klaudysia 29.03.09, 18:31 Czy nasz koniec rzeczywiście jest bliski?Wielu fizyków potwierdza to.Są różne teorie...jak myślicie?Czy napewno będzie koniec świata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:01 Uważam że nie prędko. Choć oczywiście, że kiedyś nastąpi koniec świata.Mówiono juz wiele razy że będzie a te hipotezy sie nie potwierdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeel <3 Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:42 hehe nie wiadomo :] cóż no prawda że 2012r.kończy się kalendarz majów i że ma nastąpić jakaś katastrofa.. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Koniec świata???? 24.05.09, 23:17 Co do Kalendarza Majów to data 21 grudnia 2012 roku jako koniec świata jest interpretacją Patricka Gerylego. Na koniec są jeszcze jakieś inne daty, więc nie brałabym tego całkiem na poważnie. Poza tym, już kilku krotnie mówiono o końcu świata. Jaki z tego wniosek? Łał! Żyjemy! Kiedyś to nastąpi, co ku temu nie ma wątpliwości (jeżeli patrzymy na to z punktu widzenia nauki). Nasze naturalne źródła się kończą. Klimat zmienia (w Polsce huragany? One były na co dzień Amerykańskim problemem itd.) itp. Ale tego nie da się uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaa134 Koniec świata???? 25.05.09, 09:37 ja osobiście uważam, że nie powinniśmy wierzyć w te plotki o końcu świata, ponieważ nikt nie wie kiedy on nastąpi, jedynie Pan Bóg wie i może to zrobić w każdej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Koniec świata???? 25.05.09, 23:06 mój konik;d polecam książkę "Proroctwo Oriona na 2012 rok" bardzo pouczająca lektura. Ja osobiście wierzę że w 2012roku będzie kataklizm. Spowodowany będzie odwróceniem się biegunów( jest to normalne zjawisko, które ma miejsce co kilka- kilka dziesiąt tysiecy lat), co jets skutkiem zmiany kierunku ruchu obrotowego ziemi.. Więc skoro odwracaja się bieguny lodowiec się na nas nasówa and mamy kataklimz. Są teorie, iż biblijny potop nie był niczym innym jak takim właśnie zjawiskiem. Większość naukowców potwierdza także, że jeszcze przed potopem cywilizacja była bardziej rozwinięta niz teraz (np. takie słynne elektrownie w Egipcie bodajże). Powiedzmy, że Noe miał wizje i dlatgeo wiedział o "potopie". teraz wezmy do porównania różne przepowiednie.. często słyszymy przepowiednie o papieżach poprzedających koniec świata hmm.. cytuję: "Proces powolnego zanikania władzy Watykanu i duchowego przywództwa papieży miał się zacząć od tajemniczej śmierci "księżycowego papieża", którego pontyfikat potrwa zaledwie kilka tygodni, a jego światłość nie rozbłyśnie, hamowana przez zakulisowe cienie. Papież ten zdąży jedynie zaświecić światłem odbitym - jak księżyc. Następnym papieżem będzie "papież słońca", co wędrując nieustannie po ziemi - jak słońce po nieboskłonie - poczyni starania o zjednoczenie dawnych schizmatyków i pojednanie z judaizmem. Jego wysiłki nie przyniosą jednak spodziewanych efektów. Przyjdzie kolej na "gałązkę oliwną" - papieża, który całą swoją działalność poświęci na połączenie wiary chrześcijańskiej z "nową wiarą - nowego wieku". Te starania też nie przyniosą rezultatów. Na koniec przyjdzie papież obcej rasy, który stanie się - wbrew swojej woli - papieżem apokalipsy. Zginie wraz z całym Rzymem, w ogniu oczyszczenia. " Jets tego więcej. I polecam. Jeśli wierzymy w to ^ nie zaszkodzi poczytać o innych przepowiednaich. Chodzi mi o III wojnę światową, która ma poprzedzać koniec świata, czy jak wolicie kataklizm. o tym można poczytać tu oraz tutaj. ble,ble,ble... co tam przepowiedni, prawda? no cóż.. wystarczy troche poczytać o sytuacji politycznej Chiny- USA. Jednym słowem- TRAGEDIA. nie wiem czy było to w powyższych linkach, ale dodam iż lud azjatycki opanuje europe i inne kontynenty, no więc jak sobie poczytacie (wybaczcie ale naprawdę nie mam siły tego szukać i tu wklejać, choć i tak pewnie nikomu sie nie zechce tego czytać) to zauważycie, że chiny mają niezaprzeczalny powód żeby nas(?) zaatakować, tzn. usa a nas po drodze. poza tym satny wisza ogromne pieniądze chinom( co jest prawdziwym skutkeim kryzysu) . jeszcez tylko wspomne, że teraz coraz częściej ludzi do pracy ściąga się własnie z azji. hm.. u nas coraz większe bezrobocie, a pracownicy z chin?- proste- oni są tansi. soł kryzys się pogłebia. uff... rozpisałam się;] mam taka mała nadzieje, że ktoś to przeczyta. Pozdrawiam, margaryna. (fragment powyżej wspomnianej książki orion ) Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Koniec świata???? 25.05.09, 23:12 Ach... Więc te "proroctwa oriona" są niczym innym jak interpretacja Patricka Gerylego odnośnie Kalendarza Majów. O czym wspomniałam. Koniec świata będzie, ale nie tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Koniec świata???? 26.05.09, 16:52 jak sama biblia pisze na koneic świata nei znasz dnia ani godziny. ja wierzę w kataklizm. yourbadream napisał(a): > Ach... Więc te "proroctwa oriona" są niczym innym jak interpretacja Patricka > Gerylego odnośnie Kalendarza Majów. O czym wspomniałam W samej książce nie ma zbyt dużo o kalendarzu majów. więcej jest o obróceniu się biegunów.. a i jeszcze o atlantydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Koniec świata???? 26.05.09, 17:11 Ale jako datę podaje grudzień 2012? Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Koniec świata???? 26.05.09, 17:16 tak ok. 21 grudnia. podobno nawet w wiadomościach niedawno mówili że bieguny się już powoli odwracają. No za 3 lata się przekonamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Koniec świata???? 26.05.09, 19:36 margaryna, a widzisz, bo 21 grudnia 2012 ma podobno zakończyć się Kalendarz Majów, ale to może być równie dobrze inna data. Ale co racja, to racja za 3 lata zobaczymy, czy będzie koniec świata, czy kataklizm (jedno z drugiego nie wynika, prawda?). Och! Do wierzących taka ciekawostka: wiecie, że dla Boga jeden dzień to dla nas jak tysiąc lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:10 Och! Do wierzących taka ciekawostka: wiecie, że dla Boga jeden dzień to dla nas jak tysiąc lat? To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Koniec świata???? 27.05.09, 12:46 Tak, to prawda. Poza tym, gdy Bóg "wyrzucił" Adama i Ewę z raju, to powiedział im, że "w ciągu tego dnia umrą". A przecież tak od razu nie umarli, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Koniec świata???? 27.05.09, 16:26 Gość portalu: ... napisał(a): > Och! Do wierzących taka ciekawostka: wiecie, że dla Boga jeden dzień to dla nas > > jak tysiąc lat? > > > To prawda? prawda, prawda.. tak jak w ty kawale o chwilce i milionie złotych;p Ja to się zawsze zastanawiam jak to było z tymi Majami. Tak jak yourbadream mówisz na 21 grudnia 2010r kończy sie ich kalendarz.. ale przecież on był pisany ok. 10 000 lat temu.. czy oni wiedzieli, że po narodzinach Jezusa zaczniemy liczyć od zera? czy oni wgl wiedzieli o Jezusie? czy po prostu matematycy, naukowy obliczyli jaka data zakańczająca ich kalendarz wypadnie w naszym? a poza tym w niektórych krajach przyjał sie inny kalendarz i teraz mają inna date, a może zginął tylko ci w których kalendarzu wypada data 21.12.20012 ;d;d;d? Gdy tak zaczynam się nad tym zastanawiać to już w ogóle nie wiem co do czego. Ale cóż w kataklizm nadal wierzę. sama pamiętam że jeszcze kilka lat temu było "inaczej". W wakacje nie było mowy o takich wiatrach i wichurach.. jaka właśnie panuje u mnie za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet...ash Re: Koniec świata???? 13.06.09, 13:23 Nikt nie wiem, kiedy to będzie...Ilu naukowców już próbowało rozwiązać zagadkę kiedy będzie koniec świeta, ale ja o tym nie myśle..Wszystko w rękach Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Re: Koniec świata???? 26.05.09, 21:46 mags napisał(a): > Pożyjemy zobaczymy. masz rację i tak każdy człowiek kiedys umrze pozniej lub predzej Odpowiedz Link Zgłoś
kitty16 Re: Koniec świata???? 26.05.09, 22:23 to ja jednak wole później...w 2012 będe miała dopiero 18 lat... żeście mnie teraz nastraszyły..nie będe mogła przez was spać też słyszałam o tych biegunach.. to straszne co dzieje sie na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: Koniec świata???? 27.05.09, 16:42 hmm. poprzednim postem tylko zamieszania narobiłam;p ok poczytałam już wiem;] kilk Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Re: Koniec świata???? 27.05.09, 17:36 Ja też bym wolała pożniej mam dopiero 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
demi92 Re: Koniec świata???? 28.05.09, 21:33 kiedyś na pewno będzie ale tego nikt nie wie na pewno xD podobo kiedys obiczono że bd 6.06.2006 a co? nadal żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
alex... Re: Koniec świata???? 11.06.09, 18:55 Też słyszałam, że koniec świata ma być w 2012 roku i ma się to rozpocząć wojnami na świecie, moja siostra strasznie w to wierzy. Majowie przepowiedzieli tą datę i oni też przepowiedzieli daty wojen światowych...ale podobno koniec świata miał być też w 2000r....a nie był Ja tam nie wierzę w żadne końce świata gdyż tylko BÓG zna datę i godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
holl_y Re: Koniec świata???? 11.06.09, 19:51 Coraz więcej mówi się o nowo odkrytej planecie układu słonecznego. Nibiru ( inaczej planeta X ) zmierza w stronę Ziemi. Ma ją minąć w 2012 , po czym uderzyć w lodowce i proszę bardzo . Tak słyszałam, czytałam. Chociaż sama nie wiem , co o tym sądzić. No, ale pomyślmy logicznie - udowodniło to już od chooolerci profesorów, naukowców. Chyba wszyscy na raz nie mogą się zupełnie mylić? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_xd Re: Koniec świata???? 11.06.09, 20:04 Bardzo prawdopodobne, że bd przez to, że ludzie coraz mniej dbaja o ekologie.! A to co napisała holl_y pierwszy raz słysze ale może to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Re: Koniec świata???? 11.06.09, 23:25 Niech tylko ta planeta X srobuje wlanac to mnie popamieta a co by sie stało gdyby walnela w lodowce? Trzesienia ziemi by były czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
justynaa134 .;) 11.06.09, 22:19 świat będzie istniał, tylko najwyżej nastąpi koniec cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Koniec świata???? 12.06.09, 17:05 NO SORY WĄTKU NIE POWTARZAM. To ktoś zrobił taki sam bo nie było bo sprawdzałam ;ppp Odpowiedz Link Zgłoś
love.selena.x3 Re: Koniec świata???? 12.06.09, 17:19 www.kotek.pl/forum/02,3000,96384754,96384754,rok_2012_.html np. ten po drugie jest ich o wielee więcej ,niż tylko ten Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Koniec świata???? 12.06.09, 17:50 no to sory love selenko bo ja bylam pierwsza ;ppp i skoro nie wypowiadasz się na ten temat to najlepiej sie nie udzielaj ;ppp Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Do love.selena.x3 12.06.09, 18:26 Dziecko, zanim napiszesz taką bzdurę, że powtarza wątek to z łaski swojej spójrz na datę, w którym go założyła, a nie piszesz takie głupoty. I widać, że nie czytasz nic poza pierwszym postem i odpowiedzi do ciebie, bo wyraźnie napisałam tam, że powtórzyła wątek. Te dzieciaki z roku na rok coraz gorzej myślą. _______ A'propos tego co napisała holl_y, jaka niby planeta? o.O Niczego takiego nie słyszałam. Ani o żadnej nowej w naszym układzie słonecznym. Planety mają swój tor po którym się poruszają wokół słońca. Może ci chodzi o meteoryt? Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka Re: Do love.selena.x3 12.06.09, 18:51 Zmiany biegunów nie da się przewidzieć ! Najwyżej co do stulecia i i tak nie jest to pewne ! Jeżeli są one co kilkadziesiąt tysięcy lat to jest to niemożliwe określenie co do roku czy dnia !!!! Kalendarz majów po prostu się wtedy kończy i ktoś to zinterpretował (ten jakiś tam pan), że to koniec świata, powiązali z tymi biegunami (równie dobrze to może nastąpić w tym momencie) i wyszła taka mieszanka Już w 2000 roku miał się skończyć świat a w 200? meteoryt miał uderzyć (w jakiś piątek, zapewne 13-ty ) Odpowiedz Link Zgłoś
ketrin Re: Do love.selena.x3 24.06.09, 15:38 yourbadream tutaj są podobno zdjęcia tego Nibiru, ale ja tam raczej chyba nic nie wiedze: www.masterminds.pl/astronomia_wrzechswiat.16/Planeta,Nibiru,minie,ziemie,w,2012-2013.31.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Koniec świata???? IP: 79.139.98.* 13.06.09, 14:01 Moim zdaniem bedzie , ale kiedys bo tera tez mowili ze mial byc i co ? nie bylo ale kiedys nastapi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Różowy_Cukierek Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:16 Dziewczyny ja wam powiem coś! KONIEC ŚWIATA to taka jakby "miejscowość". Nie jest to miejscowość tylko taki znak od miejscowości. Wiele ludzi tam przyjeżdża robić sobie tam zdjęcia a później wstawiają na n-k. A co do tego końca świata ja jestem osobą wierząca i chodzę do kościoła. Myślę że koniec świata zarządzi Bóg nikt inny. Przecież to On jest Wszechmogący prawda? Kiedyś od takiej mojej dalekiej ciotki słyszałam że ona słyszała w radiu że koniec świata będzie kiedy ludzie będą toczyć wojny, nie będzie co jeść itp. Pozdrawiam. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
avril_paramore Re: Koniec świata???? 24.06.09, 15:46 nie została jeszcze ujawniona ostatnia tajemnica (najgorsza) Matki Boskiej Fatimskiej, więc pewnie tam zawarta jest data końca świata... Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Re: .. 24.06.09, 23:14 dream napisał(a): > Koniec świata? Pff.. Tylko Bóg to wie. > też tak sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mata hari Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 18:02 Tylko dla majów świat się już skończył, ich cywilizacja nie przetrwała. Były rożne daty konca swiata np. 1. 01.2000 (chyba tak) i co świat istnieje dale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mata hari Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 18:05 Boje się tylko że owym 2012 r. przejdzie do historii jako rok wielkiej aktywności wszelakich sekt, masowej histerii i dużej liczby samobójstw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mata Hari Re: Koniec świata???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 18:08 A po tym roku okaże się (na pewno) ze koniec świata będzie np 2020, 2022, 2032 Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia66 Re: Koniec świata???? 24.06.09, 18:29 Ja w to nie wieże bo co nagle tak z niczego miała by ziemia pęknąć jak balon ?? To jedynie takie przypuszczenia. Nic nie warte przypuszczenia. Nikt nie wie kiedy on nastąpi i w jaki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkaalice Re: Koniec świata???? IP: *.net81.citysat.com.pl 24.06.09, 23:27 Szczerze to nie przejmuję się tymi końcami świata, trzeba żyć póki się może ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
tanorektyczka. Re: Koniec świata???? 28.06.09, 20:12 Z tym końcem świata to jak zawsze kolejna bujda, zachęcająca głupich ludzi do kupywania schronów za olbrzymie kwoty. Dużo o tym czytałam, i naprawdę jedna teoria się nie trzyma drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Koniec świata???? 28.06.09, 21:35 ja osobiście nie wierzę ale trochę się boję ; x to dlatego, że obejrzałam 'w strefie tajemnic' ; d w 1993 też był taki mega koniec świata, i co ? żyjemy . 21 grudnia 2012 kończy się kalendarz majów i przez trzy dni ma być kataklizm . różni mówią inaczej, tsunami czy coś . według jednego, zmarłego już pana kataklizm nastąpić ma tego 2012 ale ma ominąć Polskę . o__X . ogólnie staram się w to nie wierzyć . ; . brat mi mówił, że to nie możliwe bo mówili, że takie coś dzieje się raz na jakiś tam megaa okres czasu, ale to by już co najmniej raz się m usiało zdarzyć, a w tym czasie np. psy nie zdążyłyby się jakby 'odbudować ' xd nie wiem jak to nazwać -,- ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
muse Re: Koniec świata???? 30.06.09, 11:12 W sumie myślę że to nieprawda. ale troche sie boje. xd no bo fakt, kończy się kalendarz majów. ale było już pare dat na koniec świata i co ? jeszcze nie nastąpił. tak jak powiedziała, miqusia koniec świata ma nastąpić poprzez kataklizmy. ale ma ominąć Polskę, bo leży w środku europy. najprawdopodobniej tsunami, ma zalać państwa położone przy morzu śródziemnym i oceanach ale nie wiem, nie pamiętam już. xd Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: Koniec świata???? 30.06.09, 19:14 Kiedyś koniec świata napewno będzie... Ale by było gdyby wszystkie panśtwa zalało oprócz Polski B-) Odpowiedz Link Zgłoś
pink_queen Re: Koniec świata???? 01.07.09, 11:27 margaryna gdzies na poczatku watku podala link klik. tak sobie to czytalam i tam pisze ze jezeli koniec swiata bedzie w 2012 roku (wszedzie pisze ze 21 grudnia), to wedlug przepowiedni jakiegos polskiego jasnowidza, antychryst pojawi sie 1260 dni wczesniej. to wychodzi na 11 lipca tego roku - liczylam Odpowiedz Link Zgłoś
agaciaa . 06.08.09, 20:10 Mam ochotę momentami cmoknąć ten cały koniec świata w nos. Bo, nie oszukujmy się, ale równie dobrze, możemy umrzeć w każdej chwili. W dodatku na wiele wyrafinowanych sposobów, o których raczej nie chciałabym tutaj opowiadać. Nie zdziwiłabym się, gdyby o te wszystkie teorie o kalendarzach Majów, Nostradamusie, zmienionych biegunach, dziesiątej planecie i innych tego typu rewelacjach dbała jakaś porządnie zorganizowana instytucja. Przecież każdy rozsądny człowiek uzna te wszystkie opowieści za rodem ze snu psychopatycznego klauna. Już kilka razy miał być koniec świata. I co? Ludzie prawie się do trumien kładli, w dniu wyznaczonym przez Stefana/Mietka/Zdziśka (niepotrzebne skreślić) a jakoś wszystko jest okej. To robi się powoli śmieszne. Jeszcze bardziej od czarnoskórego papieża, który ma zwiastować koniec Kościoła katolickiego. Absurd, zacofanie i w dodatku rasizm. Jak już ktoś wspominał - w tej chwili mamy takie technologie, że wiemy praktycznie wszystko. W dodatku, o ironio, moja poprzedniczka obliczyła, że w okolicach jedenastego lipca ma się pojawić Antychryst. Chyba się spóźnia. Aha. Nie to, żebym nie wierzyła w to, że kiedyś szlag naszą planetę trafi. Bo trafi. Ale to raczej za jakieś pięć milionów lat, kiedy Słońce stanie się Czerwonym Karłem i pochłonie trzech pierwszych sąsiadów, a po tym (z tego co pamiętam) rozbryźnie się widowiskowo po całej galaktyce. Tylko wtedy raczej mało nas to będzie obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 Re: Koniec świata???? 29.08.09, 10:20 ja w to wierzę no bo popatrzcie coraz mniej dbamy o przyrodę grozi nam globalne ocieplenie wszystko zmierza do końca nie prawda? Majowie przepowiedzieli swój koniec i zginęli przepowiedzieli też nasz koniec za 3 lata 2012-zobaczymy... niektórzy mówią że III wojna światowa będzie zapowiadała włośnie koniec świata jak usłyszałam w radiu że rozpoczęła się wojna Gruzji i Rosji byłam przerażona byłam pewna że wojna między tymi państwami to rozpoczęcie III wojny światowej na szczęście to trochę ucichło ale macie racje wszystko w rękach Boga Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ ... 29.08.09, 10:25 w 2001 tez ponoc mial byc. i jakos zyjemy. a kalendarz majow konczy sie na 2012, bo papieru zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzacina Re: ... 29.08.09, 10:39 "> a kalendarz majow konczy sie na 2012, bo papieru zabraklo." hahaha. ech, niezbyt w to wierzę . ;d ale przynajmniej przeżyję moje słit 16 urodzinki 11 dni przed tym 21 grudniem. xd Mam nadzieję że nie. ;D koniec świata już miał być parę razy. 31 grudnia 999(dzięki temu wymyślono Sylwestra, a Sylwester nazywa się Sylwestrem od wtedy panującego papieża), 31 grudnia 1999(wg. Kasjopejan), 21 grudnia 2012(wg. Majów), 2060(wg. Isaaca Newtona), no i wtedy napewno nie bd. żyła żadna z was: 16 marca 2880( zderzenie Ziemi z planetoidą. Prawdopodobieństo zderzenia wynosi 0,33% . ^^ . Odpowiedz Link Zgłoś