Dodaj do ulubionych

Muzyka w XXI wieku...

• nickaa poperam cię :) 18.07.12, 10:47
      uważam, że masz racje. Dzisiejsze gwiazdki płci pięknej, gdy wychodzą na scenę to większość ciała jest odkryta. Nie mówię, że wszystkie, ale sporo ich jest. Głosy na płytach są "ulepszane", a na koncertach ogromny fałsz. W dzisiejszych czasach jestem w stanie dostrzec kilka osób, które - jeśli się nie stoczą - mają szansę za kilkadziesiąt lat zostać okrzyknięte ARTYSTĄ.
    • white_swan Re: Muzyka w XXI wieku... 18.07.12, 12:08
      Dlatego już od dawna nie oglądam vivy itp. Jednak nie można powiedzieć, że cała muzyka, która teraz powstaje, jest zła, a najlepsze piosenki powstały za młodości naszych rodziców. Posłuchajcie Florence+The Machine czy Julii Marcell - to są prawdziwe Artystki, które mają pomysł na siebie, nie tworzą banalnych piosenek i nie muszą kręcić tyłkiem w teledyskach, by zdobyć fanów. A słuchając Julii trudno mi uwierzyć, że ona jest Polką - jej muzyka jest tak różna od tego, co dzieje się w naszym "mainstreamie". Nie mówię, że starsza muzyka jest zła, sama lubię niektóre kawałki, ale warto poznać godne uznania utwory naszych czasów smile
    • mydoubt. ( ; 18.07.12, 12:50
      nie rozumiem pojęcia "dzisiejsa muzyka". dla mnie muzyka dzieli się tylko na tą która mi się podoba i na tą która mi się nie podoba. głównie słucham muzyki rockowej, ale przeciez jak to powiedziała Kasia Nosowska "ktoś kto lubi muzykę nie powinien się zawężać do jednego gatunku." Wydaje nam się, że wcześniej tej fajnej muzyki, czyli muzyki z przekazem było więcej, ale to nie jest prawdą. po prostu wcześniej częściej można było usłyszeć ją w radiu, ale jeśli chcesz poznać jakiś dobry zespół lub dobrego wokalistę to nie szukaj na vivie czy esce. (;
    • redhead Re: Muzyka w XXI wieku... 18.07.12, 12:58
      Podobnie jak autorka nie słucham ,,muzyki mainstream'owej", żadnej vivy, ani nic z tych rzeczy. Radia w ogóle nie włączam, chyba że Trójkę, ale to okazjonalnie. Ale nie mówię, że np. Justin Bieber, albo 1D (do niedawna w ogóle nie wiedziałam co to jest) to chłam. Szczerze mówiąc nie słyszałam chyba ani jednej piosenki tego 1D, więc nie będę się wypowiadać na ich temat. Fani Biebera, gwiazdeczek Disney'a i Lady Gagi itp. niech sobie słuchają czego chcą, nie pałam do nich nienawiścią, bo mamy demokrację, wolność słowa itd. Chyba niektórzy o tym zapomnieli.
      A co do głównego tematu wątku: Nie sądzę, że dzisiejsza muzyka to gó..., po prostu główny nurt do mnie nie przemawia, więc słucham bardziej moim zdaniem - ambitnych zespołów i muzyków. Zawsze chciałam kupić jakąś starą płytę Quinn, albo coś w tym guście, ale jakoś nigdy mi to nie wyszło. Wiem, że to były klasyki, ! klasyki, ale jakoś nie czuję potrzeby zagłębiania się w ten typ muzyki. Oczywiście znam te największe przeboje, np. Show must go on, albo Knockin' on a heavens door, ale nie zagłębiam się bardziej w ten typ twórczości.
      Wśród mniej znanych artystów , albo tych bardziej znanych dla każdego znajdzie się wiele perełek. Dla mnie np. Selah Suebrawo albo Jamie Cullum, a z tej drugiej kategorii m. in. Amy Winehousebrawo, Adele...
      Jest wiele takich osób, które mówią, że dzisiejsza muzyka to chłam i w ogóle wszystko schodzi na psy.Trzeba trochę poszukać - dla chcącego nic trudnego.

Wypowiedź może być trochę nieskładna i w dodatku powtarza opinie w poprzednich postach, ale nie mogłam się powstrzymać od wyrażenia mojego zdania, zwłaszcza, że nie zaglądałam tu przez prawie pół rokutongue_out
    • katyk Re: Muzyka w XXI wieku... 05.08.12, 22:37
      Bawią mnie ludzie, którzy myślą, że kiedyś nie było kiczowatej i komercyjnej muzyki.
      A Beatlesi na samym początku byli jednymi z wielu, wielu śpiewających o miłości boysbandów.
    • justa567 Re: Muzyka w XXI wieku... 06.08.12, 09:08
      Też lubię Queenbig_grin
    • anulka Re: Muzyka w XXI wieku... 25.05.13, 11:24
      odświeżam
      • ilovemusic_ : ) 26.05.13, 13:01
        Masz całkowita racje! Kiedy słucham Queen lub Nirvany, mam ciarki. Ich wystepy na zywo sa lepsze, niz na teledysku, a ci z dzisiejszych czasów celebryci, nie potrafia nawet śpiewać. Rzadko kto naprawde ładnie śpiewa z tych czasów, typu Beyonce czy Mariah Carey. Naprawde załuje, cały czas, ze nie zyje w latach 80-tych, mimo, ze nie było wtedy kolorowo, jednak wolałabym zyc w tamtych czasach...
    • grim pierdo*enie 26.05.13, 14:08
      Muzyka XXI wieku. Szukałaś? Nie sądzę. Deer Tick, Lana Del Rey, The Lumineers, Ellie Goulding, Lissie, Charlie Parr, Brandi Carlile i wiele wiele innych. Fakt, że w dzisiejszych czasach przeważa nie znaczy, że nie ma innej muzyki.
      • grim Re: pierdo*enie 26.05.13, 14:09
        Aż się machnęłam w ostatnim zdaniu...
        • merle123 Re: pierdo*enie 26.05.13, 18:12
          A mi się wydaje, że nie można porównywać muzyki z różnych czasów. Jest tyle rodzajów muzyki! Ja na przykład słucham przeróżnej muzyki: klasycznej, popu, rocka, metalu...
          Naprawdę nie widzę w tym nic złego. Dzisiejsza muzyka jest jaka jest, nie wszyscy wokaliści czy zespoły z ostatnich lat tworzą beznadziejną muzykę. Jeżeli wolisz inną muzykę niż ta co jest teraz, nie słuchaj takich stacji jak Viva czy Eska bo wiadomo że tam puszczają tylko to co jest teraz "na czasie". Nie lubię się wypowiadać na temat muzyki, której nie lubię, bo ze wszystkich stron jestem atakowana przez innych. Dlatego moim zdaniem najlepiej jest nie komentować muzyki której się nie lubi i nie zna, i nie "przedkładać" swoich ulubionych zespołów nad inne, bo z tego wynikają tylko niepotrzebne kłótnie. Szanujmy się nawzajem. I szanujmy swoje gusta.

Ma to jakiś sens? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka