Dodaj do ulubionych

Piesek Shih Tzu;)

07.03.12, 17:19
Witam kociaki;PP
Niedługo przeprowadzam się do nowego domu. Rodzice powiedzieli mi, że mogę mieć jakiegoś pupila. Osobiście wolę koty, ale kiedyś (już dawno) miałam już psa kundelka i teraz postanowiłam, że będę mieć psa. Siostra kumpla z klasy ma Shih Tzu i bardzo chwali rasę. Dużo o niej czytałam i osobiście bardzo podobają mi się te pieski, ale zastanawia mnie jeden fakt. U psów tej rasy występuje dużo chorób czego się boję. Nie chcę kupić chorego psauncertain
Macie może Shih Tzu? Jakie są? Dużo wam chorują?
Pozdrawiamkiss
Obserwuj wątek
    • miodowa Re: Piesek Shih Tzu;) 07.03.12, 17:26
      Osobiście nie mam takiego psa . Jest naprawdę bardzo ładny. Jeżeli się boisz to spytaj się np. weterynarza czy kogoś kto się zna na zwierzętach czy warto takiego psa miec. Sorry że mało pomogłam ale nie znam się. smilesmile
    • pusia75 Re: Piesek Shih Tzu;) 07.03.12, 17:27
      niestety nie posiadam takiego pieska, ale jest przesłodki i z tego co wiem to nie choruje często i jest sympatycznywinkserce
    • piotruspan Re: Piesek Shih Tzu;) 07.03.12, 17:34
      Ja mam teraz, przed nim też miałam Shih-Tzu i fajne psiaki są, tylko że chyba największy problem to to że trzeba dużo o niego dbać wiadomo czesać, kąpać itd. A jeżeli o choroby chodzi to poprzedni mi nie chorował w ogóle a ten to coś z oczami miał ale to wystarczyło mu krople zapuścić, miał problemy z gruczołami odbytowymi i ostatnio złapał gronkowca to było chyba najgorsze, bo gruczoły to szybko wyleczyliśmy ale gorzej z gronkowcem. Ale w sumie jest już dość stary to nic dziwnego że go złapał. nie wiem czy to dla cb dużo ale na psa który ma już około 7 lat to chyba tak średnio. W każdym razie te psiaki są naprawdę fajne i jak będziesz o niego dbać to okey. smile
    • larrystylinson hj 07.03.12, 18:01
      Moje przyjaciółki jeszcze z Polski mają psa shih tzu- na prawdę uroczy piesek, straszliwie lubi się przytulać i głaskać i był wyjątkowo głupi. big_grin Niestety miał też dwa zęby XD Resztę musiał mieć usunięte, bo miał chore big_grin
      Tylko czeba kupić z prawdziwej hodowli z rodowodem (nie dla samego papierka), ale dla pewności że piesek będzie zdrowy. Gdy choruje zazwyczaj okazuje się, ze był kupiony z pseudohodowli gdzie nie chcesz wiedziec jak wygląda rozmnażanie....
    • xadax Re: Piesek Shih Tzu;) 08.03.12, 16:53
      ja nie mam takiego, mam zwykłego mieszańca
      • noicomipowiesz Re: Piesek Shih Tzu;) 10.03.12, 18:16
        oj.. kiedyś miałam fioła na punkcie tej rasy. ale rodzice nie chcieli się zgodzić więc odpuściłam . są po prostu cudowne! moja kuzynka ma suczkę tej rasy. jest boska.. taka.. milusińska big_grin polecam tą rasę.
        aha, tylko weź z rodowodem smile
    • cranche Re: Piesek Shih Tzu;) 12.03.12, 00:30
      Mam już od jakichś 4 miesięcy. Niestety ma przepuklinę. Ogółem nie lubię psów i staram się go unikać, gdyż ten pies jest wymysłem mojej siostry.
      Ale upierdliwiec z niej straszny... Jak zawiąże sobie buta to ona mi go rozwiązuje. <br />
      Przynajmniej szybko się uczy dość.
    • sweeneylady A ja się znowu rozkleję . 12.03.12, 11:02
      Nie no , proszę bez takich słów xD .
      Że "nie chce mieć chorego psa" itp.:
      Od razu nasuwa mi się myśl ; i czym Ci to biedne ,małe żyjątko zawiniło ? Też ma serduszko i uczucia , jest chore , potrzebuje więcej opieki , a potrafi kochać jeszcze bardziej .To nie jego wina ,że los spłatał mu takiego figla . Dlatego nie zasługuje na miłość ? Buuuu >,< dajcie go tu do mnie tongue_out .
      Proszę , po prostu proszę , jestem zbyt wrażliwa xD.
      A co do rasy to jest świetna smile
      Moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu kupiła takie maleństwo i naprawdę urocze kiss .
      Słuchaj , każdy pies ma podatność na jakąś chorobę , tak samo jak ludzie na alergię.
      Patrz przede wszystkim na charakter , bo to ,że 3/4 Shih Tzu niby choruje,to nie znaczy , że Twój akurat będzie "przeziębiony" xD .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka