11.03.12, 00:51
bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/68/89/65b89c55e3.jpg

dziewczyny, proszę nie chodzi mi o kolor ale o takie loczki, wiecie jak można je wykonać ? tak, żeby się długo trzymały ;d
Obserwuj wątek
    • pusiooooo Re: WŁOSY ! 11.03.12, 13:13
      Najlepiej będzie jak kupisz sobie wałki na gorąco smile Serio, super są big_grin
    • miss_mimi094 Re: WŁOSY ! 11.03.12, 13:16
      nic prostszego !

bieżesz pasemka różnej grubości i nawijasz na lokówke ale trzymając ją do "góry nogami" rozumiesz o co mi chodzi ? nastepnie jeśli wykręciłać juz wszystkie włosy rozczesujesz je i psikasz lakieraem dla długiego efektu (polecam ci czarnego Tfta)

• wisshy Re: WŁOSY ! 11.03.12, 14:37
        Mój patent to papiloty! Po umyciu włosów, rozczesaniu i wyschnięciu ( mogą być minimalnie wilgotne ) zakręcasz pojedyncze, cienkie pasma na papilot i tak robisz ze wszystkimi włosami i zostawiasz na noc. Rano zdejmując papiloty będziesz miała loki, a żeby były bardziej "rozwichrzone" potrząśnij mocno głową lub rozczesz. Nie używam ani pianki ani lakieru ani lokówki a loki czy fale ( zależy od grubości pasma nawiniętego ) utrzymują się cały dzień. Pozdrawiam.
    • nessy96 Re: WŁOSY ! 11.03.12, 18:51
      możesz kupić sobie termoloki czyli takie wałki co się wrzuca do wrzątku i nakłada na suche włosy, możesz też używać papilotów albo lokówki. Albo jeśli chcesz mieć takie fale to możesz zapleść na noc warkocze smile
    • promiska91 Re: WŁOSY ! 11.03.12, 20:42
      a możesz spróbować zrobić loki za pomocą folii aluminiowej wink
      " Folia aluminiowa - bierzemy pasemka włosów (kierunek nawijania z góry na dół) nakręcając je na 10 centymetrowe paski folii aluminiowej – w efekcie nasza głowa pokryta będzie niewielkimi srebrnymi kulkami. Do podgrzania skrętów używamy suszarki, po 5 minutowym odczekaniu, zdejmujemy. Uzyskamy tym sposobem kręcone, lekko potargane włosy."
      • wampirek1o WŁOSY ;D 17.03.12, 10:46
        Kiedy umyjesz włosy zawiń je w ręcznik i zostaw na 5min. następnie podziel je na dwie części i z każdej z nich zrób dużego loka(możesz każdą część zawinąć na szczotkę tak jakbyś to robiła lokówką) poczekaj aż włosy wyschną i lekko je rozczesz palcami(nie susz ich suszarką bo zrobi się siano) i tak powinnaś mieć loki jak na zdjęciubig_grin
    • sweeneylady To MOJE WŁOSY xD 11.03.12, 20:49
      Hah , nie , no może nie moje , ale mojej koleżanki z podstawówki xD.
      Tj, przefarbowała je sobie na lato w 3 gimnazjum , jednak ja już wtedy byłam a Anglii , więc tylko przysłała mi fotki smile .
      Co do porady - jak powyżej xD
    • smakulaa Re: WŁOSY ! 14.03.12, 09:15
      ja użyłabym produktu który mocno utrwali skręt włosów. zdecydowanym moim faworytem jest LOTON Gel-Spray ultra mocny. efekt długotrwały. Pozdrawiam
    • hitoshi. Re: WŁOSY ! 14.03.12, 15:46
      Lokówka+Lakier do włosów
    • kotkaevita15 Re: WŁOSY ! 14.03.12, 16:00
      Lokówką i utrwalić lakierem mocno utrwalającym. wink
      • gosia_91 Re: WŁOSY ! 14.03.12, 16:36
        Najlepszym sposobem na takie loczki jest prostownica! Wbrew pozorom kręcenie włosów prostownicą jest bardzo łatwe, w internecie znajdziesz dużo filmików jak to robić smile Ja bardzo często tak sobie kręcę włosy wink
    • jane_14 Re: WŁOSY ! 15.03.12, 04:37
      kup sobie taka lokowke

www.google.com/imgres?q=curling+irons&um=1&hl=en&sa=N&biw=1407&bih=664&tbm=isch&tbnid=IPIbLxfwVyt6BM:&imgrefurl=http://www.folica.com/tools/curling-irons/sedu-revolution-clipless-curling-iron&docid=4p6uyTkKVechuM&imgurl=http://s1.folica.com/img/product/0/005989/25mm/sedu-revolution-clipless-curling-iron-278x278.jpg&w=278&h=278&ei=cGNhT4PcEoSRgwfLnOmeAg&zoom=1
      zakrecasz wlosy wkolo i trzymasz z 2 min. a przed kreceniem mozna uzyc jakiegos sprayu na loki, po zakreceniu potrzymaj goracy loczek tak z 30 sek. w rece i urzyj lakieru trzymaja sie 2 dni
    • harrypotterxd Re: WŁOSY ! 16.03.12, 11:21
      Może na walkach albo na lokówce wyjdzie smile a jak sie uda to spryskaj lakierem do włosów wink
    • loveyouariana Re: WŁOSY ! 17.03.12, 10:27
      zaraz po umyciu glowy zrob sobie 4 lub 2 warkocze(wg. uznania), nastepnie psiknij lakierem polecam wellaflex.najlepiej zrob to przed snem, rano tylko rozpusc wlosy...smile
    • blizniaczkii Re: WŁOSY ! 17.03.12, 18:07
      nie mam pojęcia crying ale ładne są...heeh

może spróbuj nałożyć na nie jakiś balsam po kompieli przed suszeniem, a po lakier...
      • nadzia115 tuuu. :) 21.03.12, 20:38
        Ja ci radzę zrobić to prostownicą. Naprawdę , wychodzą bardzo ładne. Ja właśnie tak to robię. Ale jeśli chcesz mieć akurat takie to radze kręcić bardzo małe kosmyki, wtedy bd ślicznie big_grin

Na youtube znajdziesz wiele filmików jak uzyskać takie loczki. Wpisz np "loki prostownicą" , "jak zrobić loki prostownicą" lub coś takiego..
    • karolcika2205 dziekuję dziewczyny ! <3 20.03.12, 23:56
      karolcika2205 napisał(a):

> bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/68/89/65b89c55e3.jpg
      >
      > dziewczyny, proszę nie chodzi mi o kolor ale o takie loczki, wiecie jak można j
      > e wykonać ? tak, żeby się długo trzymały ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka