anusia3199 17.11.11, 19:15 Jestem ciekawa co sądzicie na temat oddawania dzieci do Domu Dziecka. Czy jesteście za, czy przeciwko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia036 Re: Adopcja 17.11.11, 19:24 To zależy kto jaka ma sytuacje. No bo lepiej chyba oddac dziecko do domu dziecka niz zeby mialo glodowac czy cos. Ale ja swojego dziecka nigdy bym nie mogla oddac... Odpowiedz Link Zgłoś
fillen T.U.T.A.J 17.11.11, 19:40 To jest temat, na który nie odpowiesz, ot tak. Wszystko zależy od rodziny, czy dziecko jest kochane. Jeśli nie, chyba lepiej mu będzie w domu dziecka lub w rodzinie zastępczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jabadziara Re: T.U.T.A.J 17.11.11, 22:53 O ile trafi do rodziny zastępczej. Ja uważam, że lepiej nie rodzić takiego dziecka, jeżeli wiesz, że będziesz musiała/chciała je oddać. Niestety u nas w kraju się tak nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
dusssia do jabadziara 19.11.11, 13:38 jabadziara napisał(a): > O ile trafi do rodziny zastępczej. > Ja uważam, że lepiej nie rodzić takiego dziecka, jeżeli wiesz, że będziesz musi > ała/chciała je oddać. Niestety u nas w kraju się tak nie da. Rozwaliła mnie twoja wypowiedź! Twoim zdaniem lepiej jest ZABIĆ DZIECKO niz później ewentualnie oddac je do domu dziecka, gdzie miałoby szanse na rodzine zastępczą , ponieważ wiele par , które nie moze miec dzieci, chce adoptowac noworodki. Pomyśl troche !!! Jak wogóle mozesz tak mówić. !! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: do jabadziara 19.12.11, 16:14 dusssia napisał(a): > jabadziara napisał(a): > > > O ile trafi do rodziny zastępczej. > > Ja uważam, że lepiej nie rodzić takiego dziecka, jeżeli wiesz, że będzies > z musi > > ała/chciała je oddać. Niestety u nas w kraju się tak nie da. > > Rozwaliła mnie twoja wypowiedź! Twoim zdaniem lepiej jest ZABIĆ DZIECKO niz póź > niej ewentualnie oddac je do domu dziecka, gdzie miałoby szanse na rodzine zast > ępczą , ponieważ wiele par , które nie moze miec dzieci, chce adoptowac noworod > ki. > Pomyśl troche !!! Jak wogóle mozesz tak mówić. !! zgdzam sie z tobą, przecież każdy ma prawo do życia, to nie jest jak tatuaz, ze o tak mozna sobie usunąć ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Zgadzam się z jabadziara w 100% 01.12.11, 21:02 jabadziara napisał(a): > O ile trafi do rodziny zastępczej. > Ja uważam, że lepiej nie rodzić takiego dziecka, jeżeli wiesz, że będziesz musi > ała/chciała je oddać. Niestety u nas w kraju się tak nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxaniskaxxx Dokładnie. 29.11.11, 16:29 Jeżeli rodzina jest patologiczna to lepiej jest dziecko oddać do Domu Dziecka. Tak było w przypadku mojej koleżanki, którą spotkałam w szpitalu i mówiła, że za kolorowo to tak nie jest, ale woli być tam niż z rodzicami. Mówiła też, że jedynym oparciem jest dla niej babcia, która nie mogła jej wziąć 'pod skrzydła'. Znam jeszcze jednego chłopaka z Domu Dziecka. Miał wielkie szczęście, bo miał już rodzinę zastępczą kilka miesięcy po urodzeniu. Domy Dziecka są idealnym schronieniem dla dzieci niechcianych. Mogą mieć szansę na lepsze życie. Lepsze jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
espinozaa Re: T.U. 29.11.11, 18:57 To zależy od sytuacji rodzinnej .. i oczywiście z jakiego powodu .. czasami jest lepiej oddać dziecko do domu dziecka gdzie będzie miało ciepło i przyjaciół .. niż żeby było bite w domu i wgl .. Odpowiedz Link Zgłoś
van50 Re: Adopcja 18.11.11, 14:30 z jednej strony tak bo jeżeli dziecko nie jest kochane przez rodzinę i np. rodzice piją albo mają obraną drogę przestępczą to jak najbardziej przecież to dziecko jest nieszczęśliwe. Ale w innym wypadku? Absolutnie nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: Adopcja 18.11.11, 17:25 To zależy od rodziny. Myślę, że kiedy dziecko żyje w takiej biednej, wielodzietnej, ale jest kochane, jednak nie chciałoby się z nią rozstawać. Natomiast dzieciak mieszkający z rodzicami, którzy się nim nie interesują (czy też np. piją), cierpi. Aczkolwiek oglądałam kiedyś fragment jakiegoś dokumentu, w którym wypowiadały się właśnie osoby wychowujące się w domu dziecka i z tego, co tam usłyszałam, wywnioskowałam, że zdecydowanie lepiej jest mieć choćby małą, biedną rodzinkę, niż mieszkać gdzieś, gdzie nikt nie okazuje ci miłości, której potrzebujesz. Wręcz niektórzy sprawiali wrażenie, jakby chcieli powiedzieć, że wszędzie jest lepiej niż w sierocińcu. Ja jestem raczej przeciwna oddawaniu dzieci do domów dziecka, chyba, że w rodzinie naprawdę bardzo źle się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hiaa Re: Adopcja 18.11.11, 17:38 `. Ja jestem za . Dzieci , które nie mają rodziny , rodziców i wgl rodzeństwa powinny mieć szanse na rodzinę . Odpowiedz Link Zgłoś
palola. Re: Adopcja 19.11.11, 22:11 zdecydowanie przeciw jak się coś robi dla 'dobra dziecka' trzeba postawić na jego miejscu nigdy nie oddam dziecka to byłoby za trudne , bo dzieci są takie słodkie a szczególnie te najmniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatte Re: Adopcja 25.11.11, 19:05 to zależy. jeśli dziecko miałoby źle ww tej rodzinie jest patologiczna czy coś to jestem za. ale oddawanie dziecka bo np. "nie mam czasu" to przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Adopcja 28.11.11, 20:09 uważam, że ludzie powinni brać odpowiedzialność za wszystkie swoje czyny i nie dopuścić do poczęcia jeśli nie są w stanie wychować dziecka. o ile jakoś mogę zrozumieć wpadkę to i tak nie rozumiem jak można nie kochać własnego dziecka i być w stanie je oddać. no ale lepiej oddać niż porzucić albo zamordować nim się narodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.1 Re: Adopcja 29.11.11, 16:14 Jestem za. Lepiej żeby dziecko bez rodziców miało chociaż dom. Bo patrzeć tak jak rówieśnicy cierpią bez domu bez nikogo to... Przykro by było, Odpowiedz Link Zgłoś
88demilovato000 Re: Adopcja 29.11.11, 16:18 Dla mnie to jest straszne i Jestem PRZECIW . Nie wiem jak ludzi mogą być tak okropni Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie Re: Adopcja 29.11.11, 16:26 Znam kilka osób, które mieszkają w rodzinie zastępczej, jest ich 5, maja wspólną matkę- alkoholiczkę, a różnych ojców. Nawet nie wiedzą, kto jest ojcem. Jeden chłopak z tej rodziny mnie pobił. :x Uważam, że adopcja jest dobrym wyjściem, gdy ktoś nie może zaopiekować się dzieckiem. Ale nie oddawanie do domu dziecka, a do adopcji. Wiele par chce adoptować dzieci, bo sami nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
xxladyx Re: Adopcja 29.11.11, 16:26 Dla mnie jest to straszne chociż lepiej oddać dziecko niż żeby ono miało głodowć Odpowiedz Link Zgłoś
selenqqa Re: Adopcja 29.11.11, 16:55 Zależy od sytuacji.Jak dziecko ma mieć złe warunki w domu to jestem za,ale jak nie po prostu nie chcą tego dziecka to przeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
another_me Re: Adopcja 29.11.11, 16:57 myśle, że większość myśli tu podobnie, otoz ja uważam, że jeżeli dziecko jest w domu bite, krzywdzone, poniewierane to lepiej jest je oddać aby w domu dziecka czy rodzinie zastepczej odnalazło spokoj i szczęście, ale jesli w domu dobrze jest a matka po pewnym czasie stwierdza ze nie chce wychowywać dziecka to to już jest okrucieństwo. ;xxx Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_celica Re: Adopcja 29.11.11, 17:01 odpowiadając na to pytanie musiałabym poruszyć kwestię aborcji, ale nie chcę rozpętać tutaj piekła, więc nie powiem nic - wszystko zależy od sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
taylorka. Re: Adopcja 29.11.11, 17:03 moja kumpela straciła ojca i jest w Domu Dziecka .. ; (( . Odpowiedz Link Zgłoś
Re: Adopcja 29.11.11, 17:08 Wszystko zależy od sytuacji. Często lepiej, gdy trafi do Domu Dziecka niż miałoby się wychowywać z nieodpowiedzialnymi ludźmi którzy piją , palą Odpowiedz Link Zgłoś
wilkolak Re: Adopcja 29.11.11, 18:04 Ja jestem przeciw ale wiem że zdarzają się sytuacje gdzie trzeba oddać dziecko, bo np. nie ma się na nie pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
dres Re: Adopcja 29.11.11, 18:05 Ja jestem za tym,aby wszystkie dzieci były od urodzenia w rodzinach,ale czasem ze względu na sytuacje życiowe lepiej,że są w domach dziecka. Popieram adopcję. I chciałabym,aby wszystkie dzieci były szczęśliwe,było więcej domów dziecka,które nie byłyby przeludnione,a większość dzieci wiodła życie w miłości w rodzinach zastępczych. Odpowiedz Link Zgłoś
shakira554 Re: Adopcja 29.11.11, 20:11 Mój kolega który chodził ze mną do klasy i był w rodzinie zastępczej był bardzo pokrzywdzony było to widzać po jego zachowaniuu a po wakacjach miał byćz rodzicami i z bratem w warszawie miał tam mieszkaćale okazało się że jestw domu dziecka strasznie mi szkoda tych dzieci które wychowują się bez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
estrellaa Re: Adopcja 29.11.11, 18:14 myślę, że to zależy od sytuacji. gdyby dziecko miało być w 'rodzinie' maltretowane i miałoby głodować to jednak lepiej gdy 'rodzice' oddadzą go do domu dziecka. z drugiej strony ktoś, kto nie jest w stanie np z braku pieniędzy zaopiekować się nie powinien się na nie decydować, proste . Odpowiedz Link Zgłoś