11.09.11, 14:54
witam wszystkie kotki. ;-*
Co myślicie o dziewczynach , które w młodym wieku sięgają po alkohol ? wink

dlaczego to pytanie? ponieważ mam przyjaciółkę , niby porządna , moja mama ją uwielbia. ostatnio dowiedziałam się ,że na weselu wypiła drinka. była BARDZO zdziwiona. ona zawsze brzydziła się alkoholem i powiedziała ,że nie wypije kropli do osiemnastki. jeszcze ostatnio na festynie wypiła piwo , ogólnie coraz częściej to jej się zdarza. jestem mega zaskoczona jej zachowaniem.
dlatego chce wiedzieć jaki jest wasz stosunek do alkoholu. wink
ja nie cierpię alkoholu , fuuj. jak można to pić. a tym bardziej nie lubię pijanych ludzi , brrr. NA PEWNO nie wypiję kropli do 18. i zamierzam nie pić nawet po 18. wink przynajmniej wódki nie będę pić , ale wino czy piwo to raczej tak. wink
Obserwuj wątek
    • jagoda1602 Re: alkohol. 11.09.11, 14:59
      Ja jej nie znam, ale skoro częściej jej się to zdarza, to może jej rodzicom powiedz? Ale jeśli chciała tylko spróbować, tj wypiła trochę, żeby tylko smak poznać, to nie jest to takie znowu złe, raczej normalne, skoro mówisz, że alkohol jest fuj, to już go chyba próbowałaś c'nie?
      • klaudia_25 . 16.09.11, 16:32
        Właśnie już chyba go próbowałaś ;>

Wino jest dobre... xD
    • mysiuniaxpp Re: alkohol. 11.09.11, 19:51
      po co robić od razu tyle hałasu ? moim zdaniem jest to normalne każda dziewczyna chce spróbować czegoś nowego . ty też na razie mówisz że to jest ' fujj' ale jestem tego pewna że napijesz się przed osiemnastką .
    • wampire13 Re: alkohol. 12.09.11, 11:26
      Też nienawidze pijanych ludzi i wgl... jestem na to bardzo wyczulona.
      Mi tam alkhol wogóle nie smakuje. Raz spróbowałam piany piwa od taty, było ochydne, jak coś takiego można pić? Później posmakowałam szampana, i był nawet spoko. Wina też mi totalnie nie smakują.
      Niestety musze przyznać, że bardzo posmakowało mi malibu tongue_out Zawsze biore od mamy łyczka, takiego tycityci.
      Myślę, że do 18 smaki mi się zmienią, i może wtedy coś posmakuje nie wiem. Ale na pewno wiem, że do tego czasu po alkohol napewno nie sieęgne, nawet jakby mnie silą zmuszali. Oto moje zdanie.
      • sylwek11 Re: alkohol. 12.09.11, 12:43
        Nie będę sie jakoś upijać , ale bez przesady że nigdy nie wypiję nic .
    • by_moonlight Re: alkohol. 12.09.11, 15:52
      Jak dla mnie robisz z igły widły. Co z tego, że wypiła drinka na weselu? Ślub, wesele, impreza, wszyscy piją, to i młoda dziewczyna ma okazję, by zobaczyć jak to smakuje. Wydaje mi się, że ona chce po prostu spróbować nowych rzeczy, jak wiele osób w tym wieku (pomińmy fakt, że nie wiem, ile macie lat. Teoretycznie jesteście nastolatkami i tego się trzymajmy). I mogę ci szczerze powiedzieć, że ja również jestem pewna, że jednak spróbujesz alkoholu przed osiemnastką. ;] Zobaczysz. ;]
    • my_my_babe Re: alkohol. 12.09.11, 20:08
      Powiem tyle, sama piłam piwo pare razy i nie widzę nic w tym złego, chciałam spróbować czegoś nowego, a przy okazji sprawdzić jaką mam mocną głowę. A nie piłam więcej niż jedno, nie podziałało zwykle jedno, ale jak piłam przez słomkę to % idą w górę, ale faza coś około 30 minut, ale mam słabą głowę. Zdaje sb sprawę, że szkodzi zdrowiu ale prędzej czy później spróbujesz Cnie. ? I trudno teraz znaleźć osobę w wieku 13-15 lat, która jeszcze nie ruszyła co najmniej piwa. Więc nie rób wielkiego haloo, że spróbowała, może chciała zaszaleć. Sama czy tak czy nie ruszysz, obiecanki...
      Pozdrawiam.
    • lonellygirl Re: alkohol. 16.09.11, 15:35
      NIGDY nie próbowałam alkoholu , i nie zamierzam. wink po prostu , wywołuje u mnie obrzydzenie. wink
    • lonellygirl Re: alkohol. 16.09.11, 15:40
      nie robię wielkiego haloo , dziewczyny , chciałam się was zapytać co myślicie na ten temat. wink przy okazji wyraziłam swoją opinię. nie ciągnie mnie po prostu do alkoholu czy innych używek. i NIE zgadzam się z opinią ,że w życiu trzeba wszystkiego spróbować. gówna też próbowałyście ? no właśnie , myślę ,że zależy od osoby. ale w końcu dałyście obietnicę ,że nie wypijecie do 18 roku życia , a poza tym , alkohol źle działa na mózg. wink ale , róbcie co chcecie i bądźcie szczęśliwe ! wink
    • uchiha Re: alkohol. 16.09.11, 16:21
      nie lubię alkoholu... jasne, kiedyś na "imprezce" u sąsiadów wypiłam pół kieliszki, ale nie wiem jakim cudem to się stało...;p ale ogólnie to jestem zdania że alkohol jest obrzydliwy! ;D
    • mweezy . 16.09.11, 17:42
      To zależy co masz na myśli mówiąc o 'młodym wieku'. Inaczej to wygląda kiedy ma się te 16 lat, a inaczej kiedy jest się dwunastolatkiem. Wszystko w rozsądnych ilościach jest dla ludzi. Jeśli twoja koleżanka nie przesadza z alkoholem, nie popadła w uzależnienie to w porządku.
    • yellowgreenblue Re: alkohol. 17.09.11, 19:33
      Nie przepadam za alkoholem ale piłam nie powiem. Dla mnie ktoś kto myśli że jak będzie pił to będzie cool jest zerem bo ja rozumiem napić się ciekawości raz ale nie dla szpanu bo nie ma czym tongue_out
      • lonellygirl Re: alkohol. 20.09.11, 16:15
        właśnie , zgadzam się z tobą. picie dla szpanu to wgl. nie wchodzi w grę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka