Dodaj do ulubionych

Jakie liceum? :P

16.05.09, 10:50
Do jakiego liceum planujecie iść po gimnazjum? Ja strasznie chciałabym iść do liceum o
profilu angielskojęzycznym ; ))
Obserwuj wątek
    • bellatheone Re: Jakie liceum? :P 16.05.09, 19:36
      Nie znajdziesz liceum o profilu 'angielskojęzycznym' ^^. Chyba chodziło Tobie o klasę, ale
      takiej też nie znajdziesz ^^. Każda klasa w LO jest profilowana, czyli kładzie się w niej nacisk
      na wybrane przedmioty. Przykładowe klasy: lingwistyczna, humanistyczna,
      matematyczno - fizyczna, matematyczno - informatyczna, biologiczno - chemiczna.
      Wybierając liceum: 1. sprawdź, jakie szkoły są w twojej okolicy. 2. jeśli wybierasz szkołę
      gdzieś dalej upewnij się, czy masz do niej dobry dojazd. 3. sprawdź, czy wybrana szkoła
      oferuje profil, którym jesteś zainteresowany. 4. odwiedź szkołę w tzw. "dniu otwartym".
      dowiesz się wtedy wszystkiego, co chciałbyś wiedzieć o danej szkole, od nauczycieli i
      obecnych uczniów. 5. pamiętaj, że każdy będzie zachwalał swoją szkołę, dlatego poczytaj
      na różnych stronach (np. na grono.net) co jej uczniowie naprawdę o niej sądzą.
      rzeczywistość może okazać się zupełnie inna od obrazu szkoły, jaki stworzyłeś w swojej
      głowie po dniu otwartym. Ojjjj się rozpisałam ;P
    • Gość: wikusia Re: Jakie liceum? :P IP: 83.2.232.* 22.05.09, 13:58
      Ja ide na mat-geo. Rozszerzone przedmioty to matma, geografia i angielski, wiec to chyba
      dla mnie dobry kierunek big_grin
    • snowwhitequeen Re: Jakie liceum? :P 22.05.09, 13:59
      A ja nie wiem gdzie idę. Jeszcze mam dużo czasu...tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka