nina15 29.11.11, 18:56 Po ile godzin śpicie? Jak radzicie sobie z niewyspaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damonlove damonlove 29.11.11, 22:32 ja to spie tak około 6 godzin czasem mniej czasem wiecej normalnie pomimo tego ze chce mi sie spac ogarniam sie i jest ok tylko z poczatku to nieciekawie wyglada ale poźniej to juz jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nikku Re: damonlove 30.11.11, 21:45 Podziwiam. Spanie 6 godzin to dla mnie koszmar. Zwykle 9 godzin to moje absolutne minimum, żeby następnego dnia jakoś ogarniać rzeczywistość. W weekendy szaleję- śpię do oporu niekiedy po 16 godzin Z niewyspaniem sobie radzę szybkim papierosem w drodze na przystanek autobusowy, równie szybkim krokiem i jakąś mocniejszą muzyką w słuchawkach. A dalej się dzień już toczy... Odpowiedz Link Zgłoś
answer Answer śpi ... 05.12.11, 11:10 Answer śpi różnie Czasem, kiedy jestem bardzo padnięta, nie mam nic do roboty, nuudy straszliwe to położę się wcześniej i będę spała te 10 godzin Ale baardzo rzadko, bardzoo xD Zwykle śpię tak ok. 6-7 godzin. Ale jak jestem chora, tak jak terraz =), to położę się później, pogadam z kumpelami, poczytam jakieś głupoty, posiedzę na kocie, a wstanę po 11, albo po 12 xD A moje sposoby na niewyspanie to : mrożona kawa ( parę razy wypiłam espresso, ale jednak ta słabsza z mlekiem lepiej na mnie działa ), włączenie jakieś rockowej piosenki "na obudzenie" i moja siostra Ale ja rzadko narzekam na niewyspanie, najtrudniejsze jest te 10 minut po wstaniu ... hihi Wtedy nigdy nie mogę zebrać się z łóżka i wyłączam alarm w telefonie, a przez to , za 15 minut muszę w popłochu się ubierać i szykować do wyjścia xD Odpowiedz Link Zgłoś
bunny4 Re: damonlove 04.12.11, 23:18 od pon.-piątku ok. 7 godz. sobota - ok 11 ;D niedz. ok.10 ogólnie jestem leniuchem. Jednak w tygodniu trzeba wcześnie wstać. Odpowiedz Link Zgłoś
xxstokrotkaxx Re: damonlove 05.12.11, 11:07 to zależy w tygodniu 7 godzin a w weekendy 10. Z niewyspaniem radze sobie tak: turlam się , aż spadne z łóżka na podłoge- to pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
trufle Re: Niewyspanie 29.11.11, 22:33 Ok. 7 godz... jest dobrze! ale okropnie się wstaje!! Odpowiedz Link Zgłoś
oubergine Re: Niewyspanie 29.11.11, 22:51 zależy od dnia, ale z 5. nawet nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Niewyspanie 29.11.11, 23:01 ostatnio pobiłam własny rekord i spałam około dwie godziny.raczej śpię od 4 do maksimum 5 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
asica Re: Niewyspanie 30.11.11, 00:05 ja też jakieś 4-5 h w tygodniu i 7-8 w weekend. ale po 2 tygodniach bywam tak niewyspana, że jak wracam w piąek do domu, kładę się od razu o tej 17.00-18.00 i budzę się w sobotę w południe :x a w tygodniu: kawa, kawa, kawa, papierosy, kawa, papierosy. Nic dziwnego, że ciągle mam podwyższone ciśnienie. Ale nie umiem uczyć się w dzień. Więc kuję sie do 2-3 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight_002 Re: Niewyspanie 30.11.11, 00:06 ja śpie zwykle około 4 godzin, czasem rano walnę sobie kawę i jakos żyje ale po szkole padam na ryj i śpię całą resztę dnia żeby potem znowu siedzieć po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Niewyspanie 30.11.11, 08:45 Zwykle około 6-7. Dziś spałam jakieś pięć,więc nie wiem,jak ja wytrzymam wieczorne zakuwanko z biologii. Wracając do twojego pytania- myśl o weekendzie i powtarzaj sobie "Jeszcze tylko trochę". W sobotę i niedzielę śpij 9-10 godzin. Może i "odespanie" nie jest możliwe,ale przynajmniej dobrze nastroisz się na poniedziałek i resztę męczącego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Niewyspanie 30.11.11, 19:07 7-8 godzin, staram się spać jak najwięcej .. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie Re: Niewyspanie 30.11.11, 19:39 6-7 godzin. Ostatnio kładę się o 22:30, ale na razie to tylko 3 dni tak chodziłam spac i dzisiaj położę się jeszcze później i wstaje jutro o 6:00 rano. Ale w weekendy odrabaim i śpie po 11 godzin. :d A sobie radzić? Chodzić wcześniej spać, pić kawę. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
sacrum_97 Re: Niewyspanie 30.11.11, 19:39 zazwyczaj kładę się spać koło 22.00 a wstaję o szóstej-siódmej. Czyli śpię koło dziewięciu godzin i rzadko kiedy się wysypiam. Zawsze rano kiedy tylko otworzę oczy to zaraz mam ochotę je zamknąć. Pewnie to taki wiek, nic nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Niewyspanie 30.11.11, 20:00 po osiem godzin mniej więcej. nic nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
amylee99 Re: Niewyspanie 30.11.11, 20:08 mam tak że o ok. 23.00 kładę się spać ale rano nie mogę wstać zwlekam się z łóżka 7.30 (lekcje na 8.00) i spóźniam się codziennie....... też mam problem z niewyspaniem i nie mam pomysłu co zrobić na kawe troche jestem jeszcze za młoda... Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Re: Niewyspanie 30.11.11, 20:09 ok. 6. śpie w autobusie, na przerwach i jak wracam do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
flower19 Re: Niewyspanie 30.11.11, 22:12 Często jestem niewysapana, spie po kilka godzinny zależy od tego ile trzeba się na uczyć na następny dzień. A codziennie coś, praktycznie codziennie spr. nie wiem dlaczego może dlatego że to 1 kl. LO. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiuniaxpp Re: Niewyspanie 01.12.11, 19:31 śpię ok . 8 - 10 godzin , a i tak mi to nie wystarcza , raz jak byłam cholernie nie wyspana położyłam się wcześniej spać i spałam ok 12 godzin . i tak mi nie pomogło .. czasem też żeby odespać śpię w dzień i to trochę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
meredith. Re: Niewyspanie 01.12.11, 19:37 w wolne dni 9-12h. w dni szkolne 5-8h. Odpowiedz Link Zgłoś
hermionka. Mało. D; 05.12.11, 16:58 Jakoś tak średnio 6 godzin. no i się nie wysypiam, ale najgorzej to wstawać. ;// w wolne śpię 10 godz i odsypiam rano . ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
yellowgreenblue Re: Niewyspanie 01.12.11, 19:41 8 godzin a w weekendy nawet 12 Na niewyspanie to tylko kawa Odpowiedz Link Zgłoś
kapi Oj. 01.12.11, 20:17 Wy nawet mi nie mówcie o spaniu.Jeśli człowiek przesypia jedną drugą swojego życia to ja chyba z trzy razy więcej.Wcale nie jestem z tego powodu szczęśliwa.Śpię po dziesięć godzin a potem chodzę niewyspana. Tak naprawdę to długość nie jest ważna,ale to jak bardzo głęboko będziesz spać.Widocznie ja śpię bardzo płytko,ale nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
natalionxd Re: Oj. 04.12.11, 20:26 nie nie. nie chodzi o to jak ktoś śpi tylko w jakiej fazie snu się obudzi ..jeżeli obudzi sie w tzw fazie głebokiego snu czyli wtedy kiedy śnimy to chociażby spał 20 godzin będzie niewyspany a jak ktoś obudzi się w fazie jakiejś tam kiedy nie śnimy to chociażby spał 3 godziny będzie mega wyspany ..te fazy sie jakoś nazywają ale ja nie pamiętam .. ja np jestem bardziej wyspana po 5 h snu niż 7 .. zrob sobie taki test po ilu godzinach bedziesz wyspana .. codziennie wstawaj po różnym czasie snu i zobaczysz kiedy jestes najbardziej wyspana Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Niewyspanie 01.12.11, 20:21 Śpie około 5-6 godzin , raz w tygodniu zarywam noce bo mam wene twórczą. Kiedy musze iść do szkoły nastawiam budzik i kłade go najdalej od łóżka żeby jak mnie obudzi to żebym musiała wstać z łóżka bo wtedy już do niego spowrotem nie wskocze. No i czeka na mnie mrożona kawka Odpowiedz Link Zgłoś
psycho_ Re: Niewyspanie 01.12.11, 20:24 dni szkolne - 5-1 h weekendy - 10-12h no ale jak przychodzę do domu o 15 to śpię do 18-19 więc jest spoko ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.devil Re: Niewyspanie 01.12.11, 20:24 W tygodniu 5-6 godzin, bo niestety aby zdążyc do szkoły na 7 rano muszę wstawac po 5 . Natomiast w weekendy śpię bardzo długo, zdarza mi się nawet 15 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
hanisiaa Re: Niewyspanie 01.12.11, 20:29 Śpię w dniach szkolnych 9-8 godzin. Najgorzej, kiedy mamy na 8, bo nie mam czasu aby się ogarnąć, hah xD Odpowiedz Link Zgłoś
another_me Re: Niewyspanie 01.12.11, 20:43 5, 6 godzin, i czasami sobie nie radze -,- nie jestem w stanie fukcjonowac, jest naprawde ciezko ale ranny kubek mocnej kawy daje sile na początek, a po poludniowy na reszte dnia ;> Odpowiedz Link Zgłoś