Dodaj do ulubionych

2 gimnazjum :(

20.08.11, 21:36
Mam pytanie do dziewczyn które skończyły 2 gimnazjum.

Wszyscy mi mówią że 2 kl. gimnazjum jest najtrudniejsza. Czy to prawda ?
Do pewnego czasu się tym wogle nie przejmowałam. Ale teraz kiedy jest juz prawie koniec wakacji to się tak trochę z tym dziwnie czuje, i boję się że sobie nie poradzę . Nie za dobrze się uczę( miałam 3 zagrożenia na koniec 1 kl.) i dlatego mam te wątpliwości sad.

Proszę was o pomoc.

Sorki jeżeli był taki wątek. Prozę o nieusówanie tego wątka .

Obserwuj wątek
    • karolcia3486 Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:42
      Proszę o odp.
      • warm Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:48
        Powiem tak, nie chce Cię straszysz oczywiście , ale w drugiej klasie jest dużo nowych rzeczy ,nie to co w pierwszej w pierwszej uczysz się podstaw , w drugiej jest już więcej materiału , który opiera się na tych podstawach , zależy też od przedmiotów o jakie Ci chodzi , no i od Twoich nauczycieli , od tego czy potrafią nauczyć ...
        • biancia Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 23:27
          wiesz tez ide do 2 i mam wiele kolezanek ktore skonczyly 2 gim. to nic straszne go tylko naprawdę trzeba sie wziac za nauke a nie tragizowac jak bedzie trudno!! smile trzeba myslec pozytywnie i sie uczycsmile
      • myszqa13 wejdź 20.08.11, 23:40
        ja teraz idę do 3 gimnazjum...w drugiej nie miałam paska bo też nie najlepiej się ucze...miałam średią 3.95 z czego nie jestem zadowolona...ale jeśli mam być szczera to drugiej klasy aż tak się nie bałam jak teraz 3!te nowe testy i to wszystko trudniejsze bardzo mnie przeraża a chce iść do dobrego liceum a nie do jakiegoś dupnego że tak to ujmę...jasne...w 2 klasie jest jeszcze trudniej niż w 1 ale dopiero w 3 zaczyna się zapier**l...powtarzaj sobie że umiesz,że musisz to zdać...i pamiętaj:uczysz się dla siebie!ja teraz będę zajmować się tylko skzołą...bo w 1 i 2 klasie obchodził mnie mój wygląd to ja prezentuje się na korytarzu a nauke miałam gdzieś. ale tak nie można...idziesz dopiero do 2 klasy więc masz jeszcze szanse poprawić się...a np.: ja?to mój ostatni rok i w ciągu tego roku musze podjąć ważne decyzje czy chce być pustą dziewczyną która goniła za ciuchami i chłopakami czy chce być dziewczyną z najlepszego liceum ze świetnymi wynikami w nauce? zastanów się nad tym...i postaraj się jednak wybrać tak jak ja tą drugą drogę...i najważniejsze to wierz w siebie...wierz że ci się uda...staraj się jak najmocniej...dostaniesz kilka 1?staraj się mocno...a jak już będziesz miała wymarzone 4 i 5 to nie zatracaj się tak jak ja to zrobiłam po I semestrze w 2 klasie...dalej musisz się starać...jak tylko możesz najmocniej!powodzenia

PS:ta wiem może troche nie na temat ale ja zawsze odiegam od tematów troche..big_grin
        • jonas_lover myszqa13 21.08.11, 21:28
          ejj, ty się tak nie zatracaj w tej nauce, bo to nie jest takie najważniejsze. ważna jest przyjaźń, też wygląd i wszystko inne. za sam papierek ukończenia najlepszych studiów mało kto cię przyjmie, trzeba mieć znajmości i pomysł na siebie. znam dużo osób, które skończyły drugą gim. i jakoś nie narzekały, że było strasznie trudno. trzeba po prostu sobie postanowić, że np. dwie godziny dziennie poświęcasz nauce, ale nie trać wszystkiego dla głupiego zakuwania. nie warto. ; ))
          PS. skończyłam pierwszą klasę ze średnią 5.38 wgl się nie ucząc i nie za bardzo boję się drugiej gim. pod względem nauki. jestem jedną z tych osób, które odrabiają lekcje rano, a uczą się na przerwach, a i tak mają same 5 i 6, może dlatego tak łatwo udzielać mi takich rad, żeby się tak nie przejmować nauką... już sama nie wiem. xD
    • blackout. Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:45
      ja też idę do 2 gim, no i podobno jest tak że 2 gim jest najtrudniejsza, ale młodzież nic sobie z tego nie robi. W 1 gim się uczą w drugiej odpuszczają sobie ( mimo że gadają że to najtrudniejsza klasa i trzeba się uczyć ) a w 3 gim jest zdziwienie, że niedługo test gim. Ale nie przejmuj się tym smile
      • karolcia3486 Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:51
        dzieki smile
    • rememberina Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:51
      jest najtrudniejsza i najbardziej wku...a mózg. ale... co Cię nie zabije to Cię wzmocni.
      • song Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 21:58
        Myślę, że jeżeli dobrze opanowałaś podstawy z pierwszej klasy, w druga nie będzie trudna.
        • imyourdream1 Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:01
          nie ma potrzeby żeby zapie...c w 2 gimnazjum, wiem bo sama ja zdalam
    • kiwi Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:08
      hm, z tego co wiem, to tak strasznie nie jest...ale też nie za dobrze.
      • kawaiikimie Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:17
        Ja idę do 3. gim. Dla mnie aż tak strasznie trudno nie było, dużo nauki, ale jak się uczy systematycznie to jest spoko. Tylko najgorzej jak ma się braki z 1. klasy, bo się nie pociągnie.
    • maryann Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:23
      Nie jest taka trudna jak się wydaje i wszyscy mówią .
    • anja_ Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:29
      też idę do drugiej klasy. i także słyszałam, że ten rok jest najcięższy. ale nie dziwię się, jeżeli oprócz tych podstawowych przedmiotów mam technikę i edukację do bezpieczeństwa wtf -.- . zacznij się od początku systematycznie uczyć, jeżeli będziesz miała z czegoś większe problemy zapisz się na korepetycje, a będzie dobrze c;

trzymam kciuki <3
    • maartaaa Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 22:38
      Najgorzej jest w 3 gim bo egzaminy są
    • sopwil / 20.08.11, 22:40
      jeżeli nie obijasz się, uczysz się systematycznie to nie jest trudna, ale skoro uczysz się jak uczysz... weź się w garśc. jak dziewczyna może miec 3 zagrożenia, no ludzie?! moim zdaniem powinnaś miec 5,0 średnią. nie jest Ci wstyd tak przed wszystkimi?....sciana
      • karolcia3486 Re: sopwil 20.08.11, 22:56
        Nie prosiłam cię o to abyś mnie oceniała i mówiła jaką mam mieć średnią. Ciekawa jestem czy ty masz średnią 5.0 ?
        • k.adamowicz Re: sopwil 21.08.11, 09:58
          ja się zgadzam z sopwil . ja osobiście mam 5.07 i też idę do drugiej klasy. i co? po prostu się trzeba uczyć! jeżeli nie uczysz się to logiczne , że nie zdasz... rozumiem matma, fizyka - przedmioty, w których wykucie na pamięć to nie wszystko - wtedy idziesz na wyrównawcze, korepetycje .więc jeżeli dalej masz zamiar olewać naukę i się nie uczuć, tylko siedzieć na kotku, to owszem - masz się czego bać.
          • sopwil / 21.08.11, 21:14
            hańi, moja najniższa średnia to 4,2. nie chce się chwalic, ale ja akurat od 5 klasy co rok dostaje na zakończenie świadectwo z paskiem, więc wiem co mówię(w tym roku skończyłam drugą klasę)
            a po prostu Cię zjechałam, bo wiem, że dla niektórych to motywacja i mam nadzieje że takie gadanie też się zmotywuje i zaczniesz działac. piwo

