hermiona13 16.05.09, 10:50 Do jakiego liceum planujecie iść po gimnazjum? Ja strasznie chciałabym iść do liceum o profilu angielskojęzycznym ; )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bellatheone Re: Jakie liceum? :P 16.05.09, 19:36 Nie znajdziesz liceum o profilu 'angielskojęzycznym' ^^. Chyba chodziło Tobie o klasę, ale takiej też nie znajdziesz ^^. Każda klasa w LO jest profilowana, czyli kładzie się w niej nacisk na wybrane przedmioty. Przykładowe klasy: lingwistyczna, humanistyczna, matematyczno - fizyczna, matematyczno - informatyczna, biologiczno - chemiczna. Wybierając liceum: 1. sprawdź, jakie szkoły są w twojej okolicy. 2. jeśli wybierasz szkołę gdzieś dalej upewnij się, czy masz do niej dobry dojazd. 3. sprawdź, czy wybrana szkoła oferuje profil, którym jesteś zainteresowany. 4. odwiedź szkołę w tzw. "dniu otwartym". dowiesz się wtedy wszystkiego, co chciałbyś wiedzieć o danej szkole, od nauczycieli i obecnych uczniów. 5. pamiętaj, że każdy będzie zachwalał swoją szkołę, dlatego poczytaj na różnych stronach (np. na grono.net) co jej uczniowie naprawdę o niej sądzą. rzeczywistość może okazać się zupełnie inna od obrazu szkoły, jaki stworzyłeś w swojej głowie po dniu otwartym. Ojjjj się rozpisałam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikusia Re: Jakie liceum? :P IP: 83.2.232.* 22.05.09, 13:58 Ja ide na mat-geo. Rozszerzone przedmioty to matma, geografia i angielski, wiec to chyba dla mnie dobry kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
snowwhitequeen Re: Jakie liceum? :P 22.05.09, 13:59 A ja nie wiem gdzie idę. Jeszcze mam dużo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś