Dodaj do ulubionych

Dzieciństwo :)

02.03.12, 13:46
Zawsze jak byliśmy mali mówiliśmy: Chcę być dorosła/y ! Chcę do pracy ! Nie lubię szkoły (1-3 klasa pdst)...
A teraz jesteśmy w gimnazjum, liceum i co ?
Moim zdaniem dzieciństwo było prostsze. Mieliśmy dużo czasu, nawet jak chodziliśmy do pdst to wcześnie byliśmy w domach, a teraz w szkole siedzimy czasem nawet do 16... sad
Ostatnio jakoś zaczęło mi tego brakować... Nie myślcie, że jestem jakimś dzieciakiem, że jestem dziecinna, czy coś. To nieprawda...
Nie chcielibyście czasem obejrzeć ulubionej bajki z dzieciństwa, żeby przypomnieć sobie te beztroskie chwile ?
Ja osobiście sama chciałabym się (chociaż na chwilę) przenieść do czasów jak byłam mała... Wiem, że nie jestem, jedyna big_grin
P.S. Proszę niech jakieś "twardzielki" nie piszą od razu, że jestem jakaś dziwna czy coś.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • noicomipowiesz Re: Dzieciństwo :) 02.03.12, 13:56
      o tak! ja to najchętniej zatrzymałabym się na tym etapie życia w którym jestem(13lat), tylko żeby było lato! big_grin
      już mi ciarki przechodzą na myśl że w gimnazjum będę siedziała do 16 w szkole uncertain
    • bieberek Dzieciństwo :) 02.03.12, 14:22
      Zgadzam się z Tobą w 100 %...
      Coraz częściej sobie tak myślę..
      I ostatnio powiedziałam przyjaciółce tak:
      "Nie będę płakać jak będę kończyła gimnazjum..nie ma to jak podstawówka"
      Chciałabym odzyzkać nawet wiele ludzi z tamtych czasów!
      No cóż,takie życie.
      Ładny wątek.

Pozdrawiam,bieberek kiss
    • inbloom *______* 02.03.12, 14:47
      To tak dziwnie zabrzmi z jednej strony chcę być dzieckiem , nie chodzić do szkoły , spać do południa , bawić się na dworze do późnego wieczora a potem błagać mamę ''jeszcze pięć minut'' , ale..no to tak płytko i pusto zabrzmi ale teraz nie jestem taka gruba jak wtedy więc teraźniejszość ma swoje plusy .
    • stokrotka002 Re: Dzieciństwo :) 02.03.12, 17:48
      Nie tęsknie jakoś bardzo za dzieciństwem. Najchętniej zatrzymałabym się etapie w jakim teraz jestem (16 lat) i nie być dorosłą tongue_out
    • madzi.anna Re: Dzieciństwo :) 03.03.12, 18:16
      Trochę szkoda, że dzieciństwo nie może trwać więcej, ale bycie nastolatką czy dorosłą też ma swoje dobre strony
      • rockowa941 Re: Dzieciństwo :) 03.03.12, 22:52
        trzeba dorosnac a co za tym idzie miec obowiazki itp ale tez czasem sobie pomysle jak fajnie maja dzieci w przedszkolu czy podstawowce
    • martynka5008 Re: Dzieciństwo :) 03.03.12, 23:23
      Wcześnie w domach?Ja jestem trzecia pod. i w środy jestem w szkole do *17 ,prawdopodobnie będę do *17.45,a w czwartki jestem w domu o *18,wiec bez przesady.

*Z zajęciami dod.,bez nich to do 16.15.

Jeśli chodzi o dorosłość,to bardziej przedszkolaki.My narzekamy jak to dobrze maja maluszki,czyli właśnie przedszkolaki,zerówkowiczę.I tak w koło.

• kropeczka23 Re: Dzieciństwo :) 04.03.12, 07:32
      Fakt..
      Ja mam teraz jeszcze szkołę muzyczną i w domu jestem dopiero o 20. -.- Masakra. ;c
    • heloo Re: Dzieciństwo :) 04.03.12, 09:00
      "Chcę być dorosła ! Chcę do pracy ! Nie lubię szkoły" - ja tak nigdy nie mówiłam.
      Ja chodzę do 2 gimnazjum, więc tak późno ze szkoły nie wracam (o 13 lub 14).
      Pewnie, że dzieciństwo było fajne, ale wolę być nastolatką. Zresztą ja tam jakoś szybko z większości bajek wyrosłam...
      • mary_ m 04.03.12, 09:50
        Ostatnio stwierdziliśmy z kolegą, że chcemy znów być małymi dziećmi. Wręcz przeraża mnie wizja wyboru liceum, a co dopiero faktycznego wybrania się do niego.. Jeśli tylko bym mogła, chciałabym być teraz w podstawówce, albo po prostu zatrzymać się w gimnazjum.
    • mrucz Re: Dzieciństwo :) 16.08.12, 11:19
      ja się cieszę , że już za 2 lata czekają mnie 18 urodziny, wbrew pozorom nie będę uzależnione od rodziców. powiem szczerze że dobija mnie to że muszę wracać do domu o 21 bo mama mówi, że jest już ciemno -.- wiem że się martwi ale wieczorem z towarzystwem bawię się najlepiej wink
    • chupamaniaczka hahah ;* 24.10.12, 13:43
      moje dzieciństwo dalej trwa :d może nie jest już tak dziecinne big_grin jak kiedyś, ale jednak trwa, haha, do 18 rż nie będę dorosła smile ja mam też dobrze z tym, że mam małą siostrę, z nią się bawię i oglądam bajki, i cudownych przyjaciół, z którymi czasem ... zachowujemy się gorzej niż dzieci <3
    • lidzia103 Re: Dzieciństwo :) 24.10.12, 19:19
      Ta zgadzam się z tobą wcześniej wszystko było dużo prostsze, otwarcie mówiliśmy o naszych uczuciach i myślach, nie obchodziło nas to jak wyglądamy,nie musieliśmy się martwić o nic i za tym właśnie tęsknie.Kiedy jest mi smutno to czasem oglądam bajki czy filmy z czasów dzieciństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka