trzpiotka 20.08.12, 10:40 Ostatnimi czasy reggae staje się coraz bardziej popularne i nic w tym dziwnego, bo to niesamowita muzyka. Nie pytam jednak dlaczego jej słuchacie (bądź nie słuchacie). Mnie zastanawia to, jakie są wasze skojarzenia ze słowem "reggae". Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agita13 Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 11:25 Jak widzę grafiki regge, to zawsze jest na nich marihuana. Więc raczej z tym a-i-a-fashion.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
loczek151 Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 12:43 Tak, marihuana, wielkie czerwono-zielono-czarne czapy, a spod nich wystające dredy. No i też trochę z niechlujstwem Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 16:25 chyba czerwono-żółto-zielone czapki... chyba o ten zestaw kolorów chodziło A co do dredów i czapki, napiszę wam ciekawostkę. Nie wszyscy wiedzą, że te symbole mają swoje znaczenie. Dredy porównywane są z grzywą lwa, oznaczają więc odwagę, walecznoć, a nawet gotowość do walki. Kiedy na dredy założy się czapkę w kolorach reggae, to znaczy, że człowiek jest pokojowo nastawiony do świata Odpowiedz Link Zgłoś
sammy Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 12:46 z Bednarkiem i bujaniem się na prawo i lewo Odpowiedz Link Zgłoś
inbloom *______* 20.08.12, 16:57 Bednarek, Grubson i różni pseudo rasta z mojej szkoły ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
redhairgirl Re: Reggae - skojarzenia 21.08.12, 18:30 Jak słyszę słowo reggae to widzę trzy kolory (każdy kto słucha tego gatunku powinien wiedzieć jakie ) iii... wiem, że może to głupie ale od razu kojarzy mi dym wypuszczany z ust haha chociaż osobiście nie palę zioła no i dredy!!! bless Odpowiedz Link Zgłoś
nicoole Peace & Love ;D 21.08.12, 21:57 z miloscia, pokojem, wolnoscia to jest muzyka na ktorej sie wychowalam moze nie ubieram sie jak rasta, ale tez nie chwale sie wszystkim, ze to moj ulubiony gatunek muzyczny Odpowiedz Link Zgłoś
luna. Re: Reggae - skojarzenia 16.10.12, 20:33 Kolory Rasty, Jamajka, Bob Marley, radość Odpowiedz Link Zgłoś
dominiska1996 Re: Reggae - skojarzenia 03.05.13, 16:42 -Bednarek *.* -kołysanie się -Czerwony, żółty, zielony -Jamajka *.* Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj Re: Reggae - skojarzenia 03.05.13, 18:55 ćpanie, nie mycie sie, niewyraźne "śpiewanie" Odpowiedz Link Zgłoś
mrucz Re: Reggae - skojarzenia 18.05.13, 13:56 ze słowem reggae kojarzy mi się kamil bednarek, 3 kolory (wiadomo jakie) i przede wszystkim mariuhuana i zioło hahah. Odpowiedz Link Zgłoś