Dodaj do ulubionych

Gdzie do liceum?

• Gość: eneny.askin Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:50
      niby zależy, sama za miesiąc kończę edukacje i jestem w naprawdę dobrym LO, mimo
      że materiał już dawno przerobiony to rok dłużej bardzo by się przydał, zawsze
      jest coś jeszcze co należy wiedzieć, materiał programowy to nie wszystko, trzeba
      wiedzieć coś ponad. Co do technikum to owszem jest zawód, ale ja się spotykam z
      tym że jednak tam jest niższy poziom niż w liceum, a poza tym ekonomik nie do
      końca daję wykształcenie ekonomiczne trzeba iść dalej na studia aby zdobywać
      większą wiedzę.
    • Gość: eneny.askin Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:58
      jeżeli nie wiążesz swojej przyszłości z informatyką idź do mat-ang, pisanie
      programów nie jest takie złe uwierz xD
      ja jestem w mat-fiz-inf z roz angielskim i uważam że jeśli nie będziesz zdawać
      matury z inf to się nie opłaca a w mojej szkole zdają 2 osoby w dodatku jako
      przedmiot dodatkowy... a język jest bardzo ważny prawie wszędzie jest
      priorytetem. a pomiędzy podstawą a rozszerzeniem jest kolosalna różnica.
    • Gość: Butomaniaczka;D Re: Gdzie do liceum? IP: *.chello.pl 25.03.09, 13:00
      Mądra ja nie wiem czy Ty rzeczywiście jesteś taka mądra -.- Nie warto iść do
      liceum, w którym będziesz się zaharowywać. Dajmy przykład szkół, gdzie wybierają
      się sami olimpijczycy - tam poziom jest bardzo wysoki i można nie wytrzymać
      nerwowo. Bardzo dużą presję kładą na uczniów, ludzie ze średnimi ponad 5
      odpadają po pierwszej klasie, bo ledwo zdają. To jest chore. Poza tym trzeba też
      patrzeć na wyniki matury w danej szkole tongue_out I ja się dobrze uczę, nie mogę
      narzekać. No może na matematykę, ale mam humanistyczny umysł i z tym wiążę moją
      przyszłość. Chcę iść do dobrego liceum, raczej na profil dziennikarskitongue_out Potem
      można mieć prace nie tylko w gazecie czy telewizji, ale też w reklamie big_grin

Ps. Moim zdaniem na dziennikarstwo się pcha dużo osób, które zupełnie nie mają
      polotu do tego;/ Moim zdaniem żeby np. studiować na tym kierunku, by potem
      wiązać z tym przyszłość trzeba mieć pewne cechy, a nie tylko ocenkitongue_out
    • Gość: :D Re: Gdzie do liceum? IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 13:30
      mam dopiero 12 lat ale już sobie wybrałam liceum może mi się jeszcze odmieni ale
      chcę dostać się do Lublina do zamoya xD dla mnie to super miejsce i do nauki i
      do nawiązania znajomości wiem bo moja siostra tam chodzi i pare osób już znam i
      są bardzo fajni więc polecam te liceum pozdrawiamkiss
    • finsternis Re: Gdzie do liceum? 25.03.09, 13:35
      Ja już dawno wybrałam, gdzie chcę iść. Wybieram profil humanistyczny. I chociaż mam olimpiadę, nie pcham się do najlepszego liceum w mieście, bo nie lubię kujonów i nie lubię się uczyć. Zazwyczaj samo po prostu wchodzi mi do głowy. Moim zdaniem zresztą bezsensu jest takie kucie, bo mam w klasie kolegę, który uczy się wszystkiego na pamięć i wręcz recytuje z książki. Jak się zatnie, to nie umie improwizować, ale i tak wszyscy nauczyciele go uwielbiają. Okazało się, ile umie, kiedy nie przeszedł nawet do drugiego etapu żadnej z trzech olimpiad, w których brał udział. I teraz zastanawia się nad technikum. Więc nie zgadzam się z Mądrą - nie trzeba się dużo uczyć, żeby dużo umieć.
    • Gość: Atuś Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:19
      Ja juz wybrałam, nie ide na profil którym sie interesuje tylko który lubie (mat-fiz-inf), a nie na historie która uwielbiam, gdyz straciałabym całaprzyjemnośc z tego gdybym musiała uczyc sie jeje na przymós, a nie z ciekawości, za to matematyka, fizyka, informatyka, to lubie, uprzedzenia nie mam, dobra z tego jestem, to czemu nie potem w zawodzie z tym związanym, chciaabym się dostac na politechnike, na budownictwo ladowe, lubie to, choc moja pasją jest historia, ale nie chce by po prostu mi obrzydła
    • majusia__ Re: Gdzie do liceum? 25.03.09, 14:24
      Ja wybieram się do liceum w moim mieście... - planowałam też Warszawę, ale...
      no cóż... jeśli chodzi o profil to pewnie społeczny, bo jest cool tam rozszerzony wos. historia no i polski...
      • Gość: licealista z gda Re: Gdzie do liceum? IP: *.centertel.pl 25.03.09, 14:32
        Na prawdę nie ma się czym przejmować ;p

Drobna rada:
        składajcie papiery do jak największej liczby klasy w wybranej szkole, łatwiej
        jest się przenieść z jednej klasy do drugiej niż z innej szkoły.

Powodzenia ;d
        • Gość: mania Rada od licealistki IP: *.centertel.pl 25.03.09, 14:34
          Czyli nawet jeśli chce iść do klasy humanistycznej to mam złożyć do mat geo czy
          mat fizu?
          A w ogóle w którym LO jesteś?
          • Gość: xox Re: Rada od licealistki IP: *.kalisz.mm.pl 25.03.09, 16:14
            Dokładanie tak. Przez pierwsze miesiące można się przenosić z profilu na profil.
            Ważne, że do szkoły się dostaniesz, prawda? A profil można zawsze zmienić.
    • Gość: Kamila1919 Re: Gdzie do liceum? IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 14:36
      kwiatkwiatja ide do profilu "kreowanie mody"nadaje sie cwiczyłam duzo i świetnie dzieki cwiczeniom
      rysojebig_grinbig_grinsmilesmilewinkwinkkisskisssmirk:-
      Scoolcoolpiwopiwopiwobrawobrawochoinkachoinkaprezentprezentsercesercecoolbrawo
    • Gość: lalala Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:55
      jak lubisz matematyke to wybierz ekonomiste tam jest mnostwo matmy i liczenia a jesle nie i wolisz przedmioty
      humanistyczne to radze dziennikarstwo smile
      • ejwyluzuj Re: Gdzie do liceum? 25.03.09, 15:20
        Ja w sumie tez teraz kończę szkołe , i nie wiem gdzie iść. Oczywiście chce iść do liceum. Lubię fizykę , chemie , matematykę i gegrę. Tak myślałam , może na biol-chem , ale nie przepadam za biologią. Lecz bardziej za nauczycielką , niz za tym przedmiotem. Pomóżcie mi w wyborze serce
    • Gość: Emka Gdzie do liceum w Warszawie biol-chem. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 15:19
      Hej. Znacie jakieś dobre liceum z dobrym dojazdem WKD lub PKP o profliu biologiczno- chemicznym? Byłabym
      wdzieczna o odpowiedź.
      • ejwyluzuj Re: Gdzie do liceum w Warszawie biol-chem. ? 25.03.09, 15:26
        Ja nie mieszkam w Wa-wie , ale na pewno będzie jakies dobre LO big_grin
      • Gość: no ja no Re: Gdzie do liceum w Warszawie biol-chem. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:27
        czesc czesc. chodze do II klasy gimnazjum im Stefana Batorego. Pewnie slyszalas,
        bo to bardzo dobra szkola. Batoreci Hoffmanowa mają najwieksza ilosc przyjetych
        maturzystow na medycyne, a to jest najlepszy wyznacznik jakosci klasy, w tym
        przypadku biolchemow. nie powiem, w Batorym cisna (mam brata w biol chemie u
        nas) ale wyniki masz powyzej. Dlatego polecam Ci obie te szkoly. Bardzo dobre,
        obie leza w centrum, a w centrum komunikacja jest naprawde niezla. ibardzo wiele
        osob dojezdza WKD. POLECAM W 100%!!!
        • Gość: Emka Re: Gdzie do liceum w Warszawie biol-chem. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 07:33
          Dziękuje kiss Przemyśle te szkoły. Zajrze na ich strony internetowe i na zasady rekrutacji. Dzieki - pozdrawiam
        • nygus_95 Re: Gdzie do liceum w Warszawie biol-chem. ? 04.04.09, 21:52
          Gość portalu: no ja no napisał(a):

> czesc czesc. chodze do II klasy gimnazjum im Stefana Batorego. Pewnie slyszalas
          > ,
          > bo to bardzo dobra szkola. Batoreci Hoffmanowa mają najwieksza ilosc przyjetych
          > maturzystow na medycyne, a to jest najlepszy wyznacznik jakosci klasy, w tym
          > przypadku biolchemow. nie powiem, w Batorym cisna (mam brata w biol chemie u
          > nas) ale wyniki masz powyzej. Dlatego polecam Ci obie te szkoly. Bardzo dobre,
          > obie leza w centrum, a w centrum komunikacja jest naprawde niezla. ibardzo wiel
          > e
          > osob dojezdza WKD. POLECAM W 100%!!!

o, mój brat też chodzi do Batorego, ja też się tam wybieram smile. myślę jeszcze
          nad Nowakiem- Jeziorańskim. bardzo chciałabym mieć laureata z jakiejś olimpiady,
          ale to w 3 klasie (jestem w 1 gim). czy wiesz może, w którym z tych liceów
          lepiej przygotują na architekturę? marzę o tych studiach.
    • Gość: :d Re: Gdzie do liceum? IP: *.is.net.pl 25.03.09, 16:17
      policyjna big_grin
    • Gość: Maggie Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:19
      A ja wybieram się do liceum ogólnokształcącego na profil prawniczo-frankofoński. Będe miała rozszerzoną historię
      polski i francuski. Mam znajomą na profilu frankofońskim w tej samej szkole i francuski jest spoko, jeszcze do tego
      uczyłam sie już kiedyś rok tego języka w prywatnej szkole językowej więc myslę że będzie luz. Podstawy z języka
      (noego w sumie bo w gim. nie mam) już mam wiem czego można się po nim spodziewać i wcale nie jest taki trudny.
      Bedę miała zajęcia w sądzie, wymiany, wycieczki itd. A w przyszłości chcę studiować prawo więc mam nadzieję że
      mi się to przyda smiletongue_out
    • Gość: Ola Re: Gdzie do liceum? IP: 82.160.17.* 25.03.09, 16:54
      możecie mi polecić jakąś szkołę po której łatwiej by mi było dostać się do
      szkoły filmowe...
      mieszkam daleko od Wawy i nie bardzo wiem jaka jest dobra..
    • Gość: Cassadee Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:08
      A ja tam ide do technikum logistycznego xD liceum się nie opłacasmile
    • Gość: Ash Re: Gdzie do liceum? POMOCY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:24
      Wiem już do jakiego liceum chciałabym się dostać, ale mam problem z wyborem
      profilu. Ogólnie lubię wszystkie przedmioty i raczej nie sprawiają mi trudności
      (no, może tylko matma). Zastanawiam się nad wyborem profilu humanistycznego (z
      rozszerzonym polskim i historią), ekologicznego (rozszerzona biologia i chemia).
      W grę wchodzi jeszcze lingwistyczny (z językami obcymi). Próbuję dokonać wyboru
      pod kątem dalszej nauki na studiach, ale nie mogę się zdecydować. Jak wybrać, by
      potem nie żałować???

PROSZĘ O RADĘ!!!

Z góry DZIĘKUJĘ!!!
      • fankajbmarr Re: Gdzie do liceum? POMOCY!!! 25.03.09, 20:38
        No to już zależy od Ciebie co chciałabyś robić w przyszłości wink
        Ja chyba pójdę do Liceum ogólnokształcącego imieniem Mikołaja Kopernika w
        Bielsku Białej na profil z rozszerzonym angielskim i Historią i do tego chyba
        wezmę włoski albo francuski... i tu właśnie nie wiem... bo obu języków
        musiałabym się uczyć od podstaw a tylko takie są do wyboru na tym profilu..wink
        Ale mam nadzieje że jutro to się wyjaśni bo jedziemy z koleżankami na dzień
        otwarty i myślę że podejmę decyzje bo to już najwyższa porawink pozdrawiam
        wszystkich którzy też się tam jutro wybierają xD
        wOw ale się rozpisałam ;*
    • xmagdalena06x Re: Gdzie do liceum? 25.03.09, 21:47
      Jestem z Poznania. Jakie liceum doradziłyłybyście o profilu humanistycznym z ang? Myślałam o 5 LO i klasie
      europa.wink
    • olka_93 Re: Gdzie do liceum? 26.03.09, 00:26
      Witajcie! W tym roku kończę szkołę gimnazjalną i nie za bardzo wiem gdzie mam
      iść. Oczywiście chciałam do liceum, ale ze względu na to, ze mieszkam na wsi,
      mam do wyboru tylko jedno. I właśnie tu się pojawia problem z wyborem profilu.
      Ta szkoła ma bardzo słaby wybór, począwszy od różnorodnych mat-fiz, przez
      bio-chem i na jedynym sensownym humanistycznym skończywszy. Swą przyszłość
      chciałabym związać z dziennikarstwem prasowym, więc chyba to odpowiedni profil?
      Tylko, że nie jestem za dobra z historii i to właśnie tego przedmiotu się
      obawiam. Może macie podobny problem? Strasznie się boję tej nowej szkoły, bo
      jestem chorobliwie nieśmiała. Jak sobie poradzić? podzielcie się doświadczeniem.
    • Gość: Melagrana Re: Tarnów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.03.09, 09:46
      Ja też sie wybieram do Tarnowa do III na mat-ang, mat-fiz albo mat-geo-inf
      • Gość: Gabi77 Re: Tarnów IP: 80.54.117.* 28.04.09, 18:31
        Co do Tarnowa to ja chcę do I na pol-ang-hist ew. to z dziennikarstwem wink
    • Gość: the killers Re: Gdzie do liceum? IP: *.netster.pl / 192.168.11.* 26.03.09, 17:52
      a dlaczego do liceum ja tam wole technikum chociaz jestem w gim. na rozszerzonym
      angolu i umiem ang to wole isc do technikum
    • Gość: madziulka365 Re: Gdzie do liceum? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 23:48
      Ja ponawiam i trochę rozszerzam prośbę o szkołę filmową. Już od dawna
      zdecydowałam że właśnie tam zamierzam iść i oczywiście zdaję sobie sprawę jak
      będzie trudno.. ale cóż to mnie kręci i nie mam zamiaru robić czegoś przeciw
      sobie. Czyli tak.. chcę iść do szkoły filmowej na wydział reżyserii telewizyjnej
      i filmowej lub coś powiązanego ale jak to niestety bywa nie mam pojęcia na jaki
      profil się wybrać... Więc proszę o pomoc kogoś kto siedzi w tym bliżej.. Bo
      szczerze nie mam pojęcia,.... z tego co mi się wydaję to powinien być w nim
      rozszerzony polski, jakiś język(niemiecki lub francuski) WOK, historia.. czyżby
      human? Ekhm.. miałam w planach iść do 3LO w Białymstoku.. ale w tamtejszej
      rekrutacji nic nie ma np. o WOKu i wgl nic co by się kojarzyło z filmówką.. A
      więc proszę o rady o jakieś licea, po których łatwiej jest się dostać na
      reżyserie, profile, itp. Będę baaaardzo wdzięczna:] Pozdrawiam.
    • Gość: pela Re: Gdzie do liceum? IP: *.aster.pl 28.03.09, 15:06
      ja myslę o profilu humanistycznym wink
      myślę o dobiszewskim, milewiczu, zośce, słowackim, fredrym winkkisskisskiss
      • Gość: pauluś Re: Gdzie do liceum? IP: *.gprs.plus.pl 29.03.09, 17:35
        Wiem, że to może trochę za wcześnie się przejmować ale ja muszę w końcu podjąć decyzję. (jestem w 2 gim.)
        Lubię polski i matmę. Z historią jest gorzej. Z przedmiotami takimi jak geografia i fizyka najlepiej nie jest. Chciałabym coś osiągnąć w życiu, żeby wszyscy o mnie usłyszeli. Zastanawiałam się nad sportem, ale na to jest chyba za późna. Poradźcie mi tak, żebym mogła spełnić swoje marzenia.kiss
        • nygus_95 Re: Gdzie do liceum? 04.04.09, 21:54
          Gość portalu: pauluś napisał(a):

> Wiem, że to może trochę za wcześnie się przejmować ale ja muszę w końcu podjąć
          > decyzję. (jestem w 2 gim.)
          > Lubię polski i matmę. Z historią jest gorzej. Z przedmiotami takimi jak geograf
          > ia i fizyka najlepiej nie jest. Chciałabym coś osiągnąć w życiu, żeby wszyscy o
          > mnie usłyszeli. Zastanawiałam się nad sportem, ale na to jest chyba za późna.
          > Poradźcie mi tak, żebym mogła spełnić swoje marzenia.kiss

a biologia? mogłabyś zostać słynną diagnostką, jak dr House ^^.
    • Gość: szu Re: Gdzie do liceum? IP: 83.2.232.* 19.05.09, 14:47
      Ja ide do technikum ekonomicznego. Choćbym miała ryć po nocach. Chociaz troszke sie
      boje.. uncertain
      • nieidealna16 Re: Gdzie do liceum? 27.05.09, 21:01
        a ja dziś 'składałam' to podanie przez neta. big_grin

złożyłam do trzech szkoł. a do pięciu klas. ( do szkoł w Nysie. )
        1. humanistyczna( dwie klasy-hum i dziennikarska)
    • elisss92 Re: Gdzie do liceum? 27.05.09, 21:58
      ja chodze na bio-geo. Bo chce zostac meteorologiem, wiec geografia jak
      najbardziej potrzebna ;p. I polecam nawet ten profil ;p Chociaz w gimie
      nieznosilam biologii, to teraz ja polubilam ;D trudna jest, typowa pamieciowka,
      ale ciekawa xd
    • Gość: judyta Re: Gdzie do liceum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 16:51
      ja bede sie starała do jednego z najlepszych w okolicy w moim przypadku to LO1 lub 2 w
      łogowie koło zielonej góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka