie wziąć się za lekcje ^^
                                                  • kicia377 Re: Tak nie może być! xD 25.09.11, 15:47
                                                    Fajny sen. ^^ Też bym chciała żeby przyśnili mi się chłopcy, ale ostatnio zapominam co mi się śni. grr...

Bajeczka niesamowita. big_grin <Lubię to!>
                                                  • leslie Re: Tak nie może być! xD 25.09.11, 19:33
                                                    Oooł, bajka genialna, poproszę sequel xD Kurczę dziewczyny, aż mnie zainspirowałyście do narysowania Fredzia. Jak będę miała czas to się za to wezmę, ale pewnie wyjdzie tak marnie, że nie będę miała odwagi wam pokazać tongue_out
    • miki_jackson Re: Queen 25.09.11, 18:55
      www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE&ob=av3e
      lubicie ?
      • kicia377 Re: Queen 25.09.11, 19:02
        Taak!! To jedna z moich ulubionych piosenek. big_grin
        • anahi_loveyou Re: Queen 25.09.11, 19:23
          a ja jakoś najmniej lubię tą piosenkę wink
          • leslie Re: Queen 25.09.11, 19:36
            Nie jest to moje ulubione dzieło pana Deacona, ale bass fajny smile
            • hatterka Re: Queen 25.09.11, 19:58
              Hmmm... Jak słyszę AOBTD, to nie mogę się powstrzymać od miarowego podrygiwania nogą xD Ale raczej nie jest to piosenka, ktorej szukam na odtwarzaczu mp3. Jak leci, to nie przełączę, ale żeby tak przełączyć inne piosenki szukając jej - raczej nie. Ale wolę wykonania koncertowe niż wersję studyjną. A podrygujący Jasiu podczas Live at the Bowl jest moim idolem cool Te jego kołyszące ruchy są po prostu hypnotizing ^^ Przykuwa moją uwagę prawie na równi z Fredkiem latającym po scenie bez koszulki, więc coś jest na rzeczy wink Hahaha xD

@leslie Sequel? Hmmm, pomyślę ^^ Ale nie wcześniej niż we wtorek, najpierw muszę nadrobić wszystkie lekcje po tygodniowym wylegiwaniu się w łóżku i oglądaniu koncertów wink
              • kicia377 Re: Queen 27.09.11, 21:24
                Która z was kupiła "Queen. Ilustrowana Historia Królowej Rocka" ?
                Kupywałyście w sklepie czy przez internet? Ile trzeba czekać na przsyłkę i ile się płaci? Każda informacja się przyda. smirk
                • wiki3113 Re: Queen 28.09.11, 19:52
                  @kicia377 niestety ci nie pomogę,wiem tylko,że jest to dość drogie,ale z chęcią bym coś takiego nabyławink
                • hatterka Re: Queen 30.09.11, 20:27
                  Mam zamiar kupić, ale prawdopodobnie dopiero w styczniu, jak będę miała dopływ gotówki z urodzin i świąt. Pewnie zamówię u siebie w Empiku wink Chciałam zażyczyć sobie na gwiazdkę, ale jednak zmieniłam plany ^^

Wkur...opatwia mnie mój nauczyciel polskiego. Facet ostatnio uważa się za wielkiego filozofa i ,za przeproszeniem, pier.doli nam na lekcjach o polityce, religii i ogólnie o świecie, i próbuje wciskać nam swoje idiotyczne przemyślenia. angry Stwierdził, że muzyka w dzisiejszych czasach jest najważniejsza. Oczywiście w sensie negatywnym. Bo jak słuchamy muzyki, to ona nas rozleniwia, nic już nam się nie chce, wszystko spychamy na dalszy plan, nie mamy chęci na nic innego. To ja nie wiem, czego on słucha, że tak to na niego działa. o.O Przy odpowiedniej muzyce można się zrelaksować, ale i zmobilizować do pracy, no kurczę, ja potrafię się uczyć li i wyłącznie przy mojej kochanej, queenowo-fredkowo-scorpionsowo-roxettowo-deeppurplowej playliście, wszystko od razu łatwiej wchodzi mi do głowy. Miałam już zamiar mu to powiedzieć, ale zadzwonił dzwonek, ehhh... Ale może to i dobrze, za dużo się już z nim kłócę na lekcjach, ostatnio o lektury xD Aż dziw, że facet nadal mnie lubi, a nawet faworyzuje (genialne według niego wypracowania robią swoje < wrodzona skromność >wink ;P Ale nie, w sumie to naprawdę dobrze, bo przy tym temacie byłoby nieuniknione wspomnienie przeze mnie Freddiego, a ten nauczyciel jest niestety homofobem, co dumnie podkreśla na każdym kroku angry Chyba przeraziłby się, jakby wiedział, że w tym tygodniu dałam radę nie załamać się w tej szkole właśnie dzięki Freddiemu i spółce. suspicious Wybaczcie, że wylewam tu swoje żale, ale muszę gdzieś to zrobić, a wiem, że Wy mnie zrozumiecie suspicious piwo
                  • anahi_loveyou Re: Queen 30.09.11, 20:37
                    współczuje ci faceta sad muzyka nadaje sens życiu <3
                    • hatterka Re: Queen 30.09.11, 22:57
                      O właśnie! Najlepsze podsumowanie big_grin A facet pod względem nauczania jest ok, nawet lepszy od innych nauczycieli, zrozumie, jak ktoś się czasem nie przygotuje, ogólnie pod tym względem jest ludzki, tylko te jego poglądy i zapędy filozoficzne... uncertain

Oglądam teraz ten koncert serce Z Fredzia to jednak był potworny chudzina. Niezwykle utalentowany, zgrabnotyłkowy chudzina o wspaniałym głosie i nosie ^^ I jak tu mówi "(...)from a number called Bohemian Rhapsody.", albo "Brighton Rock", to go po prostu za to r kocham, wielbię i ubóstwiam serce No naprawdę, czy istnieje ktoś, kto potrafiłby wypowiedzieć r piękniej i bardziej... hmmm... seksownie? xD suspicious Mamooo, jak ja kocham koncerty z lat 70-tych serce I pomyśleć, że jakiś czas temu na Fredzia z długimi włosami patrzyłam z obrzydzeniem. shock Na szczęście to było dawno i nieprawda, co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr, itepe, itede. xD No, ale żeby nie było, że ja patrzę tylko na wygląd, to powiem jeszcze, że wolę setlisty z koncertów z lat 70-tych właśnie, ot co. Bo pojawia się na nich The March Of The Black Queen, fragment, bo fragment, ale jest, a ja go wielbię. Rzekłam. suspicious
                      • kicia377 Re: Queen 01.10.11, 22:46
                        Z tego koncertu najbardziej mnie rozbrajają nogawki i rękawy w tym białym kostiumie Freda oraz jak zawsze, solówki Briana. cool Też chcę tak zapie*dalać na gitarze. Te nogawki to są skrzydła o ile dobrze widzę? big_grin
                        • hatterka Re: Queen 02.10.11, 12:55
                          @kicia377, dobrze widzisz, albo obydwie jesteśmy ślepe ^^ Fredek ma chyba zamiar gdzieś odlecieć, może do nas przyleci? suspicious Ty nauczysz się grać na gitarze jak Bri, ja na fortepianie jak Fred, potrzebujemy jeszcze perkusistki i basistki i zakładamy zespół! xD Queen w wersji damskiej cool Tylko wokalistki nam trzeba, bo ja śpiewać nie umiem.

@itmustbecherry, witamy, witamy. smile No prawda, szaleni byli nasi Queenowi chłopcy ^^ Teledysk do IWTBF jest parodią jakiegoś brytyjskiego serialu, o ile się orientuję, i chłopaki po nim mieli przerąbane w USA chyba. Bleh, amerykańce się nie znają ^^

Idę pisać zryte wypracowanie o Werterze, Boska Czwórca mnie natchnie cool Hmmm, jak za bardzo nawrzucam Werterowi, to pan K. się wkurzy? Kazał przecież napisać "od siebie", wyrazić swoje zdanie ^^ Jak mu się nie spodoba, to dam mu do przeczytania bajeczkę Fredzia. Zawału dostanie suspicious Może przy okazji wypracowania stworzę ten sequel, bo Mała Muzyczna Prostytutka już mi tu szepcze do ucha, o czym mógłby być wink

A tutaj taki bonusik big_grin Kcę czapę Rogera! cool
                          • kicia377 Re: Queen 02.10.11, 17:51
                            @hatterka pomysł z zespołem nie jest taki głupi. Już wcześniej myślałam o stworzeniu zespołu. A Queen w wersji damskiej to by było coś. ;D Może byśmy zabłysnęły na rynku muzycznym. Ach... te marzenia. wink
                            Mam dwie czapki podobne do czapki Rogera. Jedna moja- brązowa w prążki, a druga mojej mamy- cała czarna i ma ok. 25 lat (czapka). smile Mimo, że ma tyle lat, bardzo dobrze się sprawdza. Ha!
                            • hatterka Re: Queen 02.10.11, 18:44
                              @kicia377 może? MOŻE? Na pewno! xD Już widzę te tłumy przystojnych fanów i nagłówki w gazetach. *.* ajjj...
                              "Fryderyka, Rogerina, Brajana i Janina (xD) pokonały setki konkurencyjnych zespołów, powodując, że w sklepach zabrakło ich najnowszej płyty pół godziny po dostarczeniu jej do ogólnoświatowej sprzedaży! Fani oblegają empiki, krzycząc "Chcemy więcej!" Członkowie zespołu Queen, na którym wzorują się nasze nowe gwiazdy, są zaskoczeni, ale i uradowani. Brian May wypowiedział się w imieniu całej grupy:'Bardzo cieszy mnie to, że Queen po 40 latach od powstania nadal jest inspiracją dla młodych, utalentowanych ludzi. Będziemy im kibicować i wspierać w miarę naszych możliwości. W przyszłym tygodniu planujemy spotkać się z nimi. John Deacon również potwierdził, że pojawi się na tym spotkaniu." Czy to możliwe, by powstanie tego niezwykłego zespołu, Queen w wersji damskiej, skłoniło basistę legendarnej grupy do ponownego włączenia się w życie publiczne? Przekonamy się za tydzień." cool

Ej, to niesprawiedliwe. Ja naprawdę chcę tę Rogerową czapę, a nie mogę podobnej znaleźć jak na razie :C W przyszły weekend trzeba będzie się wybrać na rajd po sklepach ^^

Dobra, wracam do tego nieszczęsnego Wertera. Ja naprawdę cierpię bardziej niż on, bo muszę o nim czytać i, o zgrozo, pisać uncertain Ciekawe, czy Bri go przeczytał, bo reszty chłopaków o to nie podejrzewam suspicious Ale w sumie Błajan woli gwiazdki, mgławice i takie różne pierdółki big_grin
    • itmustbecherry Re: Queen 01.10.11, 23:14
      Uwielbiam Queen, ale teledysk do Don't stop me now mnie smieszy i dziwi! W tamtych czasach już mieli dziwne wizjeeeee! big_grin
      • itmustbecherry pomyleczka! ;) 01.10.11, 23:17
        Mialam na mysli teledysk do I WANT TO BREAK FREE , sorka! wink))
        • wiki3113 Re: pomyleczka! ;) 02.10.11, 18:49
          @itmustbecherry no jasne,że mieli dziwne wizje jak z resztą większość osób na tym wątkususpicious
          ale przecież ten teledysk jest świetny chyba nie zaprzeczysz smile
          • hatterka Re: pomyleczka! ;) 02.10.11, 18:52
            Niach, niech, dziwne wizje są sensem życia ^^ A dziwne wizje z Queenowymi panami są esencją życia. xD
            • wiki3113 hahaha 02.10.11, 18:56
              @hatterka no po prostu sama bym tego lepiej nie ujęła smile
              • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 19:15
                @hatterka kto to jest ten Werter? Nie miałam o kimś takim, więc stąd te pytanie.indifferent
                • hatterka Re: ?? 02.10.11, 19:33
                  @kicia377 'Cierpienia młodego Wertera', taka lektura, najgorsze ścierwo, jakie kiedykolwiek czytałam. Główny bohater, Werter, to największa ciota świata, która całą książkę użala się nad sobą, a potem strzela sobie w łeb i wykrwawia się przez 12h, bo przecież zejście od razu nie byłoby takie rhomanticzne -.- Ciesz się, że jeszcze tego nie przerabiałaś, i módl się, żeby do czasu, aż pójdziesz do 2 LO, zmienili kanon lektur i wstawili do niego np."Queen. Ilustrowana historia królowej rocka" suspicious
                  • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 19:39
                    @hatterka hmm... widać, że niezbyt ciekawe. Lektur ostatnio nie czytam i nie zamierzam, ale taką lekturę to bym z chęcią przeczytała. wink
                    Ja to się trochę boje iść do liceum, już teraz musze myśleć gdzie iść. To już za rok! shock
                    • hatterka Re: ?? 02.10.11, 19:46
                      @kicia377 Szczerze to ja tego nieszczęsnego Wertera nie przeczytałam, utknęłam gdzieś koło 30 str xD I wgl coś czuję, że w tym roku będę leciała na streszczeniach, bo same miłosne smęcidła są ^^ A taką Queenową lekturę to by się połknęło za jednym zamachem, a potem same 6 na lekcjach wink
                      Nie bój się liceum, tu się dopiero zaczyna życie! suspicious Oczywiście jak odpowiednio wybierzesz. Ja swoje wybrałam w sumie w ostatniej chwili, ale nie żałuję. Kocham je. serce Zaraz, zaraz, Ty jesteś z okolic Płocka, tak? Jak coś, to polecam Jagiellonkę wink
                      • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 19:51
                        @hatterka Tak z okolic Płocka. Jagiellonka to za wysokie progi jak dla mnie. Myslę nad trzecim lub piątym. A ty w jakim jesteś liceum i jaki kierunek? smile
                        • hatterka Re: ?? 02.10.11, 20:00
                          @kicia377 Jaga właśnie, bio-chem-fiz. E tam za wysokie progi, nie warto słuchać plotek ^^ Moi znajomi, którzy w gimnazjum byli baaardzo średni, dostali się i całkiem sobie radzą wink Chociaż to też w sumie zależy, na jakich nauczycieli się trafi... Jak składałam papiery, to trzecie i piąte miałam na kolejnych miejscach. Jak wybierasz między tymi dwoma, to radziłabym trzecie, z piątego zbyt dużo plastików znam wink
                          • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 20:08
                            @hatterka Wow! To musisz być dobra z tych przedmiotów. wink
                            Właśnie, też sądzę, że lepiej do trzeciego, ale nic nie wiadomo. Jeszcze te egzaminy.. uncertainSłyszałam o tych plastikach. W zeszłym roku w naszej szkole było chyba z 5 takich i chyba poszły do piątego w tym roku właśnie. tongue_out
                            • hatterka Re: ?? 02.10.11, 20:17
                              @kicia377 pfff, dobra to ja byłam w gimnazjum, a teraz... Tylko z biologią jest ok, chemia trochę kuleje, ale w tym roku zaczęliśmy organiczną, więc jest lepiej, ale trafiła nam najgorsza nauczycielka, która jest na dodatek naszą wychowawczynią, a okropnie nie znosi mojej klasy. Jesteśmy dla niej zbyt inteligentni xD A fizyka to od zawsze moja zmora, ale była w profilu niestety. Ale w praktyce nie jest rozszerzona, więc jakoś sobie radzę ^^

A no właśnie, jak Wy macie w końcu z tymi egzaminami? Bo ja już się nie łapię w tym, MEN tak to pozmieniał, że już nie wiem, o co chodzi :o
                              • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 20:29
                                @hatterka dużo by pisać i tłumaczyć. Ledwo sama to ogarniam. Ale spróbuję.
                                Więc tak: trzy dni piszemy te egzaminy. Pierwszego polski- piszemy 60 min, potem jest ileś tam przerwy i historia i wos, też tyle samo chyba. Drugiego biologia i geografia 60 min, potem przerwa ileś min i część matematyczna. I trzeciego języki, podstawowy i rozszerzony. Trzeba wybrać jaki chce się pisać- w moim przypadku wybrałam niemiec. Też najpierw część podstawowa, przerwa i rozszeżona. Do szkoły średniej tylko liczy się podstawowy. Beznadziejnie jest, że kilka odpowiedzi może być prawidłowych zamiast jednej, lub może żadna nie pasować. Oraz na dokładke projekt edukacyjny. uncertain
                                • hatterka Re: ?? 02.10.11, 20:43
                                  @kicia377 shock Jak ja się cieszę, że mam egzaminy za sobą... I niby wprowadzają takie zmiany, żeby były lepsze wyniki...sciana Już się boję, jakie następne reformy wymyślą shock
                                  • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 20:44
                                    @hatterka już się boję jaką będe miała mature. shock
                                    • hatterka Re: ?? 02.10.11, 20:50
                                      @kicia377 brrrr, straszne to wszystko uncertain Naprawdę trzeba założyć ten zespół, jak będziemy sławne, to żaden nauczyciel ani nawet minister edukacji nam nie podskoczy, o! suspicious
                                      • kicia377 Re: ?? 02.10.11, 20:52
                                        @hatterka o tak!! Koniecznie trzeba założyć. wink
                                        • hatterka Re: ?? 02.10.11, 20:58
                                          @kicia377 to zakładamy! Tylko kiedy indziej, bo teraz idę przepisywać wypracowanie. xD Papa kiss
          • itmustbecherry Re: pomyleczka! ;) 15.10.11, 23:06
            Nie, teledysk jest zarąbisty! Lady Gaga na bank wzorowała się na QUEEN! smile ...ale oni i tak są od niej lepsi wink)) brawo
    • anahi_loveyou Lady Gaga w Queen !!! 08.10.11, 19:53
      muzyka.interia.pl/pop/news/lady-gaga-w-queen,1704624,50

czy wy to moje drogie widziałyście ?! no chyba ich główka boli . Lady Gaga zrobi z tego jakieś komercyjne show -.-

dziewczyny trzeba coś wykombinować !
      • wiki3113 Re: Lady Gaga w Queen !!! 08.10.11, 19:56
        Coooo?Nio no na prawdę komuś tu gorzejuncertain
        Masakra mam nadzieję,że to głupia plotka albo ,że się po prostu nie uda,no po prostu do tego nie można dopuścić !
        • wiki3113 Re: Lady Gaga w Queen !!! 08.10.11, 19:56
          nie*
          • kicia377 Re: Lady Gaga w Queen !!! 08.10.11, 20:02
            Jak tak się stanie to chyba się zastrzelę. angry
            • hatterka Re: Lady Gaga w Queen !!! 08.10.11, 22:29
              Ehhh, widziałam to, niestety. angry Pudlowi wraz z kolorem z włosów wyparowały resztki rozsądku. Do archiwum i szykować niewydane dotąd utwory i koncerty, a nie chałturzyć dla kasy! Po pierwsze, jeśli już chcą reaktywować Queen na 40-tą rocznicę i wyruszyć w trasę, to niech zrobią coś takiego, jak The Freddie Mercury Tribute Concert, tylko warunkiem musiałby być powrót Johna. Wtedy już nawet i Gaga mogłaby zaśpiewać jedną czy dwie piosenki, tylko bez tych swoich wygibasów i dziwnych przebrań (nierealne ofc), w końcu ma pseudonim od jednej z piosenek zespołu. Ale kurde, co to miałoby być, co ten Pudel myśli, on+Roger(?)+Gaga? Trasa koncertowa? Bo Jasiu oczywiście się do takiego poziomu nie zniży, jeden normalny. Wrrr, zdenerwował mnie Bri jak nigdy. Niech już broni swoich borsuków i lisków, a nie wymyśla jakieś dziwactwa. angry I jeszcze miałoby to być pod nazwą Queen? Naprawdę, Brian w tej chwili momentalnie stracił mój szacunek, zobaczymy, co będzie dalej, może jeszcze resztki tego szacunku uratuje. Chociaż w to wątpię, przecież kasa najważniejsza angry Ale naprawdę, wstyd i hańba. Chce chłopina jeszcze pograć, chce pograć z Gagą, dobra, niech gra, ale broń Boże pod szyldem Queen! Niech sobie nowy zespół założy, jak jest taki cwany. I niech mi wyda w końcu Hammersmith Odeon '75, chcę to mieć na oryginalnym DVD, i niech się nie wykręca, bo mają to w świetnej jakości! Bo inaczej się do niego przejadę, naprawdę, a Wy razem ze mną, i przemówimy Pudlowi do rozsądku, ot co! suspicious
              • leslie Re: Lady Gaga w Queen !!! 09.10.11, 09:46
                Jak dla mnie już dawno powinni przestać się bawić w te śmieszne reaktywacje. Może to był świetny zespół, ale na litość boską, był. Po prostu nie sądzę, by ciągnięcie tego miało jakiś sens, zwłaszcza, że jedynym tego powodem wydaje się być chęć zysku. Bri niech sobie gra z kim chce, ale nie wiem po cholerę miesza do tego Queen. Nooo i fakt, mogliby wydać jakiś koncert z lat siedemdziesiątych, zamiast po raz setny Wembleya. Jeśli chodzi o samą Gagę to może i talent ma, ale żeby aż do Queen ją pakować? Po moim trupie tongue_out Chociaż i tak powinnyśmy być wdzięczne, że Brianowi nie zachciało mu się występować z Britney czy Keshą tongue_out
    • hatterka Re: Queen 13.10.11, 18:18
      Okej, mam dziwny pomysł, nie wiem, czy jego realizacja mi się uda, w każdym razie Wy jesteście mi do tego potrzebne. suspicious Pytanie dziwne, wiem, ale: z jakim zwierzęciem kojarzy Wam się John? Tylko jeszcze z długimi włosami, z lat 70-tych? wink
      • kicia377 Re: Queen 13.10.11, 19:28
        Szczerze? To nie wiem, nic nie przychodzi mi do głowy.
        Ehem... skąd pomysł, aby przyrównać Johna do zwierzaka? suspicious
        • hatterka Re: Queen 13.10.11, 20:07
          Kurczę, ten Jasiu to naprawdę jakiś taki niezwierzęcy, co pytam, to nikt nie ma pomysłu xD Brian to oczywiście pudel, do Fredka i Rogera też mam już skojarzenia, tylko Jasiu został... A pomysł wziął się ze wspólnej rozkminy z koleżanką i nadmiaru oglądanych fanartow ^^
          • kicia377 Re: Queen 14.10.11, 15:46
            A jakie masz skojarzenia do Freda i Rogera? suspicious
            • hatterka Re: Queen 14.10.11, 17:49
              Powiedzmy, że kocie. suspicious Będzie widać na realizacji pomysłu. wink Hmmm, dlaczego pisząc to, wyobraziłam sobie Johna jako królika z oklapniętymi uszami? shock No cóż, jak innego skojarzenia nie będzie, to Jasiu zostanie króliczkiem, dostanie puszysty ogonek gratis. devil
              • kicia377 Re: Queen 14.10.11, 17:58
                John- króliczek. Dobre. big_grin Co to za pomysł, jeśli można wiedzieć? wink
                • hatterka Re: Queen 14.10.11, 21:28
                  Naoglądałam się za dużo dziwnych fanartów i mam zamiar narysować Queen w wersji zwierzęcej ^^
                  • kicia377 Re: Queen 14.10.11, 23:06
                    Ooo.. to będzie ciekawe. big_grin Powodzenia. wink
                    • hatterka Re: Queen 15.10.11, 22:28
                      Wiecie co? Nie ufajcie facetom. To skończone szuje, fałszywi dwulicowce, którzy kręcą z innymi za twoimi plecami. Wszyscy. Bez wyjątku. A potem jeszcze udają, że nic się nie stało.

Tak, wiem, zmienię zdanie, jak mi przejdzie. Owszem, zdarzają się jeszcze jednostki męskie, które nie zachowują się w taki sposób. Ale w tej chwili wszyscy, absolutnie wszyscy są dla mnie tacy sami. I nie, nie będę płakać, nie będzie mi smutno. Skoro jest taki głupi, to znaczy, że nie był mnie wart, o. A teraz mogę mu najwyżej za przykładem Fredzia zaśpiewać:
                      'I'm a fool for I believed your lies
                      But now I've seen through your disguise
                      Who needs well I don't need who needs you?'

Tak. Właśnie tak. Ufff, już mi lepiej. Taaak... Powiedzmy... Obejrzę sobie jakiś koncert, to zawsze pomaga. A teraz uśmiechamy się do świata i udajemy szczęśliwszą niż kiedykolwiek, proszę państwa! Niech wie, kogo stracił i kogo nigdy nie odzyska, bo ja nie jestem zabawką. cool
                      • hatterka We want it all! 16.10.11, 12:06
                        WE WANT IT ALL

Słuchajcie, jest akcja, żeby pokazać Brianowi i reszcie, że fani nie chcą odgrzewanych kotletów typu Wembley, tylko rzeczy dotąd niewydane. Kto może, niech polubi. Proszę. big_grin
                        • anahi_loveyou Re: We want it all! 16.10.11, 12:36
                          Już polubiłam big_grin
                          • kicia377 Re: We want it all! 16.10.11, 13:15
                            Lubię to!
                            Coś mało osób lubi to. uncertain
                            • hatterka Re: We want it all! 16.10.11, 13:37
                              dopiero co założone, jeszcze nie rozreklamowane. ale będzie więcej osób, musi być! big_grin
                              • wiki3113 Re: We want it all! 16.10.11, 19:19
                                Polubiłamsmile
                                A co do rysunku,może być ciekawewink
                                • hatterka Jak tam? ;) 22.10.11, 15:44
                                  No właśnie, miśki, jak tam? Ucichło coś ostatnio tu...

Mam dzisiaj jesienną deprechę spowodowaną tym, że nie mam najmniejszej szansy na zobaczenie Queen na żywo. I do tego coraz częściej słucham utworów z Innuendo + 'Mother Love', bo 24 listopada się zbliża crying Kurwać, ten rok jest podwójnym rocznicowym dla Queen - 40 lat od założenia i 20 lat od śmierci Freddiego, a Brian z Rogerem (John chociaż nie udaje, że coś robi, nie pogrywa z fanami) zachowują się, jakby wcale ich to nie obchodziło, zamiast zapowiadanych od lat boxów dostajemy po raz setny Greatest Hitsy i Wembley, wymyślają Extravaganzy, tribute bandy, występy z GaGą i Bóg wie co jeszcze, pogrywają sobie z fanami na rzecz mas, które kupią Wembley z wąsatym Fredkiem i I Want To Break Free, o chociażby Houston '77 czy moim kochanym Hammy Odeon '75 nawet nie mając pojęcia. Zbieram teraz kasę na remastery, bo chcę mieć w końcu oryginalne płyty, a w końcu jestem w tym wieku, że mama już mi nie marudzi, po co mi to, jak mam wszystkie piosenki zgrane, co najwyżej patrzy z politowaniem. wink I chętnie kupiłabym do tego jakiś koncert z lat 70-tych, ale na półce w Empiku widzę co? Wembley oczywiście. Edycja zwykła, edycja specjalna, edycja limitowana, edycja kolekcjonerska, edycja na rocznicę, edycja reedycji reedytowanej. Wembley w każdej postaci! Wkurza mnie to już, naprawdę. Muszę przestać czytać o polityce wydawniczej Queen, bo się za bardzo denerwuję, no. Nie mogłam sobie wziąć jakiegoś normalniejszego zespołu do wielbienia? Znacie odpowiedź: nie! suspicious

A tak właściwie, to caly czas próbuję rozkminić, dlaczego na wczorajszym sprawdzianie z biologii ze strunowców w głowie grało mi na przemian queenowe 'Body Language' i 'Let's Put The X In Sex' KISS. Wiem, że jestem zbokiem, no ale NA KLASÓWCE? shock Zaczynam się leczyć, serio. suspicious
                                  • kicia377 Re: Jak tam? ;) 22.10.11, 17:29
                                    Oj tak ucichło...

Też mam czasami taką fazę, że nucę na lekcjach piosenki Queen. Przebiję cię! Ostatnio w kościele podczas kazania nuciłam sobie w głowie "Body Language". big_grin Potem zaczęłam poważnie się zastanawiać dlaczego akurat w kościele. shock
                                    • hatterka Re: Jak tam? ;) 22.10.11, 18:55
                                      To mnie zgasiłaś wink Może był tam jakiś przystojny ministrant, któremu Twoja podświadomość chciała zanucić wers 'You've got the cutest ass I've ever seen' ? suspicious Haha ^^ Ahhh, bycie zboczonym jest sensem życia serce cool

• wiki3113 Re: Jak tam? ;) 22.10.11, 19:25
                                        Hm...no ja jeszcze takiej ,,przygody" z tą piosenką nie miałam.Ostatnio tylko sb I was borm to love you nuciłam na polskim aż się mnie pani zapytała czy ja w ogóle jej słucham.No i co do waszego zboczenie nie martwcie się nie jesteście samebig_grin
                                        • kicia377 Re: Jak tam? ;) 22.10.11, 19:56
                                          @hatterka Hmm... co do ministranta to nie jestem pewna, raczej nie było tam żadnego przystojniaka. wink Może to przez moje myśli związane z jednym takim z mojej klasy. wink
                                          @wiki3113 mogłaś powiedzeć, że rozkminiasz słowa mistrza poezji- Fredzia. A Kochanowki to może się przy nim schować. big_grinbig_grin
                                          • hatterka Re: Jak tam? ;) 22.10.11, 20:32
                                            Z Fredziem to i Mickiewicz nie ma szans! Na pewno nie potrafił pisać w wannie, jak to się naszemu kochanemu Fryderykowi zdarzało. ^^ Ale mimo wszystko muszę przyznać, że Bri był chyba jednak lepszym tekściarzem niż Freddie. Taaak... Mam właśnie fazę na The Prophet's Song serce Chociaż w sumie Freddiemu przydarzyło się Death On Two Legs czy The March Of The Black Queen, czy wreszcie Bo Rhap, w której nie wiadomo, o co chodzi, cytując jej autora ^^ Roggie ma za to na koncie Innuendo. Chyba tylko John się nie wybija jakimś szczególnym tekstem, jego piosenki to w większości takie kochane, ciepłe, dosyć banalne pod względem słów śpiewadełka, jak ja to nazywam xD A oni wszyscy razem tworzą (tworzyli?) najlepszy zespół, najlepsze płyty i najlepsze koncerty świata, o. Rzekłam. suspicious A teraz idę dalej oglądać House'a wink
                                            • anahi_loveyou Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 19:11
                                              No ucichło . Ale szkoła i wgl. ja na przykład nie mam wcale czasu wink ale ostatnio ćwicze sobie na wf i pani nam pusciła radio i leciało "Kind of magic" . Od razu się lepiej ćwiczyło big_grin
                                              • hatterka Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 19:43
                                                No, szkoła to zuooo! ^^ A fizyka w szczególności. Brian, natchnij mnie! Daj mi trochę swojej wiedzy, doktorku! suspicious Okej, koniec wyznań wink Hmmm, u mnie w szkole ostatnio się nic queenowego nie trafia sad Ale za to dzisiaj mama przyszła mnie obudzić, włączyła radio, a tam 'The Show Must Go On'. Nie powiem, miło mi się zrobiło, ale też trochę smutno, zważając na okoliczności nagrania i to, że za miesiąc o tej porze będzie mi bardzo, bardzo smutno i będę słuchać Innuendo w kółko i w kółko. crying
                                                • anahi_loveyou Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 19:57
                                                  Oj tak , za miesiąc będzie very very smutno sad nienawidzę fizyki , ale majca to gorsze zuooo !
                                                  • kicia377 Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 20:06
                                                    Rocznica już za miesiąc? O o jak ten czas szybko leci.
                                                    Hmm... ciekawe czy w mediach będą mówili o rocznicy. <myśli> Znając życie to pewnie nie, ale my będziemy pamiętały. smile
                                                  • hatterka Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 20:19
                                                    Może jednak coś powiedzą, przynajmniej na onetach i różnych takich powinno być wspomniane. O urodzinach sporo portali pamiętało, to myślę, że o śmierci tym bardziej, zwłaszcza, że wraz z tym zakończyła się jedna z najważniejszych er w muzyce. crying Ale i tak nasza pamięć najważniejsza. smile A Freddie właśnie pomachał do mnie z chmurki i powiedział, żebym się tą fizyką nie przejmowała, tylko włączyła sobie jakiś koncert. Mądry facet, chyba go posłucham suspicious
                                                  • kicia377 Re: Jak tam? ;) 24.10.11, 20:24
                                                    Oj tak, Freddie dobrze gada. Dobra dawka świetnej muzyki to jest to! big_grin
                                                  • anahi_loveyou Re: Jak tam? ;) 25.10.11, 17:10
                                                    słuchaj się Freddiego,słuchaj ! big_grin
                                                  • kicia377 Re: Jak tam? ;) 25.10.11, 17:55
                                                    Ostatnio mam faze na piosenkę "Back Chat". Kiedy jej słucham od razu mam banana na twarzy, nawet gdy idę ulicą. big_grin Co się ze mną dzieje?
                                                  • anahi_loveyou Re: Jak tam? ;) 25.10.11, 17:59
                                                    Chyba dobrze , nie ? big_grin
                                                  • kicia377 Re: Jak tam? ;) 25.10.11, 18:01
                                                    No niby tak, ale nie wiem czy to normalne. suspicious
                                                  • wiki3113 Re: Jak tam? ;) 25.10.11, 19:14
                                                    @kicia377 normalne,normalnesmileuśmiechanie się to jest najnormalniejsza rzecz jaka można zrobić słuchając muzyki.
                                                    Ja myślę,że coś powiedzą chociaż na różnych portalach.
                                                    I tak po za tym popieram szkoła to zło!
    • kicia377 Re: Queen 30.10.11, 02:48
      Cholera! Nie mogę zasnąć! Wrr...
      Z tegoż to właśnie powodu zaczęłam czytać od początku wpisy na forum i od razu mi lepiej. Te rozmowy o tyłku Freda, seksownej blondynce czy rewolucji na pokemony mnie rozwalają. smile Wspomnienia... ^^
      Niemając co robić zaczęłam rozmyślać co by było gdyby Freddie żył, a zespół grał do dzisiaj. Jaka by była ich muzyka. Czy by byli mniej doceniani niż po zakończeniu kariery.
      Myślę, że gdyby zespół tworzył muzykę we współczesnym świecie, to muzyka nie byłaby tak docieniona jak po śmierci Freddie'go. Podobno artystę docenia się dopiero po śmierci. Coś w tym jest. A jaka jest wasza opinia na ten temat?
      Godzina trzecia nad ranem służy wenie twórczej. wink
      • wiki3113 Re: Queen 30.10.11, 17:27
        Wiesz też kiedyś nad tym myślałam i właściwie nic takiego nie wymyśliłam.Na pewno masz racje,że artysta jest doceniany po śmierci.Chociaż za życia Freddie był szalenie popularny.Może było by z n nim tak jak z Jacksonem?Ucichło by o Freddim i Queenie ,a po śmierci Freddiego znalazło by się mnóstwo pseudo fanów.Nie wiadomo jak długo by śpiewał.Możliwe,że przez czas(i alkohol!)głos by mu się starł.Albo byli by przez dłuuugi czas tak samo popularni jak kiedyśbig_grin Nie,no nie wiem wszystko jest możliwewink
        • hatterka Re: Queen 30.10.11, 18:12
          Ach, gdybanie! To coś co kocham, chociaż zwykle używam go w sprawach bardziej, hmm... okołotyłkowych, typu co by było, gdybym zamieniła się z Mary Austin suspicious Dobra, nieważne, wracam do tematu ^^ Hmm, za Queen strasznie trudno trafić. Z jednej strony mogliby popłynąć jeszcze bardziej w stronę popu i syntezatorowej muzyki dla mas, ktora mimo wszystko porywała tłumy (takie Radio GaGa na przykład), a z drugiej mogliby wrócić do swojego bardziej rockowego oblicza, może już nie takich perełek jak ANATO i ADATR, ale myślę, że projekt typu The Game mógłby wypalić. A może zespół by się rozpadł? Obiło mi się o uszy, że nasza Czwórca w latach '80 coraz bardziej się kłóciła, zjednoczyła ich z powrotem dopiero choroba Freda. Może gdyby nie to, członkowie zespołu rozstaliby się w niezbyt przyjaznej atmosferze, zajęli się karierami solowymi, a o Innuendo moglibyśmy tylko pomarzyć. A jeśli koncertowaliby do dzisiaj... Cóż, trudno mi to sobie wyobrazić. Szczególnie Freddiego. Jakby dzisiaj wyglądał? Wyłysiałby, zesiwiał, przytył, może zgolił wąsy? I raczej nie biegałby już tak po scenie, pewnie byłby żywiołowym, ale, mimo wszystko, starszym panem wink Nie można tylko powiedzieć, że po śmierci Freddie i Queen stali się legendą, bo oni byli legendą już za jego życia. Hmm, dziwnie mi się zrobiło, naprawdę, a wszystko w kontekście Innuendo i niektórych kawałków z Made in Heaven, które raczej nie powstałyby, gdyby Freddie nie zachorował. Aż nawet kiedyś rozkminiałam z koleżanką, że wynajdę wehikuł czasu i superhipermega lekarstwo na AIDS, które wyleczy człowieka nawet o krok od śmierci, przeniosę się do dnia, w którym Freddie nagrał Mother Love i mu je podam. Wtedy i Innuendo by powstało, i Fredek by żył, a po przebytej chorobie może by tak nie szalał i bardziej dbał o siebie. Tja... Gdybanie suspicious

A z tymi tyłkami to chyba telepatia, ja też czytałam ostatnio nasze rozmowy, żeby sobie humor poprawić cool Ajjj, naprawdę, zakończenie pleców Freda jest najseksowniejszym i najzgrabniejszym zakończeniem męskich pleców, jakie kiedykolwiek widziałam.suspicious KWiWTPzQ - Klub Wielbicielek i Wielbicieli Tyłków Panów z Queen. Muszę założyć taką organizację. Ciekawa jestem, jakby wyglądały jej zebrania. suspicious I przez Was znów uaktywnił mi się tryb zboczenie. To jest zue. cool
          • kicia377 Re: Queen 30.10.11, 19:41
            Mocno się rozpisałyście. wink Nic nie dodam, bo wszystko już zostało powiedziane.

Taka organizacja to ciekawy pomysł. wink Zboczenie jest super sprawą!!! cool
            • kicia377 Re: Queen 30.10.11, 20:40
              Koszmarny cover w wykon. Katy Perry: Dont stop me now
              • anahi_loveyou Re: Queen 31.10.11, 15:39
                ja też już nic nie dopowiem , bo wszystko zostało powiedziane big_grin lubię Katy Perry , ale ten cover to porażka .
                • hatterka Re: Queen 31.10.11, 16:46
                  Nie dałam rady wysłuchać do końca. Myślę, że to wystarczy za komentarz. Katy się nie popisała, delikatnie mówiąc.

W ogóle coverowanie niektórych piosenek powinno być zabronione. I głownie chodzi mi o The Show Must Go On, kóre zostało zmasakrowane w moich uszach wielokrotnie w tych wszystkich Mam Talentach, X-Factorach i co tam jeszcze jest. sciana Ta piosenka jest dla mnie zbyt ważna, żeby śpiewali ją ludzie, którzy nie są Freddiem, którzy nie znają Queen poza najpopularniejszymi hitami, którzy nie mają pojęcia o sytuacji, w jakiej była nagrywana. Dobrze, że nikt nie próbuje coverować Mother Love, bo chyba bym zamordowała. Nie powinno się ruszać rzeczy, które są idealne.
                  • wiki3113 Re: Queen 01.11.11, 18:20
                    Dokładnie nie których piosenek nie powinno się ruszać i tyle nie będę się rozpisywać,bo hatterka napisała wszystko co ja chciałam.
                    No i dziękuję za życzenia na fejsiekiss
                    • kicia377 Re: Queen 01.11.11, 18:42
                      Oj tak prawda, prawda.

@wiki3113 dzisiaj masz urodziny? smile
                      • wiki3113 Re: Queen 01.11.11, 18:53
                        @kicia377
                        wczoraj miałamsmile
                        • kicia377 Re: Queen 01.11.11, 18:57
                          Oo to wszystkiego naj!! kiss
                          • wiki3113 Re: Queen 01.11.11, 19:08
                            Dzięki kiss
                            • wiki3113 Re: Queen 06.11.11, 20:02
                              Ej no znowu zastój?Udzielać się po zacznę spamować suspicious
                              Widziałyście kotek napisał o Queen!Nie wiem jak wy,ale ja wyczekiwałam na to z niecierpliwością!
                              • kicia377 Re: Queen 06.11.11, 20:46
                                Tez czekałam na ten wpis! Teraz czekam na Queen na MTV EMA 2011. big_grin Ciekawe kto wystąpi w roli wokalisty. smile
                                • hatterka Re: Queen 06.11.11, 20:52
                                  Kicia, też na to czekam ;D I już doczekać się nie mogę wink Widziałam kotkową notkę, skomentowałam, ale dobór piosenek jakoś specjalnie mnie nie zaskoczył, same najpopularniejsze. Mogliby zrobić kiedyś artykuły o tych mniej znanych piiosenkach znanych zespołów. smile A że zastój... Cóż, szkoła uncertain U mnie ostatnio strasznie cisną, w tym tygodniu mam 4 sprawdziany, w tym 2 jednego dnia. Szaleństwo.
                                  • kicia377 Re: Queen 06.11.11, 20:56
                                    Hatterka, widziałam twoją wypowiedź- bardzo długa. Są też wypowiedzi użytkowników z naszego forum. smile
                                    U mnie w szkole też cisną, teraz w tygodniu będe miała chyba 3 kartkówki i 1 sorawdzian. Ehh.. uncertain
                                    • hatterka Re: Queen 06.11.11, 21:27
                                      Cóż, nic nie poradzę, że cierpię na słowotok. wink

W ogóle miło zobaczyć pod tym artykułem znajome avatary i nicki, które się przewijają na naszym kochanym, najlepszym, przecudownym forum serce big_grin

Nie załamujmy się szkołą, przecież nasza inteligencja jest ponadprzeciętna! Brian ma tytuł doktora - idźmy w jego ślady! suspicious Ewentualnie możemy zostać gwiazdami rocka. cool
                                      • kicia377 Re: Queen 06.11.11, 21:38
                                        Tak, tak w ślady Queen!!

Roger i Brian otrzymali nagrodę od Katy Perry. big_grin
                                        • hatterka Re: Queen 06.11.11, 21:57
                                          Widziałam! big_grin Włączyłam akurat w tym momencie, jak podnosili swe szanowne tyłki z krzeseł, żeby iść po nagrodę ^^ Moja mina wyglądała mniej więcej tak: big_grin Szkoda, że John się już nie udziela sad
                                          • kicia377 Re: Queen 06.11.11, 23:25
                                            Na koniec Queen wystąpili z Adamem Lambertem. Wykonali: The show must go on, We will rock you i We are the champions. Wyszło bardzo dobrze. Brian mimo swojego wieku biegał po scenie jak nastolatek. big_grin Jednym słowem: Zajebiście!! serce
                                            • wiki3113 Re: Queen 07.11.11, 18:30
                                              Oglądałam tylko końcówkę gali tam gdzie Queen i Adam Lambert występowali.O mówiąc szczerze podobało mi sięsmileDobrze,że te piosenki śpiewał ktoś kto umie śpiewać ,bo Adam Lambert umie.Mówiąc szczerze bałam się Gaga będzie śpiewać z Queenem , a tego bym mogła nie przeżyć.Ogólnie rzecz biorąc podpisuję się po tym co napisała kicia377wink
                                              • kicia377 Re: Queen 08.11.11, 16:16
                                                Dziewczęta! W tym linku elfik777 opisała jak narysowała Freddie'go w stroju seksownej pokojówki/ sprzątaczki. Może was zainspiruje. big_grin Zapraszam do lektury. smile
                                                • hatterka Re: Queen 10.11.11, 19:08
                                                  Wreszcie mam czas na napisanie czegoś mniej lub bardziej sensownego! big_grin Zacznę może od występu na MTV EMA 2011. Na początku radość, banan na twarzy, bo Bri i Rog na żywo, radocha itp. wink Wykonanie TSMGO przemilczę, kilka postów wyżej mowiłam, że zaśpiewanie tej piosenki przez kogokolwiek, kto nie jest Freddiem, jest dla mnie profanacją. Ale Lambert na szczęście nie skiepścił całkowicie, chwała mu za to. Irytuje mnie jego maniera w głosie, nic na to nie poradzę, ale powyciągał, co się dało, odśpiewał co miał do odśpiewania i dobrze. Przynajmniej słit dziewczynki zgromadzone przed TV zobaczyły i usłyszały namiastkę prawdziwej muzyki. wink Ale nic nie poradzę na to, że ja po prostu widzę Freddiego, jak tam skacze pomiędzy Brianem i Rogerem, zesiwiały, z brzuszkiem, ale nadal z tymi diabelskimi iskierkami w oczach. I dlatego jak oglądam występy dzisiejszego Queen, to zaraz po wielkiej radości jest smutek, przygnębienie, taka okropna pustka, bo wszyscy, którzy śpiewają utwory Freddiego, wydają mi się jacyś tacy bezpłciowi, bez tego pazura, no nawet nie potrafię tego określić. Nie mogę uniknąć porównywania ich z nim, a wiadomo, że w takim zestawieniu przy Fredziu każdy wypada blado. suspicious No ale faktem jest, że był to najlepszy występ na całej gali MTV cool

Kicia, widziałam! big_grin Mam kurs rysowania elfik777 w ulubionych na fejsie, więc weszłam od razu, jak się pojawiło ^^ O, właśnie jak to piszę, na VH1 leci One Vision. Kocham ten teledysk, kulisy pracy naszej Czwórcy serce Wracając do tematu, weszłam, zobaczyłam, zainspirowało, ale chwilowo nie ma czasu na realizację sad Może coś naskrobię w weekend, zobaczy się. tongue_out Ależ Freddie jest sexy w tej miniówce, doskonale podkreśla jego zgrabne pośladki :3 suspicious
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 13.11.11, 16:38
                                                    Ja dopiero dzisiaj obejrzałam EMA 2011 . i jestem oczarowana tym,że Queen był tak nagłośniony w tym show . zobaczenie na żywo Briana i Rogera to było coś big_grin May już zesiwiał ,ale dalej wygląda tak samo xd. za to Roger - no nie jest to już chodzący sex .
                                                    Wszystkie piosenki mi sie podobały , choć wolałabym,żeby śpiewał je Freddie niż Lambert, ale chłopak dał radę big_grin

ogólnie świetne show serce
    • mysiuniaxpp Re: Queen 12.11.11, 22:48
      ja ogólnie znam i lubię ich jedną piosenkę . ' show must go one '
    • violciaa Re: Queen 13.11.11, 19:29
      serceserceserce
      • wiki3113 Re: Queen 13.11.11, 21:11
        Fajna ta porada jak narysować Freddie'go jako seksowną pokojówkęsuspiciousChociaż znając życie nie będzie mi się chciało nawet zacząćuncertain
        Fajna ta porada jak narysować Freddiego jako seksowną pokojówkęsuspiciousChociaż znając życie nie będzie mi się chciało nawet zacząćuncertain
          sorry komputer mi szalejeuncertain
          • kicia377 Re: Queen 16.11.11, 16:06
            Na początek mały news: W weekend byłam w empiku. Przechadzałam się między półkami z gazetami. Patrzę... a tam osiwiały Roger na okładce magazynu dla perkusistów.serce Wyrwałam magazyn i zaczęłam czytać z bananem na twwarzy. big_grin Opisana była kariera Rogera od najmłodszych lat. Artykuł ma ok. 6 str. brawo

Za tydzień w czwartek rocznica śmierci Freddie'go. [*]
            • kicia377 Re: Queen 16.11.11, 16:10
              Tekst linka
              • hatterka Re: Queen 18.11.11, 17:52
                Widziałam wzmiankę o artykule i okładkę na forum.queen.pl, ale niestety nie miałam okazji trzymać w łapkach, a tym bardziej kupić. sad Brak czasu na odwiedzenie Empika, ech... Ale miło, miło, że pamiętają wciąż o naszych queenowych dziadkach. cool Rogerowi z całą pewnością należy się dłuuugi artykuł. big_grin

Tak się zastanawiam, czy wchodzicie może czasem na stronę Briana? Bo ja czasem lubię poczytać sobie BRI'S SOAPBOX, jak mi się nudzi i mam akurat fazę na inglisza. xD Szalony Bri uzewnętrznia się między innymi, że jest uzależniony od Angry Birds. Jak połowa mojej klasy. Jestem w szoku. shock wink

A teraz ciekawi mnie, co sądzicie o tym projekcie? Ja ostatnio nie mogę przestać słuchać Goin Back serce Naszło mnie na to po ostatniej fazie na Mother Love, bo tam pod koniec jest właśnie fragment Goin' Back. Uwielbiam ten głos Freda, może jeszcze nie do końca wyrobiony, ale to właśnie mi się w nim podoba, jest taki świeży, taki kochany, taki zamszowy. wink No i jak go słyszę, to mam przed oczami młodziutkiego Freddiego, na początku swojej kariery, ale już wierzącego, że będzie legendą. To takie pozytywne i optymistyczne, szczególnie, kiedy już, już mam ochotę rzucić wszystko, zamknąć się w pokoju i użalać nad sobą. Daje mi taką pozytywną energię, no, ale w końcu to Freddie, czego innego można od niego oczekiwać. suspicious
                Chciałam się jeszcze Was zapytać, czy czujecie się czasem tak, jakbyście kiedyś znały członków zespołu, jakby byli Waszymi przyjaciółmi? Bo ja im więcej czytam, słucham i dowiaduję się nowych rzeczy, tym silniejszą czuję więź z zespołem, i to nie jest czyste uwielbienie, tylko właśnie takie dziwne uczucie, jakby kiedyś byli moimi przyjaciółmi. Ciekawe, kim byłam w poprzednim wcieleniu. tongue_out Może to przez te wszystkie sny z Queen. ^^ Albo mój mózg automatycznie uznaje za moich przyjaciół osoby, o których dużo wiem, dużo myślę i bardzo lubię. big_grin Tak czy siak, lubię to uczucie, jest trochę dziwne, trochę schizowe, ale na dłuższą metę pozytywne i rozweselające.cool
                • kicia377 Re: Queen 18.11.11, 22:10
                  Nie wchodziłam jeszcze na stronę Briana gdyż nie mam zbytnio czasu. uncertain Jak znajdę czas to wejdę i poczytam. smile
                  Po przesłuchaniu piosenki byłam lekko zdziowiona że śpiewa ją Freddie. Jego głos był wyższy i jakby inny, ale i tak mi sę podoba. smile
                  Czy czuję jakbym znała członków zespołu, byli moimi przyjaciółmi? Hmm.. trudno mi powiedzieć być może coś w tym rodzaju. Ale kiedy słucham ich muzyki, oglądam teledyski czy oglądam rysunki wykonanych przez innych to się nakręcam i przenoszę w inny świat. Wyobrażam sobie siebie na ich koncertach, po prostu wczuwam się w to wszystko. wink
                  Ostatnio, aby zapamiętać słówka z angielskiego, kojarzyłam je sobie z tekstami piosenkek Queen. Pomogło!
                  @hatterka "Może to przez te wszystkie sny z Queen." Domyślam się, że było ich dużo. Ja nie mam ostatnio żadnych. sad
                  • hatterka Rocznica!!! 23.11.11, 17:07
                    Kociaki Wy moje!
                    Oczywiście wiecie, że jutro mija już 20 lat, odkąd nie ma z nami Freddiego. crying Może źle się wyraziłam. Mija 20 lat, odkąd Freddie przeprowadził się do lepszego świata. O, tak lepiej, bo nie można powiedzieć, że go nie ma, skoro on cały czas z nami jest dzięki swojej muzyce. Zerka na nas zza chmurki i puchnie z dumy, widząc, że porządni ludzie nadal kochają jego utwory. wink
                    To tak słowem wstępu, żeby nastrój nie zrobił się za smutny. Freddie pewnie też wolał oglądać uśmiechniętych ludzi na swoich koncertach, więc teraz wszystkie uśmiechnijmy się dla niego. smile
                    Do rzeczy: pamiętacie rozkminy, czy będzie coś w mediach o FM i Queen na rocznicę, prawda?
                    Pewnie o większości tych rzeczy już wiecie, ale na wszelki wypadek wrzucę tutaj. wink
                    Po pierwsze: jutro słuchajcie Radia Zet.
                    Klik
                    Po drugie: w weekend oglądajcie Rebel TV.
                    Klik
                    Po trzecie: śledźcie Onet! wink
                    Klik

Jeśli wiecie jeszcze o jakichś okołoqueenowych wydarzeniach, to piszcie! smile
                    • kicia377 Re: Rocznica!!! 24.11.11, 16:41
                      Oo o dzęki za info! Będe słuchała RadiaZet. W wiadomościach napewno coś wspomną. O 16 w Wydarzeniach mówili o rocznicy. smile
                      Wp.pl, gazeta.pl, polskieradio.pl, onet.pl i wiele innych pamiętały o Freddie'm. smile Na tych stronach są artykuły na temat jego życia.
                      Rocznica Króla Rocka, a Kotek nic nie napisał! angry Nie wiem jak wy, ale ja jestem wkurzona!angryangry
                      • kicia377 Re: Rocznica!!! 24.11.11, 17:01
                        No nareszcie napisał coś Kot. Myślałam że już nic nie będzie. brawo
                        • wiki3113 Re: Rocznica!!! 24.11.11, 17:43
                          Poczułabym się zawiedziona jakby kotek nic nie napisał.Na szczęście nie zapomniałsmile
                          A powiedzcie oddałyście głos na stronie zetki???Na co się zdecydowałyście???
                          I tak po za tym fajnie,że tyle wzmianek wszędzie jest o Freddim i o tej smutnej rocznicy.Miło,że pamiętają.
                          • kicia377 Re: Rocznica!!! 24.11.11, 17:58
                            Głosu nie oddałam, bo nie chcę żeby do mnie zadzwonili. heh. big_grin Trudny wybór, wszystkie piosenki są świetne. Ale zagłosowałabym na "The show must go on" lub na "I want it al", nie wiem dlaczego, jakoś tak. tongue_out
                            • anahi_loveyou Re: Rocznica!!! 24.11.11, 18:57
                              ja nie widziałam,żeby napisał kotek o rocznicy .

dzisiaj 20 rocznica ... jak ten czas leci sad Freddie był jest i będzie najlepszy ! zawsze w naszych sercach serce
                              • hatterka Re: Rocznica!!! 24.11.11, 21:41
                                Klik i Klik. Miłego słuchania i klikania w Lubię To. suspicious
                                • kicia377 Re: Rocznica!!! 24.11.11, 22:03
                                  No to będziemy klikać. wink
                                  Słuchałyście o 20.00 dziesiątkę hitów wybranych przez słuchaczy w RadioZet? Czy wytypowane piosenki znalazły się w 10-tce?
                                  Ja wytypowałam na 1 "Bohemian Rhapsody" i na 2 "The show must go on" i zgadłam o dziwo! big_grin
                                  • hatterka Re: Rocznica!!! 25.11.11, 18:19
                                    Słuchałam! big_grin I również zgadłam 1 i 2 miejsce, mam na to dowód w postaci fejsowego archiwum wiadomości. wink Jeszcze na 3 typowałam WATC, ale było na 4. Pozytywnie zaskoczyło mnie Innuendo na tej liście. big_grin
                                    W ogóle słuchałam z kolegą, akurat na fejsbukowym czacie się wymienialiśmy wrażeniami. 'Jeszcze więcej reklam KUR.WA!', jedna z naszych reakcji podczas audycji. suspicious A poza tym pianie z zachwytu nad Fredkiem i Queen, co jest chyba oczywiste. big_grin Chociaż on mnie rozumie, bo przyjaciółka chwilowo ma tego dosyć. wink I dzisiaj cała wychowawcza znów z nim przegadana, częściowo właśnie na queenowe tematy. big_grin Ale wczorajszy dzień był piękny po prostu, wszędzie, dosłownie wszędzie Freddie. serce Mogłoby tak być zawsze. suspicious
                                    • kicia377 Re: Rocznica!!! 26.11.11, 19:53
                                      Queen wszędzie i cały czas? Hmm... pewnie byśmy zgłupiały, oczywiście na plus. wink
                                      • hatterka Re: Rocznica!!! 26.11.11, 21:48
                                        ach, tak zgłupieć to ja bardzo chcę suspicious zresztą już mi do tego niedaleko ^^
                                        • wiki3113 Re: Rocznica!!! 27.11.11, 21:43
                                          Mówiąc szczerze byłam prawie pewna,że ,,Bohemian Rhapsody" będzie na pierwszym miejscu,a na drugim ,,The Show Must Go On" ewentualnie na odwrótsmile
                                          Fakt do końca byśmy zgłupiały,chociaż mi także dużo nie brakujesuspicious
                                          • hatterka . 02.12.11, 20:18
                                            Miśki! Jak tam? tongue_out Freddie mi się dzisiaj śnił, ale był jakiś taki smutny, pocieszałam go jak mogłam i chyba jakoś mi się udało, bo potem zaczął śpiewać. suspicious

Dobra, wiem, to nie miejsce na takie sprawy, ale pomogłybyście mojemu koledze (lubi Queen wink)? Dostał się do drugiego etapu konkursu i potrzebuje głosów. suspicious Kto może, niech zagłosuje, proooszę. wink Tutaj LINK.
    • julka_18 Re: Queen 02.12.11, 20:50
      amen! kolejny fan zapisany smile
      • hatterka Re: Queen 03.12.11, 16:35
        Ha! Proszę bardzo. Już wisi na mej fejsowej tablicy ^^ A dzisiaj jeszcze oglądałam te Queenowe 20 minut na Live Aid i się zastanawiałam, co czuje człowiek na scenie, który potrafi skłonić kilkudziesięciotysięczny tłum to klaskania w jednym rytmie. Chyba czuje się panem świata. suspicious
        • kicia377 Re: Queen 03.12.11, 20:46
          Mi się ostatmio śniło, że zespół siedział na walizkach podróżniczych i czekał na pociąg. Chciałam podejść i pogadać, ale akurat zadzwonił budzik. Grr... angry
          Taki człowiek napweno nim się czuje. Ja bym nie miała tyle odwagi, żeby wystąpić przed takim tłumem. tongue_out
          • wiki3113 Re: Queen 06.12.11, 20:34
            Ach...zazdroszczę wam takich snów!Moje sny są dziiiiiwne i nie mal zawsze nie pamiętam ich po godzinie.No cóż...trudno.
            Szczerze mówiąc nie umiem sb wyobrazić co czuje taki człowiek,który występuję przed tysiącami ludzi,ale hatterka coś w tym jest ,że czuje się jak pan światasmile
            • kicia377 Re: Queen 07.12.11, 15:22
              Były już Mikołajki a niedługo święta. Co już dostałyście, a co chcicałybyście dostać? cool
              • wiki3113 Re: Queen 07.12.11, 18:33
                Szczerze mówiąc na mikołajki dostałam tylko słodycze i kalendarz.W sobotę idę z moim mikołajem na zakupysmileNie wiem co bym chciała na gwiazdkę ,na pewno jakieś książki i może węglę czy dobre pastele,ale to na wigilie klasową żeby nie było jak co roku,że nigdy nie wiem co chcęsmilechoinka
                A tak po za tym :JA CHCĘ ŚWIĘTA!!! santa
                • hatterka Re: Queen 09.12.11, 21:35
                  Ojejciu, mikołajki serce. Dostałam tylko słodycze xD Ale to i tak w niczym nie przeszkadza, bo 15 mam urodziny, a 16 mikołajko-wigilię klasową, więc wtedy się zobaczy ^^

Słyszałyście o planach wzięcia Adama Lamberta na wokalistę Queen? Ja szczerze mówiąc jestem do tego pomysłu z każdym dniem coraz bardziej sceptycznie nastawiona, tym bardziej, im więcej czytam o polityce wydawniczej naszego kochanego Pudla i Rogera-Dwadzieścia-Kilka-Lat-Temu-Będącego-Seksowną-Blondynką. Archiwów nie wydadzą, bo 'nie chcą wyciągać kasy od fanów' i w dodatku 'mają za mało materiału'. Ale za to kasę z nowej trasy koncertowej i tworzenia kolejnych reedycji i Greatest Hitsów to chcą wyciągać... A z tym niedoborem materiału... Wystarczy poszperać na youtube, ile utworów tam wyciekło, choćby Silver Salmon czy Dog With A Bone, a to na pewno nie wszystkie. Poskładać te wszystkie odrzuty, zremixować i jeszcze kilka płyt by wyszło, ale nie, bo naszym dziadkom się po prostu nie chce... Szczerze mówiąc, zawiodłam się na nich ostatnio, nic mnie tak nie zirytowało jak ten argument o wyciąganiu kasy. angry Tja... A jeszcze mama mnie od niedawna buntuje, powróciło jej fanostwo w wersji hard, od kiedy na drzwiach mojego pokoju zawisły zdjęcia Czwórcy big_grin 'Mój Fredek!' - jej pierwszy komentarz, kiedy to zobaczyła, i nawet nie marudziła, że znów zużywam tusz na drukowanie czegoś nie związanego ze szkołą. cool

Ha, gram sobie teraz na pianinie suspicious. Dam Wam zagadkę: y a d p a o o o o f h d f s . Zagrajcie sobie i zgadnijcie, jakiego utworu to początek. Zwycięzca dostanie karnet na sny z Freddiem, Rogerem lub Brianem do wyboru (John, wybacz! wink). Dodatkowo wliczony będzie dowolny strój dla śnionego obiektu, przykładowo przebranie seksownej blondynki, pokojówki z wąsem lub pingwina. Do wyboru, do koloru! Niestety, nie przewidujemy w ofercie braku stroju w początkowej fazie snu, ale dalej już wszystko może się zdarzyć... suspicious Zapraszamy do udziału w naszym konkursie 'Graj, wygrywaj, śnij!'. cool
                  • kicia377 Re: Queen 09.12.11, 23:02
                    O Lambercie nie słyszałam, ale o Gadze tak.

Rozwiązanie: Myśle, że to jest "Save me". Rozpoznałam dopiero pod koniec grania. smile Fajne pianinko, nie spotkałam się z nim. Znasz jeszcze jakieś utwory? Z chęcią bym pograła. big_grinbig_grin
                    • hatterka Re: Queen 09.12.11, 23:45
                      Karnet na sny już do Ciebie wędruje wink Hmm, inne utwory? Main menu -> music sheets -> voilà! ^^ A jeśli chodzi o coś queenowego, to miałam jeszcze rozpisane We Are The Champions, początek Bohemian Rhapsody i chyba coś jeszcze, musiałabym poszukać kartek, na których to miałam. Jak znajdę, to napiszę. wink A na razie mogę zarzucić początkiem Wind Of Change Scorpionsów: w t y u t y y u i o u i u y u y e t r x2 u y y u i i i i o i u y u y y y u i i i i o i u y u t t i u y. Jak będę miała czas, to przerobię dalszą część nut na wersję klawiaturową ^^
                      • kicia377 Re: Queen 10.12.11, 14:12
                        Dzieki! Właśnie chodzi mi o coś z Queen. Jak znajdziesz czas to daj znać. wink
                        • wiki3113 Re: Queen 15.12.11, 19:04
                          Też nie słyszałam o Lambercie i mimo tego,że wychodzę z założenia ,,wszystko lepsze niż Gaga" to moim zdaniem nie powinni szukać sobie żadnego nowego wokalisty.Freddie po prostu jest nie do zastąpienia.Tak wiem ,że wszystkie dobrze o tym wiemy,ale cóż musiałam to napisaćsmileI mimo tego,że Głos Lamberta jest nawet fajny to nie będzie to.
                          Fajne rzecz to pianinkosmile
                          • hatterka Re: Queen 15.12.11, 20:28
                            wpadłam na chwilę, nawał lekcji, nienawidzę tego, ehh... jutro wigilia klasowa, ale na 5 h, które ją poprzedzają, trzeba się nauczyć -.-
                            Linki o Lambercie:
                            KLIK
                            KLIK
                            KLIK

"Choć perkusista Queen, Roger Taylor zaprzeczył jakoby grupa pracowała nad nowym albumem na podstawie demówek z Freddiem Mercurym, muzyk nie wyklucza, iż zespół stworzy coś z Adamem Lambertem. " Ja pier.dolę, że już tak się wyrażę. Nagrań z Freddiem nie wydadzą, NO BO PO CO? Bo co obchodzą ich fani, którzy czekają na te wszystkie odrzuty z sesji, strzępki głosu Freddiego, jak na zbawienie? Mają ich głęboko gdzieś. wiki3113, dobrze mówisz. Czy oni nigdy nie zrozumieją, że dla większości Queen istniał tylko z Freddiem? Czy nie dostrzegają, że bez Freddiego, jego głosu i charyzmy, nigdy nie wspięliby się na sam szczyt? Gdyby nie on, pewnie pograliby jeszcze trochę w Smile różne covery, a potem zespół by się rozleciał i nikt by o nich nie słyszał. Wiem, że członków zespołu powinno się traktować na równi, każdy jest ważny itd., ale Queen bez Freddiego NIE ISTNIEJE, on był ich znakiem rozpoznawczym, czy Brian i Roger tego nie dostrzegają? Czy nie widzą, że fani powoli zaczynają się od nich odwracać? Najpierw Gaga, teraz Lambert, jakieś Extravagazy, cuda wianki, nie wiadomo co jeszcze... A przecież oni nie będą żyli wiecznie! I co, kopną w kalendarz, Briana ugryzie lis ze wścieklizną, Roger nadzieje się na pałeczkę od perkusji, a cały materiał w archiwach pozostanie niewydany, nieopracowany, przepadnie. Czy oni w ogóle myślą? Ich postępowanie jest nielogiczne. I jeszcze to wmawianie, że nie chcą wyciągać kasy od fanów... Wkurzają mnie już, naprawdę. Nie dziwię się, że John nie chce mieć już z nimi nic wspólnego.

Dobra, uspokoiłam się.

Dziadziuś Brian z jeżykiem potrafi rozczulić.wink
                            • wiki3113 Re: Queen 15.12.11, 20:45
                              Ja już sama nie wiem co oni sobie myślą.Lepiej dla wszystkich byłoby wydać jakieś archiwalne nagrania,ale dokładnie po co???Przecież lepiej...no sama nie wiem co.Wszystko,wszystkim,ale Queen bez Freddiego to nie Queen!Na serio denerwuje mnie to próbowanie na siłę znowu zaistnieć,bo sama już nie wiem jak to nazwać.I dokładnie nie dziwię się,że John nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

No dobra obejrzałam sb ten filmik i już jestem spokojnasmile
                              • hatterka Re: Queen 17.12.11, 01:31
                                Ech, nie mam już siły na szaleństwa Briana i Rogera. Jak tak lubią sobie grać, to do studia i dogrywać te wszystkie dema, a nie... Jakieś niewydarzone trasy koncertowe nie wiadomo po co. No dobra, wiadomo. Kasa.
                                - Bri, Rog, why?
                                - For money!
                                - Fuckers...

A teraz coś innego.
                                Co myślicie? Na pewno będzie warto kupić, kurcze, premiera w styczniu, będę spłukana po tym, jak wydam całą kasę ze świąt na keyboard uncertain Ale może uda mi się odłożyć te 45 zł. ^^ Kupili mnie pierwszym rozdziałem, chcę, muszę, przeczytać całość. W sumie się nie dziwię, że Pudlowi i Blondynce znów zachciewa się trasy koncertowej. suspicious

Wiecie, co dostaniecie pod choinkę? ^^ Miałyście jakieś specjalne życzenia? Ja dostanę tegoroczny dwupłytowy remaster Jazzu, z tej serii na 40-lecie zespołu, i debiut, Queen I, niestety nie ten zremasterowany z tego roku, zwyczajna płytka, ale miałam do wyboru remaster Hot Space i właśnie nie remasterowany Queen I. Cóż, Back Chat i Under Pressure w moim prywatnym rankingu przegrywają z Great King Rat, My Fairy King i Keep Yourself Alive, nawet zremasterowane. Na szczęście obydwie płytki nie są okrojone, co prawda okładkę Jazzu szpeci mi trochę napis 'Zagraniczna płyta, polska cena', ale da się przeżyć. Szkoda, że nie było w sklepie ANATO ani ADATR, ani Innuendo, jak wybierałam, ale może to i dobrze, bo wtedy nie potrafiłabym wybrać. tongue_out
                                A dzisiaj jeszcze ciekawa sytuacja wynikła na mikołajko-wigilii klasowej, kolega (ten od gitary, Wy wiecie, który wink) dostał płytę. Zgadnijcie jaką... Queen Greatest Hits II big_grin Nie wiem, kto mu kupował, ale ta osoba jest w tej chwili moim geniuszem xD Ale ucieszył się, w końcu ostatnio dzięki mnie miał fazę na nasz kochany zespół. cool Dobra, idę spać, bo inaczej znów będę szczerzyć się do monitora pół nocy, nie, żebym teraz tego nie robiła. suspicious Queenowych snów Wam życzę! big_grin
                                • kicia377 Re: Queen 17.12.11, 20:11
                                  Dajcie już spokój. Ciągle się przewija temat archiwalnych kawałków. Jak nie chcą wydać to ich sprawa. Trudno. Tylko żeby nie mieli pretensji do fanów, że ich opuścili. To tyle.
                                  Książka pewnie będzie fajna, ale czy w sprzedaży w sieciówkach. Oby tak. smile
                                  Ja na świeta być może dostanę Ilustrowaną Historię Królowej od rodziców. Już nie mogę się doczekać. big_grin
                                  A teraz idę czytać pierwszy rozdział. cool
                                • wiki3113 Re: Queen 17.12.11, 21:42
                                  Ja będę niestety w styczniu spłukana,a nawet jeśli nie to będę musiała kupić sb jakieś ubrania na wyprzedażach.Faktycznie pierwszy rozdział-bardzo fajny.Cóż...może coś pieniędzy się wygrzebiesmile
                                  JA mówiąc szczerze nie mam pojęcia co dostanę.I dobrzesmileNa urodziny,imieniny itp. mogę iść do sklepu i wybrać sb prezent sama,ale na gwiazdkę musi być niespodzianka.Zresztą nigdy też nie mówię rodzicom co im kupię.Chociaż sądzę,że dostanę co najmniej dwie części ,,Zwiadowców" i pewnie coś jeszcze,ale na prawdę nie wiem i nie chcę wiedzieć co.
                                  Hatterka ty już miałaś wigilię klasową???Ja mam zawsze w ostatni dzień,a potem już wolne.Greatest Hits II -bardzo fajny prezentbig_grin
                                  • hatterka Re: Queen 18.12.11, 14:18
                                    @kicia, zazdroszczę 'Ilustrowanej...' wink Mam nadzieję, że dostaniesz i podzielisz się z nami wrażeniemi. big_grin

@wiki, miałam już wigilię, bo moja szkoła jest dziwna xD Nie może być wigilii w trakcie lekcji, ewentualnie po nich, ale nikomu by się nie chciało siedzieć 22.12. w szkole do godziny 17 czy 18. Jedynym wyjściem było zorganizowanie tego na wychowawczej, a ostatnią przed świętami mieliśmy właśnie w piątek. wink
                                    Ech, tęsknię trochę za czasami, kiedy prezenty były niespodzianką. sad To niby przypadkowe podpytywanie, co bym chciała, ta niepewność, i w ogóle taka świąteczna atmosfera. serce A teraz mama dała mi kasę, kazała iść do Media Marktu, kupić to, co chcę, a potem mi to zabrała, schowała i oficjalnie dostanę na gwiazdkę. Niby się cieszę, bo chciałam te płyty, ale jakbym dostała 'z zaskoczenia', to radość byłaby dużo większa. wink Chyba się starzeję... Kurcze, część mojej klasy chodzi już na kurs na prawo jazdy, za rok będę zdawać maturę... Ja nie chcę! cry

A teraz autoreklama: zapraszam na mego kotkowego bloga. Czasem muszę sobie popisać bez sensu, ale ważne, że o Queen. cool
                                    • kicia377 Re: Queen 18.12.11, 18:36
                                      @hatterka Jasne, że podzilę się wrażeniami, jeśli będę ją miałą. smile Łoo.. to się rozpisałaś na blogu. Świetny!! ;D

U nas nic jeszcze nie wspominali o wigilii klasowej. Nie przepadam za tym, nie wiem dlaczego. Takie pytanko: macie już jakieś plany na sylwestra? Ja szczerze mówiąc nie. Jeśli przesiedze ten czas w domu to przede wszystkim z muzyką Queen . wink
                                      • hatterka Re: Queen 18.12.11, 19:27
                                        Dziękuję smile Lubię się rozpisywać. Już niedługo recenzja Queen II. suspicious

Hmm, ja nie lubiłam w gimnazjum wigilii, te sztuczne życzenia, opłatkiem dzieliły się tylko określone grupki, a nie każdy z każdym, obgadywanie po kątach... Szkoda gadać. Ale za to wigilia w liceum jest świetna, to za sprawą mojej cudownej klasy serce Przynajmniej godzina schodzi na samo dzielenie się opłatkiem, życzenia, tulenie itd. Kocham tych wariatów big_grin

Na sylwestra jeszcze nie mam żadnych planów, może pójdę do kumpeli i będziemy oglądać filmy i opijać się szampanem. Ale prawdopodobnie będę siedzieć w domu przed kompem xD A wtedy plan jest podobny, tyle że szampanem się z nikim nie dzielę, a do filmów dochodzą koncerty wiadomego zespołu. cool
                                        • kicia377 Re: Queen 18.12.11, 20:11
                                          Ogólnie to zbytnio nie lubię się dzielić opłatkiem. Co roku te same życzenia itd. Nawet w gronie rodziny. uncertain
                                          Jeszcze 4 dni i Święta!
                                          brawo
                                          • wiki3113 Re: Queen 18.12.11, 21:15
                                            Ja tam lubię wigilie klasowe i dzielenie się opłatkiem.zawsze tak było,że nawet jak ktoś kogoś nie lubił to i tak podchodził i składał mu życzenia.Przynajmniej tak było w starej szkole,nie wiem jak będzie teraz.
                                            Hatterka bardzo mi się podoba twoja recenzja,czekam na więcejwink
                                            Nie mam jeszcze dokładnych planów na sylwestra,ale pewnie pojadę do kumpeli.
                                            Ach...nie mogę się doczekać świątsanta
                                            • hatterka Re: Queen 20.12.11, 19:00
                                              Ajj, jeszcze jutro i pojutrze do szkoły, a potem zasłużony odpoczynek. suspicious

Mogę się Wam pochwalić, jaki świetny spóźniony prezent dostałam na urodziny? Mogę? suspicious Dobra, chwalę się: otóż jest to prezent od tej samej osoby, o której wspominałam w poprzednich postach. wink A dostałam... Płytę. Ale nie taką zwykłą. Dostałam płytę z nagraniem 9 kawałków, które zagrał na gitarze, no i z życzeniami oczywiście. Queenowego nic nie ma, ale są inne moje ukochane kawałki. serce Biedaczka potem palce bolały, bo mi do nocy nagrywał. Najlepszy prezent, jaki dostałam. smile

A żeby nie było, że offtopuję, to proszę: KLIK. Jakiś artykuł o Freddiem, dopiero zabieram się za czytanie, przed chwilą objawił mi się na fejsie ;P
                                              • kicia377 Re: Queen 21.12.11, 16:16
                                                Zazdroszczę prezentu. Też bym chciała taki. smile Chłopak naprawdę się postarał. Gratulacje. big_grin
                                                W tym artykule pisze, że dziś w Warszawie wystąpi Montserrat Caballé. Freddie pewnie będzie ją oglądał z góry i bił brawa. wink
    • berry119 Re: Queen 23.12.11, 15:07
      Najlepszy zespól swiata a występ na EMA 11z Adamem genialnychoinka
      • wiki3113 Re: Queen 25.12.11, 20:58
        No,więc chciałam złożyć (trochę spóźnione,ale mniejsza z tym) życzenia-Wesołych świątkiss
        • kicia377 Re: Queen 30.12.11, 14:43
          I po świętach. A jutro sylwester. Nie wiem jak wy, ale ja jutro siedzę w domu przed kompem. Dobra muzyka, jedzenie i puszczanie petard o północy. big_grin

Mam w posiadaniu "Ilustrowaną...". big_grin Dopiero jestem w 1/4 czytanej książki. A teraz kawałek historyjki z "Ilustrowanej". Jak już było gdzieś w necie to sorki. tongue_out

"Gdy tylko weszli do hali przylotów na lotnisku Haneda w Tokio, co wspominał May w 1991 roku 'całe miejsce było wypełnione krzyczącymi nastoletnimi fankami. Otoczyła nas grupa ochroniarzy i dosłownie musieli nas przenieść nad głowami tych ludzi. To było szaleństwo, wyrywali nam włosy, ja zgubułem gdzieś but. Było trochę zabawnie i trochę strasznie.' Dziewczyny nie odstępowały grupy na krok. Na samych koncertach wrzeszczały i gniotły się w pierwszych rzędach, zmuszając Freddiego, by ten uspokajał sytuację, żeby histeria nie doprowadziła do tragedii.
          'Obdarowywali nas mnóstwem prezentów, aż czuliśmy się niezręcznie', wspominał May. 'Ktoś nawet odesłał mi tego chodaka, z dopiskiem: przepraszamy za to zamieszanie na lotnisku. "

piwo
          • hatterka Re: Queen 30.12.11, 23:12
            <pjona>! też jutro spędzam sylwka z kompem i muzyką. I z najlepszym na świecie sernikiem mojej mamy serce cool

Aww, zazdroszczę "Ilustrowanej..." wink Fajna historyjka, nie widziałam nigdzie. Aj, wyrywali włosy biedaczkom, to musiało boleć. Dobrze, że nikt się nie zaplątał w szopę Briana. Ale się nie dziwię, że fanki histeryzowały. Czwórka młodych, przystojnych, utalentowanych, sławnych i z seksownymi tyłkami w dodatku... Że tak zacytuję modne ostatnio powiedzonko: "Brałabym!" tongue_out
            Przyjemnej lektury życzę, jak natrafisz jeszcze na jakieś małe, niepowszechne smaczki, to wiesz, co robić wink

Hmm, tak jeszcze teraz wpadłam na pomysł... Ciekawe, ile z nas spędza jutro sylwestra przed kompem? Bo może dałoby radę zrobić jakąś queenową, sylwestrową konferencję? suspicious Jak coś, jutro całą noc siedzę na gadu wink

Tak czy siak, będę jutro pić szampana za Freddiego, wódkę za Rogera, jak zdobędę, to guinnessa za Briana, herbatkę za Johna i jakieś dobre wino za Was! piwo wink
            • kicia377 Re: Queen 31.12.11, 00:47
              <żółwik> Oj nie ma co zazdrościć. Chociaż masz dużo płyt Świętej Czwórcy. big_grin Jak trafię na coś to z chęcią napiszę.
              <żółwik 2x> Chyba ukradłaś mi pomysł z tą konferencją. wink Też myślałam o niej (jakaś telepatia?). Tylko ile fanek z naszego forum by chciało pisać? Oto jest pytanie. Bo nie każdy z pewnością będzie mógł. Musimy się zgadać jeszcze. smile
              Pzryłączam się do picia. piwo
              • wiki3113 Re: Queen 31.12.11, 16:09
                Ja bym pewnie mogła,oczywiście plany mi się posypały i nie mam co robićuncertain
                Ja też Ci kocia zazdroszczęwink

piwopiwopiwo
                • kicia377 Re: Queen 31.12.11, 16:27
                  To jesteśmy narazie we 3. Kto jeszcze?
                  piwo
                • wiki3113 * 31.12.11, 17:33
                  kicia*
                  przepraszam,że tak zbeszcześciłam twój nick.
                  • kicia377 Re: * 31.12.11, 17:36
                    Oj tam. Nic się nie stało. wink
    • hatterka Re: Queen 06.01.12, 19:37
      Bo Freddie stał się tylko niewidzialny wink Spodobała mi się ta teza. ^^
      • milk.a Re: Queen 07.01.12, 00:15
        Witajcie!
        Trafiłam w sam środek tego wątku i przyznam szczerze, że nie chciało mi się go całego czytać. Queen to niesamowity zespół choć słowo ''niesamowity'' i inne tego typu słowa nie oddadzą geniuszu tej grupy, a w szczególności osoby Freddiego Mercurego.

Chciałabym poruszyć sprawę śmierci Freddiego, a mianowicie:
        Każdy prawdziwy fan zna ją- 24 listopada 1991 roku. Tragiczny moment, świat stracił jednego z najlepszych wokalistów wszech czasów (jeżeli nie najwybitniejszego). Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie tego samego dnia (właściwie nocy) nie odeszła druga niezwykła osoba-Eric Carr. Nie wiem czy go kojarzycie. Był byłym członkiem zespołu KISS, w którym grał na perkusji. Według mnie był niesamowity jego solówki wręcz zapierają wdech w piersiach. Również należał do jednym z najlepszych perkusistów w muzyce.
        Obie osoby są dla mnie bardzo ważne. Czasami się zastanawiam czemu akurat ta data i ten sam dzień. To takie...nie umiem tego określić... dziwne??

• hatterka Re: Queen 07.01.12, 02:08
          Witamy w naszym gronie Queenmaniaczek big_grin

Co do śmierci Freddiego i Eric'a. Skojarzyłam to dopiero kilka miesięcy temu, jakoś pod koniec września, kiedy koleżanka zaczęła mnie wciągać w świat KISS 'od kuchni', tzn. opowiadała mi różne ciekawostki o zespole, już nie tylko od strony muzyki. Bo utwory KISS znałam oczywiście, ale jego historia itp. jakoś mnie nigdy bardziej nie zainteresowała (właściwie tego zaszczytu dostąpił tylko Queen, w tym jednym, jedynym przypadku mogę recytować z pamięci nawet daty koncertów i całą dyskografię w porządku chronologicznym, ale teraz mniejsza z tym). Wracając do tematu, byłam strasznie zaskoczona i właśnie jakoś tak zdziwiona, bo takie przypadki jak śmierć dwóch świetnych muzyków jednego dnia nie zdarzają się przecież codziennie (i oby się nie zdarzały!). Nie wyobrażam sobie, co wtedy czuli ci, którzy byli fanami obydwu zespołów. To chyba jedna z najtragiczniejszych dat w historii muzyki.
          • wiki3113 Re: Queen 09.01.12, 18:49
            Hahaha mi też się podoba ta teza big_grin
            Faktycznie smutna data no nie wiem dziwny zbieg okoliczności.
            No i witam na naszym pięknym forumsmile
            • wiki3113 Re: Queen 14.01.12, 19:17
              Mogłybyście mi pomóc?Chodzi o piosenkę Queen.Teledysk wygląda mniej więcej tak:zespół jest w studiu nagraniowym no i coś tam nagrywają.Pamiętam też taki urywek,że Freddi siedzi chyba przy stoliku i gazetę czyta,albo papierosa pali,sama nie wiem.No nic uważam was za specjalistki,więc pytamsmile
              • hatterka Re: Queen 14.01.12, 21:43
                One Vision?

Tak w ogóle to making of One Vision jest genialny, może już kiedyś to pisałam, bo mam deja vu. wink 'One sex position!' cool Freddie, Ty zboku ^^ big_grin
                • wiki3113 Re: Queen 14.01.12, 22:05
                  Hatterka dziękismile
                  Teraz będę mogła spać i nie zadręczam się co to byłowink
                  Oj tak making of-bardzo fajny.
                  • hatterka Re: Queen 14.01.12, 22:16
                    Nie ma za co. wink Cieszę się, że mogłam pomóc. Sama wiem, jakie to paskudne uczucie nie móc sobie przypomnieć tytułu jakiejś piosenki, irytuje to człowieka jak nie wiem. tongue_out
                    • wiki3113 Re: Queen 14.01.12, 22:22
                      Ano irytujące,A tak w ogóle co tam u was,bo nikt się nie odzywa,chyba nie chcecie zabić naszego forumsmile
                      • hatterka Re: Queen 15.01.12, 12:03
                        Zabić nasze kochane forum? W życiu! To by była zbrodnia suspicious

Hmm, teraz ja się zacznę odzywać, bo ferie mi się zaczęły. cool Chociaż na razie nie mam za dużo czasu, wczoraj byłam w teatrze z przyjaciółką, dzisiaj jadę do galerii, bo muszę sobie kupić spódniczkę i jakąś marynarkę, a w międzyczasie czytam "Lalkę", bo zadali nam na ferie. No i jeszcze uczę się grać, a właśnie, zapomniałam Wam powiedzieć, że mój keyboard otrzymał wdzięczne imię 'Freddie'. big_grin

O, i coby za bardzo nie offtopić, to powiem Wam jeszcze, że od piątku prowadzę wojnę. Otóż, piętro nad moim mieszkaniem, dokładnie nad moim pokojem, musi mieszkać jakieś nieszczęsne dziecię techno, czy czym jeszcze jest ta łupanka. I do tego ww. dziecię (albo dorosły ćwierćinteligent, naprawdę nie wiem, kto tam mieszka i chyba nie chcę wiedzieć tongue_out) uwielbia słuchać tego swojego łubudubu na cały regulator. Na nieszczęście dla dziecięcia tydzień temu w końcu podłączyłam swoją wieżę. No i korzystam teraz, Queen zagłusza mi to niewiadomoco, i odkryłam, że wczoraj po włączeniu przeze mnie muzyki łupanka ucichła. Może dotarło w końcu do czyjegoś pustego łba, że w bloku mieszkają też inni ludzie. Tak czy siak, ja Queen nie przyciszam, niech się przyzwyczajają do dobrej muzyki. suspicious
                        • hatterka Re: Queen 15.01.12, 12:06
                          A właśnie, jeszcze chciałam się o coś zapytać: jest u Was śnieg?
                          Bo u mnie spadł dzisiaj w nocy i się cieszę jak głupia z tego powodu big_grin
                          • kicia377 Re: Queen 15.01.12, 13:53
                            Ferie się zaczęły. Nareszcie!! big_grin
                            Wiki, jakiś czas temu miałam fazę na One vision. W szkole na lekcjach chodziło mi po głowie. big_grin
                            Hatterka, wojna jednak musiała być prędzej czy później. Nieunikniona. Dobrze zrobiłaś puszczając Queen. Hah! U mnie w lato w sąsiedztwie puszczają disco polo lub techno czy jakieś inne coś. Chyba też wezmę się za wojnę, bo to irytujące. ;D
                            Śnieg jest. Dzisiaj już bym się wyłożyła w drodze do kośioła. big_grinbig_grin
                          • milk.a Re: Queen 15.01.12, 13:54
                            Oj spadł i to sporo. Ledwo co dojechałam do kościoła, taka była śnieżyca rano.

• milk.a Re: Queen 15.01.12, 14:02
                              a tak w ogóle mam manie na słuchanie ''My fairy king''
    • sandra_2304 Re: Queen 15.01.12, 13:57
      hej zupenlie wylecial mi z glowy tylul piosenki i jak nazywa sie zespol. a piosenka caly czas chodzi mi po glowie . jest to piosenka z przed kilku lat spiewaja ja dwie dziewczyny brunetka i bladynka mulatka dziewczyny w stylu beyonce czy danity kane. na teledysku wychodza z takiej bialej willi. prosze pomozcie
      • milk.a Re: Queen 15.01.12, 14:10
        sandra_2304 napisał(a):

> hej zupenlie wylecial mi z glowy tylul piosenki i jak nazywa sie zespol. a pios
        > enka caly czas chodzi mi po glowie . jest to piosenka z przed kilku lat spiewaj
        > a ja dwie dziewczyny brunetka i bladynka mulatka dziewczyny w stylu beyonce czy
        > danity kane. na teledysku wychodza z takiej bialej willi. prosze pomozcie

To chyba niezbyt stosowny post na forum Queen.
        • kicia377 Re: Queen 15.01.12, 14:25
          milk.a napisał(a):

> sandra_2304 napisał(a):
          >
          > > hej zupenlie wylecial mi z glowy tylul piosenki i jak nazywa sie zespol.
          > a pios
          > > enka caly czas chodzi mi po glowie . jest to piosenka z przed kilku lat s
          > piewaj
          > > a ja dwie dziewczyny brunetka i bladynka mulatka dziewczyny w stylu beyon
          > ce czy
          > > danity kane. na teledysku wychodza z takiej bialej willi. prosze pomozci
          > e
          >
          > To chyba niezbyt stosowny post na forum Queen.

Popieram. smile
          • wiki3113 Re: Queen 15.01.12, 21:43
            Cóż zgadzam się z postami wyżej i naprawdę nie mam zamiaru tego komentować.
            Wy już macie ferie?Strasznie wam zazdroszczę ja mam biedna w ostatnim terminieconfusedChociaż pocieszam się tym ,że gdy wszyscy inni będę już dawno po feriach ja będę leżeć i pięknie nic nie robić.smile
            Hatterka popieram trzeba ludzi muzycznie edukować,a nie słuchać tego co puszczą.Ja na szczęście nie mam takich problemów mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnychsmile
            O tak śnieg jest nareszcie,taką mam radochę jak 5 letnie dzieckobig_grin
            • milk.a Re: Queen 15.01.12, 22:37
              wiki3113 witaj w klubie. Ferie też mam w ostatniej turze. eh.... trzeba jakoś przeżyć do tego 13 lutego
              • hatterka Re: Queen 17.01.12, 22:29
                Ehh, za to jak Wy będziecie się lenić, to ja już zapomnę, że miałam jakiekolwiek ferie. tongue_out Hmm, w sumie to doszłam do wniosku, że nieważne, kiedy jest wolne, ważne, że w ogóle jest. wink

Może jestem przewrażliwiona, ale jak zajrzałam dzisiaj do artykułu Kotek Express, to niedopatrzenie w nazwie naszego kochanego zespołu strasznie zakłuło mnie w oczy. Ktoś może stwierdzić, że to nie jest błąd, ale dla mnie to jest błędem jak najbardziej. 'Elton John opisze w swej książce m.in. zmarłego na AIDS lidera zespołu The Queen Freddiego Mercury'ego oraz innych przyjaciół, którzy zmarli na tę chorobę'. Skąd oni wzięli to 'The', nie rozumiem, no ale cóż, jak dla mnie to całkiem spora gafa, bo zdarzyło im się parę razy pisać już o Queen. Mniejsza już z tym. Ach, jak zawsze mam słowotok. wink To w takim razie napiszę jeszcze, że tego konkretnego błędu nie znoszę i działa na mnie jak płachta na byka, ponieważ albowiem zaprawdę powiadam Wam, że to idiotyczne 'The' umniejsza jak dla mnie idealną nazwę zespołu. Sprawia, że staje się ona pospolita, nieważna, jedna w wielu. No i do tego taki zespół jak 'The Queen' nie istnieje (chyba, że o czymś nie wiem wink), za to 'Queen' wzbogaca muzykę o swoje cudne brzmienie już od 40 lat. suspicious

Dobra, posmęciłam wystarczająco o moim zboczeniu dotyczącym błędów wszelakich xD

Może to niezbyt związane z tematem, no ale cóż. Trzeba o czymś mówić, żeby to forum nie umarło, a u Queen na razie nic ciekawego nie słychać, więc trzeba radzić sobie inaczej. wink Obczajałyśmy dzisiaj z kumpelą fotki płci brzydkiej, na której wspomniana płeć brzydka jest piękna, no, nie piękna, ale przystojna. wink I przeżyłam szok, kiedy się okazało, że pewien śliczny chłopaczek jest 2 lata młodszy ode mnie. Teraz nawet pomarzyć sobie nie mogę, bo się czuję jak pedobear. crying No ale patrzcie, dałybyście mu 15 lat?
                https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/395406_300839056624341_236501083058139_802038_179625853_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408201_300840073290906_236501083058139_802043_834735054_n.jpg

serceserceserce
                Trudno. Jestem pedobearem.
                Ale powiem Wam w sekrecie, że oczy to on ma podobne do innego, jeszcze śliczniejszego chłopaczka, który to chłopaczek jest realny, w zasięgu i w odpowiednim wieku. cool Dobra, koniec tego przeżywania. Żeby już tak nie offtopować, wstawiam Wam zdjęcie seksownego blondyna o czarującym uśmiechu. suspicious
                https://images2.fanpop.com/image/photos/10900000/Roger-Taylor-queen-10967771-300-350.jpg

Oraz bruneta o zabójczym spojrzeniu.
                https://www.kozaczek.pl/img_users/1322157749.jpg

A także, co tu dużo mówić... pudla! suspicious Z gitarą w dodatku.
                https://musickrecords.com/wp-content/uploads/2011/08/Brian-May.jpg

No i jeszcze Jasiu jako bad boy, żeby mu smutno nie było. wink
                https://userserve-ak.last.fm/serve/252/285468.jpg

Wybaczcie mi ten spam, kocham Was, kocham przystojnych chłopaków, kocham moją kumpelę, kocham cały świat! Tja... Sorki, jak widzicie, koleżanka dawno poszła, ale głupawka pozostała. No nic, idę dalej napawać oczy przystojnością płci brzydkiej. cool
                • kicia377 Re: Queen 18.01.12, 11:30
                  Kotek z tym "The Queen" troche przesadził, po prostu się nie zna. Ale my tak i to najważniejsze. smile

Ten chłopak ma 15?? Nie wygląda na tyle, najwyżej 18-19 bym mu dała. Skąd go wyhaczyłaś i kto to taki? suspicious

Na fejsie ukazał się taki oto teledysk z Brianem. Jestem w lekkim szoku, bo od kiedy gra coś powiązanego z hip-hopem czy czymś? Dla mnie to dziwne.
                  • hatterka Re: Queen 18.01.12, 19:00
                    Chłopaka wyhaczyłam dzięki niezastąpionemu wynalazkowi, jakim jest fejs, a konkretnie dzięki Niegrzecznemu facetowi z dobrymi manierami. cool Nazywa się Łukasz Partyka, zdaje się, że jest początkującym modelem. wink Jego fanpage na fejsie i profil na maxmodels dla ciekawskich. suspicious Muahaha, niechcący go wypromuję jeszcze ^^ Ale niech się chłopak rozwija, chcę zobaczyć, jak będzie wyglądał za 3, 4 lata, z trzydniowym zarostem. wink Wtedy to już w ogóle będzie bosko-boski. xD Okej, wracam do rzeczywistości... wink

Obejrzałam właśnie ten teledysk, moja mina: scared. Dziwne to, naprawdę, ja rozumiem, że on chce się na starość jeszcze promować itd., ale udział w takim, hmm... przedsięwzięciu jest dla mnie lekko niezrozumiały, bo przecież pieniędzy mu nie brakuje, stał się już w pewnym sensie legendą, a takie coś przypomina mi trochę chałturzenie naszych rodzimych, polskich gwiazd w centrach handlowych i Freddie wie gdzie jeszcze. W sumie ostatnio Brian łapie się za wszystko, co mu tylko podsuną, może stęsknił się za sławą i uwielbieniem młodych fanek? devil Nie wiem. W każdym razie, masz rację, dziwne to, i to nawet bardzo.
                    • kicia377 Re: Queen 19.01.12, 10:20
                      Przeglądam sobie zdjęcia ze strony "Niegrzeczny facet z dobrymi manierami" i niektórzy faceci są wyjęci z książek, które przeczytałam. Może raczej ujmę to tak: są wyjęci z mojej wyobraźni o bohaterach dobrych i złych, których sobie wymyśliłam. smile

Tak jak napisałaś, Brian chce uwielbienia młodego pokolenia. Pewnie myśli, że zapomnieli o nim i chce o sobie przypomnieć. Dla mnie to bez sensu wkręcać się do czegoś niewspólnego z tym co robił- gwiazdki pop czy hip-hop. Jak już coś, to niech nagra z rock'owymi wykonawcami jakiś fajny kawałek. big_grin
                      • wiki3113 Re: Queen 19.01.12, 20:09
                        Serio tylko 15 lat???Hm...nie wygląda na tyle,ale faktycznie świetny jest.Dobra,dobra dalej nie będę pisać,bo tylko się nie potrzebnie rozmarzęwink
                        Co do tej piosenki,właściwie nie pozostaje mi nic innego jak tylko przyznać wam racje.Naprawdę nie powinien się pchać do takich piosenek.Po prostu to nie to.
                        • milk.a Re: Queen 20.01.12, 22:19
                          Po prostu w naszym kochanym Brianie, nadal piszczy młodzieńcza dusza, ale lepiej żeby udzielał się bardziej rock' owo.

Kurcze dzisiaj rozmawiałam z moją kochaną rodziną (sarkazm) o muzyce jaką słuchali jak byli młodzi. No i zaczęli wymieniać, że People Village, Boys i inne bzdety z pogranicza disco.
                          Jeżuniu jak można tego słuchać!
                          No to ja się pytam czy kojarzą takie zespoły jak: Rolling Stones' ów, Joan Jett and the blackhearts, KISS, Guns n roses, AC/DC no i na końcu wymieniłam nasze przecudowne QUEEN. Wszyscy odparli, że nie. Rozumiecie??!!! Jak nie można znać Queen. No i w tedy mój wujek doznał (chyba) jakiegoś oświecenia i odparł, że słuchał queen. Ja już taka zadowolona, że mogę z kimś w końcu porozmawiać, a tu nagle wujek zaczyna śpiewać ''Deeensiiiing queeeen young and sweet...'' no i czar prysł. scianaOczywiście śpiewał utwór ABBY (którą nawiasem średnio lubię).
                          Normalnie załamka na całego.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie słucha się i nie słuchało się rocka. Tylko ja gustuję w tym gatunku. (Często żartuję z tego powodu i mówię, że musiałam zostać zamieniona w szpitalu i nie jestem tą ''właściwą'' Emilką ha ha... ) Wszyscy słuchają jakiegoś łupu cupu tupu srutu, albo normalnie epicką (po raz drugi sarkazm) ''Cyganeckę'' czy ''Majteczki w kropeczki''. KOSZMAR!!sciana
                          • kicia377 Re: Queen 21.01.12, 12:53
                            @milk.a To witaj w klubie! U mnie tata to tylko disco polo, a kiedy słyszy rock'a to od razu przełącza na inną stację. Mama to też, ale w mniejszym stopniu. Jeszcze kojarzy jakieś zespoły związane z rock'iem. Muszę jeszcze wypytać resztę rodziny (ciocia, wujek) czy słuchali. Hmm.. suspicious Będzie to mały wywiad. big_grin

Ostatnio zajrzałam na taką oto stronę. Kiedy tak przeglądałam rysunki to szczęka mi opadała. surprisedsurprised Jak tak można pięknie rysować? Jestem pod wielkim wrażeniem!! A wy co sądzicie?
                            • hatterka Re: Queen 21.01.12, 13:41
                              Współczuję Wam, na szczęście moja rodzina jest w sumie rockowa. Babcia kocha Presley'a, zamiłowanie do Queen przejęłam po mamie, tata słucha głównie polskiego rocka, wujek w młodości jeździł na masę koncertów, słuchał i słucha głównie hard rocka, po prostu żyć, nie umierać. serce A Queen kojarzą wszyscy, ba, nie tylko kojarzą, ale potrafią wymienić parę piosenek i skrótową biografię Freddiego (w sensie kiedy i na co umarł, ale jak na niezbyt zainteresowanych zespołem, to jest jakieś osiągnięcie wink), a babcia oprócz Elvisa uwielbia też duet Freddiego z Montserrat Caballe, po niej przejęłam małe uwielbienie do opery. Moja rodzina bywa irytująca, ale pod względem muzycznym na szczęście nie mam im czego zarzucić. cool

@kicia, WOW! shock Nie mogę się przestać wpatrywać w te rysunki. *.* Już zlubiłam, teraz będę miała co oglądać, jak brak weny mnie złapie. wink Ale kurcze, cudeńka po prostu. Zachwycam się. serce
                              • kicia377 Re: Queen 21.01.12, 14:52
                                O kurde!! Rodzina rock-manów. Moje marzenie. big_grin

@hatterka Pracujesz nad jakimś portretem? smile
                                • milk.a Re: Queen 21.01.12, 15:32
                                  Uwielbiam tą kobietę za te prace! Są nieziemskie.

Podziwiam jeszcze Gottfried 'a Helnwein 'a, który był odpowiedzialny za zdjecia Marlin 'a Manson 'a.
                                  Chyba śmiało mogę go uznać za jednego z najlepszych realistów w dziejach sztuki.

Oto jedne z jego prac:

UWAGA!! To są w czystej postaci malowane obrazy nie zdjęcia.
                                  a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409077_10150466880941188_20431706187_8863335_190293964_n.jpg
                                  a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396472_2239461325851_1827578731_1456705_24939555_n.jpg

• kicia377 Re: Queen 21.01.12, 16:12
                                    Wyglądają jak fotografie.shock Świetne!!! Artysta ma wielki talent. Szacunek. big_grinbig_grin
                                    • wiki3113 Re: Queen 21.01.12, 16:20
                                      O Boże wszystkie te prace są przepiękna!Chciałabym umieć tak rysować,ale cóż daleko mi jeszcze.
                                      Jeżeli o mnie chodzi to mam szczęście.Moja mama jest wielką fanką Queena.Mój tata Guns N' Roses i starej polskiej muzyki.Ogólnie rockowa rodzinkasmile
    • padlinka13 Re: Queen 21.01.12, 22:10
      kocham zespół Queen . ; )
    • rasberry Re: Queen 21.01.12, 22:12
      tak więc, uwielbiam Freddiego big_grin
      • hatterka Re: Queen 22.01.12, 00:22
        Muahaha, historyczna chwila, ten oto post jest 666 na naszym forum. Spełniłam swoje marzenie, a szatan się mną interesuje. cool

@kicia, teraz pracuję nad rysunkiem o trochę innej tematyce niż zwykle, tylko z wyobraźni, ale będę musiała narysować też portret kolegi, bo już mu obiecałam dawno, a wczoraj jeszcze się dopominał, argh, nie lubię rysować facetów. wink

@milk.a, to mnie zabiło. Umarłam i ożyłam, żeby się tylko wpatrywać w te prace. To jest już czysty geniusz, jak powiem, że jestem pod wrażeniem, to i tak nie odda to stanu, w jakim teraz się znajduję, orgazm dla oczu, że tak to nazwę, bo o tej porze nie potrafię wymyślić żadnego porównania bez skojarzeń. wink Ale kurcze, kurcze, kurczę! Padam autorowi do stóp.

• hatterka Re: Queen 22.01.12, 00:37
          Zapomniałabym.
          @padlinka13, @rasberry, witamy, mam nadzieję, że zostaniecie tu na dłużej wink

A jeszcze tak bajdełejem: nie uważacie, że Brian z gitarą inną niż Red Special wygląda co najmniej, hmm... dziwnie? suspicious
          https://webspace.webring.com/people/pq/queencdr/brianzw.jpg
    • pencia Re: Queen 22.01.12, 09:16
      Queen rządzitongue_out
      • kicia377 Re: Queen 22.01.12, 13:27
        Oj tak, Brian bez swojej Red Special to już nie to samo. wink
        • hatterka Re: Queen 26.01.12, 01:10
          Kolejne foto z serii "Brian dziwnie wygląda bez...." Nie mogłam się powstrzymać.
          Jeszcze bez pudla na głowie, 1963 r., jako 16-latek. wink
          http://img545.imageshack.us/img545/2351/14feebc91e04af07.th.jpg
          Przepraszam, że Was zbaczam, ale znów nie mogę się powstrzymać: dobra dupa z niego była! cool Tym bardziej, że ma tu minę praktycznie identyczną, jak inny osobnik płci męskiej, kiedy zaczyna sobie brzdąkać na gitarze, dobrze znam to skupienie i przymrużone oczy. suspicious I w ogóle podobni trochę są, na pewno tak samo wysocy i chuuudzi, ale już cicho sza, bo nie będę mogła spać. wink

I genialne zdjęcie Rogera, też znalezione na forum.queen.pl suspicious
          http://img256.imageshack.us/img256/3384/31163101668583214927100.th.jpg
          Zakochałam się po prostu w tej fotce, ta mina + karty + okulary = szczerząca się do monitora ja.
          Miniaturki, coby forum nie rozciągnęły za bardzo, zawsze można kliknąć i powiększyć wink

I jeszcze jedno, które musiałam wrzucić ze względu na naszego kochanego blondyna.
          https://24.media.tumblr.com/tumblr_ltrthnTux71qmk3ffo1_500.jpg
          "Patrzcie, co znalazłem!"
          A Fred już się rozmarzył na myśl o małym melanżu.cool

I jeszcze mam prośbę: jaki to koncert, kojarzycie może? Bo zdaje mi się, że gdzieś już widziałam Freddiego w tych gatkach, ale to dawno było i za nic nie mogę sobie przypomnieć, a męczy mnie to jak zadra pod paznokciem. uncertain
          https://honeyinthesun.com/wp-content/uploads/2011/09/aaron-richard-e-freddie-mercury.jpg
          • kicia377 Re: Queen 26.01.12, 15:03
            Ooo Brian jaki młodziak. No fakt, bez swojego pudla na głowie to już nie ten sam facet. wink
            Roger jaki hazardzista. big_grin

Ale mają zaciesza. Pewnie dlatego że to wódka polska i robiona przez polaków. Hmm.. dla VIP-ów. big_grin Heh. xD
            Co do koncertu to sama nie wiem. Napewno koniec lat 70- tych. smile
            piwo
    • justa28t Re: Queen 26.01.12, 14:41
      yyy... a kto to jest ?
      • hatterka Re: Queen 26.01.12, 23:31
        @kicia, kurcze, skubańcy tyle tych koncertów grali, że nawet jak zawęzić poszukiwania tylko do końca lat 70-tych, to jest tego masę. Ale będę szukać cały czas, pewnie natknę się przypadkiem i w najmniej oczekiwanym momencie, a na razie nie tracę nadziei big_grin

Tak sobie przeglądałam foty na fejsie i znów trafiłam na list pisany przez naszego kochanego wokalistę. big_grin Może część z Was już widziała, ale nie zaszkodzi, jak będzie też tutaj, będzie można zrobić analizę pisma Freddiego. Ma ktoś ambicje na zostanie grafologiem? suspicious
        KLIK
        I tekst bardziej czytelny, dla zainteresowanych:

'Hello there -
        I’m writing to you from my bed because I can’t be bothered to get up today as it is raining buckets outside, and to be honest I’m suffering from a humongous hangover!
        I have taken up a bad habit (smoking) - because everyone around us has constantly been smoking for the last few years - so as John would say, ‘If You Can’t Beat ‘Em - Join Them’ - People say it will affect my voice but that’s a load of bull! I hope to be in fighting ? for the next album which we begin recording at the end of June ‘81 in Munich.
        By the way hope you all enjoyed Roger’s solo effort as much as I did -.

O.K. it’s time I craweled out of bed - and here’s hoping for some sunny weather -

Have fun!
        Lots of love -,
        Freddie'
        cool

Pochwalę się jeszcze, że wielkie 'F' piszę tak jak Freddie, zaczęłam tak robić pod koniec zeszłego roku, ciężko było, ale się przestawiłam, żeby chociaż minimalnie upodobnić swoje bazgroły do pisma geniusza. wink Na początku moi znajomi nie mogli rozkminić, co to za litera, ale już się przyzwyczaili. wink No i nauczyłam się wręcz perfekcyjnie podrabiać podpis Fryderyka, na prawdziwy autograf nie mogę już niestety liczyć (crying), to chociaż sama sobie napiszę. xD Wiem, jestem niezrównoważoną psychiczne psychofanką. Cóż, muszę jakoś z tym żyć. suspicious

I wiem, że takie rzeczy powinno się olewać, no ale:
        @justa28t, dziecię drogie, nie trolluj nam tu na forum, błagam, jest tyle innych tematów, w których możesz oddawać się beztroskiemu spamowaniu. Nie pozdrawiam i żegnam bardzo ozięble.

• kicia377 Re: Queen 27.01.12, 13:13
          Fajnie, że umiesz podrabiać autograf Freda. Teraz będziesz mogła nabierać małe dzieciaki lub dzieci gwiazdek Disneya. big_grin Heh. xd

Niedługo wychodzi "Queen. Nieznana historia". Kto ma zamiar kupić? Na empiku.com już jest przedsprzedaż. smile
          • hatterka Re: Queen 27.01.12, 13:35
            Mam zamiar kupić, ale poczekam już do premiery, chwilowo cienko z kasą u mnie. Nawet na fejsie był konkurs, wystarczyło odpowiedzieć, jak brzmiało prawdziwe imię i nazwisko Freddiego oraz skąd pochodził, wysłałam odpowiedź, ale nic z tego. Książka wędrowała do 100, 200 i 300 osoby, które dobrze odpowiedziały, znając moje szczęście byłam 99. tongue_out

A jeszcze tak luźno nawiązując do tego podrabiania, to moja szkoła miała kręcić lipdub. Oczywiście nic z tego nie wyszło, a szkoda, bo miałam zamiar przebrać się za Freddiego, wtedy bym rozdawała autografy, haha cool
            A jako ciekawostka: lipdub KUL z wykorzystaniem Don't Stop Me Now. wink
            • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 14:45
              WOW!!! Zaje*iste!! ... Zabrakło mi słów. big_grin
              Świetnie im to wyszło. Widać, że zgrana szkoła. ^^
              Heh. Szkoda że nie nakręciliście, bo bym sobie poooglądała. Hmm.. a już mieliście w planach konkretną piosenkę lub scenografię?
              piwo
              • hatterka Re: Queen 27.01.12, 15:51
                Piosenkę miał ogarniać samorząd, na początku w planach było chyba coś Michaela Jacksona, ale nie wyszło, bo trzeba by za dużo płacić za wykorzystanie w filmiku, prawa autorskie itd., nie znam się na tym. tongue_out No i stanęło na 5 czy 6 jakichś mało znanych piosenkach (szczerze mówiąc, kompletnie nie pamiętam tytułów, nie kojarzyłam żadnej z nich, poza tym to było rok temu), z których mieliśmy wybierać, ale nic z tego nie wyszło. Co do scenografii, to nic nie było ustalone, najpierw za dużo zamieszania z załatwianiem kamerzysty, potem przygotowania do studniówki wszystkich zajęły. A tydzień przed swoją własną studniówką chłopak z 3 klasy popełnił samobójstwo, więc już o lipdubie nie mogło być mowy, nikt nawet o tym nie myślał, nie w takich okolicznościach. Może za jakiś czas pomysł wróci do obiegu, ale ja już pewnie będę wtedy na studiach.
                • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 16:12
                  Uuu.. no to nie ciekawie. sad Moja koleżanka wybiera się do Jagiellonki. Może ona będzie miała jakieś szczęście. A tak w ogóle to jakaś szkoła brała już udział w czymś takim?
                  • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 16:22
                    Chodzi o Płock. wink
                    • hatterka Re: Queen 27.01.12, 19:43
                      Z tego, co wiem, chyba nie. Jagiellonka miała to zapoczątkować, ale wyszło jak wyszło. sad Nieciekawa historia, ale różne rzeczy się zdarzają.

W każdym razie, mimo wszystko, polecam Jagę, bardzo polecam, to nie jest zwykła szkoła, to szkoła życia i przetrwania w jednym. wink
                      • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 20:11
                        W mojej szkole krążą plotki, że Jagiellonka spadła z poziomem nauczania. Czy to prawda? Dlatego tak mało osób idzie tam. Osobiście nie mam zdania na ten temat. indifferent
                        • hatterka Re: Queen 27.01.12, 20:50
                          Hmm, czy spadła? Myślę, że raczej nie, chociaż zależy, na jakich nauczycieli się trafi. Akurat u mnie od przedmiotów rozszerzonych, to jest z biologii i chemii, mamy dwie stare panny, którym już zwyczajnie się nie chce, dlatego może być kiepsko z tymi, którzy sami nic a nic nie pracują i chcą tylko przejść z klasy do klasy. To wszystko zależy od nauczyciela, na jakiego się trafi, tak samo w Małachu, który jest niby taki super i w ogóle. Moja koleżanka jest tam na mat-fizie, a z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że ja z moją wymęczoną 3 z fizyki umiem więcej od niej, chociaż ma 4 z aspiracjami na 5. Myślę, że jeśli ktoś chce się uczyć, to z Jagiellonki wyniesie więcej niż z konkurencyjnych szkół, za to ten, kto olewa, będzie narzekał na wszystko, zaczynając od poziomu, kończąc na okropnych nauczycielach. wink Taka moja skromna opinia jako uczennicy tejże szkoły. wink
                          Prawdę mówiąc, nie spotkałam się jeszcze z opiniami, że w Jadze spada poziom, raczej, że jest to klasztor i najbardziej wykańczająca psychicznie szkoła, przy czym z tym ostatnim się zgadzam. Jeśli ktoś nie chce wysłuchiwać, trzęsąc się pod tablicą: "A gotować chociaż umiesz? To do zawodówki!", to raczej niech tu nie przychodzi. suspicious Ale za to z mojego dochodzenia wynika, że Jagiellończycy nie mają najmniejszych problemów na studiach, bo nawet najbardziej zdziwaczali profesorowie są niczym w porównaniu z panem M. M. czy panią C. K. wink No i jest to dosyć wycieczkowa szkoła, ciągłe wyjazdy do Teatru im. Stefana Jaracza w Łodzi (przy okazji kilka godzin w Manufakturze serce), na opery do Warszawy, jakiś wypad do kina - oczywiście, jeśli trafi się na pana Wiesława jako nauczyciela polskiego. ^^

Btw, koniec ferii, a ja w poniedziałek mam klasówkę z biologii, kartkówkę z angielskiego, kartkówkę z chemii, a we wtorek sprawdzian z rosyjskiego. To jest właśnie Jagiellonka. tongue_out
                          • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 21:08
                            Z twojego opisu wynika, że szkoła średnia jest straszna jak dla mnie. Już mam stracha. Brr... No fakt, trzeba się uczyć żeby coś umieć w życiu. Najgorzej jak jakiś natrętny nauczyciel uwiesi się na uczniu.
                            U mnie w szkole straszą tą średnią szkołą. Prawie codziennie ta sama gadka: "nauczyciele są wredni". Już mi się mózg lansuje, dostaję świra. tongue_out
                            • wiki3113 Re: Queen 27.01.12, 21:29
                              Co do waszej rozmowy o szkołach...hm,ja mam jeszcze do szkoły średniej dużo czasu.Chociaż właściwie za dużego wyjścia nie mam.Chodzę do gimnazjum przy LO,więc pewnie tam pójdę.Znając mnie na humana albo do klasy francuskojęzycznej.Średnio mnie to cieszy,bo już w gimnazjum cisną jak nienormalni wolę nie myśleć co będzie potem,ale jak Kicia sam napisałaś trzeba się uczyć żeby coś osiągnąć.
                              Hatterka wiesz,że od razy po feriach nie może być sprawdzianu???No chyba,że tak bardzo chcesz i wszystko umiesz smile
                              • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 21:34
                                LO przy gimnazjum od razu- to masz ułatwiona sprawę. Chociaż możesz się zorientować co i jak. W gimnazjum, no fakt cisną, ale nie tak jak w liceum. smile
                                • wiki3113 Re: Queen 27.01.12, 21:38
                                  Nie tak jak w liceum fakt.I to mnie przeraża.Moje gimnazjum jest bodajże drugie w Bydgoszczy i nasi nauczyciela mają chyba za jakiś cel wykończyć czy coś.Mam nadzieje,że się przyzwyczaję i jakoś ogarnę,bo jak na razie moją średnią pozostawię bez komentarza.Cóż odliczam dno do feriismile
                                  • kicia377 Re: Queen 27.01.12, 21:51
                                    Początek w gimnazjum jest trudny, ale potem jest coraz lepiej. W trzeciej klasie cisną gorzej, bo nauczyciele przeżywają egzaminy itd. wink
                                    • hatterka Re: Queen 28.01.12, 00:42
                                      Wiki, w mojej szkole nie przestrzegają żadnych zasad, przykład: oficjalnie mogą być 3 sprawdziany w tygodniu. Jak to jest w realu? Są te 3 sprawdziany, ale następny nauczyciel orientuje się, że kończy się dział, więc: "Widzę, że już macie wpisane klasówki, nic nie szkodzi, zrobimy kartkówkę, taką na 45 minut". Wredne i chamskie, ale interwencje u wychowawcy nic nie dają, bo "nikt wam nie kazał przychodzić do tej szkoły", a do dyrektora nie warto nawet iść, bo na tydzień się poprawi, a potem zrobi się jeszcze gorzej. Ale da się przyzwyczaić, to tylko na początku wydaje się straszne.
                                      A umiem oczywiście wszystko, całe ferie intensywnie się uczyłam na zakupach, plotkach z koleżankami i wzajemnym dręczeniu smsami i przez fejsa z kolegą serce. Od jutra będę ogarniać, Queen w słuchawkach i do roboty. suspicious

Nie bójcie się liceum, nie warto tracić nerwów! wink Kicia, przepraszam, że Cię wystraszyłam, proszę, piwko piwo na rozluźnienie. cool Niektórzy nauczyciele są straszni, to fakt, ale trzeba sobie wmawiać, że zachowują się tak dlatego, bo zazdroszczą nam inteligencji, urody, przyjaciół itd., my osiągniemy wszystko, szczęście, sławę, a oni nadal będą anonimowo uczyć kolejne tłumy nastolatków, użalając się nad swoim nędznym żywotem. Mówię Wam, jak się tak pomyśli, kiedy stoi się pod tablicą i słucha złośliwości nauczyciela, to od razu robi się lżej na sercu. smile

Nie chcę zachowywać się jak stara, doświadczona życiem ciotka, ale dam Wam coś w rodzaju rady, wskazówki: to, jak będziecie się czuły w liceum, zależy nie od poziomu szkoły, nawet nie od nauczycieli, ale od Waszej klasy. Jeśli nie będzie zgrana, to lepiej uciekać, gdzie pieprz rośnie. Mam to szczęście, że moja jest cudowna, czasem są jakieś nieporozumienia, byłoby niemożliwe, gdyby ich nie było, ale ogólnie jest świetnie. Wspieramy się jak możemy, pomagamy sobie, jesteśmy zazwyczaj solidarni, jeśli jakiś nauczyciel nas gnębi albo coś podobnego. Wiem, że mogę na nich liczyć, a to bardzo pomaga. Zawsze jest ktoś, kto może powiedzieć "Też dostałem 1", "Na mnie też matematyczka się uwzięła". Od razu znika przygnębienie, jeśli się wie, że ktoś ma podobny problem, a jednak się nie załamuje. wink
                                      Liceum to może nie są najpiękniejsze lata, jeśli chodzi o naukę, ale najpiękniejsze, jeśli chodzi o przyjaźnie... i nie tylko przyjaźnie suspicious. Nie jest się już dzieckiem, ale nie jest się jeszcze dorosłym, i to jest cholernie fascynujące. ^^
                                      • kicia377 Re: Queen 28.01.12, 19:00
                                        Poczułam się lepiej po przeczytaniu wpisu. smile Co ma być to będzie. Jeszcze mam trochę czasu na wybór szkoły to się zobaczy. Przy zgranej klasie wszystko wydaje się łatwiejsze. Obecna klasa jaką mam jest świetna. Oby była podobna w następnej szkole. big_grin
                                        Jutro niedziela, trzeba wziąć się za naukę. Sprawdzian z fizyki wyczuwam we wtorek. xD
                                        • wiki3113 Re: Queen 28.01.12, 21:06
                                          Też tak jakoś mi się lepiej zrobiło po przeczytaniu postusmileJeszcze czas jest jak przyjdzie liceum będę się martwić.
                                          Oj tak trzeba się uczyć w tym tygodniu nauczycielom odbiło z ilością sprawdzianów.Kicia nie da się ukryć fizyka to zuotongue_out
                                          • kicia377 Re: Queen 28.01.12, 22:23
                                            Wiki, racja fizyka to zuo. Żeby coś zapamiętać to muszę kilka razy przeczytać tematy, a potem korki u mamy. Potem na lekcji "małe" ściąganie i jest 4. big_grin
                                            • hatterka Re: Queen 29.01.12, 01:33
                                              A mi się zrobiło lepiej, kiedy przeczytałam, że Wam się zrobiło lepiej. smile

Ja tu tylko na moment, zobaczcie, co znalazłam: KLIK.

Środek nocy, siedzę owinięta kołdrą, słucham tego i płaczę, sama nie wiem dlaczego. Nie wiem, po prostu... Za dużo uczuć teraz się we mnie kłębi, smutek, melancholia, tęsknota za Freddiem, i jeszcze ten smutny rodzaj radości. Trochę to głupie, tęsknić za kimś, kogo się nie znało, nie widziało nigdy w życiu, ale w końcu fanom wolno więcej. To najcudowniejszy cover Imagine, jaki słyszałam, i aż mnie coś ściska za serce, że mogę usłyszeć tylko średniej jakości nagranie, zagłuszane głosem fanów. Ale cieszę się, że chociaż to. Myślałam, że jak spróbuję opisać to, co czuję, to zrobi mi się lepiej, ale nic z tego, nie potrafię nawet nazwać tego, co we mnie siedzi. I pomyśleć, że nieco ponad dwie minuty słuchania mogą wyzwolić w człowieku tyle sprzecznych myśli... No nic, idę po więcej chusteczek. cry
                                              • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 13:31
                                                Piękny cover. serce Rozumiem Cię. Też mam tak czasami, że nie znam człowieka osobiście lub tylko z widzenia a tęsknię za nim. Nasila się to wieczorami. smile Zazwyczaj są to piosenkarze, ale i inni ludzie, tacy bardziej realni. wink Cii.. bo się wyda. wink
                                                • rasberry Re: Queen 29.01.12, 14:17
                                                  soreczka za nieobecność. sobie zapomniałam tongue_out i chyba nie jestem w temacie, serio, nie chce mi sie rolować do góry, oświecicie mnie?

P.S jak dobrze że powstał taki wątek!
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 14:21
                                                    @rasberry Witamy! Ostatnio gadałyśmy o szkole, a zwłaszcza o wybór liceum. Trochę o "Queen nieznana historia" itp. Więcej szczegółów dowiesz się czytając poprzednie posty. wink
                                                • hatterka Re: Queen 29.01.12, 14:27
                                                  kiss
                                                  Oj tak, w ogóle wieczory i noce to dziwna pora. Nawet nocne rozmowy są jakieś bardziej szczere, prawdziwe.

Macie tak czasem, że widzicie jakiegoś człowieka i czujecie się, jakbyście znały go od dawna, chociaż nie zamieniłyście z nim nawet słowa?
                                                  Ja tak mam z jedną osobą, znam go w sumie niedługo, a mam wrażenie, jakby był moim najlepszym przyjacielem od dzieciństwa, i było tak nawet wtedy, kiedy znaliśmy się tylko na 'cześć'. Dziwne to trochę i nielogiczne, bo żeby komuś zaufać, trzeba go dobrze poznać, ale widocznie od każdej reguły są wyjątki. smile
                                                  • hatterka Re: Queen 29.01.12, 14:31
                                                    To wyżej to do wcześniejszego postu Kici ofc. wink

@rasberry, witamy na pokładzie big_grin
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 14:34
                                                    Hmm.. ja chyba tak nie mam, a szkoda. Ale za to mam często deja vu (nie wiem czy dobrze napisane). Mam takie sytuacje, które jakby mi się śniły i powtarzam to jeszcze raz. Raz miałam tak, że oglądam film i mówię do taty, że to już było. On mówi że nie, a w tv mówią, że premiera dopiero teraz jest. Już niepamiętam co to za film. Miałam także taką sytuację, że wiedziałam co pani będzie mówiła na lekcji. big_grin
                                                  • hatterka Re: Queen 29.01.12, 14:51
                                                    Niedługo będą Ci się śniły odpowiedzi na klasówki, skoro już lekcja nawet była. big_grin
                                                    Mogę wtedy liczyć na jakąś małą wróżbę? suspicious
                                                    A na poważnie, mi deja vu się zdarza tylko w przypadku, kiedy z kimś piszę, mam wrażenie, że już kiedyś z kimś gadałam, dokładnie te same słowa itd., a jak się pytam, czy nie pisaliśmy już kiedyś o tym, to się okazuje, że nie, a wtedy <szok>. shock
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 14:57
                                                    Ta lekcja to była w podstawówce w dodatku niemiecki. shock Nie lubię tego języka.
                                                    Wróżba wróżbą, "wizje" przychodzą same. Kurde.. jak ja bym chciała tak naprawde zajrzeć w przyszłość i wiedzieć co będzie kiedyś. Marzenie.. big_grin
                                                  • hatterka Re: Queen 29.01.12, 15:17
                                                    O nie, niemiecki, brrr... Nigdy nie uczyłam się tego języka, ale jego brzmienie mnie odstrasza (wyjątkiem jest tu Rammsteinowe 'Du. Du hast. Du hast mich!', ale to już inna historia wink). W podstawówce i w gimnazjum miałam tylko angielski, teraz doszedł mi rosyjski. wink

Hmm, ja chyba nie chciałabym wiedzieć dokładnie, co będzie w przyszłości, co najwyżej jakieś małe przebłyski dotyczące konkretnych osób. suspicious Za to chciałabym chociaż na jeden dzień umieć czytać w myślach, tak! Ciekawe, czego bym się dowiedziała. ^^
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 15:25
                                                    Niemiecki jest blee.. uczę się go od drugiej klasy podstawówki. Więcej pamiętam z młodszych lat niż z tego gimnazjum. Nie polecam uczenia się go. tongue_out
                                                    Jakbyś czytała w myślach to dowiedziałabyś się ciekawych rzeczy. Tylko potem ciężko pewnie zasnąć by było z nadmiarem informacji i ploteczek. suspicious
                                                  • hatterka Re: Queen 29.01.12, 15:34
                                                    Fakt, o tym nie pomyślałam. To jednak nie chciałabym czytać w myślach, sen jest najważniejszy. ^^
                                                    Myślałaś już, jaki drugi język wybierzesz w LO? suspicious
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 15:38
                                                    Jeszcze nie myślałam. W ogóle to nie wiem gdzie i na jaki kierunek. Pierwszy to pewnie angielski, bo to ważny język, przyda się w życiu. A drugi to nie mam pojęcia. Może francuski? suspicious
                                                  • hatterka Re: Queen 29.01.12, 15:57
                                                    Angielski z tego co wiem jest chyba obowiązkowy we wszystkich szkołach. wink
                                                    Francuski serce Piękny jest, miałam go wybrać, ale stwierdziłam, że jednak za trudny, a ja nie mam specjalnych zdolności językowych, więc poszłam na ruska. wink W każdym razie polecam francuski, gdybym mogła wybierać jeszcze raz, stanęłoby na nim.
                                                    A teraz muszę się męczyć na rosyjskim z tymi jego dziwnymi, zdradliwymi końcówkami -.- Na szczęście tylko jeszcze do końca tego roku, w przyszłym wreszcie odpadnie mi drugi język, PO, PP i technologia informacyjna, czekam na to, od kiedy przyszłam do Jagi. xD Za to będzie maturka... Boję się trochę, ale mam jeszcze czas. tongue_out

Idę na razie, muszę w końcu zajrzeć do książek. sciana

Trzymaj się! piwo
                                                  • kicia377 Re: Queen 29.01.12, 20:14
                                                    Francuski trudniejszy od rosyjskiego? Mi się wydaje, że z rosyjskim jest gorzej, bo są inne litery. wink
                                                  • wiki3113 Re: Queen 29.01.12, 20:33
                                                    Polecam francuskiserceSama uczę się go już siódmy rok i naprawdę ten język jest piękny.Faktycznie dość trudny,ale nie jest tak źle jak by się mogło wydawać.
                                                    Jeszcze co do coveru piękne.Przyznam,że nie przepadam za bardzo za tą piosenką,ale cover bardzo mi się podoba.Jest taki...no sama nie wiem jak to napisać,mam nadzieję,że zrozumiecie.
                                                    Ja nie miewam deja vu.Chyba tylko raz mi się zdarzyło,ale to było dawno.Nie chciałabym znać przyszłości.Wtedy wszystko byłoby takie nudne.Chociaż czytanie w myślach tak na parę dni by się przydało.Wiele ciekawych rzeczy bym się pewnie wtedy dowiedziałasuspicious
                                                  • kicia377 Re: Queen 05.02.12, 15:26
                                                    Tekst linka

Co wy na to?
                                                    Ja pozostawię to bez komentarza. indifferent
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 05.02.12, 19:19
                                                    czeeeść dziewczyny wink jezu, dawno mnie tu nie było . mogłybyście mi streścić co tu się działo ? byłabym wdzięczna wink

a co do ostatniego : myślę,że Adam Lambert sobie z tym poradzi , ale nigdy nie zastąpi Freddiego . Moim zdaniem mogli wybrać kogoś lepszego na wokalistę
                                                  • wiki3113 Re: Queen 05.02.12, 20:39
                                                    anahi_loveyou głównie o szkole jak widzisz szkoła wbija się gdzie się da wink

No cóż zostawiam do bez większego komentarza.Przynajmniej wie,że nie zastąpi Freddiego.Chociaż przyznaję,że mogło być gorzej i Lambert nie jest aż takim złym wyborem.
                                                  • hatterka Re: Queen 06.02.12, 16:25
                                                    Misiaczki, spokojnie smile Adam zdementował te ploty na swoim twitterze, wypowiadał się tylko w kontekście wcześniejszego występu na EMA, a dziennikarz jak zawsze wszystko przekręcił i z tego, co mi wiadomo, to na razie poważniejszej współpracy nie planują, chyba że pudelkowi i blondiemu strzeli coś do głowy. wink Wybaczcie, ale nie chce mi się teraz szukać linka, bo mam masę szkolnych spraw na głowie i ledwo żyję sad Ale przyznam się, że jak to zobaczyłam i nie wiedziałam jeszcze, że jest to niepotwierdzone, to się trochę... nie wiem... zawiodłam? Nie powiem, nawet lubię Lamberta, ale nie w twórczości Queen, to mi się gryzie w moim osobistym odczuciu, ale nie aż tak jak Gaga, albo ten pożal się Boże raper (?) czy kto to tam jest, w którego teledysku wystąpił ostatnio Brian. Chociaż w sumie ostatnio dotarłam do wcześniejszych utworów Gagi, no i stwierdzam, aczkolwiek niechętnie, że całkiem mi się spodobało. Może gdyby poszła w tym kierunku, to na hasło 'Lady Gaga w Queen' nie miałabym miny wyrażającej chęć mordu. tongue_out Niby nic nadzwyczajnego, ale tysiąckrotnie lepsze od tego, co teraz tworzy, przynajmniej w moim odczuciu, bo słychać instrumenty, a nie jakieś komputerowe jebudu, no i na początku nie powiedziałabym, że to ona śpiewa, a tu zaskoczenie.

BTW, dojrzewam do decyzji, żeby zacząć uczyć się grać coś Queenowego, ale to będzie raczej trudne zadanie tongue_out Najpierw muszę doszlifować to, a potem biorę się chyba za jakąś kompozycję naszego kochanego i wielbionego tutaj Freddiego. serce cool
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 06.02.12, 18:56
                                                    @hatterka jak zaczniesz coś grać to to nagraj chętnie sobie posłucham wink

myślę,że Queen nie powinien się reaktywować . Freddie umarł to i koniec Queen'u . Po co szukać następcy ? oni za młodzi też nie są , a nikt Freddiego nie zastąpi ...
                                                  • wiki3113 Re: Queen 06.02.12, 19:45
                                                    Haterka chciałabym usłyszeć jak grasz coś Queenowego albo chociaż Green Day,bo od jakiegoś czasu kocham tą piosenkę serce
                                                    Dobrze,że Adam zdementował te plotki,bo faktycznie nie ma takiego wokalisty,który mógłby zastąpić Freddiego.Co do Lady Gagi nie wiem bi ny musiała nagrać żeby mnie do sb przekonać.Zniechęciłam się do niej strasznie i wole nawet nie myśleć żeby miała z zespołem cokolwiek w spólnego oprócz pseudonimu.
                                                  • kicia377 Re: Queen 06.02.12, 21:13
                                                    anahi_loveyou Popieram cię. Nie kupuję Queen w reaktywacjach. A Brian trochę mnie wkurza wcinając się do innych wykonawców, żeby go z powrotem zauważono.
                                                    Jedyna piosenka Gagi, która mi się podoba to "You & I".
                                                    Hatterka, piosenka Green Day "Wake Me Up, When September Ends" była jedną z pierwszych piosenek, którą zagrałam na gitarze. Do tej pory nie wychodzi mi to perfekcyjnie, ale wychodzi. cool
                                                  • hatterka Re: Queen 08.02.12, 16:24
                                                    Hmm, kiedyś tak sobie rozkminiałam z kolegą, że jak już się nauczę w miarę dobrze grać, to będziemy nagrywać covery (ja - keyboard, on - gitara) i wstawiać na yt, ale to raczej tylko takie głupie żarty były. wink Niemniej jednak nie mówię nie, może kiedyś coś się uda. suspicious Ale na razie jeszcze duuużo pracy przede mną. Ech, teraz żałuję, że rodzice nie wysłali mnie do szkoły muzycznej, jak moja babcia im to doradzała... Ale cóż, mówi się trudno. Sama nigdy nie dojdę do takiego poziomu, do jakiego bym chciała, ale teraz liczy się dla mnie już tylko przyjemność z grania (a właściwie trochę nieudolnego brzdąkania tongue_out), nic mnie tak nie odpręża. cool

Kicia, od kiedy grasz? big_grin
                                                    Hmm, kiedyś strasznie ciągnęło mnie do gitary, ale jednak zamiłowanie do klawiszy zwyciężyło. No i za dużo osób mi mówiło, że mam dłonie pianistki. tongue_out

A teraz do sedna, czyli po co tu weszłam:
                                                    nie wiem, czy widziałyście, ale wyciekł dotąd nieujawniony, mega długi wywiad z (podobno, jeszcze nie słuchałam) wyluzowanym, rozgadanym Freddiem. KLIK Zaraz biorę się za słuchanie, mam nadzieję, że coś zrozumiem, bo mój angielski woła o pomstę do nieba, przynajmniej, jeśli chodzi o rozumienie ze słuchu. xD
                                                  • kicia377 Re: Queen 08.02.12, 22:19
                                                    Gram od ponad półtora roku. W tamtym roku chodziłam na lekcje do MDK. Teraz już nie chodzę, bo nie mam zbytnio czasu i jeszcze czas na dojazd, to trochę schodzi...
                                                    Na pewno kiedyś w przyszłości będziesz dobrze grała. Covery i linki z twoim wykonaniem mile widziane na youtube i na Kocie . wink
                                                    U mnie z angielskim to cienko. Dużo nie zrozumiem, uczę się go dopiero 3 lata, więc... Ale spróbować nigdy nie zawadzi. big_grin
                                                  • wiki3113 Re: Queen 09.02.12, 19:11
                                                    Też gram na gitarze smileCo do klawiszy to moje umiejętności kończą się na gamie i kilku melodyjkach tongue_out
                                                    Mój angielski ujdzie w tłumie,że tak się wyrażę.Chociaż jeżeli chodzi o słuchanie to może być źle.Szczególnie jeżeli ktoś ma tak piękny akcent jak nasz Freddie.Ale spróbować nie zaszkodzi wink
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 09.02.12, 19:44
                                                    a ja nie gram na niczym wink
                                                    a angielski w miarę, w miarę wink ale Freddiego to się zawsze posłucha . big_grin
                                                  • kicia377 Re: Queen 15.02.12, 16:25
                                                    Freddie
                                                    Po zobaczeniu tego od razu reakcja: Oooo.. ^^ i banan na twarzy. big_grin
                                                  • wiki3113 Re: Queen 15.02.12, 18:27
                                                    Hahaha świetne big_grin
                                                  • kicia377 Re: Queen 17.02.12, 13:19
                                                    Tak sobie przeglądam youtube i trafiłam na taki filmik. Co sądzicie o tym wykonaniu?
                                                    Mi się nawet podoba, oprócz tego, że nie zaśpiewali pierwszej zwrotki. Na początku myślałam, że się przesłyszałam. Musiałam sprawdzić tekst, żeby się upewnić co jest nie tak. smile
                                                  • hatterka Re: Queen 17.02.12, 16:00
                                                    Ciekawe, ciekawe big_grin Faktycznie szkoda, że pominęli pierwszą zwrotkę.
                                                    Po takim filmiku widać, ile pracy musiała Królowa włożyć w nagranie BoRhap - tutaj jest kilkadziesiąt osób, które dwoją się i troją, żeby osiągnąć odpowiedni efekt, a w studiu było tylko czterech muzyków i taśma nagrywana prawie do zniszczenia. Robi wrażenie.

Mam plan. Po maturze, czyli za jakieś półtora roku, mam zamiar pojechać do Londynu na musical We Will Rock You i nikt i nic mnie przed tym nie powstrzyma. suspicious Kto jedzie ze mną? ^^
                                                    Póki co oglądam tutaj, tu druga część. Szkoda tylko, że obsada teraz jest inna, bo Tony Vincent (gra Galileo) jest irytujący, ale w ten cudnie irytujący sposób, który wręcz uwielbiam. wink
                                                  • kicia377 Re: Queen 17.02.12, 16:55
                                                    Rodzice by mnie nie puścili. A tym bardziej za granice. sad
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 17.02.12, 20:33
                                                    hatterka , oj pojechałabym z tobą wink
                                                  • hatterka Re: Queen 18.02.12, 13:42
                                                    To jedziemy! xD Kicia, to poczekamy, albo zorganizujemy drugi wyjazd, jak już będziesz mogła, a wtedy to będzie piękne - napad szalonych fanek na Londyn wink I przy okazji zostawimy ślad na murze Garden Lodge. suspicious
                                                    Ale to na razie sfera marzeń, więc może chwilowo zajmijmy się czymś, a właściwie kimś innym. Jak wiecie, John jest, delikatnie mówiąc, najmniej utalentowanym w kierunku śpiewu muzykiem Queen. Ale też jest najbardziej utalentowany pod względem, hmm... płodności. suspicious W każdym razie, jego syn Luke nie odziedziczył po tatusiu antytalentu do śpiewania, wręcz przeciwnie. Próbka jego umiejętności: KLIK. Dobra, przyznaję się, zakochałam się po prostu, gitara + ładny głos = jestem kupiona. cool I tak się zastanawiam, jak to jest, że Biebery i Bieberopodobne twory robią karierę, a młody Deaky jest nieznany, to zbrodnia jest przecież! Cóż, pozostaje mi tylko życzyć Luke'owi szczęścia i rozwijania talentu. wink BTW, sprawdziłam, urodził się 5 grudnia 1992 r. Grudniowe chłopaki są utalentowane, bez dwóch zdań, szczególnie ci z początków miesiąca. serce suspicious I dobrze dogadują się z grudniowymi dziewczynami cool Taaak... Dobra, lekcje na mnie czekają, idę utonąć w książkach. Trzymajcie się, macie tu jeszcze profil Luke'a, zobaczcie na ulubione drużyny - to chyba prawda, że żona Johna jest polskiego pochodzenia. wink

Muszę ograniczyć emotki, zdecydowanie. Ale jeszcze nie dziś. wink
                                                  • kicia377 Re: Queen 18.02.12, 16:23
                                                    Taak napad szalonych fanek. heh. big_grin Wyjazd bardziej realny w marzeniach.
                                                    "Utalentowany pod względem płodności"- padłam dosłownie. big_grin. Chyba to sobie zapiszę. suspicious

Co do Luke'a hmm.. nawet ładnie śpiewa. Gdyby stał się sławny pewnie byłby porównywany do ojca. Ciekawe, jak tam dzieci pozostałych członków zespołu, czy też są uzdolnione muzycznie. Hmm.. smirk
                                                  • wiki3113 Re: Queen 18.02.12, 19:33
                                                    Ach...by się pojechało.Już od dłuższego czasu maże żeby pojechać do Londynu.Napad szalonych fanek na Londyn-brzmi po prostu świetnie wink
                                                    Nie powiem nawet mi się podoba jego śpiew,a jestem dość wybredna pod tym względem.Jego głos mi się podobasmile
                                                    Biedna hatterka musi odrobić lekcje.Może nie będę zbyt miła pisząc to,ale ma jeszcze cały jeden piękny tydzień feriibig_grin
                                                  • kicia377 Re: Queen 18.02.12, 19:57
                                                    @wiki3113 ja też chcę ferie! mimo że miałam wcześniej. big_grin
                                                    Od środy siedzę w domu, bo zwichnęłam kostkę, niestety. Ale w poniedziałek szkoła wita. -.-
                                                  • hatterka Re: Queen 13.03.12, 16:41
                                                    O mamuniu, jak dawno tu nie zaglądałam! Shame on me.

Jak zapewne wiecie, Bri i Rog jednak spiknęli się z Lambertem. Ja to zostawiam bez komentarza. Niech robią, co chcą, byleby tylko nie trzeba było tłumaczyć przyszłym pokoleniom, że Queen, to prawdziwe Queen, to Freddie, John, Brian i Roger, a nie Brian i Roger + przypadkowi wokaliści.
                                                    Btw. 2012 miał być rokiem wydawnictw, a nie ma nawet żadnych zapowiedzi...
                                                    Cóż, na razie cieszę się tym, co mamy i słucham na zmianę Spread Your Wings i In My Defence, bo te dwie piosenki nieodmiennie kojarzą mi się z wiosną. cool

Wiosna coraz bliżej, wakacje coraz bliżej i kurs na prawko coraz bliżej.suspicious Trochę się boję, ale i tak nie mogę się doczekać. ^^

W ogóle, oglądała może któraś z Was Sherlocka, miniserial BBC?
                                                    Ja w końcu kupiłam sobie książki o Holmesie, zaczęłam czytać i dziwię się, dlaczego zmarnowałam tyle lat i wcześniej tego nie zrobiłam. I obejrzałam właśnie obydwie serie Sherlocka i zakochałam się po prostu. Benedict serce On jest tak brzydki, że aż przystojny. No może niekoniecznie brzydki, ale ma strasznie nietypową urodę, cudne dłonie, no i jego głos, szczególnie w Sherlockowych dedukcjach, aww. :3 I, poza nosem, wygląda identycznie tak, jak wyobrażałam sobie Holmesa podczas czytania. cool

Nie ma to jak offtopić na Queenowym forum xD Cóż, faza na Sherlocka i Benedicta robi swoje. tongue_out
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 17.03.12, 15:02
                                                    oj tam hatterka , jak chcesz to pisz o Sherlocku big_grin mnie też tu długo nie było wink

ehh . szkoda,że jednak się spiknęli ... no ja też mam taką nadzieję,że za parę lat nie trzeba będzie tłumaczyć przyszłemu pokoleniu jak wyglądał prawdziwy Queen i kto to był Freddie wink
                                                  • truskawa. Re: Queen 17.03.12, 20:47
                                                    Hej. big_grin
                                                    Sorry, że wam tak się wcinam w temat, ale właśnie przeczytałam do końca książkę Jima Huttona i zastanawiam się - jak Freddie mógł przyjaźnić się z Mary?! sciana
                                                    Nie macie czasem wrażenia, że ona tylko czyhała na jego kasę? Bo mi wydaje się ona fałszywa, i to bardzo! sciana
                                                  • anahi_loveyou Re: Queen 18.03.12, 11:58
                                                    truskawa - jak chcesz do nas wbić to wbijaj , bez problemu . wink każdy fan Queenu będzie tutaj dobrze przyjęty wink

a co do przyjaźni z Mary ... zgadzam sie z tobą . ale może dla Freddiego była kimś ważnym i nie zauważył tego
                                                  • kicia377 Re: Queen 18.03.12, 15:39
                                                    Witamy, witamy!wink
                                                    Kurde, trochę mnie tu nie było.
                                                    Co do Mary nie mam zdania. Całej prawdy się nie dowiemy jak to było między nimi.

Mała ciekawosta, którą wyczytałam z "Ilustrowanej..." . Nie wiem czy już o tym czytałyście ale...
                                                    "(..) kiedy wreszcie Queen mieli okazję poznać Księcia Karola i Księżną Dianę na Live Aid- Deacon był 'zbyt zdenerwowany' i w zastępstwie wysłał na spotkanie swojego technicznego Spidera." big_grin
                                                  • hatterka Re: Queen 24.03.12, 12:29
                                                    truskawa - witamy! big_grin mam nadzieję, że dołączysz do nas na dłużej suspicious
                                                    Mary... Hmm, jakoś nigdy za nią nie przepadałam. Też mam wrażenie, że była przy Freddiem tylko ze względu na jego pieniądze, ale z drugiej strony on traktował ją jako naprawdę ważną osobę, dlaczego np. to jej zapisał większość swojego majątku, a nie Huttonowi? I to właśnie jej przekazał Garden Lodge, jego ukochany, wymuskany dom. Myślę, że musiało być w tej relacji coś takiego, co sprawiało, że Freddie ufał Mary i cały czas uważał ją za najlepszą przyjaciółkę. Nie zmienia to jednak faktu, że nadal za bardzo jej nie lubię.

kicia - nie natrafiłam jeszcze na tę ciekawostkę. Aj, ten Deaky, słodziak. Nie wstydził się występować przed milionami ludzi, a tutaj się stremował, biedaczek. wink
                                                  • hatterka Re: Queen 28.03.12, 19:09
                                                    Musiałam...
                                                    Cudne zdjęcie Freddiego, nie potrafię się nie uśmiechnąć, jak je widzę cool
                                                    https://img854.imageshack.us/img854/4964/55936230398829297099011.jpg

Btw. może któraś widziała moje dzieło na fejsie z wykorzystaniem naszego seksownego bruneta w pończochach? ^^ Tak właśnie kończą się dziwne wieczorne rozmowy z nie do końca normalnymi osobnikami. suspicious
                                                  • kicia377 Re: Queen 28.03.12, 19:53
                                                    Pasuje mu to sombrero i róża. big_grin
                                                    Hmm.. nie patrzyłam, ale teraz zerkam.
                                                    Muszę powiedzieć, że świetny photoshop. smile Miszczu!! big_grinbig_grin

A tak btw. Jakich przedmiotów byście chciały, aby Roger, John, Brian i Freddie uczyli w waszej szkole? Ostatnio nurtuje mnie to pytanie. wink
                                                  • hatterka Re: Queen 29.03.12, 17:26
                                                    big_grin

Hmm, też się kiedyś nad tym zastanawiałam. I ostatecznie mój ranking wygląda tak:
                                                    Roger - biologia. W końcu ją studiował, przy okazji mógłby dawać korepetycje z anatomii. Przy czym on sam byłby właśnie modelem anatomicznym (oczywiście mówię tu o Rogerze z lat 70-80, teraz już raczej na korepetycje jest za późno xD). suspicious
                                                    Brian - fizyka i matematyka. Matematyki kiedyś uczył, fizykę studiował, jest doktorem astronomii - to mówi samo za siebie. A jakby przy tłumaczeniu przemian izochorycznych i izobarycznych grał na Red Special, to może bym je w końcu zrozumiała. ^^
                                                    John - z Jasiem mam problem jak zwykle, ale po zastanowieniu: podstawy przedsiębiorczości. W końcu to głównie on zajmował się finansami zespołu, więc musi mieć smykałkę do interesów. wink
                                                    Freddie - zostawiłam go na koniec, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. W gimnazjum przydzieliłabym mu plastykę i muzykę, ale że w liceum nie mam tych przedmiotów, to zostaje WOK. A oprócz tego widziałabym go jako wuefistę - te jego wygibasy na scenie... suspicious

Szkoła marzeń po prostu cool
    • julka_18 I want it all and I want it now ♥ 13.04.12, 11:07
      .
      • kicia377 Queen w Polsce!! 01.05.12, 21:29
        W lipcu koncert Queen we Wrocławiu!!
        Kto się wybiera?
        www.gazetawroclawska.pl/artykul/565337,koncert-queen-wroclaw-7-lipca-2012-kup-bilet,id,t.html
        • anahi_loveyou Re: Queen w Polsce!! 02.05.12, 15:03
          Queen bez Freddiego ? No way .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka