Dodaj do ulubionych

Jak tam w Hogwarcie? 2 :D

24.01.12, 22:05
Kilka miesięcy temu na kotku dodałam notkę, pt. "Jak tam w Hogwarcie?". Nie mogę uwierzyć, że znalazło się tam tyle odpowiedzi. big_grin
Zapraszam wiernych fanów sagi HP do tej notki, by chociaż przez chwilę poczuli się tak, jak w prawdziwym Hogwarcie. big_grin
Drugi cykl zostaje oficjalnie otwarty! piwo
~~~~~~~~
Mam nadzieję, że będziecie się chętnie udzielać. wink
Obserwuj wątek
    • olcissia_1998 Cisza... 26.01.12, 18:25
      sad.
      • milusia22 Re: Cisza... 08.02.12, 14:44
        a co robimy big powrót? big_grin
        • olcissia_1998 Re: Cisza... 08.02.12, 16:31
          Ehe. big_grin
          • milusia22 mwhahaha 09.02.12, 11:42
            strzeżcie się mugole! Gryfonka półkrwi z 4 roku powraca wink łamie reguły i nie boi się używać niewybaczalnych zaklęć suspicious

btw teraz będę miała mniej czasu bo były "drobne" problemy z chemią i no cóż muszę zacząć poświęcać jej więcej czasu sad
            • olcissia_1998 Re: mwhahaha 09.02.12, 22:04
              A tu odzywa się Krukonka z 3 roku, przeciwieństwo wcześniej wymienionej Gryfonki. big_grin

~~~~~~
              A co do chemii, to ona nie jest taka trudna, jak biologia..uncertain
              Miała mi postawić tróję, ale wyszło 2 i tak oto problemy w domu i kara. ;/ Ale cóż, chyba już minęło i wcześniej wymieniona "afera" poszła w zapomnienie. big_grin
              • milusia22 Re: mwhahaha 10.02.12, 13:07
                i może dlatego, że przeciwieństwo, tak świetnie się dogadują big_grin

~~~~~~~
                też miałam mieć 2 z biologii, ale cudem wyszło 3, a w pierwszej klasie na świadectwie miałam 4 big_grin a z chemii teraz mam 2, a miałam 4/5 w tamtym roku
    • rememberina Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 14:00
      Ożeszty, to wy jeszcze się nie pozabijałyście? Myślałam, że Crucio poszłow obroty z kilkadziesiąt razy...
      • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 14:11
        bo poszło. tak jak Sectum Sempra i Imperio i pare razy Avada Kedavra, ale nigdy nie trafiłam
        • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 15:03
          Na swoim smoku uciekłam! big_grin
          A tak na serio, to zakończyłam wojnę z Malfoyem. tongue_out
          • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 15:06
            jeeej jak fajnie big_grin
            • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 16:49
              Szkoda tylko, że jego kolega kilka dni temu wylał mi na głowę czarną farbę do włosów...-.- A nie mogę znaleźć zaklęcia na jej usunięcie, muszę na zajęcia chodzić albo w kapturze, albo zmienić kolor jako metamorfomag. Ale to drugie działa tylko chwilowo, potem szybko wraca. uncertain
              • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 16:54
                nie odpowiadam za jego kolegów smile ale spróbuj poszukać w mojej książce do zaklęć
                • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 17:50
                  Sprawdzałam i dzięki, że mi ją pożyczyłaś. tongue_out Jest tam zaklęcie na zmianę koloru, trudne, ale myślę, że przeżyję. wink
                  A swoją drogą - jak tam Malfoy? suspicious
                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 18:20
                    a dobrze suspicious dalej się nie uczymy big_grin
                    • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 10.02.12, 18:43
                      Słyszałam, że byliście u niego w domu na świętach. tongue_out
                      Ja za to widziałam na żywo smoki w Bułgarii. ;d Jeden mi poparzył rękę, ale kij.
                      • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 11.02.12, 16:31
                        A pamiętasz tą Sashę? Nie wiem czemu, ale chyba widziałam ją w moim dornitorium. indifferent
                        • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 11.02.12, 22:12
                          święta były niesamowite smile dostałam dużo biżuterii i nowych ubrań brawo

jasne, że ją pamiętam. takiej wiedźmy nie da się zapomnieć. ciekawe co ona tam robiła
                          • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 11.02.12, 23:00
                            Właśnie dopiero zauważyłam, że zniknęła wielka księga. o_o
                            Pewnie ją ukradła, idiotka...
                            • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 00:10
                              napadniemy ją w nocy i użyjemy najstraszniejszych zaklęć jakie znamy (ewentualnie pominiemy niewybaczalne wink) piszesz się na to?
                              • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 09:47
                                Bez niewybaczalnych, ok? I jak dostanę szlaban albo mnie zawieszą, to osobiście się zemszczę. suspicious Żartuję, ale serio, bez takich, ok?
                                • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 10:56
                                  no doobra wink
                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 11:11
                                    No dobra, to kiedy idziemy?
                                    • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 12:06
                                      kiedy chcesz suspicious
                                      • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 12:12
                                        Dobra, serio nauczę się Avada Kedavra i zrobię coś tej Sashy! angry
                                        Widziałaś, co zrobiła z księgą!? Wrzuciła ją do...do...łazienki Marty! -.-
                                        • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 20:43
                                          a to podła wiedźma. nauczyć się jest prosto tylko mówisz Avada Kedavra tylko jak zapewne wiesz musisz tego chcieć. ale żeby ona nie wiedziała czego używamy to umiesz rzucać zaklęcia bez wypowiadania ich? (wiesz o czym mówię prawda?)
                                          • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 21:01
                                            Umiem. Czemu McGonagall zostawiła ją w szkole!? Powinna ją wyrzucić już w listopadzie, zepsuła mi całe ferie, bo chyba mówiłam ci, że gdy przebywałam w Rumunii, to ona tam też była? indifferent
                                            • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 21:09
                                              serio? a co ona tam robiła?
                                              • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 23:00
                                                Często widziałam ją, jak grasowała przy starych zamkach i uliczkach. Kilka razy miała ze sobą jakąś torbę. A raz nawet postanowiłam iść za nią. Wypadło z tej wspomnianej torby kilka rzeczy, m.in. kilka flakonów krwi...Nie wiem jak ty, ale ja sądzę, że ona współpracuje z rasą wampirów. indifferent
                                                • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 23:06
                                                  na pewno jest wampirzycą bo normalne czarownice nie są aż tak wredne
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 23:10
                                                    Myślę, że niedawno odkryte tajemne przejście przyda się. Można by włamać się do jej dornitorium, poszperać trochę w jej rzeczach i znaleźć coś, co mogłoby świadczyć o jej wampiryźmie. W bibliotece widziałam książkę o nich, mogę coś poszperać..
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 23:40
                                                    to do dzieła genialna Krukonko!
                                                    ale jest problem-czy Avada Kedavra zabije wampirzycę?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 13.02.12, 00:07
                                                    Chyba znalazłam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące wampirów. wink
                                                    W tej księdze znalazłam kilka ciekawostek.
                                                    Źródłem życia wampirów jest krew. Mogą bez niej przeżyć, maks. 2 dni. Zazwyczaj zażywają ją specjalnie sprowadzoną z ruin starego zamku lorda Harry'ego van Carvanon'a w Rumunii. Dziwne, że właśnie tam widziałam Sashę. indifferent Zaklęcia niewybaczalne nie działają na wampiry. Jedynym sposobem zabicia owego stworzenia jest zbicie drewnianego kołka w serce. Innymi słowy - horror.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 18:50
                                                    chyba się skapnie, że coś jest nie tak jak przyjdziemy do niej z kołkiem i młotkiem big_grin
                                                    czekaj, a jak zginął Rufus Scrimgeour? bo on przecież był wampirem!
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 19:03
                                                    Nikt tego nie wie. Słyszałam, że zginął przed bitwą o Hogwart w 1997 roku. Sama wiesz kto go zabił..
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 19:12
                                                    wiem, że Voldemort go torturował po przejęciu ministerstwa i potem zabił bo ten nie chciał powiedzieć gdzie jest Harry. ale wątpię żeby Czarny Pan używał jakiegoś innego drewnianego przedmiotu niż różdżka
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 19:29
                                                    Bo Sama Wiesz Kto miał te swoje moce i mógł robić, co chce. A dwie czarodziejki na III i IV roku nie dadzą sobie rady z prawdziwym wampirem przy pomocy zwykłych zaklęć. I mam wrażenie, że ktoś nas podsłuchuje...
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 19:37
                                                    jest jeden sposób. najpierw musisz rzucić to zaklęcie żeby nas nie było słychać i dopiero wtedy ci powiem. ale to będzie dość ryzykowne, niebezpieczne i złamiemy parę reguł
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 20:37
                                                    Eee...Wiesz, ja...Muszę się nauczyć na sprawdzian z runów i...No dobra, boję się! D: Nie łatwiej przejść przez specjalne przejście do dornitorium ślizgonów i użyć zaklęcia wyszukującego wampiry?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 20:47
                                                    nie zapominaj, że Scorpius jest ślizgonem. może nam pomóc i.....
                                                    OMG! dziś są walentynki! mam się spotkać z nim za pół godziny obok chatki Hagrida! nie wiem w co się ubrać. nie mam prezentu. pomóż mi. a wracając do wampirów to myślałam o wykradnięciu czarnej różdżki
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 20:52
                                                    Co do stroju - dobrze trafiłaś. big_grin Jaki jest ulubiony kolor twój i Scorpiusa? I czy lubicie czerwone dodatki? I jak on się ubiera? Muszę wiedzieć. big_grin
                                                    A co do planu: Czarna różdżka nie skończyła w kawałeczkach?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:05
                                                    czerwień i zieleń jak Gryffindor i Slytherin big_grin on ubiera się na sportowo jak typowy chłopak smile
                                                    a Harry nie odłożył Czarnej Różdżki na miejsce czyli do grobu Dumbledore'a (specjalnie sprawdziłam w książce, ale mogłam źle zrozumieć)
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:11
                                                    czerwień i zieleń jak Gryffindor i Slytherin on ubiera się na sportowo jak typowy chłopak
                                                    a Harry nie odłożył Czarnej Różdżki na miejsce czyli do grobu Dumbledore'a (specjalnie sprawdziłam w książce, ale mogłam źle zrozumieć)
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:13
                                                    sorry, że napisałam dwa razy to samo, ale ten pierwszy w tajemniczy sposób zniknął, a teraz się pojawił shock
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:17
                                                    Spoko, dobra. To...jeśli Scorpius ubierze się na zielono, ty na czerwono. Taki kolorek tego "święta". smile Chyba, że...Malfoy może zrobić coś na odwrót i to on będzie czerwony i...eh, rzucam tą robotę!

A z tą różdżką, to chyba pomyliłam książkę z filmem, gdzie Harry rzucił ją w przepaść. wink
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:21
                                                    może to (tylko powiedz które buty) to to albo to
                                                    a co mu dać?

tak pomyliłaś wink szukamy różdżki?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:26
                                                    Wzięłabym ten pierwszy. big_grin Daj mu coś od serca. wink

Możemy iść szukać, tylko gdzie może być? Bo nie będę szła do lasu pod grób Dumbledor'a!
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:34
                                                    ok, a które buty? Gryffindor? od serca...... Scorpius zawsze chciał dostać nowego iPoda big_grin dobry pomysł?

niestety ale musimy iść do jego grobu. ale możesz wziąć Albusa albo Jamesa do towarzystwa. ja biorę Scorpiusa
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:42
                                                    Weź te pierwsze. wink
                                                    Tak, iPod to dobry pomysł, mogę ci wyczarować, bo wątpię, byś zdąrzyła dzisiaj kupić. big_grin

A James'a lub Albus'a!? Chwilka...[wyciąga szklankę wody, wypija ją, wypluwa] ŻE CO!? A nie możemy jutro, kiedy będzie już rano? Zaraz wieczór, a ja nie chcę mieć kłopotów. sad
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:44
                                                    a kto cały tamten semestr kradł pelerynę niewidkę i mapę? idziemy dzisiaj! a iPod zielono srebrny najlepiej. i tu masz listę jego ulubionych piosenek
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:48
                                                    Ok. [wyciąga różdżkę] Tarnilus! [wyczarowuje srebrno-zielonego iPod'a z piosenkami z listy] Mówisz - masz. big_grin

No dobra, pójdę. Ale jeżeli dostanę karę, obniżone zachowanie albo wywalą mnie ze szkoły, to będzie źle.. angry
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:53
                                                    nie wywalą. dzięki za iPoda. odwdzięczę się ale teraz muszę spadać smile
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 14.02.12, 21:56
                                                    Spoko, miłej randki. wink [wraca do dornitorium]
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 12:19
                                                    Nie uwierzysz, co stało się wczoraj wieczorem na pierwszym piętrze! Wracałam sobie spokojnie do swojego dornitorium. W pewnej chwili usłyszałam jakiś hałas. Poszłam w jego kierunku, czyli do skrzydła szpitalnego. Zdziwiłam się, bo ostatnio nikt tam nie trafił, a pielęgniarka raczej by takich odgłosów nie wydawała. Rozejrzałam się trochę, aż nagle zauważyłam Hugo Weasley'a ze swoim kuzynem. Targali jakieś pudła, pewnie chcieli zrobić dowcip Ślizgonom. Ok, to chyba dobrze, ale ze względu na Scorpius'a i Ciebie kazałam im przestać, bo nie wszyscy zawinili w końcu. Ale oni zrobili swoje, to próbowałam im zabrać pudła. I jedno spadło, rozpadło się, rozbijając jakąś butelkę. I nagle Hugo zaczął coś tam majaczyć, przepraszać, a to chyba nie w jego stylu. Za to jego kuzyn (chyba Fred, o ile się nie mylę) zaczął recytować wiersz. indifferent I teraz tak dziwnie się zachowują. Pomożesz mi znaleźć w bibliotece coś na temat tego eliksiru?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 17:27
                                                    jasne. idziemy. ciekawe co to mogło być.... ej a może to była Sasha! wypiła eliksir wielosokowy i mogła poruszać się bez podejrzeń uncertain
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 17:37
                                                    Pewnie tak, w tej książce mogę coś znaleźć. [wyciąga książkę od eliksirów dla VII klas] Chyba McGonagall nie będzie zła, że pożyczyłam podręcznik do siódmoroczniaków. wink
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 17:51
                                                    nie jeśli powiemy, że ja go używałam. od pierwszego roku mi truje, że powinnam się więcej uczyć, że jestem mądrzejsza niż była Hermiona w moim wieku i gdybym tylko poświęcała trochę więcej czasu na naukę byłabym dumą Gryffindoru
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 18:07
                                                    Dzięki. smile Ok, zobaczę coś na temat tego eliksiru...[przeszukuje książkę] Mam! Świadcząc o zamieszczonym zdjęciu, to właśnie ten. Podkreślę coś o antidotum i jakie są skutki.
                                                    Magnatium to bardzo rzadki eliksir. Łatwo go uwarzyć, niestety trudniej jest ze znalezieniem odpowiednich składników. Eliksir ten ma kolor ciemno zielony. Powoduje, tzw. zamianę charakterów. Weźmy na ten przykład osobę nieopanowaną, ciągle tworzącą bójki. Po zażyciu go staje się ona spokojna. Tak samo działa w odwrotnej sytuacji. Długość działania zależy od wypitej ilości. Antidotum jest proste do uwarzenia i łatwe w znalezieniu składników (strona 1198). Ok, zobaczmy, jak się je...Ej. Ta strona jest wyrwana. indifferent
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 18:14
                                                    złapiemy Hugo i za pomocą veritaserum lub imperiusa dowiemy się prawdy suspicious
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 19:11
                                                    Hugo obecnie jest w stanie spokojnym, Fred lata po całej szkole i recytuje wiersze tej Yasmin, a Hugo na dodatek myśli, że mam na głowie wiewiórkę! -.- Na taki silny czar nie zadziała nawet imperio.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 20:59
                                                    musimy coś zrobić! McGonagall nam nie uwierzy bo zawsze widziała jak kłócę się z Sashą więc pomyśli, że kłamię bo jej nie lubię. muszę zakraść się do gabinetu dyrektora i pogadać z portretem Dumbledore'a! on będzie wiedział co robić. tylko załatw mi pelerynę niewidkę
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 22:40
                                                    Mówisz o tej pelerynie? suspicious [wyjmuje z torby pelerynę - niewidkę] Zwinęłam ją kilka dni temu James'owi. Wraz z mapą huncwotów, przed feriami byłam łaskawa i mu je oddałam, ale skoro szkoła powróciła, to znów musiałam mu je odebrać. No cóż...takie życie. wink [daje pelerynę] Ty idź do Dumbledore'a, a ja popracuję nad antidotum. Może przy okazji dowiem się czegoś ciekawego, bo skoro to może być wina Sashy, pewnie znów coś zrobi.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 22:48
                                                    dobra. ale nie wiem czy coś zdziałam
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 23:01
                                                    Ok, sądzę że pora poprosić o pomoc największego specjalistę od żartów...[dzwoni do James'a] Hej James...słuchaj, bo jest taka sprawa...serio? Dzięki! [rozłącza się] Mamy wielkie szczęście, bo James z kolegami szykuje wielki zjazd na sankach po wielkich schodach. McGonagall ponoć słyszała o tym i już idzie im przerwać. Ciekawe, czy zdąrzy...Ok, chyba powinnaś ruszać do Dumbledore'a. wink
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 15.02.12, 23:25
                                                    dzięki, a co z hasłem? musy cytrusy już chyba są nieaktualne :p a nie zrobię jak Harry po zabiciu Voldemorta i nie zapytam "mogę wejść?" spróbuję aportacji
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 16.02.12, 09:55
                                                    Hasło, to chyba Czekoladowe Żaby... Nauczyciele dziwne hasła wymyślają, wszystko związane z cukierkami. tongue_out
                                                    Przy okazji - mam składniki do antidotum, za kilka godzin powinno być gotowe.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 16.02.12, 21:10
                                                    byłam, ale nie załapałam o co chodzi. powiedział "nie oceniajcie po pozorach bo możecie się pomylić. osoby tak od nas różne mogą się okazać niesłychanie podobne"
                                                    rozumiesz coś?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 16.02.12, 22:32
                                                    No jasne, że rozumiem. wink Wyćwiczyłam się w takich "zagadkach" dzięki tej kołatce w drzwiach do dornitorium. ^.^
                                                    Ok, więc może chodzi oto, że oceniamy Sashę po pozorach. Czyli po tym, jaką ją zobaczyliśmy i jaka wobec nas się stała. Może to dlatego, że od razu zaczęłyśmy ją zaliczać do tych pustych panienek. I gdzieś tam, w głębi serca jest inna. Możliwe, że jest do nas po...jest do nas podob...PODOBNA! Ciężko mi to przyszło... I być może ktoś inny jest "tym złym".
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 16.02.12, 22:37
                                                    ale w sensie, że kto?
                                                    ty z nią pogadaj i dowiedz się wszystkiego
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 16.02.12, 23:09
                                                    Ale że z Sashą? indifferent Ona mnie nienawidzi, zabije żywcem, albo...nie, ta myśl jest nie do zniesienia...zmusi do słuchania mugolskiej Rebecci Black! sad
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 20:49
                                                    czy ty zapominasz kim jesteś? przemień się w jedną z jej głupich przyjaciółek i pogadaj smile
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 22:03
                                                    Oczy nie mogę zmienić, więc plan się nie uda , bo ja nie mam takich, jak jej koleżanki.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 22:48
                                                    może się nie skapnie. spróbuj. zawsze możesz użyć imperiusa
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:17
                                                    Ja nie używam zaklęć niewybaczalnych, chciałam przypomnieć.
                                                    I mam lepszy pomysł. [wyjmuje z torby pamiętnik Sashy] Zostawiła go w łazience Marty.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:18
                                                    Jeez nie rób tego! a jak jest z nim coś nie tak? pamiętasz pamiętnik Toma Marvolo Riddle'a?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:29
                                                    Dobra, skoro już chcesz, bym uważała, to mogę rzucić na to zaklęcie sprawdzające stan tego notatnika. Wtedy będziemy pewne, czy coś z nim nie tak. [rzuca zaklęcie] To trochę potrwa.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:33
                                                    najważniejsze żeby był bezpieczny i zawierał potrzebne informacje
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:41
                                                    Ok...Jest bezpieczne. smile [zabiera pamiętnik] Accio informacje! [pamiętnik otwiera się na jakiejś stronie] Tutaj mamy wszystkie odpowiedzi.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 17.02.12, 23:42
                                                    czytaj! ja szanuję jej prywatność i nie czytam, ale chętnie posłucham
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 09:51
                                                    Od kiedy ty ją szanujesz? indifferent Ona mi zrobiła wiele złego w ciągu tych trzech lat w Hogwarcie, teraz pora zamienić role. Dobra, czytam...
                                                    12 lutego 2012
                                                    Ta cała "milusia" i jej psiapsiółeczka kujon mnie denerwują. Cały czas albo mnie śledzą, albo szepczą o czymś w moim towarzystwie...Mam ich dość. Nie potrafię wykonać swojego zadania, jeżeli ktoś mnie szpieguje. Obiecałam Victor'owi, że załatwię dla niego pożywienie, a wtedy sama będę mogła zemścić się na moich wrogach.
                                                    Póki co nie mogę nic zrobić, skoro te dwie mnie szpiegują. Ale już niedługo znajdę im odpowiednie zajęcie, w końcu zdrajcy krwi Weasley'owie się przydadzą...Kończę, McGonagall chcce coś ode mnie...znowu.

O ile dobrze zrozumiałam, to ona chce się stać wampirem, pomagając innemu, a ten cały wypadek z magnatium, to jej sprawka. -.-
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 15:31
                                                    ona jest chora! musimy coś jej zrobić! dotknięcie mrocznego znaku jest dobrym wyjściem?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 15:58
                                                    Hmm...niech pomyślę. Jak go dotkniesz, to sprowadzisz śmierciożerców z całego świata, a że 3/4 z nich, to źli ludzie, na pewno będą chcieli wyburzyć Hogwart. Odpowiedź: Nie sądzę.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 16:17
                                                    a gdyby tak... poszukaj w tym pamiętniku czego się boi najbardziej i czego pragnie
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 19:39
                                                    Chwileczkę...nie wiem, czego pragnie, ale znalazłam chyba coś, co może być podpowiedzią dla strachu.
                                                    8 stycznia 2012
                                                    Ten głupek Marcus zaczyna mnie wkurzać. Od Yass wiem, że on się we mnie buja...Taa, ale "buja" w sensie - głupie dziecko. Uważa, że jak będzie mi dokuczać, to będę jego dziewczyną! -.- Dzisiaj podłożył mi do łóżka ze sto mini pająków. PAJĄKÓW! Jak ja ich nienawidzę, takie małe potwory...

Boi się pająków. tongue_out
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 19.02.12, 18:33
                                                    zamień się w olbrzymiego pająka i ją odwiedź!
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 19.02.12, 22:36
                                                    Heh, to jest raczej niemożliwe. Spoko, już poprosiłam kogo trzeba, małe, tycie pajączki odwiedzą ją we śnie. suspicious
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 19:06
                                                    dumna z ciebie jestem :') zaczynasz się robić jak ja
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:50
                                                    C-c-co? indifferent
                                                    [chowa pamiętnik pod poduszkę]
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:54
                                                    oh proszę! zemsta na kimś takim jak ona to jeszcze nic złego. nie staniesz się śmierciożercą przez jeden taki wybryk
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:56
                                                    W każdym razie - dzisiaj nie mogę tego zrobić. Niechcący zgodziłam się na randkę z James'em Potter'em, podziękuj proszę Cię Rose Weasley, bo użyła na mnie jakiegoś czaru. Jestem tylko człowiekiem! sad
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:58
                                                    aaa dzięki dzięki dzięki! ja ją o to prosiłam. wiesz to mój przyjaciel i od kilku dni chodził smutny i zmulony
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:01
                                                    What? -.-
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:01
                                                    haha sorry smile ale musiałam
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:03
                                                    Dobra, potrzebuję taktyki, jak sprawić, by randka odeszła w zapomnienie?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:05
                                                    obliviate. zmodyfikuję ci potem pamięć i będzie tak jakbyś nigdy nie miała tej randki
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:07
                                                    Łoł, łoł, łoł. Nie można tego zrobić teraz James'owi? Bo ja nie pozwolę sobie myszkować w pamięci.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:12
                                                    nie mogę! za to że zabrałyście mu miotłę masz z nim iść! coś mu się należy
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:16
                                                    Ej, to nie ja zabrałam tą miotłę!
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:19
                                                    ale jesteś Krukonką skarbie :3
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:22
                                                    Ale ja nie przyczyniłam się pierwsza do kradzieży miotły. Ja tylko pomogłam z rzucaniu czarów, a to jeszcze nie kradzież. :3
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:23
                                                    ale Martynka jest za młoda
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:27
                                                    Eee...Ja też!? No weź, nie chcę jeszcze chodzić na randki!
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:30
                                                    ej ja w twoim wieku już chodziłam na randki wink
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:32
                                                    Ale mi się do tego nie śpieszy. big_grin
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:35
                                                    dorośnij! jesteś czarownicą! nie wiem co to ma do rzeczy szczerze mówiąc :3
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:36
                                                    A czy dorośnij znaczy znajdź chłopaka i obściskuj się z nim na każdym kroku? o_o Jeżeli tak, to ja wolę nie dorosnąć duchowo...
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:38
                                                    nie o to chodzi :p
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:45
                                                    No to o co kaman? sciana Za dużo mugolskich programów muzycznych...
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:46
                                                    hahaha może big_grin ja jestem dziiiiwna
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:51
                                                    A ja sprzedaję na rynku mugolskie opowiadania i animiki i co? tongue_out
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:53
                                                    i nic. dziwni ludzie są fajni
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:00
                                                    I zarobiłam masę galeonów. cool
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:02
                                                    mugole płacili w galeonach?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:15
                                                    Mi chodziło o rynek magiczny tongue_out
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:19
                                                    aha. sorry zrozumiałam, że o mugolski
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 10:31
                                                    Nie no, spoko. Na mugolskim sprzedawałam rysunki, jak byłam w przedszkolu. tongue_out
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 20:58
                                                    hahahaha masz jeszcze jakieś?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 21:16
                                                    Taa...bazgroły robione w wieku 4 lat, składające się z kilku kolorowych kresek.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 21:30
                                                    zacznij je sprzedawać w Hogwarcie tylko popraw je paroma zaklęciami
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 23:43
                                                    Mam sprzedawać te bazgroły? indifferent Mam ładne rysunki, zrobione niedawno, mogłabym je sprzedawać, ale to chyba...nielegalne...
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 16:39
                                                    no i co? spróbuj szczęścia! Fred i George też sprzedawali wszystko nielegalnie dopóki nie otwarli sklepu
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 17:20
                                                    Ok. Wdam się w wielką legendę Gryffindoru. big_grin
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 18:02
                                                    i prawidłowo! a teraz zajmijmy się Sashą. co dalej musimy zrobić?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 21:13
                                                    Sądzę, że warto w końcu użyć kochanej pelerynki niewidki i poszpiegować trochę.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 21:20
                                                    no to w drogę! akurat ją mam ze sobą
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 22:45
                                                    Ale...jak to...ja ją cały czas w torbie miałam! indifferent
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 19:50
                                                    magia Alex, magia
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 22:39
                                                    Eh...Dobrze, chociaż, że nie zabrałaś mi...Gdzie mój eliksir wielosokowy? indifferent
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 22:48
                                                    Scorpius potrzebował. sorry :]
    • love_is_forever Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 02:03
      A już myślałam, że trafił się jakiś ciekawy wątek, ale po przeczytaniu waszych postów stwierdzam, że jednak nie.
      • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 10:56
        bo nie jesteś w temacie. my ciągniemy to od jesieni
        • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 13:16
          Niestety pierwszy taki temat zagubił się gdzieś na forum, a że było tam sporo odpowiedzi, pomyślałam że dobrze zrobić nowy. wink
          • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 20:41
            i dobrze pomyślałaś bo zaczynałam się tu nudzić
    • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 21:03
      Gryfonki i Krukonki! Sprawdźcie za kominkiem!
      Ślizgonki i Puchonki! Sprawdźcie po środkowym fotelem w pokoju wspólnym!
    • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 21:29
      Napisałam gdzie szukać,teraz będzie czego i kiedy big_grin.
      Gryfonki i Krukonki: Tajne Przejście.
      Postukaj w tył kominka 5 razy różdżka mówiąc Alohomora Lemora
      Prowadzi do:Wielkiej sali i pokoi wspólnych pozostałych domów.
      Czas:1-3 w nocy.
      Ślizgonki i Puchonki: Tajne Przejście
      Wpełznij pod fotel,stuknij 3 razy różdżką w podłogę mówiąc Alohomora Lupumus
      Prowadzi do:Wielkiej sali i pokoi wspólnych pozostałych domów.
      Czas:1-3 w nocy.

• olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 12.02.12, 22:58
        Uuu, tajemnice się szykują. big_grin
        Dzięki, wypróbują to dzisiaj w nocy. wink I mogę z łatwością przechodzić do innych dornitorium, hihi. big_grin
        Jeszcze raz dzieki. tongue_out
        • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 13.02.12, 14:13
          Nie ma za co smile.
          Jakbyś widziała miny Ślizgonów (chłopaków) gdy spod fotela wyszły cztery prześcieradła...
    • cytryna14 Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 15.02.12, 21:42
      Z jakich domów jesteście ?wink
      • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 15.02.12, 21:58
        Gryfonka 4 roku i dziewczyna Scorpiusa Malfoya dla jasności wink a ty?
      • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 15.02.12, 22:19
        Ja Krukonka, pieszy rok.

Milusia - sorki,z dziewczynami z roku zamknęłyśmy twojego chłopaka w komórce na miotły.Trzeci raz w tym roku.
        • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 15.02.12, 22:38
          Ravenclaw, trzeci rok. wink
        • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 15.02.12, 22:38
          wybacz Martynko, ale coś wam nie wyszło smirk właśnie się z nim spotkałam
          • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 18:45
            Ja ? Krukonka ,3 rok .wink
            • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 19:11
              Krukonów najwięcej. cool
              • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 19:21
                Nie uważacie ,że przydało by się pare osób z slytherinu i gryffindoru ?big_grin
                • estrellaa Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 19:32
                  to ja dołączam do gryffonów ; D
                  • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 19:39
                    może się wyrówna xD
                    • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 16.02.12, 23:10
                      Witamy nową Gryfonkę na pokładzie! big_grin
                      • estrellaa Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 14:45
                        hah no może się wyrówna . ; )
                        co tam u was ? kiedy zawody w quidditch'a ? ; >
                        • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 15:20
                          No nie wiem ,ale wychodzi na to ,że będzie Ravenclow ws. Gryffindor big_grin
                          • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 15:47
                            Ponoć w tę sobotę, innymi słowy : jutro. tongue_out
                            • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 16:06
                              Byle nie za wcześnie shock
                              • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 17:48
                                Ponoć zaczyna się o jedenastej, o dziesiątej przygotowania, a jeszcze wcześniej czerwony dywan dla magicznych sław. ;d McGonagall twierdzi, że to najważniejszy mecz w dziejach szkoły i rozpoczyna jakieś, cytuję "ważne wydarzenie".
                                • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 19:42
                                  Kurcze,mam pietra.Córka profesora Longbottoma dziś złamała rękę,a ja jestem rezerwowa,więc gram jako ścigająca...sad
                                  • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 19:50
                                    Ciesz się .Ze mnie żaden sportowiec sad
                                    • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 20:09
                                      Ta. Ścigający Griffindoru są doświadczeni w przedziale 3-6 klasa,ogólnie cała drużyna oprócz szukającego i obrońcy jest wyćwiczona.U nas jestem ja (rok pieszy),a dziewczyny są 4-5 klasa z małym doświadczeniem.Pałkarze są dobrzy,obrońca świetny,a szukający super,więc szanse są dość wyrównane.I dlatego się boję.
                                      • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 20:18
                                        damy rade .tongue_out
                                        • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 20:53
                                          haha powodzenia suspicious zmiażdżymy was jak robaczki wink Gryffindor ftw
                                          • reparo gryffindor. 17.02.12, 21:13
                                            Ktoś wpisał moje nazwisko do Czary Ognia!
                                          • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 21:13
                                            jeśli zawiedziemy w sporcie to nadal będziemy geniuszami hehtongue_out
                                            • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 22:05
                                              Krukoni to geniusze! big_grin Możemy być dumni. cool

reparo
                                              A w tym roku jest Turniej Trójmagiczny? surprised Może tą wiadomość chce przekazać McGonagall na meczu...I dlatego tyle szumu wokół niego.
                                          • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 22:21
                                            No Milusiu zobaczymy.Widziałam wasz wieczorny trening:obrońca przepuścił z 8 goli.
                                            • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 22:44
                                              Pracuję nad wielkim plakatem z lokiem drużyny krukonów, kilka światełek i zaklęć. cool
                                              • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 22:50
                                                oj mała naiwna Martynko smile nie wątp w potęgę Gryffindoru. my już sobie poradzimy.
                                                a turniej nie był w tamtym semestrze?
                                                • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:16
                                                  A w tamtym semestrze aby nie było afery z uczestnikami? Ponoć wtedy minister magii wprowadził swój głupi przepis, że mogą udział brać uczniowie z każdego roku. Skończyło się to nie najlepiej i muszą powtórzyć wszystko. Ciekawe, ile jeszcze będą ciągnąć ten turniej, ale wciąż nie rozumiem - po co McGonagall robi tyle szału wokół tego? indifferent
                                                  • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:20
                                                    czy ty pamiętasz co mówił Dumbledore kiedy Harry Potter był na 4 roku? masz świadomość jakie to ważne? Hogwart został znowu wybrany do turnieju, a ten ostatnio nie skończył się dobrze. mam na myśli śmierć Cedrica
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:27
                                                    Ja tam nie wiem nawet, czy ten turniej wyjdzie, profesor może zawsze przekazać inną, równie ważną wiadomość.
                                                • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:32
                                                  Bynajmniej w potęgę Griffindoru nie wątpię Milusiu.Ale uwierz,u nas nawet rezerwowi ćwiczyli 2 razy dziennie,po 2,5 godziny.W soboty i niedzielę nawet 3 razy,po 3 godziny.Nie ważne czy burza,czy 2 metry śniegu,czy -32C (dostaliśmy za to wszyscy dwugodzinny szlaban,ale mniejsza z tym),ćwiczyliśmy tak przez ponad pół roku. Odebraliśmy wam prawie 18 godzin treningów.Jedna dziewczyna z siódmej klasy podliczyła i według ćwiczyliśmy przez ok.399,5 godzin shock.
                                                  • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:36
                                                    czyli 16 dni bez przerwy surprised dziwni jesteście. ja nie wiem co nasza drużyna kombinuje, ale szukający nam powiedział cytuję "Skopiemy tym Krukonom tyłki i wygramy ten mecz. mamy już swój sposób" nie mam pojęcia o co chodzi suspicious
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 17.02.12, 23:42
                                                    Jasne, jasne. Szukający, to James, prawda? Jeśli tak, to wiem, jaki ma plan...

Krukoni wygrają! brawobrawo
                                                  • milusia22 tee-heee 17.02.12, 23:45
                                                    on mi to tylko przekazał. nie wiem kto to wymyślił ale na pewno nie on big_grin bo kilka ostatnich nocy powtarzając materiał (tak! uczyłam się!) gadaliśmy o wszystkim i on mi to wtedy powiedział. nie chciał powiedzieć o co chodzi ani kto to wymyślił, ale mam wrażenie, że pewien śliczny Ślizgon ma coś z tym wspólnego
                                                  • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 00:01
                                                    Jak na razie James nie może znaleźć miotły (my nie mamy z tym niiic wspólnego...).

Krukoni górą!brawo
                                                    Stawiam piwo kremowe wszystkim Krukonom jeśli wygramy piwopiwopiwo

Dobranoc,jutro wstawać o 5:30.
                                                  • milusia22 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 00:06
                                                    biedactwa nie dostaną piwa kremowego suspicious
                                                    wiesz, z miotłą to nie problem
                                                  • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 09:33
                                                    On jest przewrażliwiony na punkcie swojej Błyskawicy 5.7.na innej nie poleci.
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 09:56
                                                    Raz przez przypadek tej całej Błyskawicy dotknęłam i James w krzyk i pisk, jak dziecko. big_grin Mogłabym z 100 razy kraść jego mapę huncwotów i pelerynę niewidkę, ale i tak by mi na to pozwolił, gdybym zagroziła podpaleniem miotły. tongue_out

A plakat dla krukonów gotowy, już go rozwieszam z innymi. smile
                                                  • martynka5008 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:14
                                                    Ale on i tak nie wie że ma podróbkę big_grin.Tak naprawdę to najlepsze miotły to nimbus2000/2001,błyskawica i błyskawica 1.1.Reszta nie jest już taka dobra,a błyskawica 5.4 i 5.7 nie są wyprodukowane przez producenta błyskawicy.
                                                  • reparo Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:27
                                                    Mój ojciec jest aurorem, i jego szefem jest Harry Potter.
                                                    Pracuje razem z najlepszym przyjacielem Harry'ego Pottera, Ronaldem Weasleyem.
                                                    Zazdrosne ?

cool
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:36
                                                    Nie.
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:27
                                                    Chyba za pół godziny zaczyna się mecz. Plakacik lśni i błyszczy na magicznym telebimie. big_grin Miotły gotowe, specjalne szaty też, mam nadzieję, że ty i inni gracze gotowi. smile
                                                  • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:38
                                                    Pokażemy im !
                                                    brawobrawobrawo
                                                    Tak swoją drogą ,kiedy będziemy mogli wrzucać nazwiska do Czary Ognia ?
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 10:58
                                                    Chyba po meczu, widziałam kilkoro profesorów z jakimś dziwnym, latającym pudłem. Może tam jest czara. tongue_out Zresztą, dyrektor jeszcze nawet nie ogłosiła tego. big_grin A co, chcesz się zgłosić? suspicious
                                                  • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 11:12
                                                    Myślałam nad tym … suspicious Ale się jeszcze zdecydować muszę uncertain
                                                    Btw.świetny ten plakat !brawo
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 11:21
                                                    Dzięki. big_grin Świeci się w ciemnościach, a ponoć mają takie panować, specjalne czary, czy coś. tongue_out
                                                    A wracając do turnieju - chyba w tym roku znowu ma być granica od 17 lat, prawda?
                                                  • cytryna14 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 11:49
                                                    Coś koło 16 roku życia , wydaje mi się .uncertain
                                                    Twój plakat tak świeci ,że widać go z pokoju wspólnego.
                                                    Więc zakładam nowy błękitny szalik (matka ma ostatnio fazę na druty wink ) i lecę na stadion .brawo
                                                  • olcissia_1998 Re: Ślizgonki,Krukonki,Gryffoni czy Puchoni ? 18.02.12, 12:33
                                                    Chyba przesadziłam trochę ze światełkami. uncertain Moja wina, że lubię błyskotki!? big_grin
                                                    I jak tam mecz? tongue_out Kto wygrał?
                                                  • cytryna14 !!! 18.02.12, 13:26
                                                    Of course ,że mypiwo !Wątpiłaś ?suspicious
                                                  • martynka5008 Piwo kremowe dla wszystkich Krukonów! 18.02.12, 13:30
                                                    piwopiwopiwopiwopiwo
                                                    Wygraliśmy!!!Impreza w pokoju wspólnym od 16 do 4 w nocy!
                                                    piwopiwopiwopiwopiwo
                                                  • cytryna14 Re: Piwo kremowe dla wszystkich Krukonów! 18.02.12, 13:35
                                                    piwo

Tylko ,co z tym Turniejem ?uncertain
                                                  • martynka5008 Re: Piwo kremowe dla wszystkich Krukonów! 18.02.12, 13:55
                                                    Ja nie wiem co z turniejem,od razu po meczu poszłam do szatni i pod prysznic.
                                                  • olcissia_1998 Re: Piwo kremowe dla wszystkich Krukonów! 18.02.12, 14:19
                                                    Wygrałyśmy! brawo piwo
                                                    I McGonagall po meczu mówiła coś o tym turnieju, ale nie słuchałam. Siedziałam na najwyższym rzędzie, a tam był dosłownie chaos. shock
    • olcia456 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 10:58
      aha no to świętujmy otwarciepiwopiwo
      • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 10:58
        Świętujemy! piwo
        • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 15:29
          ja nie byłam :p miałam "ciekawsze zajęcia"
          • cytryna14 Patronus 18.02.12, 17:23
            Czy któraś z was wyczarowała już patronusa ?smile
            Ja pare razy i wyglądał mniej więcej tak :
            c.wrzuta.pl/wi19439/669ff3470011f02d451ed931/64
            • milusia22 Re: Patronus 18.02.12, 17:35
              jaki śliczny big_grin pewnie! ja należę do grupy osób, które pare lat temu budziły postrach [nie pytajcie jak się nazywali bo to oczywista smile] i wyczarowałam takiego Patronusa to dziwne, ale nie jest zwierzęciem
              • cytryna14 Re: Patronus 18.02.12, 17:37
                Twój patronus budzi postrach nawet u mnie shock(a nie należę do strachliwych).
                Nie będę z tobą zadzierać …big_grintongue_out
            • martynka5008 Re: Patronus 18.02.12, 17:38
              Próbowałam i próbuje,ale na razie wychodzi mi tylko mgiełka.
          • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 17:35
            milusia22 napisała:

> ja nie byłam :p miałam "ciekawsze zajęcia"

Czyżby te "ciekawsze zajęcia" to całowanie się ze Scorpiusem Malfoyem przed budynkiem szkoły?Było widać z góry big_grin
            • cytryna14 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 17:49
              To prawda.Nie umiecie się ukrywać tongue_out
              • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 18.02.12, 19:42
                Co do patronusa - mój to królik! big_grin Wygląda mniej więcej tak:
                cdn.mgsrvr.com/q-dumb/asset/50390/images/badges/rabbit.gif
                A co do milusi i Malfoya - ja taki widok muszę znosić codziennie. ;/
                • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 19.02.12, 18:31
                  zazdrosne? a tak w ogóle Martynko i reszto to nieładnie podglądać
                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 19.02.12, 19:13
                    Podglądać?Wybacz Milusiu,ale w trakcie meczu wzlatywałam na 10 do 40 stóp,było widać z takiej wysokości doskonale.Chcąc nie chcąc gracze byli zmuszeni na to patrzeć.Moje koleżanki twierdzą że widziały was nawet z trybun.
                    • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 19.02.12, 22:38
                      Nawet profesorowie was widzieli. tongue_out
                      • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 19:08
                        OMFG! a mówili coś? bo wiesz my dzisiaj postanowiliśmy odpuścić sobie lekcje i cały dzień byliśmy w Hogsmeade smirk
                        • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 20:36
                          Profesorowie nie mówili,przynajmniej z tego co słyszałam.

Powiem tyle - straciliście wspaniałą lekcję OPCM,mieliśmy lekcje wszystkie roczniki w wielkiej sali.Przyjechał p.Harry Potter i kilku innych autorów.Ćwiczyliśmy przez 8 godzin!Nie było żadnych innych lekcji.
                          • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 20:48
                            Jeez! on mnie zna! często u nich jestem na wakacjach. przyjaźnię się z Jamesem! Scorpiusa też zna więc pewnie zauważył, że nas nie ma
                            • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:40
                              Zauważył,ćwiczyliśmy zaklęcie rozbrajające w parach.James pomagał ustawiać kolejkę i tak "przypadkowo" on i Albus byli piersi,a ty Scorpius bylibyście drudzy.

A tak z innej beczki:James znalazł miotłę czy jeszcze nie?Rose Weasley i El Longbottom założyły kilka(naście) zaklęć kryjących,a ja i koleżanka znalazłyśmy świetne miejsce na kryjówkę wink.
                              • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:49
                                jeszcze nie, ale mam pewien plan jak mu pomóc
                                • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:53
                                  Ja musiałam być w parze z Fred'em Weasley'em. uncertain A on jeszcze nie wziął tego antidotum po wybryku pewnej ślizgonki, no to cały czas recytował wiersze. -.- Na poziomie przedszkolaka...
                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:56
                                    haha współczuję
                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:08
                                    Nie narzekaj Olcissiu na Freda.Ja byłam w parze z młodszym bratem Scorpiusa,Orionem,który jest fajny i przyjęty do NPSWKPWDH (Najbardziej Pakującej Się W Kłopoty Paczki W Dziejach Hogwartu),fakt,ale z OPCM jest beznadziejny.Twierdzi że Sectumsempra to prawie to samo co Ekspeliarmus.
                                    • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:11
                                      martynka5008 napisał(a):

> Nie narzekaj Olcissiu na Freda.Ja byłam w parze z młodszym bratem Scorpiusa,Ori
                                      > onem,który jest fajny i przyjęty do NPSWKPWDH (Najbardziej Pakującej Się W Kłop
                                      > oty Paczki W Dziejach Hogwartu),fakt,ale z OPCM jest beznadziejny.Twierdzi że
                                      > Sectumsempra to prawie to samo co Ekspeliarmus.

on ma brata?!?!?! nawet nie wiedziałam! a sectumsempra i expelliarmus to nie to samo? smile
                                      • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:19
                                        milusia22 napisał(a):

> martynka5008 napisał(a):
                                        >
                                        > > Nie narzekaj Olcissiu na Freda.Ja byłam w parze z młodszym bratem Scorpiu
                                        > sa,Ori
                                        > > onem,który jest fajny i przyjęty do NPSWKPWDH (Najbardziej Pakującej Się
                                        > W Kłop
                                        > > oty Paczki W Dziejach Hogwartu),fakt,ale z OPCM jest beznadziejny.Twierd
                                        > zi że
                                        > > Sectumsempra to prawie to samo co Ekspeliarmus.
                                        >
                                        > on ma brata?!?!?! nawet nie wiedziałam! a sectumsempra i expelliarmus to nie to
                                        > samo? smile

Ma brata,ale Scorpius nie lubi się chwalić swoim "małym braciszkiem".Ori jest najmłodszym dzieckiem w Hogwarcie,dopiero dziś skończył 11 lat.
                                        • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:21
                                          jak słodko big_grin takie maluszki 11 letnie są fajne
                                          • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:31
                                            Fajne?Przez pół roku w szkole był wyśmiewany,bo 10 latek.Chował się wszędzie gdzie się da,dopiero gdy zaczął przyjaźnić się z nami (prefekt,córka profesora,córka autora,dwie ścigające w drużynie Krukonów) chodzi z podniesioną głową i nawet pomagał w kilku akcjach.(Dzisiaj też idzie)
                                            • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:39
                                              a jest podobny do brata?
                                              • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 12:56
                                                Podobny,tyle że ma nie szarych,a niebieskie oczy i jest szczuplejszy.
                                                • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 20:57
                                                  to musi być wychudzony bo Scorpius jest bardzo szczupły
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 22:02
                                                    Scorpius jest bardzo szczupły,racja.Orionowi trzeba wciskać jedzenie jak przedszkolakowi.Widziałaś taką "miniaturkę" Scorpiusa biegnącą przez Wielką Salę?To Orion.
                                                    Komicznie wyglądają 4 Krukonki i 2 Gryfonki stojące przed stołem Śligonów i proszące chłopaka żeby zjadł chociaż owsiankę codzienne pod koniec śniadania,prawda?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 22:08
                                                    taaa bo brat powinien się nim zająć. po to przecież jest
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 22:44
                                                    Wiem.Ro (Roxanne),prefekt Griffindoru ustaliła ze Scorpiusem,że od czwartku do niedzieli on zajmuje się Orim,a od poniedziałku do środy my.Tylko go pilnuj żeby nie przeginał wink.Orion mówi że jego brat umie być nadopiekuńczy,i to bardzo.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 22:55
                                                    haha dobra. razem będziemy się nim zajmować. będziemy wyglądać jak jego rodzice big_grin
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 20:54
                                                    O 4 lata starsi?
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 20:57
                                                    wiesz on jest mały i nie wygląda na swój wiek+ i tak by nam dogryzali na ten temat :]
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 21:58
                                                    Mały?Chudy tak,ale prawie metr 50 ma.Chociaż może i racja,jakbym go nie znała powiedziałabym że to wyrośnięty 7 latek wink
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 22:07
                                                    prawie metr 50? ja mam prawie 1,60 m :0
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 22.02.12, 22:41
                                                    Ja również mam koło 1,50 m,niska jesteś tongue_out.A Scorpius z tego co wiem ma około metra 70,Malfoyowie ogólnie są wysocy.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 19:49
                                                    taa ale pewna sławna osoba (chłopak) powiedział, że niskie dziewczyny są najsłodsze
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 20:24
                                                    Powiedział tak bo nie chce stać na palcach przy całowaniu tongue_out
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 20:31
                                                    nieważne czemu tak powiedział. ważne co powiedział smile
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 22:16
                                                    No racja,racja.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 23.02.12, 22:25
                                                    tiaa ale małe jest piękne big_grin
                                • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:55
                                  Nigdy na to nie wpadniecie big_grin.
                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:57
                                    Ale ja powinnam wiedzieć, też jestem Krukonką! big_grin
                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:57
                                    wiesz nie muszę jej szukać. wiem co zrobić żeby odzyskał miotłę nawet jeśli będę musiała posunąć się do ostateczności
                                    • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 21:59
                                      Wiesz, że McGonagall już raz Ciebie zawiesiła za zaklęcia niewybaczalne?
                                      • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:01
                                        ej Alex aż tak zła nie jestem. mimo iż jestem śmierciożercą nie będę torturować i dręczyć przyjaciół. mam zamiar kupić mu nową miotłę i przy użyciu paru zaklęć zrobić tak żeby wyglądała jak ta stara i poniszczona
                                        • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:02
                                          Aaa. big_grin Uff, już się bałam. wink
                                          A co do miotły - wiesz, James chyba rozpozna swoją starą miotłę po przejściach, których wolę nie wymieniać.
                                          • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:03
                                            to dam mu całkiem nową. pewnie jej nie przyjmie, ale coś się wymyśli
                                            • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:06
                                              Pewnie? Na pewno jej nie przyjmie!

~~~~~~~~
                                              Swoją drogą, info dla Krukonów i Krukonek. McGonagall pozwoliła nam iść do Hogsmeate w piątek za zwycięstwo! big_grin
                                              • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:09
                                                przekonam go. albo użyję ciebie! idę z wami do Hogsmeade
                                                • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:11
                                                  Sorka, ale to wyjście tylko dla Krukonów.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:13
                                                    no i co? dzisiaj nie było żadnego wyjścia a i tak poszłam :p
                                              • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:14
                                                Nie przyjmie nowej.Dzisiaj rano go poinformowałyśmy,o 3 w nocy idziemy.Teraz to wydaję mi się głupie,ale schowałyśmy ją pod wierzbą.Chcecie się dołączyć?Im więcej,tym mniejsze prawdopodobieństwo że coś się stanie.smile
                                                • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:17
                                                  Pod bijącą wierzbą? suspicious
                                                  Ja tam bym ukryła ją w wrzeszczącej chacie.big_grin
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:20
                                                    dobrze wiedzieć. następnym razem jak coś schowasz będę wiedziała gdzie szukać
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:23
                                                    Ukryłyśmy ją w przejściu,ale wleciała do Wrzeszczącej Chaty,a wierzba ma "odrobinę" dziwny okres.Ostatnia próba wejścia tam zakończyła się nieciekawie uncertain.
                                                • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:18
                                                  nie dzięki. muszę nadrobić zaległości. :]
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:22
                                                    I po co ja to mówiłam? sciana Czasem sama siebie dobijam...
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:24
                                                    mwhahaha i tak bym to z ciebie wyciągnęła
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:28
                                                    Pamiętaj - jeden czar niewybaczalny i McGonagall...wolę nie mówić.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:32
                                                    to nie musi być czar niewybaczalny! są inne sposoby. podobno jesteś geniuszem
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:35
                                                    Geniuszem, który uderzył się w głowę podczas ferii w Kentaki. sciana
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:37
                                                    hahahaha chodzić nie umiesz? czy może myślałaś o Jamesie wink
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:45
                                                    Ani to, ani to. Miotła mi się zepsuła.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:46
                                                    chcesz nową?
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:51
                                                    Nie no, spoko mam jeszcze smoka.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 22:54
                                                    jak chcesz :]
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:01
                                                    Ale jedno jest pewne - nigdy nie odwiedzę Danii.
                                                  • milusia22 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 20.02.12, 23:03
                                                    szkooda big_grin
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 10:32
                                                    Przez jakiegoś głupiego ślizgona, który też tam był, mam zakaz wstępu. uncertain
                                                    Dobra, ja tu o feriach gadam, a mamy poważniejsze tematy. big_grin
                                                    ~~~~~
                                                    O co chodzi z tym turniejem?
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 13:09
                                                    Z turniejem wygląda tak,że pojutrze przyjeżdżają uczniowie z Durmesrangu (Rosja) i Witomy (Polska) Witome tak wsadzili,bo dyrektorka z Beauxbatons jest chora.W czwartek w nocy jest uczta,nazwiska można wrzucać do soboty,wtedy Czara wyrzuci uczestników.
                                                  • olcissia_1998 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 13:31
                                                    Dziwne, ja wiem, że Beauxbatons także będzie. indifferent
                                                    Może w tym roku będą 4 szkoły?
                                                  • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 21.02.12, 13:42
                                                    Może.Dobra, pożyjemy,zobaczymy.
                                                  • cytryna14 Hej 21.02.12, 17:20
                                                    Dawno mnie nie było ,bo wkuwałam eliksiry.confused Podobno ma być jakiś sprawdzian ,a ja nie chcę dostać „O”. shock
                                                  • martynka5008 Re: Hej 21.02.12, 20:34
                                                    Ty też masz sprawdzian?Ja na szczęście jestem na bieżąco,eliksiry są moim ulubionym przedmiotem.Razem z transmutacją, zaklęciami,zielarstwem,OPCM...Lubię wszystkie przedmioty.
                                                  • milusia22 Re: Hej 21.02.12, 20:59
                                                    ja mam powtórkę z eliksirów jutro a za tydzień sprawdzian. nie cierpię tego przedmiotu
                                                  • olcissia_1998 Re: Hej 21.02.12, 21:16
                                                    Lepsze to, niż runy. indifferent
                                                  • milusia22 Re: Hej 21.02.12, 21:30
                                                    to trzeba było wybrać inny przedmiot
                                                  • olcissia_1998 Re: Hej 21.02.12, 23:44
                                                    Moja wina, że jakiś ślizgon, którego imienia nie wymienię mnie namówił!?
                                                  • milusia22 Re: Hej 22.02.12, 16:37
                                                    a nie mogłaś sama zdecydować? mnie nikt nie namawiał i wszystko wybrałam sama
                                                  • olcissia_1998 Re: Hej 22.02.12, 17:20
                                                    Jakbym zrezygnowała, to byś się na mnie wydzierała, mówiąc "warto słuchać Scorpiusa, mogło być fajnie!".
                                                  • milusia22 Re: Hej 22.02.12, 18:01
                                                    hahaha on ci doradził? a mi powiedział, że runy to najgorszy przedmiot i nie ogarnia jak można się tego uczyć
                                                  • olcissia_1998 Re: Hej 22.02.12, 21:13
                                                    Ślizgon, jak Ślizgon - musiało mi odbić, że mu zaufałam.
                                                  • milusia22 Re: Hej 22.02.12, 21:20
                                                    taa ja nie ufam im. nienawidzą mnie wszyscy. poza Scorpiusem oczywiście. jego się to nie dotyczy
                          • sims Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 03.09.12, 13:07
                            znowu podpadłan Snape'owi bo pomyliłam bezoar z toajdem sad Odjął 10 puktów dla Gryffindoru, ale za to na transmutacji i OPCM udało mi się zdobyć po 5 punktów za dobre odpowiedzi smile Eeej, biegnę, zaczyna się mecz quiddicha ! big_grin
    • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 26.02.12, 00:17
      No i są 4 szkoły.To dziwne że wybór Czary został przełożony na jutro,prawda?Czara wyrzuca żółte płomienie...
      • cytryna14 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 26.02.12, 15:09
        Naprawde?!wow

Dostałam W z eliksirów !big_grin
        • martynka5008 Re: Jak tam w Hogwarcie? 2 :D 26.02.12, 20:25
          No to brawo!Ja mam PO.

No i znowu na kolejny dzień.Teraz płomienie są różowo-czarne...
          • cytryna14 Dzizas 03.03.12, 10:55
            Co tak tu pusto ?Radować się! Będzie Turniej Trójmagiczny !big_grin
            • olcissia_1998 Re: Dzizas 03.03.12, 11:46
              Będzie!? big_grin
              Już się nie mogę doczekać, aż wszyscy przyjadą, i jeszcze dostałam W z runów! big_grin
              • milusia22 Re: Dzizas 05.03.12, 10:34
                to gratuluję smile ja w środę pisałam sprawdzian z eliksirów a obecnie jestem chora :p miło prawda?
            • martynka5008 Re: Dzizas 11.05.12, 23:44
              Cieszycie się? Już w poniedziałek 2 zadanie big_grin. Oczywiście kibicuję Victorie Weasley. Pomożecie wyczarować wielkie godło Hogwartu na niebie? Na razie mamy 3/4 zaklęć i sprzętu.
              • martynka5008 Hallo... 30.08.12, 22:39
                Nasza Victorie prawie wygrała! W trzecim zadaniu dobiegła na miejsce sekundę po zwyciężczyni (z tej szkoły, z Polski).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka