Dodaj do ulubionych

Reggae - skojarzenia

20.08.12, 10:40
Ostatnimi czasy reggae staje się coraz bardziej popularne i nic w tym dziwnego, bo to niesamowita muzyka. Nie pytam jednak dlaczego jej słuchacie (bądź nie słuchacie). Mnie zastanawia to, jakie są wasze skojarzenia ze słowem "reggae".

Piszcie wink
Obserwuj wątek
    • agita13 Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 11:25
      Jak widzę grafiki regge, to zawsze jest na nich marihuana. Więc raczej z tymsmile a-i-a-fashion.blogspot.com/
      • loczek151 Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 12:43
        Tak, marihuana, wielkie czerwono-zielono-czarne czapy, a spod nich wystające dredy. No i też trochę z niechlujstwem
        • trzpiotka Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 16:25
          chyba czerwono-żółto-zielone czapki... chyba o ten zestaw kolorów chodziło

A co do dredów i czapki, napiszę wam ciekawostkę. Nie wszyscy wiedzą, że te symbole mają swoje znaczenie. Dredy porównywane są z grzywą lwa, oznaczają więc odwagę, walecznoć, a nawet gotowość do walki. Kiedy na dredy założy się czapkę w kolorach reggae, to znaczy, że człowiek jest pokojowo nastawiony do świata smile
    • sammy Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 12:46
      z Bednarkiem i bujaniem się na prawo i lewo
      • lilii_95 Re: Reggae - skojarzenia 20.08.12, 14:24
        z moją przyjaciółką. o.
    • inbloom *______* 20.08.12, 16:57
      Bednarek, Grubson i różni pseudo rasta z mojej szkoły ;/
    • redhairgirl Re: Reggae - skojarzenia 21.08.12, 18:30
      Jak słyszę słowo reggae to widzę trzy kolory (każdy kto słucha tego gatunku powinien wiedzieć jakie smile) iii... wiem, że może to głupie ale od razu kojarzy mi dym wypuszczany z ust haha chociaż osobiście nie palę zioła no i dredy!!!serce
      bless
    • nicoole Peace & Love ;D 21.08.12, 21:57
      z miloscia, pokojem, wolnosciabig_grin to jest muzyka na ktorej sie wychowalambig_grin moze nie ubieram sie jak rasta, ale tez nie chwale sie wszystkim, ze to moj ulubiony gatunek muzycznywink
    • luna. Re: Reggae - skojarzenia 16.10.12, 20:33
      Kolory Rasty, Jamajka, Bob Marley, radość big_grin
    • lulamae Re: Reggae - skojarzenia 28.12.12, 23:50
      Bob Marleysmilesmile
    • dominiska1996 Re: Reggae - skojarzenia 03.05.13, 16:42
      -Bednarek *.*
      -kołysanie się wink
      -Czerwony, żółty, zielony
      -Jamajka *.*
    • nickiminaj Re: Reggae - skojarzenia 03.05.13, 18:55
      ćpanie, nie mycie sie, niewyraźne "śpiewanie"
    • mrucz Re: Reggae - skojarzenia 18.05.13, 13:56
      ze słowem reggae kojarzy mi się kamil bednarek, 3 kolory (wiadomo jakie) i przede wszystkim mariuhuana i zioło hahah.
    • motylek956 Re: Reggae - skojarzenia 20.05.13, 19:39
      Całe pokolenie Marleyów ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka