i_love_ny 10.08.11, 23:10 Hej. Mam może któraś z was iPoda touch? Opłaca się go kupować? Czy to prawda że można ściągać na niego muzykę tylko przez iTunes czy można przegrywać piosenki jak na zwykłym odtwarzaczu mp3? Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smileyy776 Re: iPod touch 11.08.11, 15:36 Z tego co słyszałam piosenki można tylko przez iTunes ściągać... Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: iPod touch 11.08.11, 15:45 Ale iTunes nie jest dostępne w Polsce chyba weź lepiej iPod nano lub iPod shuflle Jak chodzi ci tylko o muzykę . Z kolei iPod touch 4g jest genialny pod względem przeglądania internetu Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_ny Re: iPod touch 11.08.11, 22:48 Myślałam o iPodzie touch właśnie ze względu na internet ale jeśli można ściągać piosenki tylko przez iTunes raczej go nie wezmę Odpowiedz Link Zgłoś
wampire13 Re: iPod touch 12.08.11, 12:13 Ja mam ipoda nano i jestem z niego zadawolona. Owszem piosenki można zgrywać tylko z itunsa, ale to nie jest nic trudnego. Jak on niby nie jest dostępny w Plsce, jeżeli ja, moja koleżanka i kolega go mamy ściągniętego?! Jak by nie był dostępny, to by Apple nie udestopniało w naszym kraju swoich produktów, więc no halo. Trzeba go poprpstu ściągnąć z internetu i już. Możesz zajerestrować tam swojego ipoda, ściągać na niego grafikę i itp. Masz wtedy dostępność do sklepu Itunes. Do zgrywania potrzebna jest tylko płyta, wsadź ją do komputera, a automatycznie w Itunsie pokaże ci się lista utworów. Zaznacz który chcesz i zgrywaj. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: iPod touch 14.08.11, 14:28 za ściąganie z iTunes chyba się płaci nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Re: iPod touch 14.08.11, 14:58 Nie ściagasz z iTunes tylko z Store. (Co błędnie niżej określiłam mianem iStore. Przepraszam). Tak, ściąganie z iTunes Store jest płatne w większości przypadków, bo jest też coś darmowego. Żeby tam kupować trzeba mieć kartę eletrtoniczną, bankową czy jak to się zwie. I oczywiście konto w Store. Opcja genius też jest dostępna tylko po zalogowaniu. (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi Re: iPod touch 12.08.11, 14:09 ja nie lubię produktów apple. lepiej sobie kupić taniej zwykłą mp4 np. sony o tej samej wielkości gigabajtów, niż drożej ipoda... Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Re: iPod touch 14.08.11, 14:52 iPoda nie mam, mimo iż o nim marzę. Ale cena mówi za siebie. Nie stać mnie. Niestety. Ale powiem Ci, że iTunes można pobrać na komputer za darmo w polskiej wersji językowej. Całkiem dobrze działa, swoją drogą. Przegrywać na iPoda chyba można tylko za pomocą iTunes, ale nie znaczy to, że Ty koniecznie musisz kupować te utwory w iStore. Ja je ściągam z neta, bądź z płyty przegrywam. Trzymasz je w zwykłym folderze. Ustawiasz iTunes jako główny odtwarzacz muzyki i do biblioteki wszystkie utwory ci kopiuje. Później zdaje się podłączasz iPoda, przegrywa automatycznie na niego i masz Wszystkie utwory jakie masz w bibliotece i iPodzie, zostaną usunięte z iPoda, jeśli danego utworu nie ma w bibliotece. Tu możesz pobrać iTunes ze strony Apple. Odpowiedz Link Zgłoś
bbika Re: iPod touch 14.08.11, 15:05 Karty płatnicze to: MasterCard, Visa i jakaś Amerykaństa wyglądająca jak dolar ( a może to i jest dolar. Teraz mi się także przypomniało, że jest taki program jak iMesh. Mimo nazwy nie ma nic wspólnego z Apple. Możesz przez niego przegrywać piosenki. Lecz ja nie polecam go ściągać. Miłam go 2 razy. Stara wersja była dużo lepsza. Ściąga on chyba wirusy, trzeba się zalogować i.. to chyba program randkowy. No coż. A i jakoś nie umiałam odinstalować go. Ale można pobierać piosenki za darmo i jes odsłuchiwać. Oczywiście, nielegalnie. Ale, żeby nie było, poinformowałam, że nie tylko przez iTunes można Odpowiedz Link Zgłoś