Gość: jadźka IP: 80.48.178.* 18.04.09, 12:36 wiecie może jakie są objawy wyrostku,? i po której stronie on jest? prosze powiedzcie mi bo coś mi się tak zdaje że ja go mam! proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxmileyxx Re: Wyrostek :F 18.04.09, 12:44 wyrostek jest raczej na dole po prawej stronie:F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjkhe Re: Wyrostek :F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:01 Ja mialam wycinany wyrostek jest po prawej stronie wyzej od uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadźka a ja myślałam że może byc też po lewej IP: 80.48.178.* 18.04.09, 14:35 Bo moja mama tez miała wycinany wyrostek ale po lewej stronie. A to boli jak go wycinają.? Odpowiedz Link Zgłoś
marffa Re: Wyrostek :F 18.04.09, 14:40 Kazdy człowiek ma wyrostek! chyba że chodzi Ci o zapalenie to wtedy ma się odpowiednie objawy tzn:# Silne bóle w okolicach prawego biodra, dość trudne do zlokalizowania (ból zwiększa się przy zgięciu prawej nogi, nasila się przy próbach poruszania się, głębszych oddechach i kaszlu), # obrona mięśniowa, # ból po zwolnieniu ucisku (objaw Blumberga), # brak łaknienia, # nudności (niekiedy nie występują), # wymioty (75% chorych), # przyspieszone tętno, # wzrost temperatury ciała, # u dzieci często biegunka i wzdęcie # zaparcia i zatrzymanie gazów, NA PSZYSZŁOŚĆ POLECAM [b]GOOGLE[b] LUB WIKIPEDIE Odpowiedz Link Zgłoś
daguss Re: Wyrostek :F 18.04.09, 21:03 idź do lekarza jak coś cię boli, nawet jak się okaże że nie jest to zapalenie wyrostka czy coś, to nie można lekceważyć takich rzeczy, bo możesz źle na tym wyjść... Odpowiedz Link Zgłoś