zapiekanka Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 15:47 No cóż...seria książek o przygodach Harrego Pottera jest już tak popularna,że jeden jej tom mógłby być szkolną lekturą.Książki nie sąt wulgarne i uczą takich życiowych prawd jak prawdziwa przyjaźń.No i rowizją wyobraźnię! Odpowiedz Link Zgłoś
patka_54 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 15:55 Monster High moja ulu ksiazka Odpowiedz Link Zgłoś
peace95 Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:09 według mnie powinni dodać książke ,,my dzieci z dworca zoo ,, albo jeszcze inne o tematyce narkomani xD Odpowiedz Link Zgłoś
qa Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:19 harry potter oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
bella060 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:28 Harry Potter chociaż jest to lektura nieobowiązkowa w klasie czwartej. Kamień Filozoficzny, tak ostatnio widziałam niestety, na mnie nie trafiło : < Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:41 Zmierzch? Proszę Was, ta książka nie wnosi nic wartościowego, a na pewno nie tyle by było lekturą szkolną, bez przesady. Już prędzej "Intruz" S. Meyer by się nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
rock_lovu Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:44 Moja koleżanka miała "Zmierzch", a "My dzieci z dworca ZOO" - świetna książka, polecam ją wszystkim, genialna jest, powinna to być lektura w klasach gim. Bardzo bym się cieszyła ;] Odpowiedz Link Zgłoś
juliap1999 Harry Potter 15.09.11, 16:57 Jeśli już coś ma być to nie będa to "Pamiętniki Wampirów", a już na pewno nie "Zmierzch", ale "Harry Potter". Jeśli "Władca Pierścieni" jest na liście (a u mnie jest jako dodatkowa), to Potter też na to zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
sarkastyczna Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 16:59 Lubię "Pamiętniki wampirów", ale na lekturę się raczej nie nadają. "Zmierzch" tym bardziej. W roli lektur prędzej widziałabym którąś z powieści Tolkiena, "Oskara i panią Różę" lub "Portret Doriana Graya". Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 17:01 TVD . < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 17:02 "My, dzieci z dworca Zoo", "Harry Potter" (:d), Zmierzch się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkolak Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 18:14 u nas np. My dzieci z dworca zoo albo percy jackson to lektury Odpowiedz Link Zgłoś
demetria0606 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 18:16 Cała Saga Zmierzch , Monster High , Zapomniałam , że cię kocham i Harry Potter ;D Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_ Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 20:22 Błagam was czy wy nic innego nie znacie oprócz tych swoich wampirków? Lektury szkolne sa po to byśmy się z nich czegoś nauczyli w1-3 dzieci powinny mieć Mikołajka. w 4-6 to idealny czas na Harrego-Pottera a w gimnazjum wiadomo oprócz ksiązek z róznych epok powinien być Alchemik, moja nauczycielka w ramach projektu o kryminałach wybrała upiora w operze (może to nie tak do końvca detektywistyczne ale nikt by nie poszedł jakby dała coś innego ) sądze że to świetne książki nie szaleje tak jak moje rówieśniczki za kolejnymi wampirami zdecydowanie wole ksiązki z któryuch czegoś się dowima przy okazji fajnie by było przerobić jeszcze Widla a najlepiej Portret Doriana Graya Odpowiedz Link Zgłoś
vamp777 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 18:50 SAGA ZMIERZCH, INTRUZ Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka00 wow wow wow 15.09.11, 19:03 trzy ostre sardynki zmierzch i reszta sagi Odpowiedz Link Zgłoś
julik550 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 19:16 Wampiry z Morganville i Monster High!!!!! xD Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_x Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 19:17 Ja mam fajnie, bo pierwszą lekturą szkolną będzie Makbet, a drugą musimy z klasą ustalić. Ja chciałabym, byśmy mieli ,,My dzieci z dworca zoo'' lub ,,Pamiętnik Narkomanki'', bądź Ostatnia Piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
love3music lektury do gim 15.09.11, 19:46 wezwanie wampiraci harry potter GONE zniknęli zwiadowcy i jeszcze inne ale to by bylo za duzo xD Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2 Wiedźmin! 15.09.11, 20:49 Wiedźmin,Pamiętniki Wampirów i Igrzyska Śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
aniol1997 Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 20:54 Moim zdaniem "Madonna jak ja i ty" Barbary Wood Odpowiedz Link Zgłoś
pwe Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 21:13 "Kamasutra- 100 sposobów na idealny seks" - trzeba uświadamiać dzieci co i jak za pamięci ... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
koksik_girl26 :) 15.09.11, 21:46 Oczywiście na pierwszym miejscu są u mnie wszystkie części Harry'ego Pottera, a tak poza tym to jeszcze książki Nicholasa Sparksa, jednak to chyba by się niekoniecznie spodobało chłopakom Odpowiedz Link Zgłoś
fictive. Re: Układamy własną listę lektur szkolnych! 15.09.11, 22:21 "Portret Doriana Gray'a". No dobra niby jest lekturą no, ale nieobowiązkową... Odpowiedz Link Zgłoś