k.adamowicz- dzięki za poparcie.
            • sopwil Re: / 21.08.11, 21:15
              *Cie zmotywuje. big_grin
    • dusssia Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 23:04
      jakos niespecjalnie pamitam zeby 2 kl byla trudniejsza, uczyc sie trzeba normalnie i tyle
    • adorable a więc... 20.08.11, 23:04
      to prawda ,że 2 klasa gimnazjum jest najtrudniejsza , a takze w tych klasach spada poziom , w sensie średnie na koniec roku są niższe niż zwykle , a to dlatego ,że jest dużo tematów do opracowania . trzeba spiać dupe i pouczyć sie . niestety ;/
    • collage Re: 2 gimnazjum :( 20.08.11, 23:05
      Ja się przyznaję, że drugą klasę przeszłam ledwo, ledwo ocierając się o zagrożenie, ale na szczęście jakoś z tego wybrnęłam. Szczerze? Druga klasa to był koszmar. Doszło więcej godzin matematyki, fizyki, chemii i dodatkowe przedmioty-artystyczne, techniczne. Miałam dwa dni pod rząd po 8 lekcji, następne dni po 7 i w końcu piątek 6, żadnych zmian. Zależy od poziomu, moje gimnazjum... hm. Trudno stwierdzić, ani trudne, ani ciężkie, zależy też od dyscypliny i sposobu prowadzenia lekcji. Na jednej żadnych luzów, a na drugiej nic. Pamiętam, że we wtorki (najgorszy dzień) miałam wszystkie godziny przedmiotów ścisłych i do tego historia. Masakra.
    • lusiiaczek_joe 2 gimnazjum :( 20.08.11, 23:35
      Jak dla mnie to było o wiele łatwiej, niby materiał trudniejszy, ale dało się ogarnąć wink
    • kim817 Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 00:14
      ponoć druga gimnazjum jest najtrudniejsza. ale ja w to nie wierzę, może dlatego, że nie mam porównania? obecnie idę do klasy trzeciej i to jej najbardziej się obawiam. ale wracając do tematu, w drugiej gim. większość rzeczy opiera się na podstawach z klasy pierwszej + nowe zagadnienia. poradzisz sobie. c:
      • karolcia3486 Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 09:30
        dzięki. smile
    • wampire13 Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 11:55
      Hmm, ja teraz idę do 3, i muszę przyznać , że nie było łatwo w drugiej. Miałam masę projektów na głowie.
      Musisz się ostro wziąść za siebie i zacząć się uczyć. Czeka cię dużo kartkowek i sprawdzianów. Wiem co mówię.
    • jane_ Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 14:37
      jak mozna mieć zagrożenia w pierwszej gimnazjum. ;q

druga klasa jest najtrudniejsza, przynajmniej była podczas starej podstawy, nie wiem, jak jest z nową.
    • trzpiotka Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 21:25
      to prawda, druga klasa jest bardzo trudna
    • never_ Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 21:25
      rzeczywiście jest ciężej. zdecydowanie będziesz musiała bardziej przyłożyć się do nauki. sama trochę opuściłam się w drugiej klasie. ale nie ma się czego bać. jak nie będziesz dawać rady to szukaj pomocy, np. korepetycje.
    • kociara24 Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 21:30
      Po prostu nauka
      rozumiem że fizyki nie ogarniasz a przy uczeniu się matmy czy biologii można zasnąć ale to jedyny sposób. Skończyłam 1 gim. i ograniczałam kompa, najważniejsza nauka. Ale żeby nie dostać na łeb to oczywiście można się spotkać z innymi smile
      • blondi_girl Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 21:48
        Jak dla mnie to 2 klasa była najlepszą klasą w ciągu całego gimazjum ;D
        Ogólnie to nie ma czegoś takiego, że któraś klasa jest trudniejsza czy łatwiejsza, nauka jak co roku...
    • miley138 Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 21:56
      Ja ide do 3 i tak się boje crying Nie bój się ;pp

Też miałam zagrożenie, ale poprawiłam na poczatku czerwca. Z chemii ;//
      Testy bierzmowanie i wszystko nowa podstawa i jakies jeb... zajęcia artystyczne ;/
      Nie wyrobie.
    • gossipka. Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 22:07
      Nie pocieszę Cię, ale 2 klasa jest rzeczywiście najtrudniejsza w gimnazjum. 1 klasa jest banalna, same powtórki, a 2 to nowości przede wszystkim. Trzeba się uczyć systematycznie i już xd
    • lara12 . 21.08.11, 23:35
      teraz idę do trzeciej. no, nie powiem - zawsze miałam pasek, i tak dalej, a w drugiej gim zabrakło mi do niego dosłownie 0,3 . ledwo ciągnęłam na czwórkach, i ogółem było ciężko. zobaczymy, jak będzie w trzeciej gim, ale właśnie też słyszałam, że druga jest najgorsza i jak na razie się z tym zgadzam.
    • trufla Re: 2 gimnazjum :( 21.08.11, 23:40
      Wcale tak nie jest...
    • czess Re: 2 gimnazjum :( 22.08.11, 00:59
      Nie jest taka trudna.... Cały rok miałam labe zero zagrozen ;} nawet mialam 3 piątki na swiadectwie ;D Prawie wf udupiłam ale to ze mi sie nie chcialo cwiczyc i chemie bo mam pojebanego nauczyciela a tak to git wink Duzo sciagałam raz na ruski rok sie uczyłam i dalam rade :p pie... ze jest trudno bo jest wiecej materiału ale jak sie ma dobre nastawienie to jest lajt ;]
    • nnaattaallaa Re: 2 gimnazjum :( 23.08.11, 23:51
      Ja teraz idę do 3 i wiesz, co Ci powiem... W 2 kl. najgorszy jest 1 sem. a drugi o wiele łatwiejszy. U mnie to widać, bo w I sem. miałam śr. 4,93 a w II już 5,53 ... to wielka różnica..
      nie obawiaj się drugiej klasy, po prostu przyłóż się do nauki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka