Dodaj do ulubionych

Kontrolująca "przyjaciółka"

16.09.12, 11:04
No to może najlepiej będzie jak zacznę od początku, a więc w tamtym roku (6 klasa) przyjaźniłam się z dwiema dziewczynami, nazwijmy je A i Z, wszystko było pięknie, tylko Z zaczęła się od nas jakoś oddalać, wcześniej nie wiedziałam dlaczego, ale teraz (1 klasa gim) już wiem, bo wszystkie poszłyśmy do jednego gimnazjum, tylko, że mnie z A przydzielono do innej klasy, niż Z. Początek zapowiadał się dobrze, ale Z wiedziała o A coś, o czym ja nie miałam pojęcia, a mianowicie, że w spawie przyjaźni zachowuje się jak dziewczynka z 1 klasy podstawówki. Pierwszy tydzień szkoły, to było lekko widoczne, starałam się ignorować jej takie zachowanie, no ale teraz, tzn. 12 pojechaliśmy na obóz integracyjny. Nie mogłam z nikim rozmawiać oprócz niej, bo były już pretensje, mówiła mi, zacytuje "mam nadzieję, że nie zaprzyjaźnisz się z ...". Po pewnym czasie wybuchłam i jej wygarnęłam, a ona, że to wszystko moja wina! Potem mieliśmy jakąś scenkę wystawić, a ja byłam reżyserem, więc ciągle łaziłam z F i R, bo oni grali, a próby jakieś musiały być. Pod koniec dnia znowu to samo, ja jej mówiłam, żeby przyszła do nas, albo chociaż jakoś pomogła, ale ona NIE i się złości, dziewczyny teraz ja już sama nie wiem, czyja to jest wina, że ja nie wiem, czy się chcę z nią przyjaźnić.. ? sciana
Obserwuj wątek
    • mesajahforever Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 16.09.12, 15:01
      olałabym ją. kurde jak nie umie się dzielic Tobą to bez jaj nie bedziesz przecież tylko jej. masz swoje inne życie tak? musisz korzystać. znajdź sobie lepsze przyjaciółki. ja mam taką co w 1 gim była dla mnie wrogiem a teraz jest najlepszą przyjaciółką (jesteśmy w 3 gim). Zaprzyjaźniłam się z nią bo moja była fałszywa przyjaciółka wkurzyła mnie na maxa ale to juz dłuuuuuższa historia. powodzenia i nie martw sie nia olej! kiss
      • imyourdream1 Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 16.09.12, 15:28
        Ciekawe z której strony to twoja wina... . Olej ją. Nie warto się z taką przyjaźnić co myśli że ma cię na własność.
        • dulcecita Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 16.09.12, 16:44
          Zgadzam się z poprzedniczkami... Olej ją. Przyjaciółka może być lekko zazdrosna. To się wydaje nawet normalne jeśli przyjaciółki są blisko, ale jak już jedna robi sceny, że druga z kimś się jeszcze koleguje to niedobrze. Powiedz jej, że możesz się z nią przyjaźnić jeśli zaakceptuje to, że masz też innych znajomych, a jak nie to zakończcie znajomość czy po prostu zostańcie na kolegowaniu się i tyle. smile
    • kotkaevita15 Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 16.09.12, 19:10
      Nie przyjaźń się z nią, skoro jest wredna... -,- Weź się złącz znowu z Z, znajdź sobie jeszcze jakieś kumpele, stwórzcie paczkę. smile Wiem, że to trudne i wymaga czasu, ale na pewno dasz sobie radę! Powodzenia! kiss
      • hilary_fanka Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 16.09.12, 22:57
        Szczerze z nią porozmawiaj, bo skoro uważasz ją za przyjaciółkę, musi wiele dla ciebie znaczyć. Jeżeli postawienie sprawy jasno nie przyniesie rezultatu, postaraj się znaleźć sobie inne koleżanki. To połowa września. Jest jeszcze dość wcześnie.
        Pewnie łatwo mi mówić. Ja w mojej nowej klasie nie mogę się z nikim zakolegować i wciąż tęsknię za znajomymi z gimnazjum. Porozchodziłyśmy się do innych liceów crying
        Ale to Ci raczej nie poprawi humoru. Głowa do góry. Bądź przekonująca. Musi zrozumieć.
    • morelka227 Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 17.09.12, 12:52
      Jest zazdrosna... Porozmawiaj z nia powaznie na ten temat i na spokojnie... Jesli nadal taka bedzie to ja bym postawila tylko na kolezenstwo. No sorry, kazdy ma prawo do kolegowania sie z innymi, chyba nie mysli ze bedzie Twoja jedyna kolezanka? uncertain (sorry za polskie znaki -,- )
    • nicszczegolnego Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 17.09.12, 16:44
      widac ze jesteś rocznik '99 -.-
      weź ja kopnij w dupe, a nie jakies zabawy w "zakazywanie gadania z nikim prócz mną" xD mój boże, co za dzieci.
      • chilling Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 17.09.12, 20:17
        ehh, już wiele było takich wątków . Powiem jedno jeśli Cie kontroluje to znaczy że Ci nie ufa co sprowadza sie to tego zeNIE jest twoją najlepszą przyjaciółką ?!
    • miley0501 Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 18.11.12, 17:02
      Mam podobnie. Moja koleżanka ciągle mnie kontroluje. Jak nie pójdę gdzieś z Nią tylko z inną przyjaciółką to od razu po prostu robi mi awanturę. Na prawdę zaczyna mnie to baardzo denerwować. Nie wiem już co mam robić bo zawsze wina idzie na mnie !
    • roswell ach te przyjaciółki ... 19.11.12, 18:50
      Absolutnie nie zadręczaj się jej zachowaniem. To, że nie chce się zaznajomić z innymi to jej problem. Masz swoje życie i nie musisz się jej podporządkowywać. Z czasem sama zobaczy jak wiele traci nie integrując się z resztą i zapomni o całej "kłótni". smirk
    • lilii_95 Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 19.11.12, 19:15
      boi się być sama.
      a że nie potrafi w inny sposób cię zatrzymać...
      w sumie ją rozumiem. ale jakoś udało mi się przekonać siebie samą, że przyjaźń nie istnieje. czego i jej życzę.
    • kiciakora Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 04.12.12, 14:01
      Ojć! Lipka trochę. No ale jak by nie patrzec... koleżenstwo i przyjazn trwa tyle co szkoła. Niedługo pojdziecie do kolejnej i będą nowe koleżanki, nowe znajomości. Ja bym na Twoim miejscu na spokojnie z nią pogadała ze jest zbyt... zaborcza. W końcu to nie twoja syjamska siostra zeby wszystko razem i tylko we 2 robic. Jesne, fajnie ze się lubicie itd ale też w koncu swiat to nie wy 2 ale też np inne obowiązki. A jesli koleżanka teog nie zrozumie to może nie warto na nią sobie łowy łamać? A moze ona jest niesmiała i wstydzi sie poznać nowych ludzi i dlatego tak reaguje?
    • majson Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 11.12.12, 23:35
      Też miałam przyjaciółkę która mnie mega kontrolowała i przez to zupełnie oddaliłam się od klasy w gim i było beznadziejnie, przez nią wszyscy mieli o mnie złą opinię itd. więc radzę zerwać z nią przyjaźń puki cię wszyscy lubią big_grin
    • xadax Re: Kontrolująca "przyjaciółka" 12.12.12, 18:15
      ehh nie wiem co ci doradzić. pogadaj z nią o tym żeby się tak nie zachowywała. powiedz jej że jest twoją przyjaciółką i przecież jej z dnia na dzień nie zostawi, niech nie będzie taka zazdrosna gdy z kimś gadasz. przecież to normalne że rozmawiasz z ludzmi wiec niech juz sobie nie wymyśla że zaraz przestaniesz sie z nią kolegowac wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka